לא מוצא תנוחה

כשהוא אמר "כל תנוחה"

הוא לא התכוון לכל התנוחות האפשריות, אלא רק כאלה שגורמות לו שירדמו לו הרגליים. (עובדה שלא ניסה על כיסא למשל). ואנחנו לא יודעים כמה זמן הוא יושב. זה סביר שאצל אדם בריא לחלוטין ירדמו הרגליים אם ישב זמן ממושך על הרצפה/כרית עם רגליים משולבות.

lightflake

New member
תקשיב לדברי המטופל:

פשוט הרגליים באמת נרדמות אבל בקטע של קומה(!) אני מפחד שאני יגרום לעצמי נזק. הן כלכך רדומות שאחרי שאני קם אז אני בד"כ לא מרגיש אחת מהן. אז השמאלית נגיד נכנסת למין מצב של נעילה שכאוב ומדגדג באותו זמן ואני פשוט מוצא את עצמי על הריצפה נאנק מכאבים....וצחוק :| למרות שתכלס אם אני יוצא מהמצב של הישיבה לאט לאט אז הכל נעשה בהדרגתיות אבל רק רציתי להדגיש עד כמה הרגליים נכנסות למצב שינה

קראתי את ההודעה של אינדיגו בתשומת לב רבה

התיאור מתאים ביותר לתוצאה של ישיבה ממושכת עם רגליים משולבות/תנוחת לוטוס/חצי לוטוס ועוד סוגים של ישיבה על הריצפה או כרית אצל אנשים בריאים.

lightflake

New member
נראה לי שהוא מתכוון שזה קורה יחסית מהר

אם זה התיאור לאחר ישיבת לוטוס במשך 7 שעות בלי לזוז אז אני בספק אם הוא היה מעלה את זה כבעיה

ינוקא1

New member
דברים לא טבעיים , לא טובים.

אם תנוחה לא נוחה לך , סימן שהיא לא מתאימה. אני מצטרף לנאופיל וממליץ לך גם כן על צ'י גונג. אינני אומר שתנועות מסוימות אינן "טובות" , אני אומר שלא כל תנועה טובה לכל אחד. ויתכן שכאשר אדם מתמיד בתרגול נכון עבורו אז מה שהיה לא מתאים יהפך למתאים.

RamiSun

New member
ישיבה רגילה על כסא מספיקה

לא להמרח אבל.... לשבת תהנה

כמה זמן עבר

מאז ההודעה הקודמת שלך באותו עניין? אם עד עכשיו מחוץ לישיבה במדיטציה אין לך שום בעיה ברגליים, כנראה שכל עוד לא יווצר קושי מיוחד, ונקווה שגם לא יווצר, אין שום בעיה עם כך שהרגליים נרדמות. פשוט תפסיק להיטרד מזה. יחד עם זאת אציע את ההצעות הבאות (וזאת בנוסף לתרגולי האתה-יוגה וצ'י-קונג שכבר הוצעו): אם תחליט מסיבה כלשהי להמשיך ולשבת ברגליים משוכלות, בלוטוס מלא, בחצי-לוטוס, בישיבה הבורמזית או במזרחית, חלק את פרקי זמן הישיבה ל 15 דקות בכל פעם שלאחריהם שחרר את רגליך, עסה אותן ושכל את רגליך שוב. ככל שתתרגל יותר תוכל להאריך את פרקי זמן הישיבה ברגליים משוכלות והזמן שייקח לרגליך להירדם יתארך. אם לעומת זאת אינך יכול או רוצה להפסיק להיטרד בהירדמות של רגליך, שכן לא משנה כמה זמן תשב הן תרדמנה מתישהוא בכל מקרה, אז כפי שהציע לך רמיסן, פשוט שב על כיסא.

למעלה