לא מבין את הקטע הבא...

oridistor

New member
לא מבין את הקטע הבא...

יש לי קטע שבו יש משחק מילים, כמו שאני רואה. המשחק מילים הוא בהצגת קנג'ים לא רגילים למילים מסויימות והצמדת קאטאקאנה לקנג'י (שאני מבין בערך מה הוא מבין) שקשה להבין את הקשר בין השניים. הדבר העיקרי שאני מבין שם זה את השורה הלפני אחרונה, שאומרת משהו בסגנון "צוות השבה" אני לא מבין למה יש סאן בסוף גם... אשמח לעזרה.

GnomeBubble

New member
הזהרתי אותך מזה, לא?

אז הנה דוגמה קלאסית למשחקי מילים של פוריגאנה שסופרים (ומאנגקות) יפנים כל-כך אוהבים: פוריגאנה: とられる torareru - להילקח קאנג'י: 奪られる נכתב עם 奪 של 奪われる ubawareru - להיגנב. ה-奪 מחליף את ה-取 או כל אחד מהקאנג'י האפשריים האחרים לבסיס הפועל と. פוריגאנה: とりかえす torikaesu - להחזיר לעצמך את מה שנלקח קאנג'י: 奪り返す - שוב מחליפים את 取 ב-奪, כדי להעניק ניואנס של לקיחה שהיא בעצם גניבה. פוריגאנה: テーマ teema זה theme. קאנג'י: 信条 shinjou - אמונה, עיקרון (באותו המובן כמו במשפט "יש לי עקרונות שאני לא מוכן לוותר עליהם"). 奪還屋さん dakkan'ya-san - אני מבין שעם החלק הזה התקשת: dakkan זה שם פעולה של "החזרה מחדש" (לפי הקאנג'י: "לגנוב חזרה"). ה-屋 ya היא סיומת של "בעל מקצוע", כמו במקרה של 靴屋 kutsuya - סנדלר/מוכר נעלים (kutsu - נעל). כאן זה חלק ממשחק המילים והכוונה היא ל"ההוא שגונב בחזרה".

GnomeBubble

New member
וה-san כמובן מסתדר עם זה יופי

הסיומת הזאת נועדה לאנשים, אחרי הכל, ואתה יכול להוסיף אותה גם אחרי שם של בעל מקצוע, לא רק אחרי שם משפחה/שם פרטי.

למעלה