לא לבד

yehudit4god

New member
לא לבד

עברתי משברים בחיי. אחד אחרי השני והאירועים משפיעים על ההווה ועיצבו את האופי שלי.
מצד אחד אני חזקה ושפויה, הכל מתקתק כמו שעון אבל הכאב יוצא בלילה...
ואני מנצלת כל הזדמנות להיות לבד עם הכאב שלי. לפעמים אם יש מסביבי אנשים אני מחפשת תרוץ ללכת לשירותים לסגור את הדלת מאחוריי ופשוט להתמודד עם הכאב, לשחרר את הדמעות הכלואות. לוקחת שאיפה עמוקה חמצן לריאות מאחורי הדלת ושוב יוצאת אל המציאות עד לנשימה הבאה.
כי זה כואב כל כך לחיות.
כואב על נטישה של אם, לטובת העולם הבא בגיל צעיר. מוות שהותיר אותי מבולבלת וכואבת עד היום.
כואב על קשיים חברתיים בבית הספר היסודי. על משפחה מורחבת שנטשה בעת צרה. על בחורה לסבית שניצלה את תמימותי בשלב של האבל לפני שידעתי בכלל מה הוא גבר. הייתי ילדה תמימה חסרת נסיון.
כואב על האחים שלא נולדו. על העלבונות במקום העבודה. כואב על הבעל שהתעלם ממני וניצל את טוב הלב ועל הכשרונות שלא מומשו ולא ימומשו לעולם. כואב על החברים שאין לי בעת צרה.
ויותר מהכל כואב על בנאדם שחשבתי שיהיה לצידי לא משנה מה.
הוא לא הבטיח זאת.. אבל אני ציפיתי שיהיה שם לא משנה מה.
ראיתי מה שאני רוצה לראות.
חבר נפש.
זה היה שקרי כנראה כמו הרבה דברים ואנשים שגרמו לי לחשוב שאכפת להם בשביל אינטרס. חברות אמת לא זורקים. הוא שבר לי את הלב.
כואב לי גם האמונה והדת שלא הצלחתי להתמיד בהם. על אלוהים שאיכזבתי. כואב כל כך להיות לבד.
העור שלי פצוע ומדמם כי אני פוצעת ושורטת כשזה כואב בפנים.. מכאיבה עוד יותר.
כאב שטחי, סמל לכאב גדול יותר והמערבולות שמתחוללת מבפנים.
אין לי אמון באף בנאדם.
נעלם הרצון או המשיכה והיצר המיני נעלם לחלוטין. גברים לא מעניינים אותי. לא משפחה ולא חברים. לא סקס לא אוכל. לא טלויזיה ולא חדשות. אני בבועה.
ניסיתי לעשות כמה צעדים חברתיים ולהזמין אליי משפחה לחגים. אף אחד לא רצה לבוא. תמיד תירוצים.
גם אין לי עניין כבר לשוחח בטלפון יותר מחצי דקה אני כבר מחפשת לנתק ולברוח.
בעבודה אף אחד לא רצה שום קשר אליי, ביליתי את ארוחות הצהריים לבד בדממה כשכולם יצאו לאכול.
ועכשיו אני בעבודה חדשה אז עוד לא הספקתי לנסות ליצור קשרים אבל מרוב שאני מפחדת מהתירוצים .. אני כבר לא מנסה.

