לא מדברים על זה

vered4

New member
לא מדברים על זה

כתבה ממעריב של אתמול "הכי אני מתגעגעת לבוא הביתה ולא לשמוע בכי של תינוק" (נשים) יש נשים שלא רוצות להיות אמהות, אבל הסביבה והמשפחה מצפים שזה יהיה הדבר הטבעי לעשות בשביל אשה. מצד שני יכולה להיות משהי שמאוד נהנית להיות אמא, אבל גם מאוד אוהבת את הקרירה שלה, ולעשות דברים למען עצמה, ואז היא כל הזמן בקונפליקט. מצד שלישי, מה שקורה בדרך כלל, זה שסדרי העדיפות משתנים. גם אם מאוד אהבתי לבלות, היום אני אוהבת להיות בבית עם הילד, או לבלות איתו. אותה בחורה שטענה שרימו אותה, אמרו לה שחוויה של לידת ילד זה הכי שווה בעולם, לא רימו אותה, פשוט, לה זה לא עושה את זה. וזה מחזיר אותי למסקנה, שלא כל אחת מתאים לה להיות אמא. וחבל שאין לזה לגיטימציה.

לאה_מ

New member
באמת לא כל אחת חייבת להיות אמא.

צרמה לי במיוחד ההתבטאות של אחת הנשים הנזכרות בכתבה, שאמרה שאולי באמת היה עדיף לו היתה יולדת את ביתה בגיל 21. נו, באמת. ואז היא לא היתה מרגישה כבולה? ואז לא היתה לה תחושה שהבת שלה גזלה ממנה את כל הדברים שהיא לא הספיקה לעשות בחיים? השגיאה של החברה שלנו היא באמת יצירת מיתוס של אמהות, מיתוס שקובע שאשה מגשימה את עצמה באמהות, מיתוס שמראה אמהות מאושרות (וחתיכות) מחזיקות תינוקות נקיים וורדרדים, מיתוס, שכדרכם של מיתוסים, בוחר להתרכז בטוב וביפה ולא בחלקים הנעימים פחות. מצד שני, דוקא נשים מבוגרות יותר, אקדמאיות, קרייריסטיות, אמורות להיות מושפעות פחות מהמיתוס הזה. הן עשו בחירה בקריירה שלהן, ומוזר מאד בעיני שלא ברור להם שהאמהות תיצור קונפליקט עם הקריירה. קונפליקט שיהיה עליהן למצוא את הדרך המתאימה ביותר ליישבו. הנשים המתוארות בכתבה לא תארו מצב שבו חשו בלחץ חברתי ש"כפה" עליהן את הלידה. להיפך. כולן המתינו למועד שהיה נוח להן ללדת. האם לא עלה בדעתן שקיימת אפשרות לא ללדת? אני חושבת שיש להן אכזבה קשה מהשינוי המשמעותי בחייהן, אבל אני גם מופתעת מכך שהאכזבה הזו נפלה עליהן כרעם ביום בהיר. חברותי ואני משוחחות הרבה על הקונפליקט שבין אמהות לקריירה, על הויתורים ועל היתרונות שבאמהות. קצת קשה להאמין שנשים בוגרות ואינטיליגנטיות לא נחשפו מעולם למידע הזה. נשמע כאילו האמהות שלהן היתה מעין כורח, ולא בחירה, וזה מוזר בעיני, כי הן מצהירות שרצו את הילד.

vered4

New member
כאילו רוצות לעשות V על עוד משהו

כלומר, מקובל שההגשמה של האשה הוא בהבאת צאצאים, אינסטינקט טבעי. ומי שאין לה היא מוזרה, לפעמים חושבים שזה אומר שהיא אנוכית, שלא מסוגלת לחשוב על אף אחד אחר. אז מי רוצה שיחשבו עליו כך? זה לא מקובל עדיין, שאשה "נורמלית" לא תרצה ילד.

ליאת +

New member
האם יש לנשים אפשרות שלא ללדת?

