לא מצליחה להקפיץ

Lihuli

New member
לא מצליחה להקפיץ

את ההודעה הקודמת ולכן מעתיקה לכאן. זוהי סקיצה עם תיקונים תוך התייחסות לתגובה של Calya. חשוב לציין שאין בכוונתי להחליף בין מיקום המטבח והסלון. סורי, זוהי הבחירה שלי... מה שכן, ישרתי את הקו בין המטבח והסלון (בצד שמאל) ע"י הקטנת הסלון כי אין אפשרות להגדיל מטבח בגלל קו בנייה. מי שישב בסלון יראה מן הסתם טלוויזיה, או את פינת האוכל או את האי של המטבח. זה ממש לא חשוב לי שדווקא מי שיושב בסלון יראה גינה. ובזה תם הדיון בנושא ההעברה של הסלון אחורה!
החלפתי בין הממ"ד וחדר ההורים. זה פתר כמה בעיות: - הזזתי את פינת האוכל ימינה וכעת מול דלת הכניסה יש דלתות זכוכית וחלונות לגינה. - הממ"ד כנראה ישמש כחדר משחקים ולכן מיקומו הגיוני יותר ליד חדרי הילדים. - זה פתח אפשרויות לחלונות בחדר ההורים. יישרתי את קו החזית הימיני (חדרי הילדים) עם קו הסלון בצד שמאל. שיניתי את מבנה המדרגות בהתאם להצעתך. כמובן שלא מופיע כאן עדיין תכנון של צמחייה אבל ברור שתהיה ובשפע לאורך שביל הגישה. כרגע אני לא סגורה לגבי סידור חדר ההורים ואני פתוחה להצעות בנושא. כמו גם לגבי מיקום החלונות שם. בנוסף, כתבתי "שטח מרוצף ופרגולה" אבל זה לא יהיה כ"כ גדול. אין לי שום כיוון מה לעשות שם עם הגינה. רעיונות? ושוב, אני מוכנה לשמוע ביקורת. זה עדיין בתהליך התהוות. ותודה לכל מי שהגיב עד עכשיו. עובדה שזה ממש עזר.

נחלולית

New member
לגבי חדר שינה....

הייתי משנה את מיקום המיטה - ב90 מעלות שמאלה (כך שהרגליים יפנו לכיוון הדלת והמקלחת), זאת על מנת לאפשר שימוש בקיר המקלחת כקיר שעליו תתלה טלויזיה. לגבי חלונות - אולי שלישיות מוארכות וגדולות שאחת מהן תהיה דלת יציאה לגינה (מה שנקרא - חלון צרפתי).

נחלולית

New member
ולגבי שירותי אורחים...

אפשר להסיט במעט את חדרי הילדים ימינה (שישאר פתח מינמלי לדלת חדר ימין), זה יכול להוסיף עוד כמה סנטימטרים לשרותי אורחים. גודלם הנוכחי צפוף - ואפילו 10 ס"מ יכולים לשפר את המצב.

Lihuli

New member
בדיוק דיברנו על זה

אבל אז נצטרך לעשות פתח באלכסון לחדר הימני וזה בכלל לא מתאים לשאר החדרים בבית. אני ממש רוצה להוסיף 10 ס"מ לשירותים ולהרחיב את דלת הכניסה אבל אני במבוי סתום.

calya

New member
אפשר להיות חתרנית ?

הפכי את הסלון... תוכלי להרחיב את הדלת. ובעיניי זה נותן איזון לאזור הציבורי, הוא לא עוד מתרכז "במלא כובדו" רק בצד אחד. זה יותר מעניין כשיש אלכסון כזה. וגם - הסלון הופך להיות במבט ישיר מול היציאה לגינה וזה יותר נעים. בסגול - קיר שמצד אחד שלו יש נישות לטלויזיה וכאלו דברים. מצד שני משהו דקורטיבי לכניסה. ולמטה שלו ? או. טוב ששאלת
למטה רחב ויפה - קמין דו צדדי

calya

New member
ואם להיות עוד יותר חתרנית...

