לא לפתיחת עסקים בשבת!

cnogl

New member
לא לפתיחת עסקים בשבת!

גם אם נתעלם מהפן הסוציאלי שבעניין פתיחת עסקים בשבת - שהרי אנו למעשה קוראים בכל ל"עבדות בהסכמה" בשביל הנוחות שלנו, הרי שאי אפשר לשכוח את ההשפעות הסביבתיות שלדבר - זיהום אוויר מוגבר מתנועה של מכוניות רבות יותר ואוטובוסים...

הנושא הסוציאלי- אתה טועה ומטעה!

כבר אמרתי לך, שאם פותחים קניונים בשבת, אין בכך שום פסול! אל תשווה בין קניונים לבין מפעלים, משרדים וכו´. אף עובד לא נפגע מפתיחת החנות בקניון שבה הוא עובד בשבת. קודם כל, בשבתות הפוטנציאל הרווחי גבוה הרבה יותר, מכיוון שרוב העם נמצא ביום חופש. דבר שני, מי שעובד בשבת מקבל יום חופש במקום באמצע השבוע. דבר שני, ברוב החנויות והמסעדות האלו עובדים חבר´ה צעירים,ביניהם תלמידי תיכון וסטודנטים ש אין להם יום אחר שבו הם יכולים לעבוד בבוקר, מכיוון שהם לומדים במהלך השבוע. הצעד היחיד שנותר לעשות הוא לחוקק חוק שאומר שעובד שיעבוד בשבת יקבל שכר גבוה מאשר ביום עבודה רגיל, ואני לא בטוח אם חוק כזה עוד לא קיים. בקשר לעניין הסביבתי- זה נושא אחר לחלוטין, ואפשר להשתמש בתירוץ הזה באותה המידה בשביל לא להגיע לפעולה בנוער מרצ (´לא רציתי לתמוך בזיהום האוויר שלנו, והסניף רחוק מהבית שלי, אז פשוט לא באתי´), ולכל דבר שקייים. אין שום קשר לעניין הפתיחה בשבת. קניונים בשבת- טוב לכולם.

Deathatred

New member
יש בעייתיות מסוימת

יום שבת הוא יום מנוחה מוסכם על כולם. אם עסק אחד יפתח את שעריו בשבת, שאר העסקים (בעיקר העצמאים) גם הם יצטרכו לפתוח את חנותם בשבת כדי לעמוד בתחרות ולכן בגלל כוחות השוק יגזל מהם יום המנוחה שלהם.

cnogl

New member
חבורת קפיטליסטים תאווי בצע

זה שההורים שלכם יכולים להרשות לעצמם לא לעבוד בשבת לא אומר שיש לכם הזכות להעביד מיליונים מהמעד הנמוך וממעמד הביניים! תתביישו, חסרי מוסר!

חתיכת קפיטליסט חומד בצע

זה שההורים שלך עובדים חמישה ימים בשבוע לא אומר שאין סטודנטים שיום העבודה הנוסף הזה הוא הסיבה היחידה שאם מסוגלים לשלם שכר דירה . גיל, אתה מדבר בססמאות עלובות, תנסה להתייחס למה שאמרתי- מי שעובד בשבת מקבל יום מנוחה אחר במהלך השבוע, ובמקומות מסויימים (חברות האוטובוסים למשל) הוא מקבל בונוסים נדיבים ביותר. מה שרשמת למעלה היא שיא הצביעות, ססמאות זולות בלי שום אמת מאחוריהן.

Carl Freeborne

New member
פתרון - כדאי לקרוא ../images/Emo70.gif

אגב למי שטוען שפתיחת חנות אחת בשבת תכריח גם אחרים.. יש לזה פתרון: א. הרשות המקומית תבחר את המקומות בהם יפתחו חנויות בשבת (אזורים מסויימים, קניונים מסויימים) לדוגמא: עריית ת"א תחליט שמותר לפתוח רק באיזורי תעשייה ולא בשכונות מגורים. ב. תוטל אגרה נניח של 30 ש"ח (סתם קביעה, המחיר לשיקול כלכלנים - אבל מחיר קבוע שייקבע) על כל שעת עבודה של עובד שיעבוד בעסק - כאשר המעסיק ישלם את זה. נניח חנות פתוחה בשבת מ 10:00 עד 18:00 ויש בה 3 עובדים - היא תשלם 8*3*30 ש"ח = 720 ש"ח. ככה שהרווחים שלה יהיו קטנים וזה יפגע פחות בעסקים שיסגרו בשבת (האגרה לא על חשבון העובד
) ג. השכר בשבת יהיה גבוה יותר (וגם השכר ביום שישי יהיה גבוה יותר) ד. עובד שיעבוד בשבת יקבל יום חופש אחר במהלך השבוע. אגב, פתרון זה מתייחס רק לחנויות. לא למפעלים, ועסקים אחרים וגם לא לבתי אוכל, בתי עינוגים ובתי מרקחת שנחשבים סוגים נפרדים לפי החוק.

