לא מבינה...

רחל228

New member
לא מבינה...

אנחנו יחד שנה וחצי, מתוכן מס' חודשים גרנו יחד...התחלנו את הקשר כששנינו היינו נשואים, עם הזמן, אני התגרשתי והוא עדין נשאר נשוי , או במילים אחרות "פרוד". התחושה שלי בקשר הזה כאילו אני צועדת "על ביצים" בעיניים קשורות, יש לי הרגשה כאילו הוא מסתיר אותי ממשפחתו ומחבריו, אנחנו נפגשים מס' פעמים בשבוע ובכל פעם שאני מצהירה כי אני רוצה אותו ב- 100% איתי, הוא אומר שעדין אינו חש בטחון איתי - שנה וחצי ועדין אינו חש בטחון???, כאשר הוא בשבת עם ילדתו, אני יוצאת לבלות, מפטפטת עם חברים בטלפון ומבחינתו - זהו עוול נוראי כאשר אני יוצאת והוא עם בתו. עוד אציין, כשאשר הוא עם בתו אני איני רשאית להתקרב אליו, אם הוא בבית הוריו או בבית אחיו. בנוסף, באמצע השבוע הוא מבקר אצל ביתו ונוהג לישון שם , ואני מתפוצצת מכך, הרי יש ביננו אהבה גדולה ורצון להיות יחד - איך הוא מוותר על לילה במחיצתי ובוחר לישון שם. אני כל כך כואבת את הקשר הזה.....כבר נפרדנו מס' פעמים למהלך שבוע לכל היותר...וחזרנו בשם האהבה הכל כך גדולה. אני אוהבת ואבודה ...........

האינטראקציה שבין שתי המערכות

לעולם יהא עולמו של מושא אהבתך חצוי בין העולם המשותף לך ולו, לבין העולם שאותו עזב ושממנו יש לו צאצא, לעולם יקשור אותו הצאצא למערכת הקודמת, עליך להפנים ,לדעת לחיות על יד זאת ולא לנסות "לדרוס" את המערכת הקודמת, בכך רק תוסיפי לנפחי "חוסר הביטחון" מרכיבים נוספים. ככל שתגלי סבלנות והבנה כך תבני את המערכת העכשווית באופן שתהווה לו פלטפורמה נינוחה לשהות בה ובמשתמע נינוחה גם לך. בהצלחה

shirlyar

New member
תביני.........

זהו המחיר שמשלמים כאשר יוצאים עם גבר נשוי, לא כתבת האם יש לך ילדים ,לפי מה שאני מבינה אין לך אבל לא נורא זה לא רלוונטי. בכל אופן תני לזמן לעשות את שלו. המון גברים לאחר פרידה או גירוש מנשותיהם מעדיפים לבלות עם ילדיהם לבד בכדי להרגיש שהם שם בשבילם. אז תני לזמן לעשות את שלו ואל תציקי לו יותר מידי תאמיני לי שקל נורא לדבר כאשר עדיין לא גרושים והכל נראה טוב כי מה איכפת לו יש לו גם אישה וילדים בבית וגם מאהבת אז כשמתגרשים או נפרדים במקרה שלך פתאום חוטפים "כאפה" כזו שלא תמיד המציאות הזו נעימה. יכול להיות שהילדים כועסים עליו והוא מרגיש צורך עז לבלות איתם בכדי להשלים את מה שהחסירו ולהעניק להם חום וביטחון בזה שהוא ישן איתם,זה קשה נכון אבל זהו המחיר.הילדים נורא יוצאים מסכנים בקשר כזה ואם הוא יציג אותך כחברתך הרי הוא יוצג בעיני משפחתו כלא הוגן לכן, אל תאכלי את ליבך, הייתי ממליצה לך להמשיך הלאה בחייך ומה שצריך לקרות יקרה הכל לטובה,ותזכרי שקל נורא לדבר ולהבטיח הבטחות אבל המציאות שונה.

