לא מסכים

צביקה106

New member
לא מסכים

כשנבחרה השלישיה חסרה לי שרון קידושין;
כשנבחרו השנים חסרה לי אניטה
וכשנבחר הכוכב- חסר לי איטן.
נבחר עלם חמודות, שאין לי דבר נגדו, אך אינו כוכב זמר.
הוא זמר אפור למדי, שמן הסתם ישכח במהרה.
כמו רבים מזוכי השנים הקודמות, שאיני רוצה לדעת מדוע נבחרו.

מסכימה

liri7

New member
מהתכנית הזאת לא יצא אף זמר חשוב

כבר מזמן הפסקתי להתייחס אליה ככזאת.
בתכנית עצמה רב המתמודדים במיטבם כי הם שרים את מיטב הזמר העברי והם מלווים ע"י אנשי מקצוע מעולים שיודעים להפיק מהם את המיטב.
לאחר התכנית אנחנו בד"כ מגלים עד כמה ה"מלכים" האלה עירומים .
אפילו סקעת שהוא כנראה המצליח מכולם אין לו רפרטואר מרשים.
עידן בינתיים מצליח בזכות השירים שהוא כותב אבל גם שי גבסו הצליח בשנים הראשונות עם שיריו המקוריים וכיום אין לי מושג אם הוא עדיין מופיע.

צריך להתייחס אל "כוכב" כתכנית בידור שבה יש לנו הזדמנות לשמוע את מיטב הזמר העברי בביצועים חדשים.
התחרות מוסיפה אקשן והכנסות למפיקים.

לא היית מכתירה כי את לא סובלת אותו

אבל עם עובדות קשה להתווכח. מכל יוצאי כוכב נולד לדורותיו, הוא זה שמילא הכי הרבה אולמות גדולים, אולמות קטנים, אמפי פה ואמפי שם, הכל סולד אאוט. השתתף במחזמר אחד, משתתף בשני, אלבום ראשון פלטינה כולל זמר השנה ושיר השנה, אלבום שני רק זהב והאלבום השלישי יותר מצומצם (לאחר היציאה מהארון) ומסמל תקופה חדשה. ההופעות שלו עדיין ממשיכות במלוא המרץ והן כולן מלאות. אז אל תיתני לעובדות לבלבל אותך כי הזכרון שלך הוא מה שמנחה אותך.
לאף אחד מיוצאי כוכב נולד, כולל נינט ושירי, אין כל כך הרבה מופעי יחיד במשך כל כך הרבה שנים.

liri7

New member

"אל תתני לעובדות לבלבל אותך...." מעניין שבהקשר אחר כתבתי לה פעם בדיוק את אותו הדבר ....

moshavnikit

New member
תשובה לכותרת - ממש לא.

אין שום קשר לחיבה שיש או אין לי אליו, זה לא שבאתי ואמרתי שמישהו מהפייבוריטים שלי יותר מצליח ממנו.

אני בטוחה שלא הלכת וספרת כמה אולמות הוא מילא וכמה אחרים מילאו והאמת היא שזה לא מסתכם רק בזה.
אני פשוט לא חושבת שאפשר להכתיר מישהו מהם בכלל ל"הכי מצליח" כי זה מורכב מכ"כ הרבה פרמטרים שאת חלקם בכלל אי אפשר לכמת (מהמילה כמות). וכמו שהראת בעצמך, גם מבחינה מספרית הוא נמצא במגמת ירידה.. ולהחשיב מחזמר שירד מהר מאוד מהבמות בגלל החוסר הצלחה שלו לאחד מההצלחות, לא בדיוק מוסיף.
אני ממש לא רוצה להיכנס ללמה הוא לא וחבל שלקחת את זה למקום כ"כ אישי, זו סתם הייתה הערת אגב, כי להכתיר אותו להכי מצליח מביניהם זה לגמרי סובייקטיבי, כשאת העובדות את מסוגלת לתת רק עליו ולא על האחרים.. כי הוא לא באמת יצא כזה מוצלח מכוכב נולד (אם לא חולים לו על התחת, אז אפשר לראות שהוא לא בדיוק שיא המצליח יחסית לתעשיית המוזיקה בארץ ואפילו לא קרוב לזה. עם כל הכבוד להופעות שהוא סוגר), ואם הוא זה שנחשב ל"הכי מצליח" אז זה ממש עצוב בשביל "כוכב נולד". אבל אני לא חושבת שהמצב הוא באמת ככה (עצוב). כי רוני, נינט, שירי, עידן עמדי, מרינה, ליבי ועוד נמצאים במצב בכלל בכלל לא רע ביחס לתעשייה.