והיה אחד שטען, שהוא אוהב. שאנחנו שייכים. אבל שיחררתי אותו כי צורת החיים שלו שונה משלי הפוכה אפילו וזה היה מתכון לכישלון. הצלתי אותנו מאיתנו הוא אפילו לא מתחיל להבין לאיזה אסון היינו מגיעים. אני רואה 30 צעדים קדימה.
זה היה מסתיים רע.
אבל הוא היה החבר הכי טוב שלי. בעצם החבר היחיד והוא היה מיוחד כל כך.וכל כך עצוב בלעדיו. אהבתי אותו כל כך...
כנראה שזה לא היה הדדי כי על חברים לא מותרים.. לא רציתי חתונות וילדים ...זו לא סיבה לותר על חברות טובה. אבל הוא ויתר עליי. והשאיר לו מליון ידידות אחרות וכל חטאי היה שלא רציתי עוד ילדים וחתונות. וכך איבדתי איש יקר ועד שסוף סוף הצלחתי להפתח למישהו. הוא לא מבין כמה זה היה גדול בשבילי סוף סוף להצליח להפתח ולהקשר .כל כך עצוב לי שהוא סילק אותי מחייו רק כי לא רציתי יותר את 'הכל' .. זה היה הכל או כלום מבחינתו. אז בחרתי בכלום.
ועכשיו נשארתי עם כלום אחד גדול.
והמון כאב בלב.
אבל גרוע מכך, נשארתי עם חוסר אמון וטראומה חברתית כזו שאני לא מצליחה להתחבר יותר לאף בנאדם.
כואב לי. ממש כואב.
זה היה שם תמיד, אבל עכשיו זה החמיר למימדים מפלצתיים. אני רק עובדת או ישנה. אין לי אף חבר. יש חברות מאולצות כאלה שאין כבר עניין ואין לי כוחות לרדוף אחריהן יותר. אף אחד לא יוזם איתי.. ואני כבר מזמן מסרבת לרדוף אחרי אחרים.
והמשפחה.. נטשה גם היא בחלקה הגדול. והחלק השני סתם טרוד בענייניו.
ואני כל כך צריכה חיבוק אחד אמיתי.
ממישהו אחד שיודע עליי הכל ואוהב אותי ככה. שלא מציב לי תנאים לחברות ולא יעדים. מישהו שפשוט רוצה להיות בסביבה.. לתת לי חיבוק אוהב מדי פעם.
להקשיב.
ועם שאר השדים אסתדר בעצמי.. באמת שאני מספיק חזקה להתמודד עם הכל.
איכשהוא אני באמת אשה חזקה וצלולה.
אבל אם מישהו היה רק שם להגיד, אני איתך.. ברקע.
"אתפוס אותך כשתפלי
את לא לבד"
אז אקבל שוב מעט שמחת חיים לקום לעוד יום.
אני סובלת מדכאון. הוא מתחבא כל כך טוב ויודע לצאת רק כשאני מתחבאת.
אני כל כך רגילה שהוא שם, לא מכירה דרך אחרת לחשוב או להרגיש
זו הקללה שלי בחיים.

כתבת כל כך עמוק ויסודי,

כתבת על איבוד כל הטעם בחיים.
בגלל איבוד האהבה האחת שהצליחה להיות.
וההצפה, הנוכחות התמידית בנפש, של כל הטראומות .
&nbsp
אני חושבת: איך זה, איזה מזל רע, שלא מוענקת לך י ד י ד ו ת? כי ידידות טובה, חיה, חמימה ותומכת, מרווה את הנפש גם כשאהבה גדולה אינה מופיעה.
אני מהרהרת: האם יש לך אמצעים למצוא פסיכולוג/ית? רק טוב/ה. אוהב/ת אדם אמיתי/ת, וחכמ/ה. שעה אחת כזו בשבוע יכולה להוות תמך מסוים. אין זה בא במקום חיים. במקום חברה אמיתית. אבל זה תמך מסוים לזמנים הקשים. יכול להקל את הדכאון, ולאט לאט אולי גם לחסל אותו. יכול לתת הבנה עצמית, והבנת הזולת מסביב, ולכן תקווה. יכול לתת עצות מעשיות איך למצוא חברה.
יהודית, אני הייתי במידה לא מעטה במצבך. מבחינת החוסר בחברה. (אהבה גדולה אמיתית מצד גבר לא היתה לי מעולם - האמת, איני מאמינה שהיא אפשרית. אבל את כותבת שהיתה לך... אם כי מסייגת: לא דמיתם....). אפשר לומר שהייתי במצב של דכאון, חנוק, צפון, אבל קיים. פסיכולוגית אחת עודדה אותי לצאת בחברה - ומצאתי את לבי להכנס למועדון חברתי בסביבה שלנו. בתחילה לא התיידדו אתי, היה קשה. עכשיו, (כעבור שנה, כן) מישהי "אימצה" אותי כידידה, ואח"כ שתיים אחרות, ויש עוד כמה נשים שמקדמות אותי בברכה ומגלות לי חיבה. (ואני להן). הפסיכולוגית הנוכחית שלי מעניקה לי שעות שלא יסולאו בפז מבחינת ההקשבה, ההבנה, התגובות החכמות שלה. כמוכן, היא מטפלת בי בשיטת EMDR לשיכוך זכרונות קשים. השעות האלה הן מצבים חברתיים נהדרים עבורי, כל שבוע.
לכן אני ממליצה על טיפול, כהתחלה , לשם הקלה על הדכאון הקיומי. לריווי הנפש במפגש אנושי אמיתי. (אמנם, מדובר באדם מקצועי, המקבל שכר. ובכל זאת - יש פסיכולוגים ויש פסיכולוגים. אצל הפסיכולוגית הנוכחית שלי איני מרגישה כלל שהיא נותנת מה שנותנת "משום שזה המקצוע, וזו הפרנסה").
וכתבי אצלנו הרבה. יש פה הרבה תומכות.