seeyou

New member
עדין אינו חש בטחון!-../images/Emo11.gif

את לא מציינת את הסיבה שהתגרשת... "התחלנו את הקשר כששנינו היינו נשואים" האם הוא הסיבה לגרושים? ישנם אנשים שרואים בזה "בגידה" ואחרים "אהבת אמת" האם הסיבה שלו בתחילת הקשר היה מספיק חזק לממש את הגרושים או פשוט טובת הילדה שלו קודמת לך.. כאשר אישה "בוגת" בבעלה,היא מקבלת "עידוד- תמיכה" מגברים אחרים אבל לא תמיד הכוונות שלהם הם אמיתיות-אמינות... לשכב עם אישה "בוגדת" זה טוב להתחתן איתה? זה סיפור אחר! למה? אם היא בגדה פעם למה שלא תעשה בשנית? זה לא אומר שגרושות לא מתחתנות! לא תמיד ברור לגבר החדש מי היה "אשם" במערכת הקודמת... במקרה שלך "התחלנו את הקשר כששנינו היינו נשואים" "כאשר הוא בשבת עם ילדתו, אני יוצאת לבלות, מפטפטת עם חברים"... האם הסיבה לגרושים שלך היה קשורה לרצון שלך "לבלות" ולפטפט עם חברים? אף גבר נורמאלי לא אוהב התנהגות כזאת- שלא תביני אותי לא נכון---מבחינתך את צודקת-זכותך...מבחינת ה"מוסר" או הנורמה חברתית זה שונה. האם המשאלה שלך "אני רוצה אותו ב- 100% איתי"...תתגשם ? הכול יכול להיות...יש הפתעות בחיים! יוסי

עניין של כובעים-תגובה אליך יוסי

האדם בחייו לובש כמה וכמה כובעי התנהגויות, יכולותיו להחליף כובעים ולהתאימם לשדה סביבתו העכשווי היא נתון חשוב מאוד בתפיסת המציאות המוחשית. ובכן יוסי!!! בפלטפורמה שכזו, אשר בה כולנו משתתפים כמו "זוגיות במשבר" עלינו ללבוש את הכובעים של "המשיבים", כלומר- אלו המתמקדים בשאלה ומביעים את דעתם בהתאם לשאלה. נדמה שבתשובתך זו, לבשת את כובע "המטיף", את כובעו של "מר מוסר", ולפי שאני מבין איננו נדרשים לייצג כאן את המוסר התרבותי בחברתנו, אלא להיות ממוקדים בשאלה המועלית, להביע דיעה, לנסות לעורר את השואל בכיווני חשיבה אחרים וכן הלאה. רוח תשובתך מאוד לא עניינית. חבל חבל. אתה מפספס.

seeyou

New member
תודה על השיעור בדמגוגיה!../images/Emo8.gif

אם היה לך באמת רצון להבהיר את העמדה שלך,או לתקן את גישתי לנושה, יכולת לשלוח את זה במסר! אז מי ה-"המטיף"? ... גם אני מבין שאיננו נדרשים לייצג כאן את המוסר התרבותי בחברתנו...אבל בשפה יותר פשוטה גם לא לרקוד לפי חלילם של אחרים... אני באמת לובש כמה וכמה כובעי התנהגויות לפני ובזמן שכותב! ייתכן שהקובע שאני לובש לא בטעם שלך או של אחרים...אבל זה מה שיש! זה אני כך אני כותב...כולל שגיעות כתיב על תעשו מה שאני אומר...רק מה שאני מתכוון! נ.ב. מזמן לא קיבלתי ממך על הראש! "התגעגעתי" לתגובות שלך keep smiling המשך יום נעים יוסי

