לא מסתדרת עם גיסתי

motek99

New member
לא מסתדרת עם גיסתי

זקוקה לעצתכן, לבעלי יש אחות אחת , גיסתי היקרה. אנו גרים באותה העיר, במרחק הליכה. לגיסתי ובן זוגה ילדה בת ארבע, מטעמים שונים לא יהיו להם עוד ילדים, בעלה בן יחיד ואין לו הורים. כך שהמשפחה המורחבת היחידה היא חמותי, אני , בעלי וילדינו וכן אחיה של חמותי ובני הדודים.לי יש שני ילדים בת בת 4 ותינוק בן שנה, כמו כן יש לי אחים ואחיות, הורים שמאד עוזרים ומשפחה מורחבת תומכת ואוהבת לילדי. העניין הוא כזה: שתי בנותינו נולדו בהפרש של כמה ימים זו מזו ואנו נוהגות לערוך להן מסיבת יום הולדת משותפת כבר 3 שנים. את המסיבה אנו עורכים מדי שנה בביתי שכן לגיסתי דירה קטנה והיא לא כ"כ יודעת להכין ולבשל.לי מעולם לא הייתה בעיה שנערוך מסיבה משותפת כי ידעתי שלגיסתי אין איפה לערוך מסיבה (אצל חמותי גם כן הדבר לא בא בחשבון ). השנה, שבוע לפני מועד המסיבה חלתה ביתי הבכורה, הייתה כל השבוע בבית ולא הלכה לגן, כעבור מספר ימם נדבק גם התינוק. יום לפני המסיבה הילדה הרגישה טוב יותר ודיברתי עם גיסתי בבוקר והוחלט שהמסיבה תתקיים אצלינו כרגיל(למרות שהתינוק חולה). באותו הערב הילדה הרגישה רע מאד, החום עלה וגם התינוקי שלי לא היה במצב טוב ולכן התקשרנו להודיע שנאלץ לדחות את המסיבה . גיסתי התעצבנה אמרה שהטלנו עליה פצצה שביטלנו ברגע האחרון בכלל לא התייחסה לזה שהילדים חולים. היא לא הסכימה לדחות את יום ההולדת של ביתה , הכינה עוגה ולקחה אותה לארוחה משפחתית ביום שבת בביתו של הדוד (כל המשפחה שלו הייתה לרגל יום הולדת משפחתי אך אנחנו לא היינו). אני מאד נפגעתי מכך ששיותר חשוב לה שהמשפחה הרחוקה יותר תשתתף בשימחה מאשר אחיה ושני בני הדודים היחידים של ביתה. אני מרגישה שהיא מתנהגת כאילו הבריזו לה מהאולם אירועים והיא מצאה במהירות אולם וקייטרינג אחר. אני גם כועסת כי כל השנים שחגגנו יחד היא מעולם לא הכינה דבר לאחירוח וגם לא קנתה, תמיד הגיעה עפ כל האורחים בתירוצים שונים שהיא לא יכולה להגיע לפני לסדר והלכה עם האורחים בתירוצים אחרים תוך שהיא אומרת שאמא שלה נשארת לעזור במקומה. מה הייתן עושות במקומי, איך הייתן מרגישות? האם אני מגזימה? מיותר לציין שיותר לא אסכים לחגיגה משותפת לבנות, לפחות היא "שחררה " אותי מזה .

את מזכירה לה משהו מהעבר

לפני שהתחתנתי היה לנו קרוב משפחה שכל חג היה עושה איתנו פסח, סוכות וכו' אבל עם הזמן הוא התחיל להרגיש בעל הבית היה משתלט וקובע איך יהיה הסדר והמנהגים למרות שאצלנו זה לא ככה יש לנו את המנהגים שלנו ואורח צריך להתאים את עצמו בחג הראשון שהצלחנו לעשות בלעדיו ההורים שלי הרגישו שוב כיף והפסיקו להזמין אותו. זה מה שאת צריכה לעשות תשתדלו לא לעשות באותו יום יום הולדת אבל שכל אחת תחגוג לילדים שלה איפה שהיא רוצה ובהתאם לנוחיות שלה. והשניה באה עם מתנה וכאורחת בלבד. נשמע שגיסתך מרגישה שאת חייבת לה משהו תנתקי את המצב הזה ומהר.

הדסהש1

New member
שהילדים יבריאו תערכי להילדה יום הולדת

ואל תזכירי יותר את הענין.ותזכירי לה שמעכשיו כל אחד חוגג בנפרד.

