לא מוצא את עצמי

kechel

New member
לא מוצא את עצמי

בן 30, אין לי מקצוע, יש נסיון בכל מיני עבודות בפעלים שונים, שנה פה שנה שם, הייתי פעם שנה באוניברסיטה והפסקתי, היום אני לא יודע מה לעשות עם עצמי.

לא יודע אם ללכת בכל זאת ללמוד איזה הנדסה באיזה מכללה ואז להתחיל קריירה בגיל 34-35, או להתחיל לחפש עבודה ומה שנמצא מתבסס שם, כך לפחות אוכל להתחיל לחיות. המחשבה של למצוא עבודה בלי אפשרות להתקדם שם הרבה ופשוט "להעביר" איתה את החיים, גורמת לי לרצות למות כבר עכשיו.

אני טיפוס של עבודה פיזית - כלומר לא חייב לשבת על הכיסא עם עניבה, אני שונא עבודות שצריך לתת שירות לאנשים (כמו עבודה בבנק למשל), בעניין הלימודים אני חושב שאני טוב עם מכונות, מחשבים וכאלה. לימודי הנדסת מכונות או הנדסה כימית יכולים לעניין אותי. או משהו בכיוון. אני פשוט לא יודע אם זה עדיין משתלם מבחינת תעסוקה, שכר וכו.

אשמח לקבל טיפים, לשמוע על אפשרויות שונות למקצוע, מה אתם ממליצים לעשות, ואולי יש עוד אפשרויות שבכלל לא חשבתי עליהן.

אני רוצה להתחיל כבר לבנות קריירה, ולא סתם לעבוד בשביל להתקיים.

שלום kechel

כדי לבנות קריירה ולא סתם לעבוד בשביל להתקיים כמו שאתה כותב, חשוב שהקריירה שלך תתבסס על משהו שמדבר אליך, שאתה אוהב במיוחד, שאתה קם בבוקר בכיף לעשות ונותן לך סיפוק ותחושה של משמעות, הנאה, תשוקה.
הדרך לשם עוברת בלברר לעצמך היטב, לאיזה כיוון או כיוונים אתה מאוד מתחבר ואוהב, מה הכישורים והיכולות שלך, ואז אחרי שזה הובהר, לבדוק איך אפשר לתרגם את זה למונחי עבודה ופרנסה.
ת'כלס איך להתחיל? חפש כבר עכשיו עבודה שיש בה משהו שמדבר אליך, שגורם לך הנאה. לא עבודה שהיא בהכרח התכלית הסופית שלך אבל כן משהו שמרגיש לך שהוא בכיוון שלך, שאתה משתלב בו יפה ונהנה ממנו. לא משהו "גדול". לפעמים ממקומות כאלה מתקדמים או מקבלים עוד רעיונות, צוברים נסיון, מכירים אנשים ויוצרים קשרים.
אם קשה לך למצוא רעיון, נסה לחשוב מה בעבודות השונות שעשית כן אהבת, איזה חלק בהן היה לך נעים ומהנה; ומה לא אהבת, מה היה שם שהקשה עליך, מה גרם לעזיבה, מה היית מוסיף או משנה כדי לעשות את זה אחרת. מה היית רוצה שיהיה שם אחרת. גם מתוך ה"לא" אפשר להגיע ל"כן".
כדי לקצר את התהליך אתה יכול להיעזר במאמן קריירה או יועץ קריירה. יש גם סדנאות בנושא.
המון הצלחה

מה זה מאמן קריירה, מה זה יועץ קריירה

בתמצית ובאופן כללי, כיוון שכל איש מקצוע בתחום עובד קצת אחרת:
אימון קריירה - תהליך של יצירת בהירות לגבי הרצוי והמתאים לך בתחום הקריירה, איתור גורמים מעכבים, הגדרת מטרות ומה יאפשר לך להשיג אותן. אימון כולל שיחות, תרגילים ומשימות - עיוניות ומעשיות. באימון נוגעים לא רק בשיקולים "שכליים" אלא גם בנושאים פנימיים כמו - ערכים, חוזקות, מניעים, תשוקות.

ייעוץ קריירה - באופן כללי, יועץ קריירה עוסק יותר בפן האבחוני, בהעברת ידע ובאיך ניתן לבטא את היכולות והמאוויים במציאות של שוק העבודה.

kechel

New member
נראה לי ייעוץ קריירה יותר מתאים לי

לא הייתי מתנגד לקבל עצות ממישהו לגבי מה כדאי לעשות ומה לא, לפי הנתונים שלי ושל השוק.
&nbsp
מה העלויות שלהם בערך?

כיוון לימודים

אף פעם לא מאוחר להתחיל ללמוד ולמצוא כיוון לחיים. יש המון דברים שאתה יכול ללמוד בפרק זמן קצר ולהתחיל לבנות לעצמך קריירה.
אם אתה טוב במחשבים ואוהב מקצועות שלא דורשים ממך לשבת כל היום במשרד כדאי לך לשקול לעשות קורס ניהול רשתות או משהו בתחום ההייטק בסגנון הזה שיאפשר לך לקבל הכשרה מקצועית והתחיל לעבוד בהקדם.

למעלה