לתגובתך,
האוברסיטה העברית מדורגת מקום 53 בעולם(ברשימה המאה זה מקום מאוד מאוד מכובד) שכר הלימוד עדיין שם הוא כ 13-15 אלף, וזה בין המחירים הזולים לרמת אוברסיטת כזאת, לצורך השווה מקומות ראשונים כמו harvard ו MIT - זהוא שכר לימוד של כמה עשרות בדולרים. אל תשכח שברפת לדוגמא חבר טוב שלי הוא אזרח צרפתי והלך ללמוד שם, כל בית ספר נחשב אונברסיטה, אתה אתה מקבל בחינם מה שקיבלת בחינם. בעצם אתמול בדקתי לעשות תואר בשביל הכיף בארכיאלוגיה בעברית, מסתבר שעם ציונים גבוהים אתה מקבל מלגה של 7000$ - זה בעצם פעמעם שכר לימוד לשנה. ואתה צריך להבין שישראל יא לא מדינת רווחה, אנחנו לא כמו מדינות סקדינביה ללא צרות שמשקיאות הכל בחינוך, ישראל אגב תמנהלת כלכית הרבה יותר טוב ממידנות כמו ספרד או יוון(מדינות איחוד אירופאי), בספרד ראיתי לא מזמן דבר מצחיק, האנשים שם עובדים מ 8 בבוקר עד 1 בצהרים וזהוא. אין ספק שזה לא מדינה כזאת באיחוד האורפאי נחשבת בקריסה כלכלית, לידעתך אובמה, אם הרצון שלו לעשות את ארצות הברית מדינת רווחה, הכפיל את החוב של ארצות הברית וגרם משבר כלכלי לפני שבוע שעוד לא יודעים מה ההשלכות - הוא נתן ביטוח רפואי לכל אזרח - זה דבר גדול מאין כמוהו - אבל מביא אימפריה כמו ארצות הברית לקריסה. במדינה כמו שלנו עם כל הבעיות צריך להצדיע, אין ספק שצריך להתיעל, אבל לא נכנס לזה עכשיו. לעניין שלנו, השכר לימוד שלנו הוא לא בשמיים, בהחלט אפשרי אם אתה כלכלי, משלם מראשון את שכר הלימוד, לא מבזבז כמה עשרות על טיול בחול. ואני אומר הכל בלי שקל עזרה מההורים - מה שלפי דבריך אתה כן נעזר בהם. למה ? אני אוהב להיות עצמאי? אני מתחיל לחסוך כדי ללמוד בבין תחומי תואר שני אולי, זה 30 אלף שקל לשנה, זאת מכללה, אבל היום אני יכול.