"לא מוסברת" שרוצה הסבר...

michalmichal1

New member
"לא מוסברת" שרוצה הסבר...

שלום, החלטתי שלקראת יומולדתי ה-31 ובמלאת שנה וחצי לניסיונותינו אהפוך מפרח קיר לפרח אקטיבי בפורום זה... ברשותכם אפסח על החלק של המחמאות הרגילות של כמה הפורום הזה עוזר וכו כי עצם הפניה שלי אליכן כבר אומר הכל...: אני "בלתי מוסברת" קלאסית (זרע מעולה, מחזור מתקתק כמו שעון,צילום רחם "לדוגמא", רירית עבה, זקיקים "חתיכיים"...) ולמרות כל זאת אחרי שנה של מעקב זקיקים וחמישה מחזורי טיפול של גונל-F אפילו רופאי המקסים (והמומלץ!) ד"ר איתי בר חווה סופק כפיים בהשתאות. הוחלט על IVF ואיקסי במחזור הבא ואני שוקלת ברצינות לעשות זאת באסותא תוך כדי תרומת בייציות. שאלותי הן מה דעתכן על: 1. תרומת בייציות (זכורה לי איזה שערוריה לפני כמה זמן בהקשר זה, האם מישהי זוכרת את הפרטים?) 2. האם מישהי מכירה תוצאות מפתיעות שניתגלו תוך כדי IVF לבנות שהוגדרו "לא מוסברות"? חג שמח ושקט לכולם! מיכל.

אולה *

New member
ברוכה הבאה, מיכל! ../images/Emo20.gif

מקווה ששהותך בפורום תהיה קצרה ככל האפשר - עד הבטא. בטיפול ראשון לא ממש מקובל לעשות ICSI - במיוחד כאשר הזרע תקין. גם לא כ"כ מקובל לתרום ביציות בטיפול ראשון (אבל זה כמובן מאוד מאוד אינדיבידואלי). ד"א, כל הכבוד על היוזמה!!! בהצלחה, אולה

מיכל ק-ש

New member
מיכל,

יש 2 דברים בהודעתך שלא הבנתי: א. לא עברת הזרעות? ב. למה את שוקלת תרומת ביציות? יש חשד לבעיה בביציות שלך? גילוי מפתיע שניתן ל"עלות" עליו ב-IVF (ומקווה שלא יתגלה אצלכם) הוא למשל שהזרע של הגבר והביצית של האשה לא יוצרים עוברים. כלומר החיבור בינהם לא מייצר הפריה. אז יש כמובן סיבה לתרומת ביצית. מקווה שעליית המדרגה להפריות תוכיח את עצמה במהרה. מיכל

מיכל ק-ש

New member
אחרי שקראתי את תשובתה של אולה

נפל לי האסימון. אני קצת מבולבלת היום
אז כל הכבוד על הכוונה לתרום ביציות.

אולה *

New member
מיכל, אני חושבת שהכוונה

היתה תרומת ביציות תוך כדי הטיפול - של מיכל. או שאני טועה?

גם לי נראה ככה

הרי באסותא תרומת ביציות= טיפול ללא השתתפות עצמית או כך זה היה כשבררתי לעבור טיפולים בארץ....

באאבו

New member
אני אכריע..../images/Emo86.gif

היי מיכל, היי מיכלמיכל1, היי אולה... נראה לי שמיכל החדשה התכוונה לתרום ביציות. גם אני מצטרפת לברכות שאומרות "כל הכבוד" ומאחלת לך שהות קצרצרה כאן... חג שמח, (לצערי, זה הולך ונהיה פחות ופחות שמח מרגע לרגע..) באאבו

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

היו כבר בנות שבIVF הראשון לא השיגו הפריות, כלומר הזרע לא חדר לביצית, וכך הלא מסוברות הפכו למוסברות באבוהה
ולכן יש רופאים שמנסים גם כמה הפריות באיקסי- במידה ויש מספיק ביציות. לעומת בנות שנכנסו להריון בIVF ראשון ושוב לא טרחו לברר מה בעצם היה ההסבר לאי הפוריות שלהן. אני מברכת את ההחלטה שלך לתרום ביציות, רק קחי בחשבון שזה כדאי רק אם יש לך מספיק ביציות ראויות להפריה (אלא אם כן את מתכוונת לממן את הטיפול באסותא בעזרת תרומת הביציות) אני בהחלט זוכרת את השערוריה שהתעוררה, ועד היום אין שום מסקנה חד משמעית. נטען כנגד שני רופאים שהם נתנו השרית ביוץ אגרסיבית מידי כדי להגיע למספר ביציות גבוה מאד (מידי). וכך הם הרוויחו ביציות שיכלו למכור למטופלות אחרות. החקירות לא העלו מאומה בדבר גניבת ביציות- נושא שעיתונאים נהנו לכתוב בכל כותרת אפשרית. שערורית הביציות הביאה לתוצאה אחת עגומה- ירידה דרסטית במספר הביציות הנתרמות (מספר שהיה נמוך גם בלאו הכי). כלומר ירידה במספר ההריונות שבאים מתרומת ביציות. מה שכן, היו גם תוצאות חיוביות. האחת- שינוי הנהלים לגבי רישום תרומת ביציות. והשניה- הקמת הועדה שדנה בנושא תרומת ביציות. מסקנות הועדה הועברו למשרד הבריאות, ואחרי שכל יתר הצרות של מדינת ישראל תפתרנה, אולי ייושמו גם מסקנות הועדה הזאת. אם את סומכת על הרופא שלך, את יכולה להיות רגועה שהוא לא יתן לך מינון הורמונים גבוה מידי כדי להפיק ממך יותר ביציות. בסופו של דבר הכל בנוי על אמון. להערכתי אם מישהו באמת רוצה לגנוב ביציות הוא יכול לעשות את זה בכל מקרה. פרסום הפרשה הביא להמון פחדים וחוסר אמון, והשאלה שאת צריכה לשאול את עצמך, האם את מאמינה שהרופא שלך ימעל באמון שלך? שיהיה בהצלחה מיכלכל מועדים לשמחה נועם

מרב.

New member
רוצה להוסיף-

צודקת נועם שחלק מהבנות נהיו "מוסברות" לאחר שלא הושגו הפריות טבעיות. לכן- כדי להבין ולדעת אבל לתת בכל זאת סיכוי לטבע, אני חושבת שנכון יותר להחליט שעל חצי ממספר הביציות ינסו איקסי, וחצי ינסו בטבעי. כך עשינו במחזור הראשון- ואכן התברר שלא היו לנו הפריות טבעיות, והיו הפריות רק מהאיקסי. במחזור השני הוחלט לעשות על כל הביציות איקסי עקב נסיון העבר. לגבי תרומת ביציות- לא הייתי הולכת על זה במחזור טיפול ראשון. כדאי שתראי קודם איך הגוף מגיב והאם יש הפריות. אני בשני העליתי אפשרות של תרומה- אבל לא היו לי מספיק והרופא אמר לי שבמספר המועט שהיה לי לא מקבלים תרומות- עוד שיקול שקשה לקחת בטיפול ראשון בו הכל לוטה בערפל. שיהיה בהצלחה כבר בטיפול הראשון- מרב

למעלה