לא מעוניין בחברה

painkiller11

New member
לא מעוניין בחברה

שלום. אני מנותק חברתית מן העולם. אני אומנם חי עם המשפחה, ופוגש אנשים בעבודה, אך אין לי חברים כבר שנים. העניין הוא שאני ממש לא מעוניין בכך, אני מעדיף להמשיך לחיות ככה כי אני לא מרגיש רצון להתקרב לאנשים ולפעמים אני רואה בזה בזבוז זמן ומשהו שלא יקדם אותי לדבר. אני יודע שהמצב הזה לא בסדר ושאני מזיק לעצמי, אם לא כרגע אז בטווח הרחוק. מה אני צריך לעשות עם המצב הזה? אני צריך לעשות משהו כדי שהוא ישתנה? איך אפשר בכלל לעשות משהו כשאין לך חשק לזה.

מי אמר שזה מזיק?

אוקיי, אתה לא מעוניין בחברה וטוב לך עם זה שאין לך חברים. מה לא בסדר בזה? זה שמישהו קבע שאדם חייב שיהיו לו חברים ומכרים? השאלה היא בסופו של דבר איך אתה מרגיש עם זה. אם אתה לבד וטוב לך עם זה אז סבבה. אני למשל די סובלת מהבדידות. אני לבד אבל לא טוב לי עם זה. אני כן רוצה קשרים. האמת היא שאני די מקנאה באנשים שטוב להם להיות לבד. ובכל מקרה אין בזה משהו רע, גם אם זה פחות מקובל בחברה.

גרא.

New member
painkiller11,לא תכל לשנות את המצב הזה,ללא

מוטיבציה להשתנות.אבל העובדה שפנית לכאן,והתענינת באפשרות של שינוי,זו כבר התחלה של קמצוץ מוטיבציה לשנוי,ועם זה,באם תקבל יום אחד את ההחלטה לעשות משהוא,יהיה עליך להעזר ב'שירותיו הטובים של פסיכולוג קליני.וזה כדאי כי יתכן שבעזרתו תגלה עולם חדש ומעניין,שעד כה התעלמת ממנו,ביודעין,ואולי יש גם סבות שאינך מודע להן.

fighter21

New member
שלום

מחקרים פסיכולוגיים-חברתיים שנעשו הגיעו למסקנה כי האדם הוא "יצור חברתי". אתה בעצמך מרגיש שמשהו כנראה "לא בסדר" או כמו שאתה כותב "אתה מזיק לעצמך". מה שאתה צריך לשאול את עצמך, האם אתה מאושר? האם באמת טוב לך? וניתן להשתנות בתחום הזה.

למעלה