לא מצליחה להחליט

בו2ית

New member
לא מצליחה להחליט

אולי אתם תצליחו לשכנע אותי.. או לעזור לי להחליט.
מתוכננת לטוס לתאילנד עם בעלי בדצמבר, מבנגקוק טיסה ישירה לצ'אנג מאי.
יש לי יום אחד בצ'אנג מאי (מתוך 4 ימים מלאים) שאני צריכה להחליט מה אני עושה בו.
חשבתי בהתחלה על יום טיול בדוי סוטפ או בעיר העתיקה, כפרי אומנים ובלילה ספארי לילה. מצד שני אני קוראת המון המון המלצות על האומגה בצ'אנג מאי, וזה האמת נשמע לי יותר חווייתי מעוד סיור של תיירים.
אבל רק מלחשוב על זה אני משקשקת מפחד, אני כמעט בטוחה שלא אצליח לעשות זאת. הייתי רוצה להגיע לשם ולהחליט במקום אבל המליצו לי לסגור מהארץ בגלל שזה שיא העונה ויהיה עומס, ולא בטוח שיהיה לנו מקום.
אני פחדנית, לא מסוגלת לעשות אפילו אומגה פשוטה קטנטנה ונמוכה. אז מה עושים ??????

אומגות של חברת "פלייט אוף דה גיבון"

היי
בהחלט יש מבחר אטרקציות בצ'אנג מאי ולא פשוט להחליט, אבל אפשר גם להשאיר קצת טעם של עוד לביקור הבא בתאילנד..
אני ממליצה מאוד לעשות את טיול האומגות של חברת "פלייט אוף דה גיבון" -המדריכים מוסמכים בבעלות ניו זילנדית עם סטנדרט בטיחות מהגבוהים בעולם.! האטרקציה מומקמת בתוך
יערות צ'אנג מאי.
אין בעיה לסגור את האטרקציה במקום אם את באמת משקשקת מפחד או סובלת מפחד גבהים.

אבל את יכולה לראות את זה גם כהתמודדות עם הפחד.

אני עשיתי את האומגות בתחנה הראשונה והשנייה פחדתי,ויצאה איזה צרחה קטנה מעצם הפעולה לא כי זה היה מפחיד. אבל אחר-כך זה הופך להיות משחרר וכיפי ומלא באדרנלין וממש ל-א מ-פ-ח-י-ד!! לשיקולך!

הכי חשוב שתהני!!
ליאת

בו2ית

New member
תודה על ההמלצה

חשבתי כאמור לסגור שם, אבל זה לא מומלץ כי יש סיכוי גדול שלא יהיו מקומות ואז אני אתבאס.
בכל מקרה - איך מתמודדים עם הפחד ?
אני צריכה לשמוע ממישהי ממש פחדנית שהצליחה לעשות זאת

אוףףףףף

דעה אישית

דעה אישית שלי הדרך התמודדות שלי היא לא להתלבט ולחפור בנושא יותר מידי אלא פשוט לעשות. הדרך התמודדות הזאת עזרה לי בכל מקום שהגעתי אליו במזרח עם זה תאילנד,הודו,נפאל,לאוס ועוד.. והדרך הזאת עוד לא אכזבה אותי. רק הפתיעה אותי ופתחה לי את הראש לחוויות ודברים חדשים.

אני בטוחה שגם את תמצאי את הדרך שלך להתמודד עם הפחד,להנות ולהשתחרר!!

תהני!!!

ליאת

miki872

New member
אני עשיתי את האומגות כשהייתי לפני חודשיים

תראי, יש איזה 30 אומגות נראלי, אולי אפילו יותר בכל המסלול הזה. ב3 הראשונות זה ואו. אח"כ זה כבר "טוב, עוד אומגה". וזה יקר נורא יחסית לזה שתכלס עם הנסיעות לשם זה אולי חצי יום במקרה הטוב, פחות ברע.

אם הייתי יודע שזה ככה לפני- הייתי מוותר.
מה שכן כדאי לעשות- טיול טרקטורונים (ATV QUAD זה השם, אם את עושה טיול ג'יפים דרך טאנה/רדבריק תוכלי להזמין מהם, כמו מכל סוכנות באזור צ'אנג מאי). אני עשיתי והיה אדיר לגמרי! וגם לדעתי זה היה יותר זול מהאומגות, למרות שזה לא בטוח נכון, אני לא ממש זוכר את המחיר המלא.

תהני!

בו2ית

New member
תודה על התגובה,

השונה מבין כל מה שקראתי על המקום..
האם אפשר לעשות טיול ג'יפים למקומות מתויירים (כמו למשל דוי אנתון) ואז להרוויח שניים באחד ?
לאן מגיעים בטרקטורון?