yehudit4god

New member
תגובה

תודה על התגובה...
הבעיה שלי היא שפסיכולוגים מקבלים תשלום כדי להקשיב. זה לא מחליף קשר אנושי שבו צד אחר מזדהה או אכפת לו ברמה עמוקה ולך אכפת ממנו.
מעולם לא הייתי אצל פסיכולוג, לא הרגשתי צורך. הייתי תמיד חזקה לעמוד בכל הסערות והסופות מבלי להשתגע. ושמרתי על קור רוח ויש לי מודעות עצמית מדהימה כך שאני תמיד בשליטה ומנהלת את חיי בחכמה.
הבעיה הייתה ותהיה כנראה תמיד, שאין לי אמון מספיק באנשים כדי ליצור קשר אמיתי ואין לי כישורים חברתיים טובים.
גם כסף זה די בעיה, פסיכולוג פעם בשבוע זה עסק די יקר.. רק כדי שמישהו יקשיב ואפילו לא ירגיש כלום כשאת בוכה.. זה לא יספק את הכאב הישן שבלב אני חוששת.
הדבר היחיד שעזר לי עד היום זה פשוט לעבוד המון. להיות עסוקה עד שאין מקום וזמן לזיכרונות.

הסברתי לך שיש פסיכולוגים ויש פסיכולוגים.