פרצלה

New member
מאוד קשה להסביר לילדה בת 4

למה פאום מבטלים לה את היום הולדת,כנראה היא בחרה לא לאכזב את הילדה ברגע האחרון בפתאומיות וכן לחגוג לה ולתת לילדיך להבריא

מה שהיה היה עבר נגמר תגידי

כל השנים ערכת אצלך יום הולדת היא לא עזרה,לא בבישול ולא בניקיון וגם ברחה יחד עם האורחים. שילדייך יהיו בריאים אבל זו הזדמנות להתחיל לעשות ימי הולדת בנפרד. את מצידך אל תתנצלי כי אין מה לעשות זה כח עליון את לא צפית או תכננת שהילדים יהיו חולים. היא החליטה לעשות לבד אז תגידי לה כל הכבוד על היוזמה ושתמשיך בה הגיע הזמן. ולך יקירתי כגננת בגמלאות אומר, לכל ילד מגיע יום הולדת בנפרד, זה שהיא נולדה יחד ים בת הדודה לא אומר שהיא צריכה לחגוג איתה. אני בעד שילד יום ההולדת יהיה יחיד ומיוחד ביום הולדתו פשוט
ליום אחד. אז בבקשה תתכונני ליום הולדתה של בתך תזמיני את כולם ופשוט תתעלי על עצמך ותזמיני אותה מבלי להראות שיש בך כעס,על אי התיחסותה לילדיך החולים. היא בהחלט יכלה להגיד תקשיבי אני לא רוצה לאכזב את הבת שלי, אני מעבירה את יום ההולדת לדוד. ואת היית מבינה. אבל להגיד שהטלנו עליה פצצה
שביטלנו ברגע האחרון בכלל לא התייחסה לזה שהילדים חולים." זו חוצפה
אבל תבליגי עיזבי אותה, ראי שהיא כן יודעת להתארגן לבד כשהיא רוצה. ראי גם אם היא היתה חוגגת לבד בבית שלה ,והילדים שלך היו חולים, גם לא היית הולכת אז מה זה משנה באם היתם או לא, פשוט אנשים לפעמים לא יודעים להגיד את המילים הנכונות בזמן הנכון. היא היתה צריכה לאחל בריאות ולהצטער על שלא תגיעו. אבל היא כזאת לא תשני אותה אבל כן תלמדי אותה לעשות מעכשיו לבד
. חבל על האנרגיה שלך קדימה תתארגני בכייף ליום הולדת, תכיני הפתעות שיהיה לכם רק בריאות והמון המון
ממני אילנה סבתא ל
נכדים מאושרים

mykal

New member
מאחר ולא כתבת,

מהי המערכת יחסים בס"ה, אבל כנראה, יש עוד דברים מאחור. את החלטת יותר לא ביחד--כאילו מהמקום של העלבון שלך, אולי בכלל היא נעלבה, מהביטול, וחשבה שחולי ילדיך הוא 'רק תירוץ' לפי העובדה שהחליטה לערוך לבד יום הולדת, אולי בכלל כל ההתנהלות שלה, לא להכין ולא לעזור (שאת כ"כ כעסת עליה והרגשת מנוצלת) היתה מסיבה שלא היה לה נעים בשותפות הזו--אבל מטעמי יחסים במשפחה לא יכלה להמנע,וכאן נוצרה בעיניה הזדמנות פז , ניצלה אותה והוכיחה שאפשר גם אחרת. עובדה שהכינה וטרחה וערכה מסיבה. לא ברור לי למה, לא ניתן לדבר, לומר לה, כמה חבל שלא יכולנו לבוא בגלל הילדים. לקנות לקטנה מתנה ליום הולדת. ולשאול אם זה נכון לה להפריד ולחגוג מהיום ולהבא בנפרד וכל אחת תקבל את תשומת הלב המתאימה. לפעמים שיחה כזו נותנת מרחב אישי. לא 'תענישי' אותה אם תחגגו לבד. ולא יהיה מחסום של העלבויות וכעסים. בכל מקרה, הרבה בריאות והרבה מזל טוב לימי ההולדת.

motek99

New member
תודה לכן

כפי שניחשתן יש דברים נוספים ביננו מעבר למה שכתבתי, וזה היה הקש ששבר את גב הגמל. כמובן שמעתה נחגוג לחוד את יום ההולדת, ואיני מתכוונת לומר לה דבר בעניין אלא פשוט להמשיך הלאה, ולהסתכל על זה כדבר טוב: זהו היום המיוחד של הנסיכה שלי בלבד. הילדים בינתיים הבריאו
ואנו קבענו מועד חדש

mykal

New member
אני שמחה שהילדים הבריאו.

תחגגו ותהנו. לא שוה לכעוס. דברים בסוף מסתדרים. הרבה נחת ומל טוב.

ראשית מזל טוב לילדה. בעניין גיסתך, החיים הם

הולכים במישור אחד, מותר לעשות שינויים, תהיי גמישה קצת, אז מה אם היא עשתה יומולדת אצל הדוד, מה קרה? הורידו לך את הכתר מהראש? תזרמי עם החיים, העלבון הוא בחירה של הנעלב. גיסתך לא רצתה להעליב אותך , זו את שבחרת להעלב. לא מכל דבר עושים מלחמת עולם במשפחה.

למעלה