לאה, לדבריך כנשים אינטליגנטיות הן היו אמורות לדעת מה עומד לקרות. זה נכון, אבל בדברים מסויימים (וחשובים, כמו: מיניות, משפחה, גבריות ונשים) אנחנו כנראה מאוד מושפעים מהמסרים החברתיים והתרבותיים שלאורם גדלנו. ואכן, החברה לא מכינה אותנו לצדדים הקשים של ההורות כי לחברה יש אינטרס שנלד ילדים. דבר נוסף זה שהמסרים לגבי חיי משפחה (האשה שמקפלת בתשומת לב מגבות בפרסומת) עדיין מתאימים לדורות שבהם האשה הייתה בבית. נשים עובדות (כמו אלה שבכתבה) אכן הרבה פעמים נמצאות בדילמה. וכן, זה קשה לחזור הביתה אחרי שמונה שעות מאומצות במשרד ולהתחיל לתפקד כאמא. לא מראים את זה בפרסומות. במדינות אירופה המערבית רואים בשנים האחרונות ירידה תלולה במספר הילדים במשפחה. הפרוש שנותנים לנתונים הוא באמת התפתחות הקרירה של נשים והשינוי באורח החיים המאפשר לנשים לבחור ולשלוט במספר ההריונות שלהן. בישראל, עדיין, האופציות האחרות לא קיימות כמעט: לבחור לא ללדת ילדים או ללדת רק ילד אחד. לעומת זאת אני שומעת חברות שלי אומרות שפחות משלושה ילדים "זה לא משפחה" (דבר שמאוד לא מקובל עלי), אבל סביר להניח שהמגמה הזו תגיע גם לכאן. כלומר: אם הייתי נולדת במקום אחר אולי היו לי עשרה ילדים כיום ואולי אף לא אחד, בשני המקרים עדיין הייתי בטוחה שאני עושה את זה מבחירה.

לאה_מ

New member
כל מה שאת כותבת נכון.

ובהחלט לחברה שלנו יש עוד הרבה מה לשפר בנושא האמהות. אגב, אין לי בעיה עקרונית עם עידוד אמהות כמסר חברתי, אבל אני חושבת שכאן הלכו עם זה רק את המינימום הנדרש (כלומר, יצירת המיתוס של האם המאושרת עם התינוק המקסים, שדיברנו עליו קודם) ולא טרחו לעשות שום דבר מעבר לזה (הכרה בהוצאות מטפלת/גן כהוצאה מוכרת, מתן לגיטימציה לעבודה בשעות פחות קונבנציונליות וכו´). אבל דוקא הנשים הקרייריסטיות צריכות היו להיות מודעות לזה. אני אתפלא אם אותן נשים רואות עצמן עד כדי כך מושפעות מפרסומות בעניינים אחרים... שמונה שעות עבודה (תשע+ במקרה שלי...) אלו שעות עבודה של אמהות. לפני שהפכתי לאם עבדתי לפחות 12 שעות ביממה. כשהייתי בהריון עם עומר היה לי ברור שאחרי הלידה אני לא אעבוד יותר את כמות השעות הזו. קשה לי לדמיין אשת קריירה שלא יכולה לשער זאת. נכון שאת חוזרת הביתה בחמש ליום עבודה שני, והרבה פעמים קשה יותר מאשר במשרד, אבל ללא ספק גם מספק יותר. אני מקבלת מהילדים שלי הרבה יותר אושר וסיפוק מאשר עם הבוס שלי (הגם שאני מאד נהנית לעבוד במחיצתו).