יש פסיכולוגיות שנותנות את עצמן בחיבה ובחכמה בשיחות האלה. פסיכולוגית כזו היא יותר מחברה. היא לא רק מקשיבה לך ומשתתפת בצערך, היא גם נותנת לך תמיכה חכמה של אדם מקצועי. מנסיוני עכשיו - פסיכולוגית טובה לא תסולא בפז.
גם אני חשבתי והרגשתי כמוך שנים שאין ה ללכת ל"חבר בשכר", ושלפסיכולוג בעקרון לא אכפת ממני, שזו אצלו פרנסה. חשבתי שמה שאני זקוקה לו זה נסיון חברתי. וחשבתי שאין תחליף לחיים עצמם - לחברה אמיתית. ואני אומרת לך שוב: יש פסיכולוגיות ופסיכולוגים טובים מאד, שהמפגש איתם טוב מאד, וגם עוזר לך בחיים עצמם.
אגב, השיטה החדשנית של EMDR מטפלת בזכרונות כואבים (בזמנו פותחה לטיפול בטראומות) לא ע"י שיחות אינסופיות אלא ע"י מכשיר מסוים שתוך שאת מספרת על המקרה הכואב הוא מעביר לך זרמים חלשים נעימים. הכאב הנפשי שוכך. את אמורה לבוא לפסיכולוגית 2-3 או 4 פעמים, לא יותר. הטיפול אמור לעזורמאד, במספר פעמים מועט.
אני באתי לפסיכולוגית הזו לאחר התלבטויות והפעלת שיקולים רבים, ומתוך אותו חשש ואותן ספקות כמוך.הפסיכולוגיות מקבלות את הספקות כלגיטימיים לגמרי. המטרה שלי היתה , בכוונה, ממוקדת מאד: טיפול באיזה דחף מסוים שאיני יכולה להשתלט עליו. ואני החלטתי מרצוני שאני רוצה להמשיך אחרי הטיפולים המועטים, ולשוחח על דברים בחיי. כי היא כל כך טובה: אשת מקצוע מנוסה מאד וטובה מאד, ובעלת אישיות טובה מאד.אכפתית ונותנת. המפגשים איתה מספקים, רגשית ושכלית.
שמעי, אם הפסיכולוגית טובה מאד, זהו תמך בחיים, לאדם בודד, מדוכא, שמתמודד לבד לבד עם כאבו. ואין לי ספק שהשיחות המספקות האלה יעודדו אותך לצעדים נכונים בחייך עצמם. במציאות.
זכותך כמובן להמשיך ולהטיל ספק, זכותך לרגשותייך . אני מספרת לך את סיפורי כדי שיהיה לך פתח תקווה, עוד אשנב שדרכו תוכלי לראות את הדברים.
וכתבי לנו פה. יש תומכות פה. זה וירטואלי אמנם, אך האפשרות להתבטא והתגובות שאת מקבלת (לדעתי בעיקר מהפסיכולוגיות המצוינות פה) מפיגות קצת את ההרגשה האבודה של הלבד הגמור.

אופירA

New member
מנהל
חסרה לך אמא, זה ברור מאוד

והיא תחסר לכל מי שלא חווה אותה מספיק וטוב - מכל סיבה - בהיותו ילד.
גם לי חסרה אמא, למרות שזו האריכה ימים עד שכבר לאף אחד לא איכפת היה שהיא נפטרה.
והיא תחסר לי כל החיים. ובוודאי שאמא שלך תחסר לך.

זה מה שחסר לך כשאת רוצה מישהו שם להגיד: אני איתך ברקע. אתפוס אותך כשתפלי, את לא לבד.
גם לי זה חסר, לשמוע את זה מאלוקים. אבל אני לא שומעת זאת, ולא רואה זאת, ולא יודעת זאת, וזה חסר לי מאוד.

אני רק יודעת שאין היגיון ואמת בלצפות למישהו שיודע עליי הכל ואוהב אותי וייתן לי חיבוק גדול ולא יציב לי תנאים ויעדים. אין (ולא צריך להיות) אדם שפשוט רוצה להיות ברקע ולתת לי חיבוק אוהב מדי פעם ולהקשיב ולתפוס כשאני נופלת. זו אמא שלי, והיא איננה ולא היתה.

האם את רואה את עצמך כאדם שנמצא ברקע עבור אשה מסכנה אחרת, לתת לה חיבוק אוהב בלי תנאים ויעדים ולתפוס אותה כשהיא נופלת? להקדיש את חייך למענה? אני חושבת שאת לא יכולה לעשות את זה. ולכן אי אפשר לצפות שמישהו יעשה את זה עבורנו.
אולי ציפיה בלתי אפשרית כזו משתקת את כיווני הפעולה האפשריים?

yehudit4god

New member
נכון

נכון. אין אהבה בעולם כמו אהבת אם.
כל הבעיות וכל חוייה שעברה עליי קשורה לזה. קשורה לזה שחיפשתי את הדבר הזה אצל אחרים. ואין.
לא יהיה גם.
ההשלמה עם זה קשה.
אם הייתה לי לפחות אחות, זה היה אולי מחליף קצת ומשכך את הזיכרונות.
גם לזה לא זכיתי.
זה מה שיש.
צריך לעשות הכי טוב שאפשר מכל מצב נתון.

