לא יכולה לישון

שירה1973

New member
לא יכולה לישון

השעה שתיים ועשרה, אני צריכה לקום בעוד 4 שעות
ואני כל כך רחוקה משינה כרגע. ערב מלא בהרהורים על החיים, על המוות ועל מה שביניהם . בנו הבכור של האיש שלי יצא לפני ארבעה ימים לגיבוש לקורס טיס למשך שבוע. הערב הוא התקשר כדי לספר שהגיבוש קוצר וכבר מחר הוא חוזר הביתה, כיוון שאחד המשתתפים בגיבוש התייבש, לקה במכת חום ונפטר. בחור בן 18 בסך הכל, בריא וחזק וחסון. אי אפשר בכלל לעכל את זה. אני לא מפסיקה לחשוב על אמא שלו (כי באופן ציני ומחריד - אביו חלל צה"ל). במשך כל הימים האלה ראיתי איך בן הזוג המתוק שלי מתפקד כאבא המקסים שהוא, איך הוא נקרע מדאגה לבן שלו, איך הוא משתגע מחוסר התקשורת ומכך שאין לו אפשרות להרים טלפון לשאול "נו איך הולך ? הכל בסדר איתך ?" כל הזמן הוא היה איתו במחשבות. קיווה ודאג ואהב מרחוק. אני חושבת על הגורל, ועל כך שלפעמים נדמה שהחיים הם כמו איזה משחק רולטה של אלוהים או משהו. הלא באותה קלות המוות יכול היה "להגריל" שם של מישהו אחר היום, ואולי זה היה יוצא השם של הבן של האיש שלי...? למה דווקא הילד ההוא ולא מישהו אחר ? הקלות הזאת בה נחתכים הדברים לכאן או לכאן היא כל כך בלתי נסבלת בעיניי. איך האמא האומללה הזאת תמשיך לחיות עכשיו ? איך מתגברים על הידיעה שבן זוגך נהרג בצבא, והבן שלך מת ככה ס ת ם בגיבוש לקורס טיס שנים מאוחר יותר...? אוף. עצוב כל כך. איזה הודעה מדפרסת אני מכינה לכן על הבוקר, מה...? (סורי). אני מקווה שיום המחר (היום בעצם) יביא איתו הודעות אופטימיות יותר ומלאות בתקווה ושמחה. מנסה שוב ללכת לישון. ליל מנוחה לכולן.

נשמע נורא ../images/Emo7.gif

מדליקה
לזכר החבר של הבן של בן זוגך. נקווה ליום טוב עם הודעות אופטימיות- שולחת
כדי לחזק אותך.

hayapollak

New member
אוףףף

עוד טרגדיה מיותרת . זה באמת סוג המצבים שעושים לנו את התחושה שלגורל יש תפקיד (בלתי מוסבר). נקווה לבשורות טובות.

שירה1973

New member
תודה חיה, תודה מלאכי

אכן לגורל יש לפעמים דרכים פתלתלות ובלתי מובנות. קשה לי עם זה (משערת שלכולם, מן הסתם), מאז שאני זוכרת את עצמי אהבתי לקבל הסברים (כן, הייתי מהילדות המרגיזות האלה עם ה"למה ??" על כל דבר, מתעקשת עד שמסבירים לה בהסבר שיניח את דעתה), וכשצריך בחיים לקבל בשורות קשות שאין מאחוריהן שום הגיון - או לפחות לא הגיון שנראה לעין - זה מתסכל אותי נורא. שיהיה יום טוב (אני אישית מפנטזת על המיטה שלי...
)

שירה יקירתי בוקר טוב

זה אכן עצוב.וגם לי סיפורים כאלו מעלים המון תהיות והמון שאלות והמון פחד. פחד מהמוות(זה כבר נושא בפני עצמו ואני מקווה שיום אחד אני אדבר עליו איתכן). מקווה שהיום תרגישי יותר טוב. שיהיה לך בוקר טוב

שירה1973

New member
רוצה יקרה בוקר אור

הרבה תודה על התגובה. הבוקר במגמת שיפור, החיים ממשיכים זו אמנם קלישאה אבל בכל פעם מחדש אני נוכחת עד כמה היא נכונה. אני מזמינה אותך לפתוח את הנושא של הפחד מהמוות (אם את מרגישה שאת מוכנה), נראה לי שיכול מאד להועיל לך לנסות ולמצוא מלים כדי לתאר את הפחד, מנסיוני לפחות זה מאד עוזר למקד דברים ולהכניס אותם לסוג של פרספקטיבה. מתי שתרצי כמובן.

אכן נושא מעניין במיוחד ויהיה מעניין

לדון בו, להיחשף למגוון של מחשבות בנושא טעון ועלום שכזה.

איזו טרגדיה נוראית !

קראתי על כך בעיתון הבוקר, ולא הצלחתי להבין איך טרגדיה כזו מתרחשת. להתייבש ??? הרי מים הם הכי פשוטים, הכי זמינים, הכי טרוויאלים שרק אפשר. בלתי נמנעת המחשבה על המילואימניקים שהתלוננו על מחסור עצום במים בזמן המלחמה... שירתי, לבי איתכם. טרגדיה נוראית וכואבת שכזו. האמא.... אין מילים לתאר.