דברי נכונים ונבונים כתבתן

ואנסה לא לחזור על שנאמר אלא להוסיף מעט.... ראשית - זוכרות את הפעם הראשונה שהופעתי ב"מבט נשי" ? הופיעה מולי אם חד הורית שחשבה שילדתה בת ה- 14 היתה ה-שגיאה שלה בחיים. היא, ספציפית, נימקה את השגיאה ב"לעשות" ילדה לבד. כך או כך, בשלות הורית לא היתה כנראה הצד החזק שלה ואני אישית די הזדעזעתי מאמירה כזו כשביתה מן הסתם צופה בתכנית. יותר משהזדעזעתי בתלות המוטמעת הזו שלה בגבר (ורק בגבר - אין אופציות אחרות) להצדקת קיומה. לטעמי האשה הזו ביטאה את מערכת הלחצים שנשים גדלות בתוכה ושאינה קשורה לתבונה, ליכולות, למצב סוציואקונומי, לקרייריסטיות וכדומה. מנחילים לנו תפיסה שעניינה 1) ריצוי 2)מימוש עצמי "באמצעות סוכן" - כלומר ע"י נישואין, ע"י הורות וכדומה. הנה דוגמה קטנה מהבוקר. עולים קולות בשנים האחרונות של נשים שאומרות "מותר לא לרצות להיות אמא". עולים מולם קולות של "כשתתחרטי יהיה מאוחר מדי". אנחנו חיות תחת שעון חול תמידי וה"נו? מתי?" מוכרת לרבות מאיתנו. לא צריך לשאול "אם" אלא רק "מתי". כולנו מבינות את הקוד הזה. בהולנד - שם חייתי מספר שנים - עניין ה"מותר לא לרצות" לגיטימי יותר. לפחות בערים הגדולות. זה נותן תקווה שפעם מותר יהיה לנשים לממש את עצמן שלא ע"י מימוש ההטמעה וההבנייה החברתית. ולגבי ירידת מס´ הילדים במשפחה באירופה בשל קרייריסטיות אמהית - אולי. אירופה שאני מכירה היא אפלייתית ונוקשה בהתייחסותה לאמהות. וגם לא מאפשרת להן את הפריבילגיה של פתרונות לילדים קטנים על מנת שתצאנה לעבוד.