אתה מדבר בססמאות עלובות

זה שההורים שלך עובדים חמישה ימים בשבוע לא אומר שאין סטודנטים שיום העבודה הנוסף הזה הוא הסיבה היחידה שהם מסוגלים לשלם שכר דירה . נו באמת, אם אינך מודע לעובדות- אל תכתוב בכלל! אנחנו לא כופים עבדות על אף אחד. תנסה להתייחס למה שאמרתי- מי שעובד בשבת מקבל יום מנוחה אחר במהלך השבוע, ובמקומות מסויימים (חברות האוטובוסים למשל) הוא מקבל בונוסים נדיבים ביותר. כמו כן מדובר בחנויות בקניונים, שבמקרים רבים העובדים בהן הם סטודנטים או תלמידים, שזקוקים ליום העבודה הנוסף הזה כדי להשלים את שכר הדירה ושאר ההוצאות שלהם. מה שרשמת למעלה היא שיא הצביעות, ססמאות זולות בלי שום אמת מאחוריהן.

cnogl

New member
אז אתה מסכים לתנאי עבדות?

אתה מוכן שאנשים במדינה שבה אתה חי יעבדו שבעה ימים בשבוע בשביל שיצליחו לשלם שכר דירה בעוד אתה חי בתנאי שמנת? תודה רבה באמת שאתה מוכן לתת להם להיות עבדים, תודה!

די עם הדמגוגיה!

אני אסביר שוב, אבל אני חייב להגיד שהויכוח הזה הופך למטומטם. אני לא מוכן שאנשים יעבדו שבעה ימים בשבוע, ולכן עובד שיעבוד ביום שבת, לא יעבוד ביום אחר!!! . כמו כן, מי שצריך יום עבודה נוסף בשבת בשביל שכר הדירה שלו, מן הסתם לא עובד ששה ימים בשבוע, ולכן אם הוא עובד בשבת, הוא ל-א! עובד שבעה ימים בשבוע . עכשיו זה יותר ברור? תפסיק עם הדמגוגיה הזו גיל, זה ממש חסר טעם.

ואני שוב אדגיש את המשפט

כן לפתיחת קניונים, לא לפתיחת מפעלים/בתי עסק/ מסעדות . עכשיו שוב תגיד שאני קפיטליסט שרוצה להעביד מדינה שלמה? פשוט דמגוגיה, זה שקר. מדובר בצעד חברתי ביותר, מכיוון שאנשים שעובדים כל השבוע רוצים יום לבלות, ובשביל זה יש יום שבת. מי שעובד בשבת, מקבל יום מנוחה באמצע השבוע! , ולעיתים קרובות צריך לעבוד בשבת, בשביל לשרוד כלכלית! , אלא ש´´סוציאליסטים´´ עאלק רוצים לסגור את מקום עבודתו בשבת, בטיעונים מטופשים וחסרי בסיס.

cnogl

New member
אז טיועניי טפשיים וחסרי בסיס?

בזאת תם הוויכוח. חבל שאן ביכולתך להתמודד עם דעותיהם של אחרים ולכן אתה נאלץ לפסול אותן על הסף. שלך, גיל

הם אכן חסרי בסיס

אתה מתעלם מכל העובדות שאני מעלה, עדיין לא ראיתי משהו שרשום לעניין. אולי תסביר לי איך בדיוק ישנה עבדות שנגרמת מכך שהקניון נפתח בשבת. אם היית מסביר, לא הייתי טוען שמדובר בטיעונים מטופשים וחסרי בסיס.

Carl Freeborne

New member
גיל ואמיר..

הצעתי פתרון, שאולי יפשר ביניכם, בשרשור הזה... תקראו אותו ותגיבו.... במקום לריב, ואם גם לכם יש פתרונות פשרה שגם יאפשרו פתיחת חנויות וגם יתנו מנוחה לעובדים אז תכתבו אותם

cnogl

New member
אני לא מתכוון להתייחס לאנשים

שפשוט לא מסוגלים לשמוע דעות שונות משלהן ובוחרים לפסול אותן על הסף במיני תירוצים במקום להתייחס למהותן.

הנה הטיעון ה´ענייני´ שהעלית

´זה שההורים שלכם יכולים להרשות לעצמם לא לעבוד בשבת לא אומר שיש לכם הזכות להעביד מיליונים מהמעד הנמוך וממעמד הביניים! תתביישו, חסרי מוסר!´ איך אני אמור להגיב להודעה כזאת? אני מצטער שקראתי לה ´מטופשת´, אבל היא בהחלט חסרת בסיס. לדניאל, בקשר לפשרה שהצעת- אני חושב שהעירייה לא יכולה להחליט על מקום מסויים כפתוח בשבת או לא פתוח, אלא על סוגים מסויימים של עסקים. במידה ויש בעיר שני קניונים, ייעשה אי-צדק לקניון שלא ייפתח בגלל מיקומו. אבל עם שאר הדברים אני מסכים.

