לא ממש נהנה מהחיים

• פותח הנושא zoj
  • פורסם בתאריך

zoj

New member
לא ממש נהנה מהחיים

היי, חח קצת מוזר, מעולם לא חשבתי שאני אחפש נחמה בפורומים באינטרנט (בלי להעליב) אבל הבנתי שאין לי למי לפנות. החברים שלי הם סך הכל חברים שלי ויש להם בעיות משלהם וממש לא בראש שלהם על הבעיות שלי, ועם ההורים שלי קצת קשה לי לדבר. אני בן 22. לא נולדתי בארץ ועליתי ארצה בגיל 9-10. אני עובד, אני לומד, תחומי העניין שלי מסתכמים בכלום בערך, פרט לאולי חיבה מגיל צעיר למחשבים, אבל מאז שהתחלתי לעבוד בתיכנות, אני מתעסק בתיכנות פחות בבית, ואת הזמן הפנוי ו\או סופי שבוע אני מעביר מול אתרי הומור דפוקים שלא תורמים לאף אחד. כמו שהנושא אומר אני לא ממש נהנה מהחיים. תמיד תיארתי ורציתי שהם יהיו אחרים, אבל כל פעם שאני מחליט לשנות משהוא אני מגלה שאני או מפחד, או מתעורר בבוקר וכבר אין לי את החשק לשנות. לא הייתי מגדיר את עצמי כאדם דיכאוני כבד (למרות שבטח אני כן סובל מדיכאון), למרות שיש אנשים סביבי שחושבים ככה (אולי כי זה הרושם שאני יוצר). יש לי תקופות קלות בחיים ויש תקופות קשות. כל החיים שלי אני "מתקפל" למען אנשים אחרים, כלומר לא אכפת לי שיהיה לי חרא רק שלמשפחה שלי יהיה טוב, שלחברים שלי יהיה טוב, שהמוכר בחנות ירויח עלי כסף וכדומה. אני לא יכול להגן על הזכויות שלי. יש אנשים שנלחמים עד הסוף. ניקח מצב הופוטטי: חברה סלולרית מבטיחה לכם תשלום חודשי של X שלקים בחודש, אחרי החשבונית הראשונה אתם מגלים שאתם משלמים X+20 שקלים לחודש. אנשים שהם לא אני, יתקשרו ויצעקו עד שלא יקבלו את מה שהם רוצים, אבל אני נאיבי, אני אתקשר יגיד "למה ככה?" יספרו לי סיפור יפה, אני אשתוק וישלם 20 שקל יותר (הסיפור הוא סיפור פרי דמיוני, אך מציג את התמונה דיי יפה לדעתי). תקראו לזה פראייר, אחד שלא יכול להגן על הזכויות שלו, לא יודע מה, אבל זה אני. אני חי בפחד. אני חושב שיש לי אובססיה לכסף. לא הייתי מגדיר את עצמי כקמצן למרות שנראה לי שאני כזה. אני לא מפתח תחומי עניין כי אני חושב שזה טיפשי להשקיע בהם כסף (לדוגמא רציתי בזמנו ללמוד לנגן על גיטרה אבל סירבתי בכל כוחותי ללכת למורה (בשביל מה? אני יכול ללמוד לבד! למה להשקיע בזה כסף!), השקעתי 1000ש"ח בגיטרה חשמלית + מגבר ואחרי 5 שנים כל מה שאני יודע זה לנגן מוזיקה שאבא שלי קורה לה "זוועה לא מהעולם הזה", והוא בטח צודק), ואת הכסף אני מעדיף לשים בצד כי אולי בעתיד ארצה לקנות דירה (תמיד חושב על העתיד, לעולם לא משקיע בהווה). יש הרבה דברים שהייתי רוצה לעסוק בהם ודורשים השקעה כספית, חלקם פחות חלק יותר. אני לא מתעסק בהם כי כמו במטמטיקה אם נחבר את "ההתקפלות שלי בשביל שלכולם מסיביב יהיה טוב" + "קמצנות" = "לא כדי להשקיע בזה". רק בשביל לחדד, פרט ל"קמצנות" שלי (שאולי לא באמת קמצנות) אני לא משקיע כסף בתחומי עניין שלי כי אני מפחד שההורים שלי יחשבו שזה דפוק, שאני מבזבז כסף לשווא (לא בהכל, לדוגמא אמא שלי הייתה בעד שאני אלך ללמוד גיטרה אצל מורה, מצד שני אני עד היום מרגיש שאבא שלי חושב שגיטרה הייתה ביזבוז של כסף [אפילו שאת הכסף הזה לא ביקשתי מהם ואת כולו הרווחתי לבד]). אני חיי בהרגשה שאני "משרת" את כולם, כלומר כל מה שאני עושה, אני עושה בשביל שלאחרים סביבי יהיה טוב. אני מאמין שגם אנשים שסובבים אותי עזרו ליצירת האופי הזה, כל מיני הערות בצחוק של חברים שלי כמו "נו כמה זמן ניגנת על הגיטרה השבוע? :)" אני לוקח ברצינות מידי וניפגע מזה. זה גורם לסוג של רצון להתובדד ולהיות לבד. מצד שני אנחנו יצורים שחיים בחברה ומאוד תלויים בה. אני תמיד מנסה לברוח מהבעיות שלי על ידי מציאת פתרונות "יצרתיים" שכנראה לא יעבדו. אם ההורים מגבילים אותי (או אני מרגיש שהם מגבילים אותי) אני ישר חושב על לעבור לגור לבד, אבל כמו שבטח כבר הספקת להכיר אותי, המחשבה הזאת חולפת למוחורת בבוקר, כמו רוב המחשבות שקשורות לשינויים בחיים שלי. אם רבתי אם חבר שלי אז אני ישר חושב שזהו לא נדבר יותר לעולם, אבל לא רע לי מזה, גם ככה רוב הזמן אני בודד. אני תמיד אוהב להקצין. לדוגמא ריב עם חבר שלי מעולם לא נתפס אצלי כמשהוא סטנדרטי שקורה בין אנשים ולבסוף הם ישלימו, אם רבנו אני ישר מתחיל לדמיין מצבים שזהו אנחנו לא חברים יותר לעולם, לא נדבר יותר לעולם וכו וכו' (נראה לי שקוראים לזה over reacting באנגלית, רק שאצלי זה over reacting למצב הכי קיצוני). מאז שאני זוכר את עצמי, כל דבר שרציתי לעשות הייתי שואל ו\או מתעייץ. "אמא אפשר לבטוח את הבקבוק קולה שבמקרר?" "אמא אני זורק את החגורה הזאת כי היא ניקרע" (ולא לא הייתי מגדיר את עצמי כ"ילד של אמא", אני מביא את אמא כדוגמא כי איתה אני מתעייץ הכי הרבה, אבל אני נוטע להתעייץ גם עם אבא, אחותי וחברים שלי). אין לי דעות משלי. "מה קורה בוא נצא היום לאנשהוא, לאן בא לך?" "לא אכפת לי, מה שתחליטו". נחשו מי זה מי בדו-שיח הקצר הזה. אולי זה שוב קשור לסיפטום ה"התקפלות" שלי כלפי כולם, ואולי אני מפחד שאנשים לא יקבלו אותי איך שאני כאשר ידעו את הדעה האמיתית שלי. אני לא מתאר לעצמי איך אתם יכולים לעזור לי, לאף אחד מכם אין שיקוי קסם שיהפוך את החיים שלי לטובה (או יוסיף להם את הדברים הטובים שחסר להם), המטרה של הפוסט הזה היא פשוט להוציא הכל החוצה, כי אני לא יודע למי עוד אפשר לפנות.