אז הרחבתי את הדלת. הוספתי את הקיר הסגול (ועוד אחד קטן בחצי גובה כדי לעשות הפרדה קטנה מהדלת). הפכתי לה את הכיוון וסגרתי את כל הצד השמאלי כך: החלק שסגור בקוים כחולים ויש אליו פתח: זו מבואה קטנה. מקום לשים מעילים ומראה וכאלו דברים. משם נכנסים לשירותי האורחים. הצד האחורי, שפתוח אל המטבח: מזווה קטן. הרווחת

calya

New member
יותר טוב ../images/Emo13.gif ראית את מה שכתבתי לך על המפלסים

אולי ? לדעתי זה היה הרעיון הכי טוב שלי... בכל מקרה: בחדר ההורים דווקא את הארון לא הייתי ממקמת על כל הקיר אלא מסתירה מאחוריו (בצד הרחוק מהכניסה) יציאה לחצר מחדר ההורים. זה נעים וזה בדיוק לאזור המרוצף ואפשר בגינון לעשות שם איזו פינה מאד רומנטית (למשל לשים מעל גזיבו עם מטפסים ולעשות בדירוג כלשהו, אולי במסלעה, מן פינה מופרדת משאר הגינה... רומנטית כזו). ציירתי בסגול את הארון ובתכלת יציאה לחצר וגם את החלונות שהייתי עושה בסימטריה עם החלונות מעל המיטה. ניסיתי בחום לצייר מין מסלעה מוגבהת כזו, שנכנסים אליה ממדרגות אבן דריכה מהגינה דרך הרבה שיחים.אני אקשר לך גינה שנראית כמו שאני מתכוונת. תראי את המין "מערת ירוק" שיש מימין למעלה. משהו פחות סבוך ויותר מעודן אבל זה הרעיון. את המקלחת וחדר הכביסה הייתי הופכת ודוחפת את כל העסק למעלה (בסקיצה שעשיתי זה קרה ע"י זה שצימצמתי את האמבטיה, רק כדי להדגים... ) ואז במקום לעשות דלת יציאה מתוך חדר הכביסה הייתי עושה אותה מחוץ (איפה שהתכלת) והיתרון - זה יכניס אור ועניין למסדרון החדרים. שלא יהיה אפלולי וסגור ומסוגר. ואז כמובן עושים שחדר הכביסה יפתח למסדרון. זה נותן עוד יתרון - מי שמתקלח סוגר את הדלת בין הכביסה למקלחת ואז אפשר להתעסק עם הכביסה גם כשהמקלחת תפוסה.

Lihuli

New member
כן ראיתי את ההצעה למפלסים

זה לא בא בחשבון מבחינתנו. אנחנו לא רוצים אף מדרגה בבית. משעממים, זוכרת?
חשבתי על היציאה לגינה מחדר ההורים אבל אני לא בטוחה שאני רוצה דלת במיקום הזה. אני קצת מפחדת מפריצות וכו'. פרנואידית...
יש לך אולי רעיון איך אני מזיזה קצת (דגש על קצת) את חדר הילדים הימני ימינה כך שיהיה לי מקום להרחיב את הכניסה? הצורה יחידה שאני רואה היא להזיז ימינה ולעשות פתח באלכסון אבל זה נראה לי ממש לא קשור. מה דעתך? ותודה על ההתייחסות.

THE UNDER TAKER

New member
אף מדרגה בבית זה מצויין , מדרגות של מפלסים

זה רק מעצבן כשגרים בבית

calya

New member
כן, כתבתי לך קצת למעלה מפה.