אהבת אם. שוב: חשבתי כמוך. הייתי במצב הנפשי שלך, מהרבה בחינות

אגב, אני לא מתפלאה שהתנסית ביחסים לסביים - כמהת לאהבת אשה וראית אותה כאידיאלית. גם אני. והנה, לא כל הלסביות הן כמו אחיות שלך, אמהות שלך. יש לי נסיון איתן. יש בכלל מופרעות. בנותאדם משונות מאד. יש כאלה שהאהבה לא ממריאה איתן. יש כל מיני. והנה, את מרגישה שנוצלת.
למצוא ידידת נפש זה נהדר. כשאין - כשהאשה לבד לבד - היא מדמה לה את האהבה הזו, היא גם עושה לה אידיאליזציה. אני עשיתי תמיד (עדיין עושה, בעקרון?) אידיאליזציה לדמות אם, לאהבת אם. התמיכה של הפסיכולוגית הטובה שלי, כל שבוע, וגם האפשרות ללכת למועדון חברתי ולפגוש שם חברות מפרגנות, שמחות בי (ושמחות בכלל), נותנת לי כיום המון. מזמן לא השתקעתי במחשבות על אהבת האם הנהדרת האבודה. אני לא לבד לגמרי, ואני לא מוקפת עכשיו אנשים שבעקרון הם אדישים אליי.
האם בעקבות שיחות עם פסיכולוג/ית טוב/ה מאד תיפתח לך הדרך למצוא גם בנזוג טוב ומתאים? ייתכן. את פותחת בשיחות כל מה שמעיק עלייך, והיא מקשיבה באמפתיה גמורה וגם נותנת עצה מעשית.
גם על דמות אמך (ואביך) אני ממליצה לשוחח.
תחזקנה ידייך.

אופירA

New member
מנהל
את מסכימה לפתח את הבעיה?

הסבל הגדול שלך הוא ששוב אינך מצליחה להתחבר לאנשים. זה היה שם תמיד, אבל עכשיו זה החמיר למימדים מפלצתיים. רק עובדת או ישנה. אף אחד לא יוזם ואת מסרבת לרדוף אחרי אחרים.

את זה את כן צריכה לפתור, לא רק לשרוד. המפלצת לא תקטן מעצמה, ויש סיבה טובה לחשוש שהיא תמשיך ותגדל ל"ע.
כי לברוח מהבעיות בנפש ולהדחיקן לא הופך אותן לקטנות ונעלמות.

אני חושבת שנפגעת כל כך מהאנשים בגלל הציפיה שלך. את מודעת לכך, למעשה. לכן בידייך לשנות כיוון.
החומר למחשבה הוא איזו חברה את יכולה ורוצה להיות לאחרים. אותו הדבר הם יכולים להיות לך. חברות אינה צריכה להיות אהבת אם. חברות חלקית או שטחית היא חברות, ולא כדאי להגדירה מאולצת על מנת לוותר עליה. התוצאה היא לבד מפלצתי, ובו צריך להילחם. למנוע אותו צריך לשאוף.

החברה הטובה והאמהית שלך צריכה להיות את עצמך. וזה מה שיגרום גם לאנשים להתקרב אלייך. אנשים מתרחקים ממי שאינו מסוגללהכיל את עצמו ומצפה מהם לכך. אנשים מחפשים חברתו של מי שיכול לתת להם משלו. גם את כך, לא כן? אז מה שאת מצפה מאחרים עלייך לצפות גם מעצמך, ואף יותר.

טיפול פסיכולוגי הוא עזרה אפקטיבית. הוא לא לשלם לפסיכולוגית כדי שהיא תקשיב ותתן עצה. לא חבר בשכר. זה בהחלט לא עוזר ולא יעזור לעולם. לשם כך יש שירותים בחינם, כגון סה"ר בצ'ט, וער"ן בטלפון... אני דווקא משתמשת בהם לא מעט, כי אני צריכה גם מי שיקשיב, כזה. בנוסף לחברות. בנוסף לטיפול מקצועי.
אבל זה לא טיפול פסיכולוגי. טיפול פסיכולוגי יעיל מטרתו לעזור לך למצוא בעצמך בתוך עצמך את הכוחות הפנימיים הקיימים בך (ובכל אדם) כדי לשפר את מצבך. את התובנות שעדיין לא הגעת אליהן, לגבי המגננות הכובלות שאת נוקטת בנפשך, ואת הידע איך לשנות את החשיבה באופן שישנה את דפוסי ההתנהגות שלך. כלומר בטיפול פסיכולוגי את עושה את העבודה, את משנה את עצמך, באמצעות הפסיכולוג שתפקידו להיות כעין שק אגרוף מקצועי, כעין כן ציור וציוד מקצועי שעליו תציירי. נכון, שככל שהשק והכן והציוד מקצועיים יותר, כך הציור שלך יהיה טוב יותר. אבל זכרי שמי שמצייר זה את, ולא הכן.

