לא מעריכה את עצמי

patrisia

New member
לא מעריכה את עצמי

גדלתי בית שאף פעם לא פרגנו והעצימו אותי, הייתי ספורטאית מצטיינת, את התיכון סיימתי בהצטיינות. המשכתי ללימודים אחרי הצבא סיימתי את הלימודים בהצלחה אך לא הגשתי פרוייקט גמר לכן אין לי תעודת הסמכה. גם במהלך הלימודים מצאתי עבודה במקצוע, בסיום הלימודים מיד התקבלתי לעבודה למרות שתעודה רשמית לא הייתה לי, כל מהלך השנים ההורים מעולם לא פירגנו תמיד דיברו על הילדים של כולם כמה שהם מצליחים אבל מעולם לא אמרו לי כל הכבוד. כל השנים עשיתי הכל בשביל לרצות אותם, כל הזמן רציתי לשמוע מהם איזה מילה טובה. לכן אני אף פעם לא מרוצה מעצמי. לאחרונה פוטרתי ממקום עבודה אחרי 10 שנים בשל קיצוצים מיד שהתחלתי לחפש התקבלתי לכל מקום שהלכתי לראיון עבודה, לכן החלטתי שאני מספיק טובה להיות עצמאית בתחום. כיום אני אמא ל-3 עובדת כעצמאית וכל הזמן אני מרגישה שאני לא מספיק טובה....כל דבר שאני עושה אני חושבת אחרי שהלקוח יקבל את העבודה הוא כבר לא ירצה לעבוד איתי. כל הזמן בהרגשה שזה זמני המצב הזה.שכל כך טוב לי לעבוד כעצמאית מפחדת שזה מחר יגמר. מה עושים איך מפסיקים את המחשבות השליליות לגבי עצמי. תודה.

הערכה עצמית

שלום patricia לא ברור לי מדוע עד עכשיו לא קבלת תגובה לפנייתך.אולי כי קים פער בין חוסר ההערכה העצמית, שעליה את מתלוננת ובין מה שקורה לך באמת בחיים: תלמידה מצטיינת, אם לשלשה ילדים, מתקבלת לכל מקום עבודה, עובדת כעצמאית. את גם מסבירה ואומרת שכל זה בא מחוסר פרגון של הוריך כלפיך. לא נותר לך, אלא לפנות לטיפול. טיפול טוב יעזור לך להתמודד עם פחדיך וילמד אותך לפתח חשיבה חיובית כלפי עצמך.

למעלה