גרא.

New member
zoj,לפני כניסה לסבך הבעיות שהעלית,שתי שאלות:

1.אם שרתת בצהל,מה קרה בזמן השירות הסדיר שלך? 2.האם אתה עוסק בפעילות ספורטיבית כלשהיא?

zoj

New member
תשובות

1. לא שירתתי בצהל 2. הייתי בחדר כושר עד לא מזמן ואז המנוי נגמר ומאז אני לא מצליח לשכנע את עצמי ללכת להרשם שוב. חוץ מזה אני לא עוסק בשום פעילות ספורטיבית.

גרא.

New member
zoj,לכאורה הפתרון האולטימטיבי הוא לפנות לטפול

אבל רק זה לא יחזיר לך את ההנאה מחייך.העיסוק בספורט יומיומי יש לו ערך מוסף רב לחיים. השתתפות בפעילויות תרבותיות/יצירתיות/חוויתיות בשעות אחה"צ עשוייה לתרום לך המון.גם התנדבות אקטיבית לאירגונים כמו מד"א מכבי אש,ואחרים תוסיף לך עניין.הרעיון שחלף במוחך לצאת לגור לבד,ראוי שישקל שנית,כי חיים עצמאיים,רחוק מהאוכל ותשומת הלב של אמא,יחד עם ההתמודדות היום יומית בצרכי הינם יום,עשויים לתת לך טעם אחר לחיים השגרתיים שלך.

zoj

New member
תודה

למרות שלפי איך שאני מכיר את עצמי אני בספק שמשהוא ישתנה... אבל כמו תמיד, נקווה שכן.

