לא להאמין

לא להאמין

כמה אנשים עכשיו במקוה האריזל טובלים בתורות אפילו בז אדר לא היה מלא כך (אולי בגלל שזה חל השנה ביום ו)

רק שתדע לך שאחד מזקני צפת אומר

<ומדובר באחד כמעט כל מה שקשור לצפת> הוא אומר שכל העניין של ללכת ולטבול במקוה של האר"י הקדוש זה עניין חדש. הצפתיים הותיקים לא נהגו ללכת ולטבול שם.

יוסילה2

New member
אולי תמחקי את זה?

שהחברה
לא יבהלו...

מסתקרן

New member
מידיעה אישית

לפחות 30 שנה כבר לא מטהרים שם מתים, ולפחות 30 שנה שהמקוה הוא מוקד עליה לרגל. על יותר מזה אני לא יודע.

נער3

New member
לי אישית סיפר אחד...

מאנשי צפת הותיקים (ד"א הוא ת"ח גדול שחיבר כמה ספרים חשובים) שכשהוא הגיע לצפת לפני 40 שנה לא היה כמעט אנשים חרדים במקום והוא התעסק בכל צרכי הדת בצפת, הוא היה סופר סת"ם, מוהל, בעל קורא, חזן, וכו` וכן הוא היה החברה קדישא והוא סיפר לי שהוא אישית היה טובל את המתים במקוה האר"י. דרך אגב מדובר בלפני 40 שנה והיום אין מה להגעל מזה כבר הוחלפו המים ואפי` עשו קרמיקה בתקופה האחרונה בתוך המים.

המים שנכנסים לשם

מהתעלה הם נקיים וצלולים ממש מי מעיין אך אינני יודע מה מקורם מישהו כתב כאן בהודעה אחרת שלי שאולי המים באים מהאדמה

MAORBIKE26

New member
מה שטוב בזה שנכנסים הרבה

המים הקפואים של המקווה מתחממים מעט מהחום של האנשים מה שמקל מאוד על הטבילה חחח

מסתקרן

New member
הוא מזמן שכח שקוראים לו גדעון

קוראים לו רק הזמיר ממקוה האר"י... שבבו עוד מסתובב שם?

אריאלה צודקת

בתור תושבת צפת בעבר, אני זוכרת את אבא שלי מקפיד ללכת למקווה רגילה. למקווה של הארי הוא לא הלך .

פוחדים ממתים?!

תגיד לי, אם היית קצב לדוגמא, היית מוכן להתחלף עם הפרה? אם היית רופא מנתח לדוגמא, היית מתחלף עם החולה? מה קשר פחד? פשוט לא טבלו בקבר הארי, זו מודה של הדור החדש.

למעלה