לא למי שקמה על רגל ימין

catchet

New member
את לא מבינה...

הצלקת היא בכלל מעשה חסד ולא פגיעה. כך הבחורה תהיה הרבה פחות חשופה להטרדות מניות. היה עליה להודות לרופאים שאיפשרו לה חיים בטוחים יותר. אולי ראוי לכולנו לצלק את עצמינו כך שנמשוך פחות מבטים, רעיון טוב, לא?

GreenMamba

New member
קצת מפסק הדין

כללי-
מדובר בבחורה צעירה, שבזמן בילוי במועדון נפלה ושברה את כף רגלה. במהלך ניתוח (בהרדמה) לתיקון השבר קיבלה כוויה- כנראה ממכשיר חשמלי חם המשמש בחדר הניתוח- בישבנה.
וציטוט מפסק הדין:
"ממשיכה הנתבעת (המדינה. GM) בדרך טיעונה זה ומעלה טענה, כי: "מתקבל הרושם שמדובר בבחורה משוחררת וליברלית, וכל מה שמפריע לה הוא, שאינה יכולה ללבוש תחתוני חוטיני, או בגד ים בסגנון זה, הא ותו לא..." ובהמשך "... באופן פרדוקסלי - אולי הצלקת הזו הטיבה עמה וריסנה אותה..." (שם, שם).

מדובר בטענה שאינה מכבדת את כותבה וטוב היה אם לא הייתה עולה על הכתב כלל. למורת רוחם של הנתבעת או של באי כוחה, זכותה המלאה של התובעת ללבוש בגדים חושפניים כרצונה ובגדי ים בהתאם לטעמה האישי, מבלי שתזכה לביקורת ולציונים מפי באי כוחה של הנתבעת, ובוודאי שאין באישיותה, בתפיסותיה ובבחירותיה לגבי הביגוד שהיא בוחרת ללבוש, כדי לגרום לפיחות במשמעותה של הצלקת ומכאן גם הקטנת הפיצוי המגיע לה. נדמה שעל חוסר הטעם המוחלט בטענה לפיה "אולי הצלקת הזו הטיבה עימה וריסנה אותה", פשוט לא צריך להכביר מילים.

וכדי לאזן את התמונה אשוב ואציין, כי התובעת עשתה רושם של בחורה אינטליגנטית, רצינית, דוברת אמת, בעלת גוף שראוי להתגאות בו, אשר אינה זקוקה כלל לריסון והצלקת שמשחיתה את גופה, גורמת לה עוגמת נפש לא מבוטלת, הן בהיבט של דימוי הגוף והן באשר לבגדים התחתונים לרבות בגד ים, שהיא יכולה ללבוש והן ביחסיה האינטימיים.

תחושותיה של התובעת מהצלקת הוכחו כדבעי, הן לא בבחינת "כולו מדובר בצלקת", אלא מדובר בפגיעה חוזרת, נשנית ונמשכת של עוגמת נפש הנובעת מרשלנות של גורמי הנתבעת."

בימים כאלו, בו אנו שומעות על שופטות ושופטים בהקשרים שהם אנטי-פמיניסטיים בעליל, מרענן לראות את השופטת אורלי מור-אל דוחה את הטענה המבישה ונוזפת בעורך הדין על עמדתו השוביניסטית.

גם בי עלתה המחשבה

שהמזל היחיד שהיה לה במקרה הזה זה שהשופטת הגיונית.

aaa123

Member
הטיעון שהצלקת היטיבה עימה כמובן אידיוטי אבל

השאלה שנשאלת היא אם גבר היה מקבל פיצוי דומה על צלקת בישבן ואם גבר היה מעלה טיעונים דומים לטיעון של התובעת.
&nbsp
טענה אפשרית רלבנטית שהמדינה כן היתה יכולה להעלות(שאפשר להתווכח עליה) היא שאין שום סיבה מוצדקת לעוגמת נפש בנושאים עליהם מדובר(כך שחוץ מפיצוי על עוגמת נפש בגלל כאבים שהיו קודם אין שום הצדקה לפיצוי נוסף).
&nbsp
מבחינתי צלקת בישבן אינה נתון שמשנה משהו בשאלה אם מישהי מוצאת חן בעיני או לא כך שלא ברור לי הצורך להסתיר אותה.

ממה שהסקתי

השופטת נזפה בהערה הזאת אבל זה לא השפיע על הסכום שזיכתה את התובעת.
ולמה שגבר לא יעלה טיעונים כאלה? מדובר בעוגמת נפש מאד קשה, זו השחתה של הגוף ללא צורך, ורב האנשים מבינים שזה אכן גורם לכך.
ולגבי השורה האחרונה, לא מדובר אם היא מוצאת חן בעינך או גברים אחרים, אלא בינה לבין עצמה.

