לא מבין

ur shak

New member
לא מבין

האם באמת הציון שתקבל בבחינה הוא יחסי לנבחנים שנבחנת איתם במועד או שזה בעצם לא משנה? ועוד משהו-עד כמה הציון לפי האוגדן של המרכז הארצי משקף את הציון האמיתי? מבקש לענות רק את מי שיודע בליינד, כי שמעתי כבר מלא תאוריות שונות ומשונות. השאלה התעוררה אצלי בעקבות ציונו של חבר שלי שלפי האוגדנים של מרכז הארצי והקידום היה בסביבות 680 במשך כל הדרך ואז במבחן (דצמבר 2006) הפגיז ב-744.

iloushy

New member
תשובות

הציון הוא אכן יחסי. הסיבה שהוא הוציא פחות בסימולציות של קידום היא שהן מעט קשות יותר מהמבחן, אבל בהשוואה לאוגדנים הפסיכו' הוא בוודאות קשה יותר (כי האוגדן מורכב מבחינות ישנות). חברך באמת הפציץ ומזל טוב לו!

ur shak

New member
לגבי קידום

לא שיש לי משהו נגד אבל הם מתאימות את הבחינות לשיטות שלהם ויש עוד את הקטע של 4 שאלות הראשונות (אוצר מילים) שהן בכלל לא דומות לאלה שמופעים בבחינות המרכז הארצי (במקום כמה שורות יש בקידום סיפור של הבנת הנקרא). לא שאני מפרסם פה איזה מכון אבל הסימולציות של אנקורי לדעתי הכי משקפות (גם היי קיו בסדר).לחמן וקידום לא משהו.יואל גבע לא עשיתי.

לגבי יחסיות הציון

משהו לא ברור, לפי פסיכו (האתר המוביל פה בקישורים) הציונים אכן יחסיים ואחרים משפיעים על הציון שלך אבל לפי אתר אחר (שנראה לי קצת יותר מקצועי www.psychometry.co.il ) אחרים משפיעים בקושי על הציון שלך.. לפי עניות דעתי, זה משפיע, אך כיוון שיש כל כך הרבה תלמידים בכל מועד (או ב5 מועדים/שנים האחרונות) ההתפלגות של האוכלוסיה לא משתנה ממועד למשנהו ולכן קרוב לודאי שאנשים אחרים לא משפיעים לך על הציון ביותר מנקודה שתיים.

למה נראה לך שלחמן לא משהו?

עשיתי חלק מהסימולציות של לחמן וגם חלק מהאוגדן הארצי וזה נראה באותה רמה...

או או

או שלא עשית מספיק סימולציות של מספיק מכונים או (וכנראה) של ניגשת למבחן עצמו כי גם האוגדנים (לפי דעתי) לא משקפים את הבחינה הנוכחית..

למעלה