Carl Freeborne

New member
אגב תתפלא שזה קורה כבר היום

שערייה יכולה להחליט שכל החנויות נסגרות ב 19:00 ורק באזורים מסויימים החנויות יהיו פתוחות בשעות ארוכות יותר

Black dog

New member
גיל וכל השאר!

באו נחזור לכתוב בצוןרה נעימה יותר כמו שכולנו יודעים . כמו שאני מכיר חלקים כאן אני יודע שהם עובדים קשה בזמן האחרון ולכן יוצא הכל בכעס . אני חושב שלמען החברות והפורום יש לנסות לכתוב בצורה יותר נעימה אחד לשני. בכל מקרה יש טענות רבות לכל כיוון אבל יש להבין שאולי אנחנו לא מדברים על אותו עניין . אני חושב שגיל מתנגד(רק חושב) לפתיחת הקניונים כי המהלך נעשה ללא חקיקת "שעות עבודה ומנוחה" חדשה והמחאה שלו בצדק . להלחם היום לפתיחת הקניון זה להלחם נגד כל ערך סוציוליסטי שנוער מרצ עומד מאחוריו וזאת כי אנו מאמינים שהחנויות לא יעמדו בלחץ העבודה ונטל 7 הימים בשבוע בעוד שחנויות החברות הגדולות השוכנות בקניון ירוויחו על חשבון החנויות הקטנות שפשוט יקרסו . מה שאנחנו שוכחים זה שהמלחמה שלנו צריכה להיות כנגד החוק שקובע את יום שבת כיום מנוחה בלעדי לאזרחים יהודים. בשימור יום השבת כיום המנוחה היחידי אנו מתעלמים מציבור שלם של סטודנטים שמגרד כל שקל שיש לו ורבים מהציבור הכללי . דוגמה אישית אפשר לראות באנשים גרושים שיכולים לבלות עם ילדם רק (במקרה הטוב) כל שבת שניה בעוד אם יהפכו את יום המנוחה ליום המעוגן בחוק שיום לבחירת העובד אותה אם גרושה תוכל לבחור לראות את ביתה ביום חמישי ליום שלם . לפי דעתי יש לפעול לחקיקה פלורליסטית והוגנת לעם ישראל שמאפשרת לכל עובד לבחור את יום מנוחתו בעוד שלמעביד יש רשות לקבוע יום מסויים שהוא יום מנוחה ולאדם מסויים יש את הזכות לדרוש יום מנוחה על בסיס דתי . כך נמנע מאפליה שתתקיים לדתים בהגיעם לבקשת עבודה . ובכלל נלך רחוק יותר אם נעביר את יום המנוחה לכפול וקבוע כמו בכל עולם המסחר ובכך נשמר את הזכויות הסוציאליות של כל עובד ונקדם את כלכלת הארץ . אפשר למצוא הרבה פתרונות לבעית יום המנוחה וחכמים יותר ממני מסוגלים להגיע לפתרון יעיל ותורם לחברה . אסור לשכוח שרוב השוק העולמי מסתדר ללא מחלוקת יום המנוחה אין סיבה שנחנו לא נפתור את זה .

אז ככה...

קודם כל, בקשר לחוק שעות עבודה ומנוחה- אני חושב שהתהליך הוא הפוך. כל עוד הקניונים סגורים בשבת, כל סעיף יום המנוחה בשבת בכלל לא חשוב, ולכן החוק הזה לא יעבור. אבל אם הקניונים יהיו פתוחים בשבת, לא תהיה ברירה אלא לדחוף לאישור החוק הזה. כמו כן אני חושב שכולכם שוכחים דבר אחד חשוב מאוד- מדובר על חנויות בקניונים, הרבה פעמים יש שם אנשים שאכן רוצים לעבוד בשבת, בגלל מצב כלכלי קשה, או בגלל חוסר ברירה מכיוון שאינם יכולים לעבוד בימים אחרים. בקשר למה שאמרת על כך שלכל עובד זכות לבחור את יום מנוחתו- העניין הזה כבר קיים! רוב העובדים בישראל עובדים חמישה ימים בשבוע, כלומר יש להם עוד יום חופש באמצע השבוע. בקשר לשאלה- האם הקניונים יעמדו בנטל של 7 ימי עבודה בשבוע? התשובה היא חד וחלק כן, הפוטנציאל הרווחי בשבתות גבוה בהרבה מאשר בימי חול, לפחות בבקרים. ובקשר לכלכלה העולמית- זו המילה האחרונה, מכיוון שהדיבורים בפורום הם תיאוריה מסובכת אחת, אבל התוצאות מדברות בעד עצמן.

למעלה