לא מוצאת את עצמי

• פותח הנושא tera3
  • פורסם בתאריך

tera3

New member
לא מוצאת את עצמי

שלום,
אשמח לקבל עצות מכם.
קצת רקע - אני בת 34, נמצאת בזוגיות עם בחורה כבר 5 שנים. (אציין שהמשפחה חוץ מאחותי הגדולה לא יודעים על היותי לסבית).
תמיד אני מרגישה לא טוב עם עצמי, אני לא יודעת אם חוסר הקבלה של נטייתי המינית עד גיל 27 גרם להיותי אדם מפוחד, חסר בטחון, לא סגור על עצמו, מטיל ספק בכל דבר, בעיקר בחברויות - שזה הדבר העיקרי שרציתי להתייעץ לגביו .
קצת קשה לי להתנסח אז אני מקווה שזה יהיה ברור ולא אקפוץ מנושא לנושא :)
בגדול אני בחורה עם חוש הומור, כך שעל פניו אני לא דיכאונית או משהו כזה, אבל אני מרגישה שיש לי חרדה/דאגה תמידית בעיקר שמשהו יקרה לאנשים שאני אוהבת , אלו תחושות שאני זוכרת עוד מהילדות. מעבר לזה תמיד בנושא החברתי היה לי קשה, אני מרגישה שאחד על אחד יותר נח לי וכשנפגשים בקבוצה הרבה פעמים כולם מדברים על נושאים מסויימים ואני משתתקת ולא מוצאת את עצמי והכי גרוע שאני שופטת את עצמי כל הזמן על זה שאני לא משתתפת בשיחה ולא מצליחה להבין אם זה כי אין לי פשוט מה להוסיף בעניין או שאני מתביישת בכלל לדבר, אני מאמינה שזה האחרון כי אחד על אחד אני כן מצליחה להביע את עצמי ודווקא יוצאת קשרים ושיחות מעניינות. מעבר לזה אין לי כמעט חברים, תמיד אני מנתקת קשרים כי אין לי סבלנות או שפגעו בי או התנהגו בצורה שלא מצאה חן בעיניי ואני לא נותנת צ'אנס לבן אדם ותמיד מטילה ספק באנשים אם הם באמת חברים אמיתיים, מרגישה שהייתי רוצה חברים אחרים תמיד ולא אלו שיש לי. זה מעיק עליי מאוד כי הרבה פעמים אני כן רוצה וזקוקה לחבר אמיתי ורואה אחרים שיש להם קשר טוב עם חברים ורוצה מזה גם. ואני מרגישה שלא רכשתי חברויות עד היום והיום זה קצת קשה וגם מה שיש לי היום אני לא מצליחה להחזיק, אולי באמת החברויות האלו לא מתאימות לי, אבל זה מה שתמיד הייתי אומרת לעצמי. זה כאילו אני שופטת את כולם.
מה שהכי מפריע לי זה שזה מעסיק אותי כל הזמן, אני קשה עם עצמי בצורה מפחידה וזה כבר בלתי נסבל בעיני.
למשל יש לי חברה בעבודה שאני רואה כל יום כבר כמה שנים, ובחצי שנה האחרונה כל שיחה שלנו נגמרת בזה שאני מתעצבנת עליה, פשוט חוסר הסכמות על דברים שטותיים, או שיש לי ביקורת עליה, אגו וכו' אנחנו דומות ושונות ואני כבר לא יודעת מה זה אבל לפעמים אני פשוט רוצה לנתק איתה את הקשר ואז אני שואלת את עצמי מה היא עשתה כל כך נורא.. כלום בעצם פשוט היא שונה ממני בחלק מהדברים ואולי התקשורת בנינו לא משהו, הקשר נהיה קצת משעמם וכל מיני סיבות. ובעצם שוב אני מוצאת את עצמי רוצה לנתק קשר כמו שתמיד אני עושה, כל פעם מסיבה אחרת.
בעצם כשיש לי ביקורת כלפי אנשים לא נעים לי גם לבוא ולהגיד מה לא בסדר, אני שומרת בבטן עד שבסוף זה מתפרץ ואני מנתקת את הקשר.
ולגבי ההשתתפות שלי בשיחות , כנראה שאיכפת לי יותר מידי מה חושבים עליי אז אני מפחדת להשתתף בשיחה שלא אגיד שטות וכמובן ישנן שיחות ברמות אינטלקטואליות שאני מרגישה שאני קצת מתחת לרמה ואולי בעצם אני לא , פשוט אני רגילה לרדת על עצמי.
בא לי שדברים יעברו על ידי ולא אתייחס אליהם במקום זאת כל דבר קטן גורם לי למחשבות מיותרות.. למשל בעבודה, אם מישהו שמדבר איתי בדרך כלל יעבור ליד החדר שלי פעמיים שלוש ולא יאמר שלום, אז במקום לחשוב שהוא בטח עסוק או אפילו לא להתייחס לזה, ישר אחשוב שמשהו לא בסדר ונמאס לו ממני או משהו כזה.
טוב עוד משהו קטן אבל נראה לי חשוב מאוד – גם עם המשפחה אני לא בקשר כל כך קרוב, עם הוריי אני משתדלת להיות בקשר ודואגת להם תמיד אבל עם אחותי הגדולה שדווקא יודעת לגבי נטייתי המינית גם דיי נתקתי את הקשר, קשה לי איתה ועם התנהגויות מסויימות שלה ופשוט התנתקתי במהלך השנים, פה ושם אנחנו כן מדברות וצוחקות לזכר הימים ההם, אבל תמיד אני בהיכון איתה ומתנהגת אחרת מאשר אני בעבודה למשל, אני יותר עצורה ורצינית. לפעמים בארוחות משפחתיות אני מרגישה לא קשורה למשפחה שלי.
אציין שהלכתי ב5 שנים האחרונות לשתי פסיכולוגיות שונות (כל אחת כ10 מפגשים) ואני לא מצליחה להתמיד בזה, בהתחלה זה נראה מלהיב ויש הרבה מה להגיד ובסוף זה דיי הרבה שתיקות מביכות ואני פשוט מפסיקה את זה בתקווה שאמצא סוג טיפול אחר אבל לא מצליחה למצוא.
בכלל קשה לי עם התמדה.
תודה על העזרה