לאבד אם בגיל צעיר

שלום לך יהודית

פרסת את כאבך באופן כל כך חד וברור, שאי אפשר שלא לכאוב יחד איתך.
עברת כל כך הרבה משברים בחייך, מגיל כל כך צעיר, שעיצבו את האופי שלך, ואת ההתנהלות שלך בהווה, כולל גם את העוצמה שלך, את המסוגלות לתפקד בעבודה על אף כל הקשיים, להיות חזקה ושפויה, ואף להסתיר את כאביך ממרבית האנשים.
אני סבורה שהתמודדותך ראויה להערכה רבה.

אם מעולם לא היית בטיפול, על אף כל מה שעברת, זה מצד אחד מעורר הערכה, שהצלחת לשרוד את כל אלה לבד, מצד שני מעורר צער ענק.
אדם לא צריך להתמודד לבד עם כל כך הרבה צרות וקשיים הנוחתים עליו!
די שהצרות נחתו מבלי יכולת לשלוט בהן ולשנות אותן. למה לא להקל על הסבל, לקבל כלים להתמודד גם מבפנים, לא רק מבחוץ? להחזיר שליטה בהווה ובעתיד?

את נשמעת אישה חזקה שהתמכרה קצת לסבל שלה, בהעדר דרך אחרת.
אבל יש דרכים אחרות. אפשר לעבד אבל, ונטישה, ובגידה, ואכזבה, וכאב, וכל חווית עבר שהשאירה פצע וממשיכה להשפיע בהווה, וכובלת את החירות והרצון החופשי.

לא נולדת לסבל!!! נפלו עליך כמה דברים. ומאוחר יותר, יתכן שזימנת כמה, מתוך שזה מה שאת מכירה.
אפשר לשנות את זה!!!

טיפול פסיכולוגי הוא לא במקום חבר לחיים. גם לא במקום חברה טובה, או בילוי חברתי.
טיפול פסיכולוגי הוא קשר משמעותי, דרכו אדם לומד את עצמו, מתחבר לכוחותיו, משיל קליפות שנבנו כדי להגן עליו מפני פגיעות, והיום שומרות עליו מבפני התנסויות חיוביות יותר מאשר מפני התנסויות שליליות, משחרר חסימות, פותח סתימות, ועוד ועוד.
מטפל הכי טוב שיהיה, לא יכול לתת לך מה שחבר טוב יכול לתת.
חבר הכי טוב שיהיה, לא יכול לתת לך מה שמטפל טוב יכול לתת.
החלק של "אני מדברת והפסיכולוג מקשיב", הוא חלק קטן מטיפול, אותו ברי מזל משיגים גם בחינם, אצל בן/בת זוג או חבר/ה טוב/ה.
טיפול טוב הוא הרבה מעבר לזה.

את מתארת מצד אחד תפקוד טוב, ומאידך התמכרות לכאב ולעצב, ופציעה עצמית. זה מחיר כבד מאוד כדי לתפקד היטב בעבודה וכלי חוץ.

אפשר גם אחרת.
ומגיע לך אחרת.
את לא אמורה להעניש את עצמך על חטאים שלא חטאת.

אפשר למצוא גם טיפולים בעלות נמוכה מאוד.
ויפה שעה אחת קודם!

ב-ה-צ-ל-ח-ה!!

למעלה