יש לי צלקות מתאונת דרכים שעברתי ואכן הייתי מחזירה את כל הפיצויים כדי להעלים אותן ולקבל את הגוף השלם שלי בחזרה. ואני מניחה שגם היא, חבל שזה לא אפשרי.

aaa123

Member
הנקודה היא שאני לא רואה שום סיבה להתבייש בצלקת אם היא לא

מפריעה לאנשים אחרים.
&nbsp
אם אני לא סובל מכאבים ואני לא סובל מיחס שלילי כלשהו מצד החברה אז אני לא רואה נזק.

אני מקווה שאתה מסכים שלא מפריע לך לא אומר לא מפריע לאחרים/ות

אני לא אכנס ללמה אתה לא תסבול יחס שלילי מהחברה כמו שהיא בטח סובלת, כי קודם כל זה מפריע לה בינה לבין עצמה ואני ומניחה שעוד הרבה אנשים יכולים להבין את זה.

Berethor

New member
הצלקת כיערה חלק מגופה, ועכשיו היא מתביישת שיראו את גופה

לא מדובר כאן בשטות בסגנון, יש שערה פה או שערה שם, או השמנתי קצת פה והשמנתי קצת שם שהרבה בחורות מוטרדות מהן בדרך כלל שלא בצדק, מדובר בצלקת. זה הגיוני שאחרי צלקת כזאת היא תתבייש ללכת בבגדים חושפניים, וזאת לא בושה שנובעת משמרנות אלא מכך שהגוף שלה באמת נראה עכשיו הרבה פחות טוב. חוץ מזה האם אתה לא מכיר את הביטוי הערסי "חבל על הפנים היפות שלך", שמהווה איום מרומז להשחית למישהו את המראה של הפנים? הנ"ל נכון גם לגבי אברי גוף אחרים.

aaa123

Member
אני מבדיל בין הפנים לחלקי גוף אחרים

הפנים הם מה שגורם לי להחליט אם מישהי יפה בעיני או לא.
לא הישבן שאין בעיני שום חשיבות לשאלה אם יש שם צלקת או לא.
אם כמות משמעותית של אנשים חושבים אחרת(ולא פסלתי את האפשרות הזאת) אז זה בהחלט כן טיעון שתומך בזה שהיתה כאן פגיעה משמעותית תמידית.

Berethor

New member
קים קרדשיאן וג'ניפר לופז מפורסמות בין היתר בזכות הישבן שלהן

אתה מתאר לעצמך מה היה קורה אם "הנכס צאן ברזל" הזה שלהן היה נפגע? גם אני לא מייחס חשיבות רבה מדי לישבן, אבל זה לא אומר שעבור אנשים לא מעטים זה לא חשוב, במיוחד אם מדובר בבחורה שהייתה הולכת עם ביקיני, חוטיני או/ו מכנסיים קצרים. כן הפנים בדרך כלל משפיעים יותר על המראה מאשר הישבן, אבל זה לא אומר שצלקת בישבן זה דבר טוב, בסופו של דבר כל צלקת על הגוף משפיעה על המראה במידה זאת או אחרת, במיוחד כאשר רואים אותה.

Berethor

New member
הכאבים בדרך כלל חולפים, בעוד שהצלקת נשארת, אז מה יותר גרוע?

דבר ראשון הצלקת תמיד תזכיר לה על מה שקרה, דבר שני הצלקת השאירה "כתם" גדול על המראה שלה. צלקת על הישבן באמת "לא משנה הרבה" אם היא לעולם לא תחשוף את הישבן שלה, אבל ברגע שהיא תחשוף אותו, בין אם זה בחוף הים ובין אם זה בפני בן זוג, אז תהיה לה בעיה, ודבר אחד בטוח, זה באמת מוריד מהמראה שלה. צלקות הן לא דבר יפה, אין כמעט שום מחלוקת על כך, היו בעבר כמה חברות לוחמות שהעריכו צלקות בקרב כסמל של גבורה ויכולת הישרדות, אבל בכל מקרה מדובר בצלקת כתוצאה מתאונה או/ו רשלנות רפואית ככל הנראה. בעיקרון גם לגבר מגיע פיצוי במקרה כזה, אבל כמובן שאישה תקח צלקת יותר קשה, משום שמנשים מצפים להיות יפות יותר, ועכשיו עם הצלקת הרבה יותר קשה לה להראות טוב, במיוחד אם בעבר היא הייתה הולכת בבגדים חושפניים, ועכשיו היא יכולה לאלץ ללכת יותר צנוע, לא מתוך הרבה בחירה אלא בעיקר בגלל הצלקת, על עיקרון דומה צלקות על כל הגוף היו יכולים לגרום לבחורה הזאת ללכת עם בורקה.

supersonic777

New member
אם נגרמה לה הצלקת כתוצאה מרשלנות רפואית,הרופא/בית החולים...

חייב לקחת אחריות!

למעלה