הדמגוגיה- והמטיף

אכן אכן, פרשנותו של המונח "מטיף" טומנת בחובה טיעונים מעגליים, שהרי בכל פעם שיבוא איש אל המטיף ויעלה בפניו דברי משוב או ביקורת על עצם היותו מטיף, הוא יקלע לטיעון מעגלי, לאמור - כל אשר יחיל על המטיף אפשר יהיה להחיל עליו עצמו. זה בדיוק מה שעשית וזה נכון מאוד- גם אני נשמעתי כמטיף אבל על מנת שתבין את נקודת הנגיעה שלי אומר לך זאת- הדמוקרטיה שומרת על עצמה שלא בדרכים דמוקרטיות, אין דרך דמוקרטית שתעשה זאת. ובכן על אותו משקל- אין דרך להעיר ל"מטיף" על הטפותיו מבלי שנקלעים למעגליות. אתה מדבר על דמגוגיה- הרי זה משהו אחר לחלוטין, דמגוגיה - טיעון שהתפתחותו היא בשרשרת לוגית נביעתית אך נקודת המוצא של אותה שרשרת שגויה. אין בדבריי דמגוגיה אלא הארה (ב-א') כי בפלטפורמה שכזו, חייבים להיצמד לשאלה ולהיות ממוקדים שם, אחרת מתפספסים הדברים. על כך אמרתי - חבל חבל. שיהיה לנו שבוע נפלא אגב אתה מעלה מעת לעת את שגיאות הכתיב שלך, נדמה לי שהבעתי דעתי בכך, אין בשגיאות אלו כדי לפגום בהבנת דבריך, בסך הכל כתיבתך ברורה ואין איתה בעיות. לטעמי זרום הלאה מבלי להתייחס לזאת, זה כלל לא חשוב ככל שהדברים לא פוגמים בהבנת כוונותיך.

רונתי

New member
לא מבינה

את גרה איתו מספר חודשים וטוענת שאין לך אותו 100 אחוז? למה את מצפה שמישהוא שיצא מנישואים כושלים ימהר להכנס לנישואים חדשים? ומה את אמורה לעשות כשהוא מבלה עם ביתו?

רחל228

New member
לא גרה - גרנו יחד...

וזה מה ששאלתי. מה אני אמורה לעשות כאשר הוא עם בתו? להשאר בבית או לצאת ולהנות, גם בלעדיו....

מאולף

New member
רחל יקירתי ../images/Emo24.gif גדול ממני ה

אני כואב את כאבך ומבין בדיוק על מה את מדברת. כנראה שיש לו את סיבותיו מדוע אינו רוצה לממש את הקשר. חבל שהוא לא הוגן איתך ולא מחליט לכאן או לכאן. קשה לך לעבור את המתרס ולוותר עליו, כיון שאת אוהבת אותו, ואין אמת אחרת מלבד האמת שלך. האהבה הגדולה שלך אליו, היא זו שנותנת לו את השקט והביטחון שהוא יכול להמשיך כך לאורך הזמן, תוך שהוא משאיר אותך בערפל. אין לי תשובה בשבילך, ואין לי לצערי עצה טובה. את מספיק חכמה ורואה בעצמך את מצבך בצורה הטובה ביותר, גם כשאת כואבת כל כך. כפי שאמרה לי מישהי לא מזמן, "ישנם אנשים שלא יודעים לתת, כפי שישנם אנשים שלא יודעים לקחת". אני יודע שאת יודעת ורוצה לתת, והלוואי שהוא יידע לקחת את מה שאת רוצה לתת לו. שלך
בחברות, המאולף.

אומברה

New member
100% זה יותר מידי

אין דבר כזה ביחסים, תשכחי מזה. היה לי יותר מ90% והחלטתי להתגרש, אז זה לא עניין של כמות אלא של איכות. אני מנחשת שאין לך ילדים - את צריכה להבין שהוא נאבק על אבהותו, הוא ויתר על משפחתו אבל לא על ילדיו ואם את רוצה לשמור על מה שיש לך, אז תתחילי להבין שהשגת כבר הרבה. אגב, אין סתירה בין העניין שהוא הולך לביתו ואת לחברייך, הוא לא אמור לאסור עלייך לבלות בזמנך הפנוי בין אם הוא עם ביתו או בעבודה או אפילו בביתכם. אתם צריכים לעשות סדר במערכת שלכם ולא להיכנס אחד לשני לנשמה, שאת תגבילי אותו והוא אותך. ואם את לא מצליחה להתגבר, לדעתי זו בעיה שלך. מעבר לזה, כנראה לבחור יש בעיה של בטחון עצמי ואת עם שלך, אז פשוט תעבדו על זה אולי אפילו בטיפול, לפני שתהרסו את שיש וזה הרבה (שוב...)

