לא יכולים לוותר...

לא יכולים לוותר...

שלום לכולם, זו הפעם הראשונה שלנו בפורום אנחנו הורים לילד שעולה לכיתה ה' אם לסכם את השנה שהייתה הגרועה שבגרועות, מכל הבחינות לימודים, התנהגות, חברים, חוגים, בכל מקום שבני נמצא יש צרות, אני יושבת וקוראת בעניין רב את מה שכותבים חברי הפורום רוצה להרגיש סוג של הזדהות ולא מצליחה, אני מרגישה שמצבנו הוא הגרוע מכולם, לבן שלי אין חברים לא בבית הספר ולא מחוץ לבית הספר הוא פשוט מנודה, בחצי שנה האחרונה הוא החליט שהוא לא לומד יותר, לא הולך לבית הספר ואם כבר הולך יושב בכיתה ופשוט לא עושה כלום שלא לדבר על העתקה והכנת שיעורי הבית, המצב בבית מתוח יותר מתמיד לפעמים אפילו מגיעים למצב של הרמת יד עקב ייאוש. הילד היה מטופל אצל פסיכולוג לפני כחודשיים החליט שהוא לא הולך יותר ואם יילך פשוט לא ישתף פעולה. אנחנו הולכים להדרכת הורים אך אני מרגישה שזה פשוט לא עוזר לנו בהתמודדות היומיומית, החיים שלנו הפכו סיוט אחד גדול, אחרי שנים בהייטק ושעות מרובות מחוץ לבית החלטתי לאחרונה לעזוב את מקום העבודה ולהמתסר לחינוך הילד להיות שם בשבילו, לא ניראה כי הוא מעריך זאת כלל וכלל להיפך טוען הוא שזה הסיוט הכי גדול שלו. מה עושים ?????

b a r b a i m a

New member
אשאל את השאלה הפשוטה ביותר...

האם הילד מטופל תרופתית? אין לי ספק שאתם עוברים עם הילד סיוט והתסכולים של הילד גוברים מיום ליום והילד זקוק לעזרה. הדרכת הורים-זה מצויין פגישות אצל פסיכולוג - זה מצויין אבל אני חושבת שקודם אמתין לתשובתך

תשובה לשאלתך

הילד מטופל בריטלין 40 מ"ג, ובשעה 15:00 עוד 10 מ"ג ריטלין, ניסינו בעבר את הקונצרטה אך היא לא עזרה.

b a r b a i m a

New member
בוקר טוב ותודה על תשובתך

הריטלין הרגיל הוא כדור קשה מבחינת השפעתו והריבאונד החזק שלו. כשניסיתם קונצרטה מה היה המינון? האם ניסיתם את ה-LA? הוא נחשב כדור עדין ותופעות הלואי שלו מינוריות. השפעתו בין 6-8 שעות השאלה שלי היא בעצם - האם ניסיתם מינונים שונים ואע"פ כן אתם לא מצליחים להגיע לאיזון? ישנם ילדים שהריספרדל בתוספת ריטלין מגיעים לאיזון - אולי כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל על שינוי טיפול תרופתי. (כמובן שהמלצתי אינה מקצועית-אלא המלצה כאמא). והעיקר, לא להתיאש...

../images/Emo201.gifליבי איתך.מצבכם אכן לא קל כלל

אך שאלתה של ברבאמא ממש במקום- האם הילד מאובחן ומטופל תרופתית? התשובה לשאלה הזו תעזור לנו לנסות לעזור לך.
ברוכה האבה

מזדהה עם הבעיה

וגם עם הגיל של הילד יש לי בן שעולה לכיתה ה הבעיות זהות, התופעות דומות עשינו את כל האבחונים וראו שתי בעיות - קשב וריכוז ובעיות רגשיות אחרי שבועיים עם ריטאלין המצב ממש השתנה לטובה לגבי החברים אני קצת עוזרת לא וזה לא 100% עכשיו אנחנו מתחילים טיפול פסיכולוגי עם דגש על עיצוב התנהגותי איך פעלתם? איזה אבחונים עשיתם? אם תרצי עוד פרטים במסר - אשמח לעזור לייעץ והתייעץ באדי

ronenscha

New member
מצב קשה

אני מבין אתכם עד כמה המצב קשה. אבל כמה דברים. א. -אם הילד מסרב לעבוד איתכם, אז אין טעם להכריח אותו.\ ב. האם עשיתם לילד אבחון דידקטי ופסיכו-מוטורי? יתכן כי הבעיות נעוצות במקומות אחרים לגמרי והפרעת הקשב היא רק פועל יוצא של הבעיות הללו. אפשר לציין למשל בעיות שינה, חרדה, קשיי למידה, בעיות במערכת החושים - כל אלה הן בעיות שבלי להתמודד איתן הריטלין לא יעזור. חוץ מזה, יתכן שפשוט בית-הספר לא מתאים לילד ואולי כדאי לשקול בית ספר אחר. אל ייאוש רונן

virlomi

New member
שולחת לך ../images/Emo24.gif גדול

אני לא אמא לADHD אבל בכל זאת מאד הייתי רוצה לחזק אותך. ולעזור לך. הייתי הולכת להערכה נוספת אצל פסיכיאטר . פשוט כי נשמע שהוא מפתח בעיות ריגשיות נלוות. מה הפסיכולוג אומר - האם בכלל הם יצרו קשר אם לא אולי כדאי לנסות מישהו אחר. אני מבינה כי הוא לא ממש מדבר איתכם . יש לי הרגשה שהוא חושב שאתם לא מבינים אותו, ולא מקבלים אותו כמו שהוא. זה יוצר המון תסכול - הייתי מנסה להכניס מישהו חיצוני (דוד , בן דוד , סבא , שכן) שיצור איתו קשר.רק שיהיה לו מישהו לדבר איתו - מישהו שיבין אותו. הייתי גם מנסה למצוא לו עיסוק שהוא אוהב - ספורט, ציור, מוזיקה, אפילו כתיבה - או הקלטת סיפור - משהו שיבוא ממנו . אם משהו שהוא אוהב לעשות כבר עכשיו זה הכי כדאי - כי בדרך כלל משהו חדש הוא יתלהב בהתחלה אבל זה יעבור לו. בקיץ הוא יכול לבקר בלעדכם - את הסבים והדודים . מישהו שיסכים לקבל אותו לכמה ימים כשהם יודעים איך הוא מתנהג וכמובן גם הוא צריך לאהוב להיות איתם. קצת להתרחק לתת לכולם זמן להרגע ולהחלחף כוחות.

למעלה