'לא יכול'
כל כך בקלות הקטן מחליט שזה קשה לו מדי, והוא 'לא יכול'. לפעמים, זו אמונה אמיתית 'אמא, לא מצליח לי'. תכופות על דבר שהוא כלל לא ניסה, (טוב, כל פעם הוא מסוגל ליותר). אתמול למשל, הכנו כדורי שוקולוד. הוא אפילו לא רצה לנסות. משכתי את אבא אלינו, ואמרתי לו שיגיד שהוא 'לא יודע', ועניתי לאבא ש'ינסה, ויוכל גם לטעום'. בהמשך, כשהושטתי לו יניבי טעם
, ואח"כ חזר על זה שהוא לא יודע (מה שהסתבר כנכון) ובסוף עברנו לנחשי שוקולד. אבל כל דבר קטן, חצי נסיון או אפס נסיון, ו'לא מצליח לי' . למשל גם לגרוב גרביים. למרות שכבר לפני חצי שנה ראיתי אותו גורב גרביים, אז, במאמץ רב. מאז ויתר על הנסיון, ומסרב לנסות. הכל צריך או להצליח מיד (למשל, עלה על אופני שני גלגלים, עם גלגלי עזר, בחנות, ורכב עליהם כאילו זה הדבר הכי טבעי בעולם. ואנו כלל לא ידענו שהוא יודע לרכב), או 'לא יודע'.
כל כך בקלות הקטן מחליט שזה קשה לו מדי, והוא 'לא יכול'. לפעמים, זו אמונה אמיתית 'אמא, לא מצליח לי'. תכופות על דבר שהוא כלל לא ניסה, (טוב, כל פעם הוא מסוגל ליותר). אתמול למשל, הכנו כדורי שוקולוד. הוא אפילו לא רצה לנסות. משכתי את אבא אלינו, ואמרתי לו שיגיד שהוא 'לא יודע', ועניתי לאבא ש'ינסה, ויוכל גם לטעום'. בהמשך, כשהושטתי לו יניבי טעם