לא מסוגלת ללמוד..................

peachy

New member
לא מסוגלת ללמוד..................

כתבתי בפורום אחר על בעיית המשמעת העצמית שלי אבל נזכרתי שיש לי גם אתכם
אם לא אכפת לכם שאני עושה copy ו- paste? זאת ההודעה: אין לי משמעת עצמית. אפילו לא גרם קל ממנה. שתי דוגמאות פעוטות: אני בלימודים יש לי שעתיים חופשיות, אני מתכננת לפצוח בהכנת תרגילי הגשה אבל אני מוצאת את עצמי גולשת באינטרנט בחדר מחשבים אני בבית יש לי טריליוני עבודות, אני עושה ה-כ-ל, רק לא את מה שאני חייבת לעשות. <מסוגלת להיות עם הפיג'מה כל היום ו"לרדת" על הסלסלות של פסח + צפייה בתכנית הוטרינרים של ערוץ 8 > אני אפילו חושבת על נטישת הלימודים לאנחות. אין לי שום "שוטר" פנימי, זה שהיה לי.. מזערתי אותו כ"כ שהוא מצייץ: יאללה לעבודה! היום נגמר ולא עשית כלום!! אני פשוט מגביהה קצת את הווליום בטלוויזיה.. יכולים להלוות לי את שלכם? ואני לא יודעת למה זה ככה.. כי אם למשל היה לי תינוק, והוא היה בוכה, אז הייתי ישר רצה אליו ונותנת מענה לכל בקשותיו.. כי אני חייבת.. אבל מה עם החובות שלי כלפי עצמי? למה אני פוסחת עליהם? עוד מעט גם אני אבכה.. ולא נראה לי ש-
יעזור במקרה שלי... ותוספת קטנה בשביל הפורום היקר הזה..... אני כל הזמן *מרחפת*, במקום לעשות מטלה מאוד חשובה אני מסוגלת לחלום בהקיץ, או לעזוב את הword לטובת משחקים מטופשים במחשב, שבשום פנים לא יקרבו אותי לכיוון התואר הייתי שאפתנית פעם..... אני יודעת שכתבתי לכם על זה בעבר, אבל... תודה על כל עצה

28איילת

New member
ברגעים אלו ממש

אני יושבת בפורום במקום לעשות את העבודה שמחכה לי כבר חודש, להגשה מחר (הצילו!) מצטערת, אני לא אוכל להלוות לך את השוטר הפנימי שלי כי הוא מת מזמן....

מיכל ט

New member
מצטרפת למועדון..

ודוקא ניסיתי.. אחרי שעתיים של הנאה צרופה, תסכול ועצבים אני בהפסקת סלט (דוקא בסלט אני משקיעה מאוד). ראיתם איזה שמש נעימה בחוץ.. לא פשע להתקע בבית?

X ליל X

New member
אני חושבת שכולנו כאלה ...

ואם כבר מקטרים... אז למתכונת בהיסטוריה לא הייתי מסוגלת לפתוח את הספר, שלא נדבר על לקרוא בו... אבל את אנה קרנינה סיימתי ב3 ימים. (זה הגיוני זה? זה קשור בכלל? אני חדשה בקטע) חע..!

אני כזה

לפתוח ספרים לבחינה זה כל כך קשה, אבל לרוץ על ספר טוב - בכיף. אני קראתי את "מלחמה ושלום". היה די כאב ראש. איך אנה קרנינה?

X ליל X

New member
היה דיי כאב ראש?

אז למה קראת? אנה קרנינה, מתחיל מייאש, ממשיך בסדר, ואיכשהו מצליח לרתק ממש לקראת הסוף.

קראתי כי -

היה חבל לי לא לסיים את הספר. כיום אני יותר חכם, וספר שלא עושה לי את זה- אני לא קורא אותו. חוץ מזה, אני מקפיד בקריאה שלי להוסיף ז'אנרים שלא קראתי, והחבר'ה הרוסים הכבדים בזמנו לא קראתי. תנסי פעם לקרוא את moby dick באנגלית, אין סיכוי שזה יקח לך 3 ימים...

peacchy נא לעצור בצד כאן רס"ל גידי

בשם משטרת הקמפוס, אגף העבודות להגשה, מחוז תרגילי חובה, את נאשמת בריחוף של עשרים קמ"ש מעל המהירות ולמה את לא מתרכזת שם מאחור? מספיק אחד לא מרוכז וכל הנוסעים יפגעו! יש להתרכז גם מאחור, מקליק מי שמקליק ראשון. עכשיו ברצינות: האמת היא שאין לי הרבה איך לעזור לך כי אני נמצא בדיוק באותה גיגית טובעת אבל אולי מילה אחת בכל זאת. לפני שאת מתחילה לעשות את כל המטלות כמו סופרוומן שניה לאחר שהן ניתנות בכיתה וחודשיים לפני מועד ההגשה (בחלומות הלילה) הייתי מנסה קודם להוריד את מינון הכסח העצמי. מה כוונה, גם אנשים שנדמה לנו לפעמים (ובטעות) שהם "נורמלים" (=נעדרי כל בעיות בכלל, רק רוצים לללמוד למבחן וכבר הם סיימו את החומר, לא סובלים ממצבי רוח וכישלונות בכלל ועוד ועוד ועוד) גם אלה חוטאים לפעמים באכילה לפעמים של "קצת" יותר מידי שוקולד, מעבירים שעתיים חופשיות בקפיטריה במקום בסיפריה, כותבים שער לעבודה בשעה חמש לפנות בוקר (שלוש שעות לפני מועד הגשה) ואפילו תאמיני או לא, סובלים עקב כך מבעיות קשות בבלוטת המצפון (הפולני). אני אישית התחלתי בקצת ל"שחרר" וכשמה (של הפעולה) כן היא, קצת משחררת וזה איפשר לי יותר להתפנות לתרגלים בלהיות סטודנט למרות שלא מדובר בקסם. דווחי לחפ"ק מאחור על התקדמות - גידי

