לא מזמן

מר תפוז

New member
לא מזמן

היה לי התקף באחת הכיתות בשכבה ובעקבות זה המחנכים והיועץ של השכבה רוצים לעבור בכיתות ולהסביר על אפילפסיה ומה עושים במקרה ויהיה התקף (חס וחלילה טפו טפו טפו!) אז כמובן שאלו אותי אם אני רוצה ואמרתי להם שאני אחשוב על זה. רציתי לדעת מה יש לכם להגיד...

לי היה התקף בטיול שנתי

ואחר כך עשו לי שיחה עם היועצת.. זאת היתה השנה הראשונה באותו בצפר באתי מבצפר קטן לבצפר גדול(מ50 ילד בשכבה ל250 ילד בשכבה..) היועצת שאלה אם אני רוצה שיהיו שיחות על זה.. אני התנגדתי. לא ממש הציקו לי אחר-כך רק בקטנה.. ונורא מעט.. הרוב שאלו אותי איתישית.. בהצלחה

מר תפוז

New member
באיזה כיתה את?

אני לא חושבת שיצחקו עליי אבל זה יהיה נורא מוזר למרות שכל השכבה בערך יודעת כי זה קרה לי פעמיים בבצפר.. ואני יודעת שזה חשוב שידעו.. אני לא יודעת מה לעשות

אצלי בכיתה עשו שיחה, אני בעצמי

דברתי מול הכיתה.. היועצת רצתה שאני יעשה את זה, הן חשבו שזה חשוב בשבלי ואני מה איכפת לי, ישר אחרי 3 דקות הפכתי את הכל לבדיחה והמורה סיימה את הנושא והפסיקה את השיחה. :)

סיימית תיכון בקיץ האחרון

זה קרה לי בכיתה ט'.. לדעתי עדיף שלא.. כי כמו שאורי אמר.. זה היה בדיחה לרוב הכיתה.. וחבל

מר תפוז אהלן../images/Emo20.gif

אורי באמת כתב בהודעה שלו שהוא עצמו הפך את ההרצאה לבדיחה ולא שהכיתה הפכה את ההרצאה לבדיחה כך שאת צודקת. ואם לא ניכנסים לדקויות הפסיכולוגיות של הומור במצבים של מבוכה אז.....אממ...
נו, טוב בכל מקרה בכיתה יא' זה באמת יכול להיות אחרת, כמובן שתלוי בכיתה... אני חשבתי לאורך כל השרשור דווקא על אגודת אי"ל שיכולה להגיע לכל מקום בארץ ומעבירה הרצאות בנושא,הרצאה של האגודה תראה אחרת לגמרי מהרצאה של יועץ בי"ס או מחנכים, לדעתי שווה לך להרים אליהם טלפון ולברר,זה לפחות מה שאני הייתי עושה,כמובן שזה נתון לשיקול דעתך בסופו של דבר. ולא אמרתי ברוכה הבאה אז אני מנצלת את ההזדמנות

אם הוא לא היה הופך את זה בעצמו

לבדיחה.. מישהו אחר בכיתה היה עושה את זה.. מבטיחה לך וחצי מהכיתה בטח אל היתה ממש מקשיבה כי זה הזדמנות נהדרת לתפוס איזו תנומה או להבריז.

לדעתי תלוי מי מעביר את זה לכיתה

ובאיזה סוג של כיתה מדובר. אם אגודה רצינית היתה מגיעה לכיתה של הבת שלי או של הבן שלי, אני בטוחה שכולם היו מקשיבים קשב רב, אין לי מושג לאיזה סוג של כיתה את מתכוונת. ואגודת אי"ל מתמחה בהרצאות כבר שנים,כך שאני נותנת להם את כל הקרדיט ולא הייתי מעמידה מורים או יועצים מול כיתה במצב כזה.

אני למדתי בכיתה רגילה לחלוטין

וכן.. אם בא בנאדם שיוצא להרצות מול בני נוער.. יש מצב להצלחה. עדין הייתי צופה הברזות.. כי ככה זה אצלנו בבית ספר.