vered4

New member
יבאתי את הקטע הבא , נראה לי מתאים

מדריך התמנון והחבל להורות הכנה להורות אינה ענין פשוט של קריאת ספר ועיצוב חדר הילדים. לפניכם 12 בדיקות פשוטות להורים לעתיד אשר רוצים להיות מוכנים להיות אבא ואמא בחיים האמיתיים. נשים: כדי להתכונן לאמהות, לבשי חלוק ותחבי חמש כריות באזור הבטן. לאחר תשעה חודשים הוציאי כרית אחת. גברים: גש לבית המרקחת, רוקן את תוכן הארנק שלך על הדלפק, בקש מהרוקח לקחת את הכל. לאחר מכן גש לסופרמרקט. עשה את הסידורים הדרושים כדי שהמשכורת שלך תשולם ישירות למשרדם הראשי. לך הביתה, התרווח בכורסה, קרא את עיתון הערב בניחותא בפעם האחרונה. לפני שסוף סוף תביא ילדים לעולם, מצא זוג מחבריך שכבר יש להם ילדים והבע ביקורת על דרכי החינוך שלהם, חוסר הסבלנות הקיצוני שלהם, והאופן שבו הם מניחים לילדים שלהם להשתולל. הצע להם דרכים כיצד יוכלו לשפר את הרגלי השינה של ילדיהם, השימוש בשירותים, נימוסי השולחן והתנהגותם באופן כללי. תהנה מזה - זו תהיה הפעם האחרונה בחיים שיהיה לך מושג איך לחנך ילדים. כדי לגלות איך יעברו הלילות - טייל להנאתך בסלון מחמש אחה"צ עד עשר בלילה כשאתה סוחב שק רטוב במשקל שישה ק"ג. בעשר בלילה הנח את השק, כוון שעון לחצות ולך לישון. בחצות קום והסתובב עם השק בסלון שוב עד אחת. כוון את השעון לשלוש בבוקר. בגלל שלא תצליח להרדם קום בשתיים בלילה והכן לעצמך משהו לשתות, חזור למיטה ברבע לשלוש. קום שוב בשלוש עם צלצול השעון, שיר לשק שירים בחושך עד ארבע, כוון את השעון לחמש. קום. הכן ארוחת בוקר. המשך לעשות זאת למשך חמש שנים. נסה להראות עליז. האם אתה יכול להתמודד עם הבלאגן של הילדים? כדי לגלות, מרח את הספה בשוקולד למריחה ואת השטיח בריבה. החבא חתיכת דג קטנה מאחורי מערכת הסטריאו והשאר אותה שם לאורך כל הקיץ. תקע את אצבעותיך באדניות ולאחר מכן שפשף אותם על הקיר שרק עכשיו סיידת. את הכתמים כסה בצבעי פסטל עליזים. איך יצא? הלבשת הילדים היא לא פשוטה כמו שזה נראה: קנה לעצמך תמנון וסל חבלים. נסה להכניס את התמנון לסל באופן שאף אחת מזרועותיו של התמנון לא תציץ מן הסל. הזמן שניתן להקדיש למשימה זו - כל הבוקר. קח קרטון ביצים. בעזרת מספריים וקופסת צבע עשה ממנו תנין. עכשיו, תוך שימוש בנייר דבק ונייר צבעוני, הפוך את התנין לקישוט לסוכה. ולסיום קח קופסת חלב, כדור פינג פונג וקופסת קורנפלקס ריקה ובנה מהם דגם מדויק של מגדל אייפל. מזל טוב - אתה מוכן למשחקי הפעלה עם הילדים. תשכח מהפיג´ו 206 - קנה מיצובישי לאנסר. אל תחשוב לרגע שהיא תשאר בחנייה נקיה ונוצצת. קנה ארטיק שוקולד והשאר אותו בתא הכפפות. תחוב כמה סוכריות טופי בפתח של הטייפ. קנה חבילה גדולה של ביסקוויטים, רסק אותם. את האבקה פזר על כל המושב האחורי. עבור עם מגרפה על שני צידי האוטו החדש. זהו. מושלם. התכונן לצאת לטיול. חכה מחוץ לבית חצי שעה. גש לדלת. הכנס הביתה שוב. צא החוצה. חזור פנימה. לך במורד שביל היציאה. חזור לדלת. רד שוב בשביל. לך לאט מאד במורד הרחוב במשך חמש דקות. עצור כדי לבחון מקרוב כל בדל סיגריה, חתיכת מסטיק, נייר טואלט משומש וחרק מת שתפגוש בדרך. חזור על צעדיך. צווח שאתה לא יכול יותר ככה עד שכל השכנים יצאו למרפסות כדי לבהות בך. וותר על הטיול וחזור הביתה. עכשיו אתה מוכן לצאת לטיול עם ילד קטן. חזור על כל דבר שאתה אומר חמש פעמים. גש לסופר המקומי. קח איתך את הדבר הקרוב ביותר שאתה מוצא לילד בגיל הגן- עז בוגרת היא תחליף מצוין. אם בכוונתך להביא יותר מילד אחד, קח יותר מעז אחת. קנה את המצרכים לשבוע מבלי לאפשר לעיזים לצאת מתחום מבטך. שלם עבור כל מה שהעיזים אכלו או השחיתו. עד שלא תעמוד במשימה זו אל תחשוב אפילו על הבאת ילדים לעולם. רוקן מלון מתוכנו. נקב בו חור קטן בצד. תלה אותו מהתקרה ונדנד אותו מצד לצד. עכשיו קח קערת דייסה ונסה להכניס אותה בכפית אל תוך המלון תוך כדי שאתה מעמיד פני אווירון. המשך עד שחצי מכמות הדייסה תיעלם. שפוך את השאר על עצמך תוך כדי הקפדה שחלק ניכר יגיע לרצפה. הנה, אתה מוכן להאכיל תינוק בן שנה. למד את שמות כל המשתתפים ברחוב סומסום, בארני וכן את שמם גודלם צורתם והכוחות המיוחדים של כל הפוקימונים. כשתמצא את עצמך מזמזם את "עוגה עוגה" בדרך לעבודה - אתה מוכן! כתב - קולין בוולס לעברית - שי כפיר

אינשלה

New member
הקטע על הכנה להורות

קטע מגניב , אבל נראה לי קצת מוקצן כי יש הרבה דברים מאוד חיוביים ומי שעוד לא הביא לעולם ילדים יכול ליצור לעצמו תמונה לא נכונה או מוגזמת של המציאות. ביבי

vered4

New member
נראה לי, שההתיחסות לקטע באה

מאיך שאנחנו מסתכלים על ההורות. אני, כשקראתי אותו, נשפכתי מצחוק, הקראתי אותו לבן זוגי ולילדים (שחווים היום את גידולו של האח הקטן שלהם)וכולנו צחקנו עד דמעות. זה לא היה מרתיע או מאיים בעיני, פשוט שיקוף משעשע של המציאות. ההורות באמת מעמידה אותנו בפני דברים שלא יכולנו לדמיין, סדר וניקיון שמחזיקים בדיוק שעה. החופש האישי שהופך לחבילה משפחתית. הדברים הפשוטים ביותר שמשתנים, כמו הליכה לסופר. בעיני זו חוויה כפית, וכך גם נקרא בעיני הקטע.