peachy

New member
לגידי וכולם

קודם כל - תודה על התגובות
אתם חושבים שזה יהיה רעיון טוב בשבילי להירשם לאוניברסיטה הפתוחה - שהיא פחות נוקשה? או שזה עוד יותר גרוע, בגלל שבלי המסגרת הנוקשה, המצב שלי יתדרדר עוד יותר? (נראה לי שיש לכך סיכויים פחותים)

28איילת

New member
אישית, אני לא הייתי מצליחה

לפחות נראה לי ככה, אבל לנסות לא יכול להזיק, חוץ מזה אם תקחי קורסים שמעניינים אותך יהיה לך יותר קל. אני כל כך דוחה דברים שלא הייתי עושה כלום קרוב לוודאי....

ל11

New member
גם לאיילת

אני עם גידי - כשקיבלתי את עצמי (אני בדרך..) ונתתי לעצמי גם ספייס של לדחות, בלי להרגיש אשמה כל הזמן, התפנתה לי המון אנרגיה. רגשות אשם לוקחות המון המון מאמץ ואותי לפחות מכשילות. הם וכל שאר האנשים שמרצים לנו כל הזמן על איך זה הכל כוח רצון ושאצלהם זה גם ככה... צריך לתת לעצמנו גם קרדיט ולא רק השוטר הרע. כאילו רגשות האשם הם התעסקות בפני עצמן ובאיזה שהוא מקום אחריהן אין מקום למה שצריך לעשות ובפנים כבר עשינו וי על התעסקות בעבודה. אם אין אותן יותר קל פשוט לעשות. וזה לא שאני לא דוחה... חוץ מזה עוזר לי להתחיל בראשי פרקים מפורטים - זה מפעיל לי את הראש ומזרים אדרנלין וככה אני נכנסת בקלות יותר לעניינים ומתלהבת. וכשנמאס לי אני עושה את השער כמובן. חוץ מזה אין לי כבלים. אבל אני מכורה לסוליטר...

ש לומית

New member
גם אני כזאת, אבל:

סטטיסטית, לפחות, ריטלין עוזר לי. (דוקא כרגע אני לא עושה מה שהחלטתי לעשות היום, אלא משוטטת בפורומים, אבל:) בדרך כלל הוא עוזר לי להתישב וללמוד, או לעבוד, או אפילו לנקות את הביית, בלי לברוח מהמשימות האלו לעיסוקים מושכים יותר. האמת היא שעם ריטלין, כשאני מתחילה ללמוד - ממש כיף לי ואני לא רוצה להפסיק! אני כותבת לך כי הרגשתי שאת מתארת את ההתנהגות שלי. ומה שאני אומרת לך הוא: לכי תעשי אבחון, זה שווה את ההשקעה. (אני אובחנתי לאחרונה במרפאת אורלנסקי בפ"ת ושילמתי רק 400 ש"ח עבור מבחן טובה.) לא מבטיחה לך שיפתרו כל בעיותייך, לא מבטיחה אפילו שתיפתר בעיה אחת. אבל יש סיכוי טוב שכן. ולמי שהריטלין יכול לעזור לו - העזרה מדהימה! ובקשר לאוניברסיטה הפתוחה: אני לומדת שם. העדר מסגרת מסודרת באמת עלול שלא להתאים לרבים מאיתנו, אבל צורת הלימודים שם נוחה לי מאד כי היא עונה על קושי אחר שלי, שרק לאחרונה הבנתי שהוא קשור כנראה לסוג הפרעת הקשב שלי. אני לא מסוגלת להקשיב למרצה ולהבין - ובאותו זמן גם לרשום את הדברים. (אני חושבת שזה סוג הפרעה לא אפייני. מפורום "ADHD לקויות וזכויות" הבנתי שזה נקרא "פיצול קשב" או אולי "הפרעה בפיצול קשב".) לכן השיטה באוניברסיטה הפתוחה - שם מקבלים את כל החומר כתוב - יותר מתאימה לי. בהצלחה, שלומית.

פלאת

New member
לא בורות, שאלה לגיטימית

ואני מעתיקה לפה תשובה שלי מלפני 3 חודשים לערך. _______________________ הקואצ´ינג זה בעצם עבודה עם מאמן אישי. מאמן לנפש ולא לגוף. מכיוון שלאנשים עם ADHD יש נטיה להתפזר, קושי להתרכז ולמקד את עצמם, בא אדם מבחוץ ועוזר להם בזה. בתכל´ס זה עבודה על מטרות אשר הינן אינדבידואליות לכל אחד ואחת. לדוגמה: קביעת סדר יום, ביצוע מטלות בזמן, יעדים לטווח ארוך ועוד. מדובר על פגישה אחד על אחד, וכן עידכונים טלפוניים/ אימיילים. זה כמובן תלוי בצורך ובנוחות. עלות משתנה ממאמן למאמן. בהצלחה.

למעלה