הרצאה של נציגה מאגודת אי"ל

שלום, אני מכירה באופן אישי את גלית גרינברג מאגודת אי"ל. היא מספרת שהיא מרצה בתיכונים והתגובות תמיד מאד רציניות וענייניות. היא מרצה גם בבתי ספר שבהם אין תלמידים עם אפילפסיה. צריך לדעת איך לדבר על הנושא. היא תמיד יוצאת בהרגשה שתלמידי תיכון הם ילדים נהדרים, ושהם מבינים את המסר שלה. אגב, היא מזכירה סטטיסטיקות, ויש לא מעט ילדים ובני נוער עם אפילפסיה, וזה יכול להתחיל בכל גיל. לכן זה נושא שיכול לדבר אל כולם כאשר מעבירים אותו בצורה נכונה. לא הצגתי את עצמי. בתי בת השנה וחמישה חודשים אובחנה לפני כחודש, ורק בזמן האחרון היא מתחילה להיות מאוזנת. אספר על כך יותר בשרשור נפרד. שרון

לא התכוונתי

אורי שלום, לא התכוונתי להעביר ביקורת על האופן שבו התמודדת עם ההצגה של הנושא. רק רציתי להציע למי שהתחיל את השרשור הצעה. אני יכולה להבין שהיית במבוכה. אחרי ה"פדיחה" (ההתקף בפומבי), ניסית להראות שזה לא רציני. שרון

אורי לא היתה שום ביקורת../images/Emo24.gif

גם אני בעצמי מתמודדת עם מבוכה בעזרת הומור,אני הבנתי טוב מאוד את המצב שהיית נתון בו,אדרבא,כל הכבוד לך על היכולת להמשיך ולעמוד מול הכיתה
שרון, ברוכה הבאה, אני ממתינה לשרשור שתפתחי ותודה על התגובה המגבה

הבן שלי העדיף להסביר רק לחברים

הקרובים (הוא חלה בגיל 16). הזמנו אותם הביתה והסברנו. בינתיים יצא שכל התיכון יודע ומבחינתו אין שום בעיה. לדעתי זה טוב לדבר עם כמה שיותר אנשים שידעו מה לעשות בזמן התקף ושידעו קצת יותר על המחלה הזאת, שהבעיה העיקרית שלה זה בורות של אנשים.

הבת שלי גם, הסבירה לחברים.

בזמנו בת 16.חלקם היו בביה"ח, ויכול להיות שעוד רבים ידעו. כולם התנהגו למופת ובצורה בוגרת. עברו כ-3 שנים מאז. בי

michas 61

New member
הסבר ???

אני אישית חולה מגיל 29 היום אני בן 44 חוץ מהמשפחה הקרובה לא סיפרתי לאף אחד . אישתי יודעת אך ילדי לא יודעים בינתים , וכך אני אישית מעדיף את המצב . ולך אני מאחל הצלחה בכל החלטה שתקבל .

מר תפוז

New member
תגובה לכולם!

לצערי המאוד רב קרה לי אתמול שוב התקף (לאחר שבוע בלבד) באמצע שיעור מתמטיקה והרבה ראו את זה והרבה נלחצו ובכו אפילו כאלה שהם לא חברים שלי אבל כולם היו מאוד מבינים ורגישים לנושא. המחנכים כבר דיברו עם כולם אפילו שלא אמרתי להם שזה בסדר- אבל זה היה מאוד דורש לעשות את זה כך שזה טוב. הבצפר שלי זה ממש לא בצפר רגיל הוא מאוד מיוחד ואם ההרצאה היא לא של כל הבצפר (בה כולם מבריזים) אז כולם יקשיבו ויתעניינו ואני בטוחה שהרבה התעניינו... ובבצפר שלנו מספיק שהמחנכים ידברו ויקשיבו לא צריך מישהו מומחה, במקרים כאלה רגישים

michas 61

New member
עבודה

לא אני לא עובד עקב התקפים חוזרים ונישנים . ( רובם בלילה אבל ביום אני עייף ויש לי קטעים של היתנתקות . )

למעלה