דסי אשר

New member
לאה, זאת בדיוק הבעיה

בחברה שלנו, במיוחד היהודית, להכריז שאינני רוצה להיות אמא(או אבא) היא הכרזה שצריך לה אומץ אישי, פנימה , כלפי עצמך, והחוצה כלפי הסביבה. חברה טובה שלי, לא צעירה, אבל צעירה הרבה ממני, מהר מאד אחרי שנשאה לבעלה, מתוכן השיחות ביננו, הרגשתי, וכמובן לא אמרתי דבר, כדי לא להביכה, שהיא אינה רוצה ילדים. עברו עוד כמה שנים, והיא נכנסה לטיפולי פוריות, יקרים, קשים. יום אחד התוודתה בפני, שאניה רוצה ילדים. אמרתי שידעתי, ושאלתי אם כך, מדוע נכנסת לכל התהליך הקשה. אמרה: שמא פעם אצטער. עבר עוד זמן, שום דבר לא הביא אפילו הריון אחד(הבעל נכה, גם הוא קיבל טיפולי פוריות), ושוב, לאור סיפורי הסבל הכרוך בטיפולים, שאלתיה(וגילה הלך והתקדם), למה להמשיך, אם אינה רוצה. הרשיתי לעצמי לשאול אם בעלה לוחץ. תשובתה: לא, הוא בכלל רואה בילדים משהו מפריע ומיותר. הם הפסיקו בשלב זה, וכבר כמה שנים לא בטיפולים. אבל לא משום שהכריזו קבל עם ועדה, "איננו רוצים ילדים" אני כל הזמן טוענת, שהטבע דאג שלא יבואו להם ילדים, נפשם דאגה להשפיע על ההורמונים שלא יפעלו. אין לי טיפת ביקורת על חברתי, רק חבל שלא אמיצה מספיק לומר, "אין לי כוח למחוייבות שנדרשת מגידול ילדים, אני רוצה רק לטפל בעצמי, ולא בילדים חסרי ישע(תינוקות, פעוטות, ילדים קטנים). זו הסיבה שאותה האשה, שהזכרת בכתבה, רצתה בת בת 21= היא רצתה אותה בוגרת ועצמאית. כשהייתי בהריון, היה ללי חלום, שאני יולדת תינוקת שהיא ילדה בת שלוש. כנראה כל כך פחדתי מההורות, מהמצב שבו ייצור חסר אונים כלכך יהיה תלןי בי. אני גם מכירה זוג ארכיטטקטים, לא צעירים, אותם אני פוגשת במפגשי בעלי הכלבים. להם יש לברדורית, חברה טובה מאד של פרלה הדלמטית שלי. הלברדורית היא הילדה שלהם. הגבר, הסביר לי, במלא הרצינות, שאין לו זמן לעשות ילדים, הוא צריך ליצור(ארכיטקט). מהכרות אתם, והם אנשים איטיליגנטים וחביבים מאד, הם פשוט לא בנויים לתת לאחר. אני אישית, מעדיפה מצב זה, של אי הבאת ילדים לעולם עם הכרזות המבוססות על חשש מפני לחצי הטאבו להביא ילדים, מאשר הבאת ילדים רק בלחץ החברה, המופנם בתוכנו מאד חזק. מכאן כנראה תכני המאמר, שלא טרחתי לקרואאותו(סליחה!). לאה, לא למדת שאיטלגנציה אינה קשורה דווקא עם בשלות רגשית, עם חוסן נפשי. פעם אמרה לי גיסתי(מאד איש), צאי מהדיכאון, אתבחרה אינטלגנטית" מה הקשר? בירה נשר! במקרה שלה, פחדה מהדיכאון. במקרה שלך, אולי, גם את, השבויה בתוך הטאבו, מתקשה לקבל שיש נשים שלא רוצות ילדים, לא בשלות מספיק לתת לאחר, ולאחר- חסר ישע, וההורות והאמהות לא טבעית לכולם, ולכן לחלק הנושא הזה מאד מאד קשה, שמביא לכתבה כפי שנכתבה. בלימודי, שמעתי הרצאה נפלאה, שמעלה הרעיון שהמעבר ממצב של "רווקות"(כולל זוגות נשואים)להורות, הוא כל כך גדול ומשמעותי - זוכרות?, שלטענת המרצה, תופעת הדיכאון לאחר לידה היא תופעה התפתחותית טבעית, כמו כל תופעות התפתחותיות במעגל חיי המשפחה(שלב עזיבת הקן, החלל הריק שנותר אצל הורים רבים). היא ספרה, שמצאו, שזוגות שגידלו בעל חיים לפני הולדת הילד הרשון, הגיבו פחות במשבריות ללידה, כי "התאמנו" בסוג של הורות, ולקיחת אחריות על סוג של חוסר ישע(זקוק להזנה, השקיה, טיולים להתרוקנות ופגישת חברים בגינה). דסי