זרימה זה דבר מעולה

וטוב לעשות אותו אם יש זמן
אם נוסעים להמון זמן אז זורמים, מקסימום לא נהנים ממשיכים הלאה.
אבל כשיש זמן קצוב (במקרה הזה יום אחד) קצת קשה לזרום כי במידה ולא נהנים ההרגשה מאוד מבסאת שסתם הלך היום ולא נהנתם בו ולכן אני יכול להבין את ההתלבטות.
אבל מההמלצות של החבר'ה כאן הייתי הולך על זה

בהצלחה ואם עשית אותם אז תעדכני אותנו האם הייתה צרחה של פחד

בו2ית

New member
אתה צודק, זו הסיבה שאני מעדיפה

לדעת מראש מה אני עושה ביום הזה, וגם להתכונן נפשית במידה וזה מה שאעשה...
צרחה? בטוח תהיה! השאלה אם תהיה גם פאניקה מלווה בפאדיחות ?

miki872

New member
ככה זה ישראלים-

כל דבר שהוא OVER PRICED והם בכל זאת שילמו עליו- הם תמיד יגידו שזה ואו, כדי לא לצאת פראיירים. התכונה הזאת לא דבקה בי משום מה
.

אין לי מושג בדיוק לאיפה מגיעים עם הטרקטורונים, מעבר לזה שיש 2-3 חברות ולה רמות קושי ומסלולים שונים.

אני הגעתי למקום יפה, אני לא בטוח איפה זה, אבל באמת היה מגניב!נופים יפים, עוצרים מדי פעם לצלם במקומות היפים, ממש נחמד

בו2ית

New member
נראה לי דווקא ההפך

איפה ששילמו הרבה הם ירגישו שדפקו אותם

קראתי אתמול עוד המלצות באתר למטייל, ניראה לי ש99% מהתגובות נלהבות, אז בטח יש בזה משהו בכל זאת, לכן ההתלבטות שלי.
אבל זה לא עזר לי בינתיים להתגבר על הפחד, גם לא סרטונים ביוטיוב

קרלטון

New member
אם זה כזה issue

אז תמצאי משהו דומה מבחינת האדרנלין, או כמה שיותר מתקרב אליו, בארץ, ותראי אם את מסתדרת.
לשבת מול המחשב בטח לא יעזור להתגבר על הפחד.

קרלטון

New member
חסר אדרנלין בארץ?

ראשית, אני מניח שהפחד שלך הוא לא מהאומגה עצמה או מהקופים אלא מהגובה. כך שאת יכולה לנסות כל משהו בסגנון סנפלינג שלא חסר בארץ.
שנית, בחיפוש "אומגות" בגוגל מגיעים לפארק אפק במודיעין (זה בארץ...).
שלישית, אם את בכלל רוצה לצחוק על החברות שלך שעשו אומגות בתאילנד אז לכי להתנסות בצניחה חופשית (טנדם - כלומר, את קופצת קשורה למדריך). יש לך את זה בחוף הבונים ובמקומות נוספים בארץ. זה שם בכיס הקטן כל אומגה שאי פעם נבנתה.
דרך אגב, עשיתי לפני כחודש טיסה עם מדריך במטוס קל (צסנה 172) כולל התנסות בהטסה עצמה כאשר המדריך לא חסך ממני קצת שמיניות (מפעיל עלייך כוח G לא קטן) ואני יכול להבטיח לך שהחוויה הזאת מריצה אדרנלין בדם בערך פי 10 מכל אומגה. גם בארץ.
אם את כבר בקטע של אקסטרים בתאילנד (או מישהו אחר שקורא
), אני ממליץ בחום על קורסי טיפוס מצוקים בקראבי (עשיתי אחד כזה לפני 3 שנים - חווייה מדהימה), גם זה אדרנלין מטורף אבל שם כבר צריך קצת להיות בכושר ולא מספיק להתלות כמו שק על חבל.

קרלטון

New member
או רעיון פשוט הרבה יותר מצניחות וטיסות

פשוט תלכי ללונה פארק בתל אביב ותעשי כמה סיבובים על המתקנים המפחידים יותר.
לא צריך יותר מזה.

בו2ית

New member
זהו שהייתי ולא עליתי

ואם זה אותו דבר, אז אני מתרחקת מהאומגות....... במקום להתקרב

קונלין

New member
גם אני מחשיבה את עצמי לפחדנית

ובחיים לא הייתי מתקרבת לבנג'י, צניחה חופשית וגם לא למתקנים המפחידים בלונה פארק (אפילו לא רכבת הרים....), אבל מאוד מאוד נהניתי!

הייתי מעט מבוהלת בתחנה הראשונה ואולי גם השנייה וזהו. אח"כ היה פשוט כיף. אגב, יש כמה וכמה חברות של אומגות בצ'אנג מאי. באופן אישי התנסיתי ב- flight of the gibbon וב- jungle flight. אם יש לך בעיה בעיקר עם פחד גבהים אני ממליצה על jungle flight ששם האומגות נמוכות יותר.

בו2ית

New member
האם בflight of the gibbon אפשר לגלוש

יחד עם מדריך ?
אני מכירה מישהי שעשתה במקום אחר והתלווה אליה המדריך שגולש אחרון בקבוצה..
ידוע לך על אופציה כזו? זה מה שהיא הציעה לי ..

קונלין

New member
אני בטוחה שאפשר

כל המדריכים שפגשתי היו מאוד נחמדים ולעניין ואין לי ספק שיסכימו בכיף (בכל אחת מהחברות).

למעלה