manson23

New member
אתה מתאר מצב

של ריקנות (ככה זה נשמע לי לפחות) מין חיים של חוסר עניין, הרבה אנשים מרגישים את מה שאתה מרגיש וזה כשהם מוקפים בחברים, משפחה , ואפילו תחביבים.. אני חושב שדבר ראשון חשוב ללמוד לא להסתכל על הדברים בצורה של "עלות-תועלת", זה בסדר לשבת מול "אתרי הומור דפוקים שלא תורמים לאף אחד" אתה יודע כמה פעמים אני נתקע ביו-טיוב? זה תורם למישהו? למי אכפת! אני נהנה מזה אז למה לא.. העיקר שדברים יעשו בפרופורציה.. בכל אופן, אם מציק לך המצב אז באמת הכי טוב שתלך לדבר עם מישהו, זה מאוד יעזור.., אם יש בעיה ללכת לטיפול אז אפשר גם לנסות לעשות שינויים אקטיביים בחיים, למשל- ללמוד , או באמת לקום ולעבור דירה, לנסות לשנות אווירה ולהכיר כמה שיותר אנשים חדשים שיחשפו אותך לעולמות חדשים ויעשירו אותך ואני בטוח שגם אתה תעשיר אותם! אני חושב שזה ש"התעוררת" ופירטת פה בצורה מאוד גלויה ויפה את הבעיה שלך מראה שמתחיל אצלך איזשהו שינוי או לפחות רצון לשינוי, קח את זה ותקדם את זה.., ואם יהיו לך לבטים אז תמיד תוכל לפנות לפה או ללכת לייעוץ שלדעתי מאוד יעזור לך . שיהיה לך בהצלחה

zoj

New member
תודה על התמיכה

אז זהו שאצלי הדברים לא נעשים בפרופורציה, כל יום אני מסיים במילים של "מחר אני אקום מוקדם יותר, אני אעשה דברים מועילים" ומתחיל אותו לא מוקדם ולא עושה דברים מועילים. אני לומד, או לפחות מנסה.. לגבי המעבר דירה, אותם עקרונות של עלות תועלת ו"התגמשות" כלפי אחרים, אוכלים אותי גם במצב הזה. "אם אני אעבור דירה איך ההורים שלי יסתדרו בלעדי?" (אני עוזר בתשלום שכר דירה כיום) "האם זה משתלם להשכור דירה לבד? הרי זה הרבה הוצאות!" אני מאוד מקווה שיש צדק בדבריך לגבי השינוי.

manson23

New member
צריך ללמוד לשחרר

ואני אומר את זה בתור מישהו שעדיין לא יודע עד הסוף איך לשחרר ..... אתה יכול גם לנסות ולהיות יצירתי, למשל- לחוץ מהקטע של לעבור דירה? תחפש דירה שבה לא צריך לחתום מראש על חוזה (יש דברים כאלה) ותעבור אליה, אם תראה אחרי חודש-חודשיים שההורים שלך מסתדרים וטוב לך אז תישאר ואם לא אז תחזור הביתה.., ואני בטוח שאתה יכול למצוא פתרונות כאלה בכל תחום בחיים...באמת שאם לא תנסה לא באמת תדע ואני מקווה שאתה עושה משהו מועיל עם הראש הפיננסי שלך ולומד כלכלה או משהו

zoj

New member
תודה!

תראה, הדברים לא כל כך פשוטים. אני נוטע לחיות על פי המשפט "אם הכל עובד אז אל תגע", אז למה לשנות משהוא? כל השינויים זה רק התפרצות של אמוציות בתוך הראש שלי, היום בא לי לעבור דירה - מחר זה גם לא יהיה רלוונטי. אדם שרוצה משהוא עושה חושבים של עלות-תועלת ומחליט, אם זה לא משתלם הוא שוכח מזה ועובר האלה, אם זה משתלם הוא עושה את זה. אני עושה חושבים וזה אף פעם לא משתלם, רק מה במקום לעבור הלאה אותו רצון יכול לצוץ בעוד כמה ימים, ואז אני שוב אכנס לתקופה שאני אוכל את עצמי מבפנים אם שאלות כמו "האם זה כדי? אולה נעשה את זה? אבל אני רוצה את זה? איך החברה תסתכל על זה?" והתוצאה היא תמיד אותה תוצאה - זה לא משתלם, לא משתלם בגלל העלות, בגלל המחשבות של הסובבים אותי, בגלל האישיות שלי בסופו של דבר. תמיד יש תירוץ מעפן כמו "טוב נו זה בטח החלטה כלכלית נכונה שתעזור לי בעתיד", אני מאוד מקווה שאתה צודק בכך שיש לי ראש כלכלי אבל אני נוטע לחשוב שזה לא ראש כלכלי אלה סתם הפחד מהשינויים. ולא אני לא לומד כלכלה, לומד מחשבים לצורך העניין.

למעלה