ציפי ג

New member
הבעיה היא

שהנשים הללו אינן בעלות יכולת נתינה. למעשה זה הדבר שהכי מפריע לי בכל הענין. הן רוצות ילדים כי הן אגואיסטיות (הבטיחו להן שזה גן עדן) והן לא רוצות ילדים, כי הן גילו שגן העדן, מחייב מסות רציניות של הקדשה עצמית לאחר. הן רוצות להקדיש את עצמן רק לעצמן. הרתיעה שלי מנשים כאלה לא נובעת דווקא משום שאינן רוצות להיות אמהות (מציאות שאיני מבינה אותה) אלא משום שאינן רוצות לתת, אפילו לא לפרי בטנן. אני ילדתי את ישראל בת 24+ תשעה חודשים ויום לאחר החתונה. הייתי בשלה לאמהות מאוד. כל שנות בגרותי טפלתי בתינוקות הן כאחות (לאחי הצעיר שהיום הוא בןן 22) והן כבייביסיטר קבוע למספר משפחות. אף אחד לא יכול היה להגיד לי שלהיות הורה זה רק לנדנד את הילד בנדנדה. ישראל היה תינוק בכיין מאוד בשלושת החודשים הראשונים לחייו, דבר שאכן היה לי קשה מאוד, אבל מעבר לבכי, לא היה משהו בהורות שהפריע לי. לפי הסטטיסיקה כאן, אני כנראה הייתי מאוד עולת ימים ביולדי אותו. אני לא מאמינה בצביעת המציאות בורוד בשום מקרה. ולכן אני חושבת שצריך להכין להורות, ולהדריך הורים למציאות האינטנסיבית של ההורות. אם לא ניתן לילדינו הגדולים לסייע בידינו , כי אנחנו רוצים שיהנו, למעשה נמנע מהם את ההכנה לחיים האמיתים שבא יבואו.

דסי אשר

New member
ציפי, למה לכעוס על משהו

שאין לו יכולת לנתינה, ולא לכעוס על משהו שהוא עוור(סתם דוגמא). זו "לקות" שלהן, ובגלל המיתוסים, הטאבואים על הצורך להיות אמא, הן מביאות ילדים לעולם. כן, גם מתוך אגואיזם, שהוא חלק ממילוי הצרכים שלהם, צרכים המשתלבים עם הצורך להתקדם בקרירה. ואכן, כאשר נתקלים במציאות שבה לא רק מקבלים, אלא צריך המון לתת, לנשים כאלה מאד קשה. אותי זה מעציב, לא מכעיס. אותי זה מעציב שלא יכלו לומר- לא רוצה ילדים, כי אני יודעת מה זה ידרוש ממני. באותה מידה, אני רואה תופעה זו בזוגות רבים, , לאו דווקא של נשים קריריסטיות ומשכילות וגברים רגילים לכל דבר, שלא בשלים לנתינה ולהורות, כי לא קיבלו דבר מהוריהם, אז הריק אצלן לא מאפשר מקום לתת למשהו משהו. השבוע ראיתי סרט, לא חדש , על אם נרציסטית (זו ממש הפרעת אישיות מוגדרת בפסיכיאטריה), שהייתה אם מאד לא נותנת לילדיה, והדינמיקה הקשה שנוצרה במשפחה, כולל הבעל. בטח רבות מכם ראו הסרט ORDINARY PEOPLE- "אנשים פשוטים" של רוברט רדפורד. אז לא אומר שהנשים שהיו בכתבה היו עם הפרעת אישיות, אבל קרוב לוודאי שלא גדלו בבתים כמו שלך, שבו הייתה הרבה נתינה מאמך לךולאחיך ואחיותיך, ובו קיבלת הכנה להורות, שהיא מאד אופיינית למשפחות מרובות ילדים, במיוחד אם מדובר במשפחות המתפקדות היטב כמשפחות, ולא רק עושות ילדים ומזניחות אותם לטיפול של אחרים. הבנת אותי? דסי

