לא כבשנו את..

koby83

New member
תגובתי

אנשים עניים מביעים את דעתם, אך לדעה זו אין כוח. יש הרבה אנשים שהגיעו לשלטון מלמטה, ושכחו מאיפה הגיעו, ודואגים לכסא/לעצמם/לאינטרסים של העשירים שתורמים להם כסף בכל מיני הזדמנויות. הם לא הרוב, אבל הם מחזיקים במושכות, הם מכוונים את הכלכלה, המדינה, הכל.
 

asafpp

New member
זה סתם פופוליזם

המושג ה"דיקטטורה של הבורגנות" התפתח באירופה ולא במזה"ת, ולא סתם. אומה שאין לה סדר יום משלה,ואנשים מסודרים כלכלית. האנשים בה יחפשו אויבים כדי ליצור עניין שימלא את החלל. הדבר הכי קל זה לתקוף את העשירים, ואת הפוליטיקאים, תמיד ימצאו עליהם דברים רעים, וגם אם אותו פוליטקאי בא ממעמד נמוך, או אותו עשיר התחיל מילד בשכונת פחונים, עדיין ימצאו משהו נגדו, כי הוא עשיר, ויש לו כוח ו"הוא שכח מאיפה הוא בא". מי שרוצה להיות פופולרי לכן יתקוף את הפוליטיקאים ואת העשירים ,וכך ינשא על גלי ההמון. למרות שאין במה שהוא אומר שום דבר מעשי . מהסיבה הזאת-במזה"ת, שיש בו סדר יום של מלחמות בין לאומיות ועוני, לא התפתח המושג הזה, כי לא היה צורך למלאות את החלל. מבחינת שלטון התאגידים הארץ שלנו לא שונה בהרבה מארה"ב, תבדוק מי הבעלי עניין (מי שמחזיק ב5% לפחות מהמניות) של החברות שנמנות על מדד ת"א 25 ותראה שיש כמה משפחות בודדות שמכוונות את רוב העסקים הגדולים בישראל. אע"פ שהמצב כמו בארה"ב, לא התפתח מושג "שלטון הבורגנות" בישראל, מהסיבה שציינתי לעיל.
 

shay or eli

New member
"הדיקטטורה של הבורגנות"

מושג לא חדש, שמקורו לא מהמזה"ת. בארץ הדיקטטורה של הבורגנות דרך השוק החופשי לא מאוד חזקה, בגלל זה אתה לא מאוד מרגיש בה. מפלגת שינוי נועדה ליצור אותה, כקגע מה שיותר חזק בארצנו זה הלאומנות. ארה"ב למשל היא מדינה שנתונה כבר שנים ארוכות תחת שלטון התאגידים וגם מדינות דרום אמריקה ה כאלו (זו הסיבה שהשמאל המתון והרדיקאלי כל כך התחזקו בבחירות האחרונות בברזיל). אני מפנה אותך לפורום אנטיגלובליזציה פה בתפוז, שם יש הרבה מידע על העניין והרבה אנשים שיכולים לענות לך. וד"א - רוב מתנגדי המלחמה בעירק השמאליים הם באירופה, כך שהם באמת לא מהמזה"ת.
 

Deathatred

New member
מוזר שאותם שמאלנים

שבקיאים בכל פיפס של מרקס שכחו את הפרוגרמה שלו במניפסט הקומוניסטי: ראשית יתאחדו הפרולטריון והבורגנות ויסירו עול עריצות מהעולם (מונרכיה, פיאודליזם, טוטליריזם ופונדמנטליזם) ורק אח"כ יפנו להילחם במעמד הבורגנות. השמאל באירופה מעדיף דיקטטורה רצחנית על פני "דיקטטורת ההון" שהיא פחות רצחנית ויותר נאורה ממשטרי האימה של ארצות ערב.
 
למעלה