לא מוכנה לישון במיטה

קוק28

New member
לא מוכנה לישון במיטה

שלום רב אני חדשה בפורום ורציתי לדעת אולי תוכלו לייעץ לי בנושא השינה - יש לי תינוקת בת 18.5 חודשים ילדה מאוד מפותחת מכל הבחינות מאוד עקשנית יודעת מה היא רוצה ובעיקר מה לא . לעניין השינה משקל כבד ביותר משום שהיא אינה מוכנה להכנס למיטה היר נרדמת בספה בסלון או המיטה שלנו מלפני כחודשיים היא החלה לעבור אלינו בלילה וכמו כן להתעורר כל פעם שמעבירים אותה מהמקום בו נרדמה למיטתה וצורחת לא לא לא רוצה פה פה ומצביעה על הסלון או חדר השינה שלנו.אשמח לשמוע מספר עצות איך אפשר לפתור אותה מהפחד שיש לה בשינה לבד והאם עוד ניתן לתקן את עניין השינה במיטתנו. תודה

ב נ ה

New member
אנחנו ישנו יחד עד גיל שנתיים

וכשנהיה צפוף...הוספנו מזרון לחדר צמוד לשלנו,ובגיל חמש וחצי היא פשוט נטשה אותנו לטובת המיטה בחדר שלה(שקנינו בגיל שנתיים בהממממממממממממון כסף,אז היינו אופטימים
)

אני אפילו לא ניסיתי

עומר עבר רק השנה למיטה שלו וגם ככה - חצי מהלילות אני מוצאת אותו על שמיכת פוך, על רצפת חדר השינה שלי.

לאה_מ

New member
תלוי במה שאתם רוצים -

אם לא מפריע לכם שהיא ישנה במיטה שלכם - זה פתרון מצויין. אגב, אנחנו עשינו את זה עם אורי מאז שהיה ממש תינוק. בערך עד גיל שנתיים הוא ישן איתנו מדי לילה. אחרי גיל שנתיים התחיל מעבר הדרגתי מאד למיטה משלו, כאשר הוא למעשה קובע את הקצב. היום המצב הוא, שהוא נרדם איפשהו (לפעמים במיטה שלו, בדרך כלל בסלון), אנחנו מעבירים אותו במיטה שלו, ואם הוא מתעורר בלילה (בד"כ לפנות בוקר) הוא מגיע אלינו. אני אישית לא חסידה גדולה של טקסי שינה ושעות שינה מוגדרות, ולכן אצלנו בבית אין כאלה דברים. מה שכן יש, זה זמן פרטי של ההורים החל משעה מסויימת בערב, שאז גם אם הילדים עדיין ערים, הם מוזמנים להעסיק את עצמם, משום שאנחנו עסוקים בעניינינו. אני מודעת לכך שזה לא מתאים לכל אחד - אבל אצלנו זה עובד מצויין. מצרפת לך קישור לדיונים בנושא שינה - תוכלי למצוא שם רעיונות נוספים.

למעלה