ציפי ג

New member
אני לא כועסת עליהן

אני כועסת על אי האבחנה שהבעיה היא בעצם חוסר רצון לנתינה. שוחחתי עם ישראל, בני הבכור, בשבת על הכתבה הזו. שאלתי אותו מה הוא אומר על נשים שחושבות שזה רק כיף לגדל ילדים. הוא אמר לי כך: "אמא, הן בטח אף פעם לא שמעו תינוק בוכה". וזו המציאות. החברה שלנו היא חברה שמגדלת אנשים להתכנס בתוך עצמם, לא לתת לאחרים, לממש את עצמם על גבם של אחרים, לא להתחכך עם גילאים שונים ועוד. ואח"כ אומרים - הנה נשים שלא בשלות להורות. בודאי שהן לא בשלות. שמו אותן בהקפאה. ואח"כ מתפלאים על האדישות, על דור לא מעורב ועוד. זו תוצאה של חינוך לאי נתינה.

לאה_מ

New member
דסי, הפעם ממש לא הבנת אותי.

אני ממש לא מתקשה לקבל את העובדה שיש נשים שלא רוצות ילדים. להיפך. מתוך הקבלה של העובדה הזו, קשה לי להבין, איך אישה אינטיליגנטית, אקדמאית, קרייריסטית, במחצית השניה של שנות ה-30 שלה, לא תדע להבהיר לעצמה את הסוגיה הזו לפני שהיא "קופצת ראש" בפזיזות לתוך החלטה כל כך חשובה ומשמעותית כמו הורות. אני בטוחה שהן חשבו הרבה יותר לעומק על נושאים הקשורים בבחירת ובהתפתחות הקריירה שלהן. זה מה שתמוה בעיני. אז נכון שהחברה מטפחת את מיתוס האמהות, ונכון שעל אף הרצון והחשיבה המוקדמת עדיין מתעוררות תחושות ורגשות שלא צפינו, אבל אני עדיין חושבת, שאותן נשים צריכות היו להקדיש לאמהות שלהן את אותה מחשבה מוקדמת שהן הקדישו ללימודים, לעבודה, לקריירה שלהן. זה לא פחות חשוב. ואם הן היו מקבלות החלטה מושכלת שלא להביא ילדים לעולם - ההחלטה הזו מקובלת עלי לחלוטין. אבל אם קיבלתן החלטה מושכלת להביא ילדים לעולם, אז אני לא אומרת שאי אפשר לקטר (זה חלק מהכיף
) אבל לומר שלא העלתי בדעתי שככה זה יהיה ולהתייחס לילד שלך כמו איזו בעיה שצריך לפתור - בעיני זה לא לעניין. ולגבי האם וגיל 21 - מה שהיא אמרה לא היה שהיא היתה רוצה ילדה בת 21, אלא שהיא מצטערת שילדה את בתה בגיל 32 ולא בגיל 21.

vered4

New member
אני חושבת שזו הבעיה

שכאילו יש חופש להחליט, אבל בעצם אין. נשמע שהנשים האלה לא רצו ילדים, אבל זה כל כך לא קביל, עד שלא היו מסוגלות להגיד את זה אפילו לעצמן. ולפעמים החלטה מושכלת, מנסה להתעלם ממה שהרגש אומר. אפשרות אחרת היא שהן הרגישו שהן לא רוצות, אבל חשבו שזה ישתנה כשיגיע התינוק, שאז הן ירצו בו.

אפרת_ח

New member
או אולי הדברים הוצאו מהקשרם...

אסור לשכוח שמדובר בכתבה בעיתון, ושם יש נטיה (בכוונה או בתום לב) לסילוף. זכור לי שעשו בעיתון "את" לפני שנים כתבה על זוגות שחיים ללא נישואין, וראיינו גם את סבא שלי (שנפטר מאז). מקריאת הכתבה היה ברור שהאיש מתנגד לנישואין באופן עקרוני! רק שבאופן אישי הוא היה בהחלט בעד, לפחות בשביל אחותי ובשבילי

למעלה