המונשרי

New member
בחודש האחרון הזדמן לי לחשוב הרבה

על הרנדומליות של החיים והמוות. האם יש איזו יד מכוונת? שכר ועונש? או גורל עיוור...

שירה1973

New member
גם לי

אין ספק שהרבה יותר מנחם לצאת מתוך הנחה שיש יד מכוונת (גם אם אנחנו לא תמיד מצליחים להבין מדוע היא מכוונת כך או אחרת). זה מעניק תחושה שהדברים לא קורים "סתם" אלא יש מטרה מאחורי כל דבר, ולכן גם יש מי שאחראי על הכל - על הטוב ועל הרע. לאנשים דתיים למשל, פחות קשה לקבל טרגדיות (באופן יחסי כמובן) בהשוואה לחילונים. הרבה פעמים במפגשים עם אנשים מאמינים שחוו טרגדיות נחשפתי למשפט "אלוהים נתן - אלוהים לקח", שנאמר תמיד באופן של השלמה וקבלה. יש בזה הרבה נחמה לטעמי, עבור מי שבאמת מצליח להתחבר לנושא.

אני מקנאה באמונה של הדתיים

הם מאמינים ומכאן אין להם חשש. יש לי כל כך הרבה תיאוריות שרצות בראש לענין המוות, החיים שאחרי המוות, גלגולי נשמות. קראתי המון בנושא אבל תמיד תמיד יש בי את אסנת הסקפטית שאומרת ואולי לא ?

שירה1973

New member
תלוי....

אני חושבת שהרבה יותר מעניין להעביר את החיים מתוך נסיון בלתי פוסק להבין אותם, לשאול שאלות ולשים סימני שאלה ליד כל דבר כדי לקבל הסבר ולהשתכנע. בעיניי, אורח החיים החילוני מאפשר לי לשנות את השקפת העולם שלי כל אימת שהיא כבר לא מתאימה למי שאני. אני יכולה לגדול ולצמוח ולהתפתח למליון כיוונים מתוך הנחה שדברים שהתאימו לי לפני עשר שנים - כבר לא מתאימים לי היום ואולי היום אני מסתכלת על העולם דרך משקפיים אחרות. הפתיחות הזאת לא קיימת בעולם הצר של הדת (ואני מדברת על הדתיות הקנאית כמובן). ולענייני תיאוריות והתנסויות - תאמיני או לא יקירתי אבל כמעט ואין גישה שלא חקרתי קצת בעצמי. במהלך הרחבת הדעת הזאת הגעתי אפילו אל איש ש"משחזר גלגולים קודמים" (לא בטוחה שככה זה נקרא, לא זוכרת כבר איך הוא הגדיר את עצמו). הוא אפילו היה נחמד ואפשר לי להקליט את כל תוכן הפגישה כדי שאוכל להקשיב לה שוב אח"כ ולמצוא ניואנסים דקים שנעלמו במשך הפגישה. יש המון תיאוריות, אני מניחה שכל אחד בוחר מה שמדבר אליו ומחזק אותו בעולם הזה, הרי בסך הכל האמונה היא המצאה של האדם שנועדה בדיוק לשם כך: ל ח ז ק אותו במסלול החיים הזה, שלעתים תכופות הוא קשה וכואב.

אני מסכימה איתך לחלוטין

הרעיון שלי היה באמונה אשר מעניקה את השקט. וכמובן הכוונה לאלו שמאמינים אמונה שלמה ומלאה בלי סייגים. אני אוהבת להיות חילונית ואת השאלות שמגיעות בדרך - זה מחדד לי את המחשבה ואני מברכת על כך. אבא שלי ז"ל היה פילוסוף גדול. הוא היה חילוני כופר אבל מאוד אהב לחקור את התנך והתורה ובכלל היו לנו המון שיחות בנושא ואני עדיין מחכה למכתב שהבטחנו לשלוח זה לזו מהעולם הבא :) אחת השיחות שלנו סבבה סביב הנושא של התורה ומצוותיה. אבא שלי העלה את הרעיון שהתורה ואלוהים הגיעו אלינו ממקום של השוטר... כדי להשליט סדר בחברה. כמו ילד שאומרים לו אם לא אזי יבוא שוטר ? כזה. דיברנו על כך המון, והפלגנו ברעיון עוד ועוד... אחת השיחות הזכורות לי ביותר.

שירה1973

New member
מכתב מהעולם שמעבר

זוכרת שבזמנו כשהזכרת את הנושא הזה, כתבתי לך שלדעתי אבא שלך "כותב" לך מכתבים כל הזמן, רק צריך לחפש אותם בין השורות ולא כ"מכתב" ממש. עם כל שיר שאת שומעת ברדיו ומזכיר לך אותו, עם כל מאכל שאת מבשלת ונזכרת פתאום כמה אהב לאכול, בכל פעם כשאת מדפדפת באלבום התמונות ונתקלת בתמונה משותפת שלך ושלו, בכל פעם כשאת מזהה בעצמך תכונה שלקחת ממנו (בין אם חיוביות ובין אם שלילית) - בכל פעם כזאת ז ה המכתב.... כתבתי את זה כבר בשרשור אחר ומכיוון שזה נורא חשוב עבורי אני אכתוב שוב: בעיניי, האנשים שאנחנו אוהבים ממשיכים לחיות כל זמן שאנחנו זוכרים אותם. ולגבי הדת כשוטר - מאד מאד מסכימה.