גרא.

New member
tera3,יתכן שטיפול בגישת NLP יעזור לך,וודאי

תקבלי פנייה בקרוב.

ladybug4NLP

Active member
tera3 היקרה - כמו שאת כותבת

"בא לי שדברים יעברו על ידי ולא אתייחס אליהם במקום זאת כל דבר קטן גורם לי למחשבות מיותרות"

בא לי, זו צורת ביטוי של ילדים קטנים.
גם לי בא הרבה דברים אבל אם לא אעשה כלום להשיג אותם, לא יהיה לי.
ולפעמים גם אם אעשה-אם זה לא תלוי בי, גם לא יהיה לי.

כדאי שתחשבי על כך שהמחשבו הן שלך, המעשים הם שלך, התגובות שאת מגיבה לאנשים אחרים הם שלך ועל פי החלטתך.
אף אחד אחר לא מחליט בשבילך.

אז... אם בא לך לשנות אולי כדאי לעשות משהו אחר ממה שאת עעושה עד היום.
ואולי אין לך את הכלים הנכונים לעזור לעצמך-אז אולי כדאי לפנות למטפל מקצועי כדי שתוכלי להשיג את הטרה שלך שהיא בהחלט ברת השגה.

ומה יותר טוב מאשר עכשיו, בתחילת השנה לומר לעצמך שבא לך לשנות משהו בחישבה או בהתנהגות ולבדוק עם עצמך
מה יהיה הצעד הקטן הראשון לכוון

שנה טובה ושתגשימי את כל מה שבא לך

לילית462

New member
אני מוצאת את התגובה שלך שיפוטית ומזלזלת

לטעמי זאת ממש לא בסדר לענות כך לאדם שפתח את ליבו.

אדם מבטא את הקושי שלו והכמיהה שהדברים יעלמו ואת מקטינה אותו?

לא יפה בכלל!!!

ladybug4NLP

Active member
ללילית- חלילה לא מזלזלת ובודאי לא מקטינה

אלא מעמידה ראי ראי שמשקף את הדברים כפי שנכתב בפוסט של טרה3.