אבל כהרגלי הייתי לגמרי משוגעת בנושא.
אני לא יודעת לעשות שום דבר "קצת"
כשאני עושה קצת תמיד יוצא הרבה... פריצות ? כל הבית שלי חלונות ודלתות... גדלתי כל חיי ככה (מושבניקית). אין לי שום פחד כזה (ויצא לי שפרצו...). תשמעי נגד פריצות עושים כך: קודם כל תריסים חשמליים. אחר כך אזעקה בבית שפועלת באזורים הציבוריים כשישנים. אני גם אוהבת להתחבר למוקד (אבל אני גרה לבד בבית עם שני ילדים, בלי בעל, אז אני מרגישה צורך שמישהו יבוא לבדוק אם יש משהו...). אם אתם מפחדים במיוחד אז גם אזעקה של אינפרא אדום על הכניסות מבחוץ. כלב בגינה זה הכי טוב
ולהשאיר את התיק, המסמכים, הארנק והמפתחות של האוטו קרוב לכניסה. כל אלו יגנו עלייך מאלו המסוממים שבאים לחפש כסף או מאלו שבאים לגנוב את האוטו ולברוח. הכלב זה הרתעה מספר אחת. אזעקה שמצפצפת עושה את כל העסק ללא שווה סיכון. (הם יברחו מייד) ואם כבר ניטרלו את האזעקה איכשהו (כן, כדאי את החלק המצפצף שלה לכסות בסורג ברזל כי הם נוטים לבוא קודם ולנפץ את הצפצפה...) אז לפחות שיקחו את מה שמחפשים וילכו, זה רק כסף. שטויות. ואחרי כל זה יש את הפורצים שמסממים את הכלב, מנטרלים את האזעקה, מתיזים גז שינה על בני המשפחה ולוקחים את כל הבית.... נגד אלו, יקירתי, אין שום דבר לעשות. לא בבית פרטי ולא בדירה בקומה עשירית. עם או בלי חלונות ודלתות נוספים. הם מקצוענים, יש להם מודיעין והם יודעים בדיוק מה ואיך לעשות. לא אזעקה ולא מוקד ולא סורג יעצרו אותם. אז מה, לפחד מהם כל החיים ? אם זה יקרה זה יקרה. לא בגלל פורצים אני אגביל את עצמי בחלונות ודלתות (רק בגלל מחיר האולומיניום המשתולל
).

Lihuli

New member
הרגת אותי...

אם כתבתי שאני קצת מפחדת מפריצות, אחרי ההודעה שלך אין סיכוי אני שמה שם דלת... לגבי ההצעה להעביר את הסלון ימינה ואת הכניסה שמאלה, אולי יש לזה סיכוי. אבל אני צריכה לבדוק שזה לא מקטין לי את הסלון בצורה משמעותית. טוב, הסתכלתי על הסקיצה: אין בזה פתרון כי למעשה רק מחליפים צדדים אבל הרוחב נשאר אותו דבר.

calya

New member
לא בדיוק כי זה עניין של תחושה.

הסלון הוא חלל פתוח ענק (ביחד עם המטבח ופינת האוכל) והוא פחות "ירגיש" את התזוזה של הדלת לכיוונו אם המיקום של הדברים יהיה כזה. לדעתי כמובן...

Lihuli

New member
אני מבינה את עניין התחושה

ודווקא התלהבתי מהקיר הדקורטיבי. אבל הבעל הטיל וטו. הוא רוצה סלון גדול! כבר "נגסנו" קצת כשיישרנו את הקו עם המטבח. אולי אם היתה לי הדמיה הוא היה רואה שזה דווקא מרחב גדול. נראה, אולי נשרטט את זה בצורה נקייה ועם מידות מדויקות ונחליט. בחיי שאת ממש יצירתית ופורה. ועוד בשעות כאלה...

calya

New member
../images/Emo6.gif חשבתי שזה דווקא ירגיע אותך.

שממילא אין לדלת השפעה לשלילה או חיוב על סיכון הפריצה.

למעלה