לא ממעריציו, אבל מומלץ שבאיראן יקשיבו ויפנימו היטב מה שאמר

דורי 1981

Well-known member

evglev1

Well-known member
מנהל
כל מי שבעד הפלשתינים, אין לו שכל.
במזרח התיכון מלמדים היסטוריה שקרית, ולכן יש תמימים שמאמינים שבכל 1300 השלטון המוסלמי היה עם פלסטיני ויישות פוליטית פלסטינית וגם לא מודעים ליהודים שיכלו להינצל מהשואה אם הערבים לא היו כופים על הבריטים את הספר הלבן השלישי.

evglev1

Well-known member
מנהל
אני בעד ישראל, על אף הבדלי ההשקפות ביני לבינך. תתפלא.
הוא דיבר על המשטר באיראן, שאם היה להם שכל הם לא היו תומכים בפלסטינים, לכן לא בטוח שאפשר לצפות מהם תגובה רציונאלית של קבלת כל התנאים של טראמפ.

Harrington

Well-known member
מנהל
הוא דיבר על המשטר באיראן, שאם היה להם שכל הם לא היו תומכים בפלסטינים, לכן לא בטוח שאפשר לצפות מהם תגובה רציונאלית של קבלת כל התנאים של טראמפ.
בכלל לא בטוח שאירן בעד הפלסטינים. היא נגד ישראל וכפועל יוצא מכך מתבטאת לעתים לטובתם. אבל, על אף שאני לא יודע לגבי האירנים דווקא, רוב רובו המוחלט של העולם הערבי שונא את הפלסטינים לא פחות משהוא שונא את היהודים. הוא פשוט לא יכול להגיד זאת בקול רם בדרך כלל.

כלומר לעניינכם, התמיכה האירנית בפלסטינים רציונלית מאחר והיא דופקת את ישראל וזה האינטרס האירני ומטרתה, כשזה כלל לא קשור לפלסטינים עצמם באופן מיוחד.

דורי 1981

Well-known member
האיראנים ערמומיים. הם המציאו את השחמט. אפשר לסמוך עליהם שינסו להכין תגובה הולמת. תפקידנו הוא לבלום, או להמשיך להנחית מכות כך שיתחננו שנפסיק. ולהחזיר אותם למו"מ על ארבע.

evglev1

Well-known member
מנהל
כן, אחרי שאירן קיבלה מכות היא תחזור למשא ומתן
עם הזנב בין הרגלים :-D
כן טראמפ באמצעתינו קיים את דבריו שצבאית או מדינית, הם יבחרו, אבל לא תהיה להם פצצה גרעינית ועכשיו הוכחנו שאנחנו יכולנו למנוע מהם בכוח צבאי. כך שחבל להיגרר למלחמה וחבל להרוס את הכלכלה כי ממילא אנחנו והאמריקאים לא ניתן להם להיות מדינה גרעינית.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
כן, אחרי שאירן קיבלה מכות היא תחזור למשא ומתן
עם הזנב בין הרגלים :-D
הבעיה שבפעם הקודמת שהם הגיעו למצב של הגעה עם "זנב בין הרגליים" למשא ומתן (לאחר תקופת סנקציות קשות ארוכה), הייתה זו ארצות הברית שהתלהבה קצת יותר מדי וויתרה על הסנקציות בלי לדרוש יותר מדי ממנה (ע"ע אובמה).

evglev1

Well-known member
מנהל
הבעיה שבפעם הקודמת שהם הגיעו למצב של הגעה עם "זנב בין הרגליים" למשא ומתן (לאחר תקופת סנקציות קשות ארוכה), הייתה זו ארצות הברית שהתלהבה קצת יותר מדי וויתרה על הסנקציות בלי לדרוש יותר מדי ממנה (ע"ע אובמה).
אז לא הונח אקדח על השולחן, ואיראן הייתה בטוחה שאין אופציה צבאית והמו"מ בשליטתם המלאה, עכשיו כשיש אופציה צבאית, עמדות המו"מ יותר טובות. ואני גם מקווה שגם בלי הסכמות אין להם את אותה היכולת להגיע לפצצה כמו שהייתה לפני 16 וחצי שעות.

Harrington

Well-known member
מנהל
אז לא הונח אקדח על השולחן, ואיראן הייתה בטוחה שאין אופציה צבאית והמו"מ בשליטתם המלאה, עכשיו כשיש אופציה צבאית, עמדות המו"מ יותר טובות. ואני גם מקווה שגם בלי הסכמות אין להם את אותה היכולת להגיע לפצצה כמו שהייתה לפני 16 וחצי שעות.
נכון מאוד. אבל הם לכתחילה הגיעו לחלוטין עם זנב בין הרגליים. מותשים ועניים אחרי שנות סנקציות קשות. אובמה היה יכול להוציא מהם פי כמה משהוציא (משניסה להוציא בכלל). זאת הייתה אחת הטעויות הגדולות שלו בהסכם הזה (לא היחידה כמובן).

למעלה