הרבה אנשים בקליניקה אצלי יפתחו את הלב, יבכו ווהרבה פעמים ישבו מולי ויבקשו או שנפתור את הבעיות או שנוציא אותם מהבוץ וכד'..
"אני באה לקליניקה (כל קליניקה) כדי שתפתרו את הבעיה שלי".
זה לא עובד ככה.

לפתוח את הלב זה בר טוב מאד אבל אם הפתיחה הזו לא מלווה בשינוי בהתנהגות ו/או במעשים הרי שפתיחת הלב די מוחמצת ולא מובילה לשום מקום.

בטיפול (הנכון) האדם לומד כלים כדי לעזור לעצמו.
הוא היחידי היכול להוציא את עצמו מהמקום מהמקום שאינו מתאים לו.

הטיפולים הפסיביים נכשלו ופסו מן העולם הטיפולים הנכונים הינם כולם אקטיביים.
|אדם שנשאר פסיבי ישאר באותו בוץ עד שימאס לו ויקח (לבד או בעזרת אחרים) את האחריות על חייו.

גם מוטיבציה לא תמיד מספיקה. יש לי המון מוטיבציה ללכת לחדר כושר (באמת) ואני לא הולכת.
מדוע? כי חוץ ממוטיבציה ודיבור עצמי, לא עשיתי אפילו צעד קטן אחד לקראת המטרה.

וה"בא לי" זו פנטזיה במיטבה ואי נטילת אחריות.
לאן היא מובילה אותה? לא רק לשום מקום אלא למקום יותר גרוע כי הבא לי מעודד פנטזיה וחוסר עשיה. זה לא אני שצריך לעשות שינוי אלא צריך שיהיה איזה נס כדי שמישהו / משהו ישתנו.

מותר וכדאי לחלום, וולט דיסני היה אחד מהחולמים הגדולים ביותר ובבית שלו ובסיטודוי שלו היו מקומות מיוחדים עם כסאות לדברים ספציפיים:
מקום מיוחד לחלום על נושא, כסא במקום אחר ליצירתיות, מקום אחר לקבלת החלטות,, מקום אחר לצעדי ביצוע.
היה לו אפילו מקום ל"מבקר" שבו, שם הוא בחן את הדברים מנקודת מבט של מבקר ואאוטסיידר, מה לא נכון בתוכנית, מה עובד ומה לא, מה לזרוק ומה להשאיר, איך לשפר וכד'.
התהליך הזה (שמקורו ב-NLP) נלמד ומיושם בהמון מקומות כולל חברות כלל עולמיות מהגדולות ביותר.

אז כל מה שנאמר הוא להעמיד את הראי ולשקף, ולחזור למציאות של עשיית שינוי, אפילו צעד אחד קטן הוא משמעותי.
וכמובן כדאי לבבוע מטרה אפילו קצרת טווח מאד ומשם להמשיך למטרה גדולה יותר וכן הלאה

כתיבה וחתימה לכולכם וצם קל למי שצם.

היי

לאורך כל ההודעה שלך אי אפשר להתעלם מנושא הביקורתיות.

נראה שאת מאוד ביקורתית כלפי עצמך (ואז אכפת לך מה חושבים עליך ואת מתקשה לתקשר בסיטואציות חברתיות) ובמיוחד כלפי הסביבה (יש לך מה להגיד על אנשים אחרים)

זה מעין מעגל שבו את ביקורתית כלפי עצמך ואת הביקורת הזו את גם מפנה לסביבה כי אם את צריכה לעמוד בקריטריונים מסויימים, אז גם הסביבה שלך אמורה לעמוד בקריטריונים האלו.

העצה האינטרנטית הכי טובה שאני יכול לחשוב עליה זה - תשחררי. להיות ביקורתית זו תכונה טובה כשהיא בקונטקסט הנכון, מעבר לזה, זה סתם שם צל גדול על החיים.

אף אחד עוד לא מת והשאיר מתכון לחיים טובים - אין שום סיבה להיות ביקורתי ללא סיבה - אנשים הם אנשים והם מתנהגים בצורות שונות.

אם תלמדי לקבל את מי שאת ללא ביקורת, או לפחות עם ביקורת בונה, או שתנסי להבין שאין התנהגות "נכונה" - יהיה לך הרבה יותר קל לקבל אנשים.

