לא לדבר, לעשות..........

מצב
הנושא נעול.
הגנרלים השמאלנים...

איפה הם היו עד עכשיו? שלושה חיילים העירו אותם חבל חבל שכך זה צריך להיות

drukman

New member
פרשת החטיפה היא מחדל. חקירה

לא הצבא יחקור את עצמו בנושא המחדל של חטיפת החיילים. לאור האזהרות של ראש המודיעין, אלוף עמרם מלכא, נעשו כאן מספר שגיאות שמחייבות איתור האשמים והדחתם מתפקידם. השגרה היא אוייב חמור.

drukman

New member
הגזמת, מכובדי, הגזמת מאד!

3 חיילים נוסעים בגיפ עם המון עירנות. אחד על ההגה ושניים על כלי נשק אוטומטיים. ברקע, הרעשה של פגזי מרגמה על המוצבים אסטרה וגלדיולה. במקביל,7- 10 לוחמי חיזבאללה שוכבים במארב. יורים על הגיפ שני טילי סאגר. הגיפ מושבת ומתחיל להתלקח. החיילים המומים מן ההרעשה, מן הפגיעה וההתלקחות. לוחמי החיזבאללה פותחים באש צפופה על הגיפ שלא על מנת לפגוע אלא להמם ולהשבית את היושבים בו. המרחק הוא 20 מטר. הגדר המפרידה היא גדר תיל פשוטה שקוצצה במספרי תיל. לא היתה שם גדר מערכת. תוך 5 שניות לוחמי החיזבאללה מקיפים את הגיפ ושלושת החיילים יכולים למות בעד ארצינו ו המומים לגמרי - להיכנע. כמובן שאם היו בגיפ זאן קלוד ואן דאם וצאק נוריס הייתה התקרית נגמרת אחרת. אבל צריך להכיר בעובדות. 3 חיילים מול 10, גיפ פגוע ונשרף, הרעשה ברקע, יתרון מארב. כל התנאים היו לרעת החיילים שנשבו. כעת, צריך לשאול את עצמנו האם לנוכח המידע שהצטבר והתנאים של הגזרה היה נכון לשלוח 3 חיילים ברכב אחד לסיור. למשל, למה לא שלחו שני נגמשים במרחק זה מזה? עם 8 חיילים, מה שמכונה כיתה? למה לא היה עמהם קצין? יש לו יותר ניסיון בעירנות ובקריאת התפתחויות. לפחות, בשביל זה מאמנים אותו. למה לא סיימו את גדר המערכת או למה אם ישנה גדר לא גמורה לא עושים סיור מתוגבר למה לא שמים לב למכונית אזרחית שחונה סמוך לגדר הגבול? אין תצפית? אין מזל``ט אין אמצעים להבחין בו? אני יודע שהאמצעים קיימים למה הם לא הופעלו? מה חשבו שיקרה מההתראה על חטיפת חייל בהר דוב? ששני הלוחמים שלנו יראו מישהו שמחזיק שלט: אני רוצה לחטוף אותכם בואו לטרמפ והם יסרבו? מדובר בחטיפה אלימה! זהו מחדל רציני שגרמה נזק גדול לתדמית למורל ותגרום להרבה הוצאות אצלנו. צריך להדיח עד לגמר החקירה את הקצינים הרלבאנטיים לנושא עד לרמת המח``ט. והכי חשוב, לא צה``ל צריך לחקור את עצמו!!! פשלה רצינית וחמורה!

לא היית צריך לטרוח

אני יודע ומבין את מחשבותיך מה שאמרתי הוא בעקבות תלונתך אל השגרה ברור שלא רק החיילים אשמים אבל גם הם אשמים אני בטוח שאם היו יותר עירנים היו מצליחים לחסל את החטיפה ואולי את החוטפים

מבין

New member
החיילים אשמים????

החטופים לא אשמים, אשםים מפקדים וגנרלים אטומים ושאננים שבימים מתוחים כאלה, עם התראות בלתי פוסקות על חטיפה, בגבול הכי מתוח ובעייתי במדינה, שולחים שלושה !!! חיילים לסיור על גדר המערכת. אטימות, שאננות, טיפשות, חוסר מקצועיות, הן חלק התכונות שאני מייחס לכל מי שמפקד בגזרה הזו וזה מתחיל באלוף הפיקוד ונגמר במפקד הישיר של אותם חיילים חטופים. מחדל איום ונורא של המערכת, כשל טוטאלי של מי שאמון על הגזרה והפיקוד. ואוי לנו אם אלה האנשים שמופקדים על גבול הצפון ועל בטחוננו.

סליחה על הציניות החטופים אשמים

השגרה לא הומצאה בפיקוד אלא אצל החיילים החיילים לא היו דרוכים מספיק על אף האזהרות שלושה חיילים עם נשק אוטומטי יכלו להגן על עצמם אין להאשים שום מפקד ברשלנותם של חיילים כמובן שצר לי על המקרה הכואב והמביש ואני מתפלל לפחות כמוך שיחזרו מהר ובשלום אבל חשוב להישאר ממוקדים ולא להיסחף

drukman

New member
אם ישראל תפציץ את בירות-אופתע

ישראל ידועה באזהרות חסרות ביסוס. נראה לי שזה רק מס שפתיים. ונניח שישראל תפציץ, אז החיזבאללה יגיב ואז....ביי ביי חג סוכות. הלך הנופש בגליל. שריפות בגליל, התושבים במקלטים, עוזבים את קריית שמונה, פגיעה בנהריה, ישובי הצפון מנותקים.... ברררר... לא נראה לי שיתרחש הסנצנריו הזה ביוזמת ישראל. אנחנו לא מספיק נחושים ויש לנו יותר מה להפסיד מאשר ליריב. ברק, תחרוק שיניים. החזר את השבויים+בונוס. את האבן שזרק הטיפש לבאר (זה שאיפשר את החטיפה) אי אפשר להוציא.

drukman

New member
זו איננה החופשה שלי, אבל שיקול

אני חושב שכאשר ברק שוקל הפצצה של בירות או אתרים אחרים הוא מביא בחשבון שהחיזבאללה ינקום. בעבר עשה זאת החיזבאללה ע``י ירי קטיושות לישובי הגליל המערבי ואצבע הגליל. כתוצאה מכך הושבתו החיים באזור וכל תקופת הנופש שעליה מתפרנסים רבים בגליל - בסוכות - התנפצה. מי יבוא לאזור קרבות. חלק מבעלי העסקים בגליל בונים על תקופת החגים כמקור כספי לפני החורף. ברק חושב על השבתת האזור, על בריחת תושבים (כך היה בעבר מקריית שמונה) ועל מהלכים שלא יביאו לכלום. הרי אתה מניח שאם תפציץ את בירות היא מיד תגיד לך: אוי ואבוי?! סליחה! סליחה! `` מה יקרה אם לבנון תצפצף והחיזבאללה יתקוף? כעת יצטרך ברק להגיב שוב ואז החיזבאללה יגיב ואז ברק יגיב וחוזר חלילה. אני חושש מאד, צדיקי, שתצטרך לוותר על הנקודות. אתה מאוכזב?

על מה אתה חושב ברגעים אלו?

אינני מבין על איזה חופשות אתה מדבר עם כל הכבוד לאמרותיך הנאות הפעם פספסת את העיקר אם לא נתקוף נפסיד נקודה אני מצתער אם התקלקלה לך חופשה

מצב
הנושא נעול.
למעלה