אני לא צריכה לספור אולמות

העובדות מדברות בעד עצמן. תכלס אפילו אני לא יודעת כמה הופעות הוא סוגר בחודש כי זה המון (לפי העידכונים שלי בפייסבוק)
ואני מדברת על כמה שנים. הופעות עם הסימפונט רעננה במסגרת מופע שנסונים, הופעות בכמויות שאף יוצא כוכב נולד לא התברך בהן, ואני לא מציינת את זה בגלל שהוא היה תמיד הזמר החביב עליי שיצא מכוכב נולד אלא אך ורק בהתייחס לכמות ההופעות המתפרסמות הן בתקשורת הכתובה ובתקשורת האלקטרונית. גם אם המחזמר 'מי שחלם' לא הצליח מסחרית בגלל הנושא השנוי במחלוקת, הרי במחזמר החדש בהבימה (כמעט שפוי) הוא זוכה לביקורות נלהבות. בהתחשב בכך שהוא לא זמר מזרחי אלא זמר פופ מיינסטרימי, הרי שהוא המצליח והעסוק ביותר משאר יוצאי כוכב נולד.
עומר אדם אפילו לא נספר אצלי כיוצא כוכב נולד כי הוא רק הספיק להפציע שם והוא כבר פרש. הוא יכול היה להצליח באותה המידה גם בלי כוכב נולד כמו שאר "כוכבי" הזמר המזרחי הממלאים את קיסריה כמו פטריות אחרי הגשם. הזמר המזרחי בנסיקה ולא מהווה דוגמא לשום דבר אחר שאנחנו מכירים. צפיות היוטיוב לשירים של עומר אדם ודודו אהרון עולות פי אלף מונים על הצפיות שיש לאריק איינשטיין או לשאר אושיות הזמר הישראלי. אז מה זה אומר על עומר אדם או מה זה אומר על המאזין הישראלי? המוזיקה המזרחית מצליחה יותר, אז האם היא מוצלחת יותר? טובה יותר? איכותית יותר? לא. זה אומר שיש לה יותר ביקוש משכבות נרחבות יותר של האוכלוסיה.
בסך הכל ציינו כאן שהראל סקעת הוא המצליח ביותר מבין יוצאי כוכב נולד. אף אחד לא טען שהוא המוצלח ביותר. זה עניין של טעם.
אני מעריצה מספר אחת של מיי פיינגולד של מרינה ושל דיאנה גולבי ועדיין הן לא עשו כלום. זה לא מוריד מערכן בעיניי אבל כרגע הן לא נכללות בין המצליחים בתחום.
האם ליבי רן מצליח יותר? האם עידן עמדי מצליח יותר? תתני לי שם אחד של זמר אחד שיצא מכוכב נולד וסוגר אולמות ומופעים כמו הראל סקעת או מתקרב אליו.
דנינו מושמע בגלגל"צ לעיתים קרובות וגם רוני דלומי. אז מה? הם ממלאים אולמות? כמה ואיפה? איזה זמר מכוכב נולד מכר כבר פלטינה? אנא האירי את עיניי

ושוב, אני מדברת רק על יוצאי כוכב נולד. אני לא לוקחת את זה אישית, אלא זכרתי באופן מעומעם, אם זכרוני אינו מטעה אותי, עוד מתקופת פורום כוכב נולד המוקדם שאת היית מאוד לא מחובביו בלשון המעטה ולכן ציינתי זאת ולדעתי זאת הסיבה שאת מבלבלת בין מצליח למוצלח.

moshavnikit

New member
דווקא על המילה "מוצלח" לא הייתי חולקת

כי כשזה עניין של טעם אני ממש לא מנסה אפילו להיכנס לדיון. בגלל שהייתה שימוש במילה "מצליח" הגבתי. לא הייתי מחובביו, אבל זה לא קשור לכמה הוא מצליח.. לא הייתי מורידה מערך ההצלחה שלו בגלל שאני לא מתה על מה שהוא עושה.