קבלה ואהבה עצמית, אחרי זה, הביטחון העצמי עולה ואז את לא זקוקה לאישורים מהסביבה ואז - מפסיקה לשפוט אחרים באותם קריטריונים בהן את שופטת את עצמך :)

שיהיה בהצלחה :)

tera3

New member
ביקורתיות

אני כל הזמן אומרת את זה לעצמי, גם בכביש כשאני מתעצבנת על נהג אחר ואז אני חושבת על זה שגם אני עושה את זה לפעמים או שזה בעיה שלו שהוא כזה ואני לא צריכה להתעסק בזה ושאני צריכה להפסיק להיות "בהלם" מהתנהגויות של אחרים. אבל זה הרגל של כל כך הרבה שנים ופשוט קשה לשחרר מזה וכל כך קשה לי עם אנשים ביקורתיים ורק בשנתיים האחרונות הבנתי שגם אני כזו, גם אם אני לא משמיעה את זה בקול. אני גם פוגעת באנשים לאורך הדרך וממש רע לי עם זה. הייתי מתה לשחרר כמו שאתה אומר אבל זה קשה לעשות סוויץ'. השנה החלטתי שאהיה חיובית יותר, אני צריכה לצאת מהאוטומט שאני נמצאת בו ולהזכיר לעצמי כל הזמן ללפעול קצת אחרת קצת יותר רגוע. כמובן להשתדל בלי ביקורת עצמית.

תודה

אז עכשיו

יש לך גם ביקורת על זה שיש לך ביקורת?

תקשיבי, אישה חכמה אחת בשם ביירון קייטי אמרה שיש 3 עניינים בעולם
העניינים של אלוהים
העניינים של אחרים
והעניינים שלך

בספרה "לאהוב את מה שיש" היא כותבת ככה (תרגום חפשי)

"מצאתי רק שלושה סוגי "עניינים" ביקום: שלי, שלך ושל אלוהים (עבורי, פירוש המילה אלוהים הוא "המציאות". המציאות היא אלוהים, כי היא שלטת. לכל מה שמחוץ לשליטתי, לשליטתך או לשליטתו של כל אחד אחר - אני קוראת ענייניו של אלוהים).
חלק גדול מן המתח שאנו חווים נובע מהעובדה שאנו מתעסקים בעניינים שלא שלנו.
כשאני חושבת מחשבות כמו: "אתה צריך למצוא עבודה, אני רוצה שתהיה מאושר, אתה צריך להגיע בזמן, אתה צריך לדאוג לעצמך יותר" אני מתעסקת בעניינים שלך.
כשאני מודאגת בקשר לרעשי אדמה, לשיטפונות, למלחמה, או למועד מותי אני מתעסקת בענייניו של אלוהים.

אם במחשבתי (או מעשיי י.נ.) אני מתעסקת בעניינים של אחרים או בענייניו של אלוהים, התוצאה היא ניתוק.
בראשית 1986, כשהתעסקתי בעניינים של אמי עם מחשבה כמו: "אמא שלי צריכה להבין אותי."
מיד חוויתי בדידות. בשנה הזו הבנתי כי בכל הפעמים בחיי שבהן הרגשתי פגועה או בודדה, בעצם התעסקתי בעניינים של מישהו אחר.

אם אתם חיים את חייכם ובאותו זמן גם אני חיה, במחשבתי או במעשיי, את חייכם – מי חי את חיי שלי? הרי שנינו שם, בחיים שלך!

ההתעסקות בעניינים של אחרים מונעת ממני להיות נוכחת בעניינים שלי. אני מתנתקת מעצמי ותוהה מדוע החיים שלי לא מסתדרים.
לחשוב שאני יודעת מה הכי טוב עבור מישהו אחר – זה להיות מחוץ לעניינים שלי. גם אם המחשבה הזו היא זה בשם האהבה, זוהי יהירות לשמה והתוצאה היא מתח, חרדה ופחד.

האם אני יודעת מה נכון עבורי? זה, ורק זה, העניין שלי ועל כך עלי לעבוד לפני שאני מנסה לפתור לך את העניינים של האחרים או את אלה של אלוהים".

רוצי לקנות את הספר.
http://www.steimatzky.co.il/Steimatzky/Pages/Product.aspx?ProductID=13371302

tera3

New member
קייטי!!

