לא מצאתי על Lancut

shality

New member
לא מצאתי על Lancut

היי. לאחר התבלבלות ארוכה ב jewishgen עדיין לא הצלחתי למצוא פורום או קבוצת דיון של עיר בשם Lancut בפולין. מישהו יוכול לעזור לי להבין איך אמצע את שורשי המשפחה שלי ? תודה

ראם ערן

New member
שאלה כבדה - תשובה קלה../images/Emo8.gif

כמו כל בעיה מורכבת יש להתחיל בפירוקה לגורמים. מה בדיוק מחפשים? מידע היסטורי על הקהילה? קרובים אבודים ? וכד' בשלב ראשון הנה הקישור לדף שעוסק בעיירה lancut בjewishgen. מקווה שזהו הדף המבוקש. אילו משפחות/ אנשים אתה מחפש?. מעבר לכך הייתי ממליץ לקרוא שני מדריכים אשר יעזרו לך להניע את העסק: המדריל לפורומיסט המתחיל המדריך לגנאולוג המתחיל משם השמיים הם הגבול...
בהצלחה ערן

shality

New member
שם

תודה ערן. ניסיתי למצוא את שורשי משפחת stutzel (בואריאציות שונות) ב JGFF אבל מצאתי רק "דומה ל...". זה פשוט לא הגיוני כי זו היתה משפחה גדולה. האם יש איזה ארכיון (כמו רישום אוכלוסיה בעיר) שיאפשר לי להתחיל ממשהו ? שוב תודה יוסי

כוכה

New member
ספרי זיכרון - אחד המקורות

כפי שגילית בוודאי בקריאת המאמרים (ואם לא קראת - מומלץ ביותר) אחד המקורות החשובים הוא ספרי זיכרון לעיירה. יש בהם חומר רב ו"חוטים" שיכולים להוביל לשמות. כמו כן: העיירה הייתה ועדיין ידועה מאד. שם מתנוסס ארמונו של הגראף פוטוצקי הידוע. ומי שגדל באווירה פולנית של: "מה אתה חושב שאתה - הגראף פוטוצקי? שאני אביא לך את זה??.".... לא תמיד משער שאכן יש כזה דבר. בכל מקרה - חברה שלי הגיעה משם וכשתשוב מחו"ל - אולי אוכל לאתר בעזרת זכרונה פרטים שיסייעו בידך. בהצלחה (עם הרבה סבלנות)!!!!

shality

New member
איפה

תודה. איפה מוצאים ספר זיכרון כזה. אני יודע שפעם פעל "ארגון יוצאי לנצוט" אבל הם אינם יותר. יש לך חומר מהם ?

friend9

New member
וגם

בספרית בית אריאלה בת"א ובהתאחדות יוצאי פולין בת"א.

ראם ערן

New member
טוב....../images/Emo140.gif

אכן לא הגיוני. אני מניח שהייתה בעיה בחיפוש. חיפוש שבצעתי עתה מעלה:
מספר רב של חוקרים אשר מחפשים מידע על משפחת syutzel (על הטיותו השונות). יתרה מכך ישנם 2 חוקרים אשר מתמקדים באותה עירה,Lancut. והם: Jeanne & Seymour Goodman 5501 Seminary Road #1007s Falls Church, VA 22041 United States (ללא email) Yossef Dov [email protected] אשר נרשם רק לפני חודש!
חיפוש (לאחר רישום קצר) בFTGF-The Family Tree of the Jewish People מעלה 2 רשומות של אנשים ממשפחת Stutzel
חיפוש בJRI-poland מעלה שני שמות (ראה תמונה מצורפת) אחד מהם: stutzel gerson מן העירהLancut אשר נולד ב1893 . שם אביוMeilech ושם אימו Rachel GOLDREICH סדגש|. ואם זו אינה התחלה נאה, אינני יודע מהי התחלה נאה
שבת שלום ערן

shality

New member
תודה ו...

תודה לכולם. דרך אגב, ה"יוסף" שמצאת, זה אני. בכל מקרה את אותו גרשון לא מצאתי (לא מכיר את JRIPOLAND) והמון תודה על כך. אני פשוט חשבתי לגלות שרידים, לבנות עץ משפחה וכו' ועם כל כך מעט זה יהיה קשה. אני מניח שזה אולי קשור להטיית השם. אני רק יודע ששם סבי היה משה והוא היה נגן הכינור הראשי בחצר הגרף פוטוצקי. זהו. שוב תודה

ראם ערן

New member
JRI-Poland

הינו אירגון גג אשר עוסק בעבודת קודש של העברת מסמכים הקשורים ליהודי פולין לרשת כך שיהיו נגישים לחיפוש (למשל ע"י משוגעים כמונו
). עוד מיגע עליו ניתן למצוא כאן. אני מניח שאני אציג בורות -אך מהי חצר הגרף פוטוצקי (לא הביישן למד..) חוץ מזה, אל תמר נואש. עיון בהיסטוריה של הפורום ילה לך סיפורים מופלאים על גילויים מדהימים אשר התחילו ממש מאפס. לילה טוב ערן

yofi nechama

New member
לנצוט - סיכום קצר

סיכום קצר בעברית על העיר לנצוט באתר המצורף.

malka3

New member
ערן, בבקשה תוסיף את הכתבה לרשימת

המאמרים של הפורום

friend9

New member
קבוצת דיון על לנצוט

קבוצת הדיון על לנצוט www.shtetlinks.jewishgen.org/Kolbuszowa/lancut/lancut1.html היא חלק מקבוצת הדיון על אזור קולבושובה KRRG. נדמה לי שצריך לשלם כדי להצטרף לקבוצה. בכל מקרה, כדאי להתקשר לפרטים אל מרַכז הקבוצה Peter Jassem [email protected]

למעלה