לא מוצאים פסיכולוגית

ronit_al

New member
לא מוצאים פסיכולוגית

שלום אולי משהו מכיר פסיכולוגית טובה באיזוא ראשל"צ (אפשר הודעה אישית אלי) אחותי חולה בסכיזופרניה והפסיכיאטרית אומרת שצריך פסיכולוגית (אחותי מוכנה רק אשה). במרכז לבריאות הנפש, ומקומות נוספים, כולן עסוקות או מעדיפות לא להתעסק עם חולת נפש. מה לעשות??

ל ו ל י ת

New member
???

אני מעריכה שכאדם הסובל ממחלת נפש, מגיע לאחותך לקבל עזרה ואין שום סיבה שתממנו טיפול נפשי פרטי. (זה אפשרי ולעיתים אפילו עדיף, כי טיפול פרטי אינו מוגבל בזמן לעומת טיפול במערכת ציבורית, אבל אין סיבה שלא תקבלו טיפול במערכת ציבורית). לדעתי אם אתם פונים למקום ציבורי דוגמאת מרכז לבריאות הנפש הממשלתי או דוגמאת מרפאות חוץ של בית חולים פסיכאטרי ממשלתי באזור מגוריכם (בהנחה שאחותך אינה מאושפזת) מגיע לה לקבל טיפול ובחינם או במחיר סמלי. אמנם איני מצטטת מהחוק הכתוב אבל זה מה שמגיע לה עד כמה שאני יודעת, שווה להוועץ גם ברופא של קופת חולים כמו רופא משפחה שיגיד לכם בדיוק מה הזכויות שלה כממבוטחת.

רונית, נסי באתר

של פסיכו-נט .את כותבת במשבצת של "אתרים" את המילים "בריאות הנפש" ושם יש את האתר הזה. חוץ מזה,תבדקי ב"חוק בריאות ממלכתי" ובקופת חולים של אחותך מה הזכויות שלה. לא ייתכן שיסרבו לטפל בה. אולי יטפלו בה עים תשלום סימלי .בכל זאת,טיפול פרטי הוא יקר מאוד . בהצלחה והרבה בריאות.

ההמתנה תהיה ארוכה

במרפאות לבריאות הנפש, אבל אני לא מאמין שיסרבו לתת לה טיפול. צריך לקחת בחשבון שבמרפאות כאלה יתכן ותופנה לטיפול אצל סטודנטים. אם הנכם רוצים בכל זאת לשקול טיפול במסגרת פרטית יש מתאמי טיפול שהם עובדים סוציאליים הנותנים שירות פרטי, כולל טיפול אישי, מיצוי זכויות, עזרה בהפניה למסגרות מתאימות, ועוד. יש גם מסגרות שיקומיות המספקות טיפול אישי ומסגרת של מגורים לאו שהינם זכאי סל שיקום על פי הגדרות משרד הבריאות.

ronit_al

New member
תודה

תודה לכל המתייחסים המרפאות לבריאות הנפש כורעות תחת עומס מטופלים. מעניין אם לקופת חולים כללית יש פסיכולוגים

למעלה