עד לא מזמן הסתובבתי עם הספר שלה הוא היה כמו תנך בשבילי. אפילו התחלתי לעשות את העבודה, אני מאוד מאמינה בזה אבל שוב הכל קשה ליישום, צריכה פשוט להכריח את עצמי.
האמת שבנתיים קבעתי תור לשיטת גרינברג, מקווה שיעזור.
ובטח שתהיה לי ביקורת על זה שיש לי ביקורת.. זה לא נגמר.. אוף מעייף..
נקווה שיהיה סוף טוב.

ותודה רבה,

ommerl

New member
שלום לך tera3

אני חושב שאת מאוד מאוד מודעת, זה ניכר בכתיבה שלך, אבל נראה לי שהמידע שאת מודעת אליו לא מאורגן בצורה שעוזרת לך במיוחד להרגיש טוב עם עצמך.

כדי להתחיל לארגן את המידע בכיוון מועיל, כדאי לך לחשוב מה את רוצה להשיג? תעני באופן מפורט על השאלה הזאת.
מה בדיוק אתה רוצה, מתי, כמה, ואיך ואיפה? זה יכול להיות כמה דברים בגלל שזה מפורט כל כך..

תעני גם באופן כללי על השאלה: איזה ערכים את רוצה לממש? מה את רוצה לתרום לעולם הזה? מה תשאירי אחרי לכתך?

את לא חייבת לענות לי כאן בפורום אבל אם את רוצה להתחיל להרגיש יותר טוב תעני לעצמך בכתב יד על דף ושימי את הדף קרוב למיטה כך שתוכלי לקרוא אותו לפני שאת הולכת לישון.

אלה שאלות שהתשובות עליהן יעזרו לך להתמקד במידע הרלוונטי להרגשה הטובה עם עצמך ויעזרו לך להבין מה המכשולים שלך בצורה ממוקדת יותר לדעתי.

tera3

New member
תודה לכל המשיבים

נראה לי שאני צריכה קודם כל לחזק את הבטחון העצמי שלי ואז אני אוכל יותר להגיד מה אני רוצה, כי כרגע אני מאוד מבולבלת לגבי מה אני רוצה, לפעמים אני לא בטוחה שמה שאני רוצה זה מה שאני צריכה וכו'. אני חייבת לחזק את הבסיס שלי ואז אולי אדע להקשיב ללב שלי ולסמוך יותר על התחושות שלי, כרגע אני מטילה ספק בכל החלטה שלי.

אבל אני בכל זאת אנסה ליישם כל העצות.

תודה רבה לכולם

ommerl

New member
לדעתי

לדעתי מה שאת צריכה זה לדעת מה את רוצה. לדעת מה את רוצה במנותק ממה שאת חושבת שאת יכולה להשיג.

תדמייני שהכול אפשרי. תדמייני שאת חיה בעולם שבו הכל אפשרי ויש לך את כל היכולות הדרושות להשיג ולעשות כל דבר- מה זה יהיה?

לילית462

New member
אני קוראת אותך במאבק

מאבק תמידי עם עצמך,
עם הביקורת שלך,
עם הסביבה, ההורים, החברים וכו'.

אני מדמיינת לי אותך מוחזקת בשלשלאות כבדות של ביקורת וספק עצמיים, שלשלאות של כאב, חוסר קבלה ובלבול. כל צעד שאת עושה מניע את השלשלאות ומייצר רעש שהופך לרעש רקע תמידי, מעצבן, מציק, מעיק ובעיקר מגביל ומחבל.

אני מאמינה שהבנה ועיבוד מחדש של השלשלאות הללו יכול לאפשר לך להשתחרר מהן, להיות חופשיה.
ה"בא לי" לי שהשתמש בו, משקף בדיוק את תחושת המחנק שהשלשלאות יוצרות ואין ברירה אלא לנסות ולהשתחרר מהן.

אני מאמינה גדולה בEMDR (חפשי בגוגל) ונשמע לי שזאת שיטה שיכולה מאוד לעזור לך. שיטה שבה המטפלים הם אקטיביים, מובילים ותומכים בתהליך המאוד ממוקד, מרוכז ואפקטיבי לשחרור מהכובד הזה שאנחנו סוחבים איתנו.

tera3

New member
היי

תודה רבה, אכן זו התחושה לפעמים.
ואני אבדוק את השיטה
מודה לך

למעלה