יש לי הרגשה

שאת צועדת לא סתם על ביצים אלא על ביצים קשות. הוא מחזיק אותך קצר ומרחיק אותך ממשפחתו. ואת מערימה עליו קשיים. תהני ממה שיש ותני לזמן לעשות את שלו. אל תלחצי עליו ואל תתני לו להכתיב לך בנושא השעות הפנויות שלך. למדי אותו שיש מרווח מחייה ונשימה לכל איש ואשה. זכותך לחיות את חייך כל עוד אינך מחוייבת לו בקידושין. לא יודעת מדוע אבל נראה לי שהוא מחזיק אותך קצר ו"חונק אותך". הגיע הזמן ללבן את הנושא ולהבהיר שחוץ מהביחד יש גם את הלבד.

ועוד משהו....../images/Emo182.gif

אם תנהגי בחכמה לא תאבדי אותו. והכוונה שלי, דוקא שתעודדי אותו להיות בקשר טוב עם ביתו. רק את תרוויחי! כי אז הוא ייתפנה להיות איתך בקשר בריא. מערכת היחסים שלו עם ביתו תקרין גם על מערכת היחסים ביניכם. האמיני לי.

רחל228

New member
יש המשך........

אז למשיבים-תודה... וכן, יש לי ילדים משלי, ואני מבינה את הקשר שבין הגבר שלי לילדתו. בהחלט אני מעודדת את הקשר הזה והוא מאוד יקר לי...אני אוהבת אותה וגם מרחוק. ההתנהגות שלו אלי היא בעלת אלפי צורות. למשל: אתמול הרגשתי רע, ולמרות הויכוח של סוף השבוע...ולמרות גישה שהייתה חשובה לו מאוד, הוא פשוט טס, קנה לי תרופות, הביאן אלי והמשיך לפגישה...ואני הייתי אסירת תודה. עם זאת, את הפגישה הוא סיים בשעה 22:00, הצעתי לו להגיע אלי, להיות איתי, והוא בחר לישון אצל הוריו, לא אצל ילדתו והכי כואב-לא איתי. אז הוא נמצא עבורי מתי שבא לו..ואני רוצה אותו כל הזמן איתי. שיהיה חלק מעולמי...לערב אותו בכל העובר עלי...את כל מחשבותי אני מקדישה לו, גם אם אני יוצאת עם חבריי, הם כולם יודעים שאני בקשר זוגי, מטרת הבילוי שלי אינה היכרויות, אלא פיתוח של חברות חדשה, שכוללת גם אותו...מבחינתי כל עולמי שקוף עבורו, איני מסתירה ממנו דבר, דבר שאיני חווה מן הצד השני. יש לי תחושת השפלה ב"התחננות" אליו שיהיה איתי ולאט אך בעקביות , תמה סבלנותי. אני חוששת שהאיפוק והסבלנות לא יעמדו לטובתי ובסופו של דבר אנתק את הקשר שכה מכאיב לי , כי את האופק הורוד איני רואה כבר.

תאטי קצב

נראה לי שהקצב שלך מהיר ושלו איטי יותר. למה את בלחץ? תרגעי. היי סבלנית ותני לו הזדמנות להתקדם צעד אחר צעד. אם תלחיצי אותו הוא יברח. ואל תהיי כל כך שקופה.

רחל228

New member
גבי יקרה.......

זה בדיוק מה שהוא אומר. שהוא איטי וצריך ללכת בקצב שלו. הסבלנות נגמרה לי... ודרך השקיפות היא דרכי בכל הנוגע לחיי, אני ישרה וכנה..עם כל הסובבים אותי בחיי, לעיתים זה עלה לי ביוקר רב, אך לרוב אני זוכה להערכה על דרך זו. ואם הוא יברח - כנראה זה מה שהיה צריך לקרות.

רחל228

New member
את פשוט מפתיעה אותי ...

במידת הרוע שבך. מי את שתשפטי או תדוני מהי מידת המעונינות שלי באיש , שלידיעתך הוא האדם החשוב לי ביותר בעולם (אפילו לפני)....

סליחה?

את לא מכירה אותי ואני באמת לא אשה רעה. לא הייתה לי שום כוונה להעליב או להרגיז. מצטערת. אני טובה ואיני מזלזלת באף אחד ולא שופטת. האמיני לי שכך.

מאולף

New member
רחלי, ../images/Emo24.gif גדול גדול ו ../images/Emo25.gif

תהיי חזקה וסובלנית, למרות התחושות הקשות. שלך בחברות, המאולף .

למעלה