שוב, אני לא חושבת שמדד להצלחה זה רק מופעים ואולמות ואני לא אלך לשכלל מה כל אחד עשה ואני בטוחה שגם אתן לא שיכללתן ואתן פשוט מעדיפות לחשוב שהוא הכי מצליח, אולי כי הוא ממלא לכן את דף הפייסבוק אז זה נראה לכן ככה. אבל לי, מהצד, כמישהי שאלו שממלאים לה את דף הפייסבוק דווקא פחות פופולריים. אני יכולה לשים לב מבין אלו שכן פופולריים, ממי תופסים יותר, מי מוכר, על מי שומעים יותר ובמסגרת העבודה שלי גם מי מושך יותר תשומת לב ומי יקודם כי הוא יזרים כסף (ואפשר להוציא מהמשוואה את עומר אדם, אין לי בעיה עם זה).

אתן יודעות רק מה הוא עושה, זה לא מספיק מידע בשביל לדעת שהוא הכי מצליח מבין יוצאי כוכב נולד.

liri7

New member
אם את יודעת דברים שאנחנו לא יודעות

אז שתפי אותנו.

מי מצליח יותר ממנו לאורך שנים ?

moshavnikit

New member
עלה לי שם! שכחתי ממנו לגמרי..

עומר אדם.

אותו אני באמת לא אוהבת, אבל אני די בטוחה שמספרית, רכילותית, כלכלית ובכל צורה שהיא, הוא הכי מצליח שיצא מכוכב נולד (בשיקלול, כי רכילותית עדיין נינט לוקחת אותו..).

להגיד שאני אומרת משהו על סקעת בגלל שאני לא סובלת אותו, זה כ"כ עונה 2.

liri7

New member
גם אני שכחתי ממנו לגמרי

אבל לגביו אין חילוקי דעות, הוא כנראה באמת המצליח מכולם לצערי הרב.

אגב גם לגבי סקעת לא "הכתרתי" אותו אל כתבתי כנראה.

ההתרשמות שלי מתבססת בעיקר ממה שאני רואה על מי מופיע במקומות כמו זאפה וכו'. שמו של סקעת הופיע הכי הרבה, היו שנים שהוא היה היחיד מבין יוצאי כוכב שהופיע במקומות כאלה.
נינט - בעבר לא הצליחה למכור כרטיסים ומתפרנסת יותר מפרסומות.
שירי- הייתה תקופה שהיא מאד הצליחה אבל בהמשך הקריירה שלה דעכה,.היא הייתה זקוקה לשותפות עם בוסקילה כדי לאושש את הקריירה שלה.
עידן זכה רק לפני שנתיים ועדיין קשה לדעת מה יהיה בהמשך, נאחל לו הצלחה.
רוני דלומי - גם זוכה טרייה יחסית, אבל ההצלחה שלה מפתיעה לא פחות מהזכייה שלה בכוכב. היא מתנהלת בהרבה תבונה.

השאלה היא מי בין אלה שזכו לפני חמש שנים ויותר מצליח למכור כרטיסים.

באמת חבל שעומר אדם מוציא שירים כאלה

יש מצב שאילו היה עולה בעתיד עומר אדם בגיל 21/22, יותר בוגר, מחובר רגשית לשירים, אולי יותר עמוק, הייתי מאוד מחבב אותו. יש לו קול טוב, ובמקרים הנדירים שהוא התחבר לשיר ("אבא") חיבבתי אותו. הוא גם לא השתתף בעונה עם קאסט טוב במיוחד. היחידים לדעתי שהיו טובים באופן כמעט עקבי, היו מיי וחובי.

במקום זאת, הוא השתתף בטרם עת (ואני לא מדבר רק על הגיל - גם רוני השתתפה לפני שסיימה את הבגרויות, והייתה הרבה יותר מחוברת לשירים), ועכשיו הוא מוציא חאפלות בשקל.

למעלה