א י ו ש י

New member
יקירה רק שולחת ../images/Emo24.gif כי....

על המוות אני לא מסוגלת לדבר כלומר אני כן עובדת על עצמי היום ומנסה לראות למה אני ככ פוחדת ממנו אבל בגדול אם יהיה כאן שרשור של מוות אני לא אכנס אליך (יעשה לי רק פחדים וחרדות) ואני מעדיפה להתנתק. כאחת שהיתה רוצה לחיות לנצח (לא הכי מאמינה בגלגולים אם בכלל אחרת היה קל לי) ולא רוצה למות לעולם לא מסוגלת לצחוק עליו, לא מסוגלת להכיר בו כעובדת החיים ועוד.... אני רק יכולה לשלוח
גדול של נחמה

שירה1973

New member
איה מתוקה

תודה על החיבוק. מוות הוא אכן דבר מפחיד ומאיים ומשום כך רובנו לא חושבים עליו כלל, משתמשים בשיטה הישנה והטובה של הדחקה כדי לא לחוש את הפחד המשתק... מאד בעדינות אני רוצה להציע לך לנסות בכל זאת ולטפל (בינך לבין עצמך, בינך לבין מטפל/ת) בנושא של החרדה שלך מפני מוות. יודעת שזה מפחיד אבל נראה לי שזה חשוב, אם מדד החרדה שלך כה גבוה זה נראה לי לא נכון להתעלם מזה. אחרי הכל, מתישהוא תיאלצי להתמודד עם זה עם מותו של אדם אהוב (הורים למשל). מתוקה אני חלילה לא אומרת את זה כדי להלחיץ אותך אבל הלא את מודעת לעובדה הזאת ברמה התיאורטית, ואני פשוט לא רוצה שכאשר זה יקרה (עוד המון, המון זמן כמובן) - לא רוצה שאת תתפרקי לגמרי כי זה ישלוף מתוכך את כל החרדות שמעולם לא טופלו. חשבי על זה יקירתי. שולחת לך חיבוק חזרה ושתהיה שבת הכי רגועה ונעימה שאפשר.

א י ו ש י

New member
את צודקת ואני אסביר../images/Emo41.gif

אני לא פוחדת (כלומר מעולם לא פחדתי עד שהגיע קסם לעולם) ממוות של אדם קרוב זה לא הטריד אותי כלל הפחד הוא על עצמי! איך אני לא אהיה פה והעולם ימשיך ויתקיים לא מסוגלת לתפוס את זה! כשקסם נולד החרדות עברו לגביו אבל זה די ברור (קשר בין אמא-ילד כמוהו כאילו דיברה על עצמה) אני בהחלט מטפלת בזה! אבל לא נראה לי שיש משהו בעולם שיגרום לי לקבל את זה כעובדת חיים
אולי כמו רבים אחרים אדחיק את זה בנתיים אני חיה את חיי מגיל די צעיר שכל יום יכול להיות האחרון
(תחושה די זיפט ומצד שני כל יום הוא הכי ממצה שיש)
יקירתי ותודה!!!

שולחת המון חיבוקים וחיזוקים

זה פשוט אסון נורא. הייתי בהלם כששמעתי את זה , הוא היה חבר קרוב של הבייבי סיטר שלי, וכמו אח לחבר שלה, הילדה פשוט בהלם, לא מסוגלת לעכל, זה לא נתפס בכלל. סיפרה שטיס היה כל החלום שלו, להמשיך את דרכו של אבא, לא עיניין אותו מכלום. ליבי על האם ששכלה את שניהם, איזו הרגשה כבדה, מעבר לאבל על זה שחתמה לו. כל שנותר לה הוא להתנחם בזרועות החברים הרבים שלו, והזמן הקסום שהיה לה איתו. יהי זכרו ברוך ומנוחתו עדן.

שירה1973

New member
תודה יש רק עכשיו

אסון, זו המילה המתאימה. עוד כמה שעות האיש שלי לוקח את שני בניו והם נוסעים לכמה ימים של שקט, לצלול, לנקות את הראש ולמלא את מצבי האנרגיה מחדש. שמחה בשבילו שהם נוסעים (למרות שהגעגועים כבר מתחילים לדקור בדקירות המוכרות האלה...) והתזמון הוא בדיוק מתאים. כמו שכתבה איושי למעלה - צריך ליהנות ולמצות כל יום כאילו הוא היה האחרון (רק בלי העצבות שמתלווה כמובן למחשבה הזו), לא לדחות דברים נעימים אלא פשוט ל ע ש ו ת אותם.

למעלה