לא יכולה יותר

Helpmylife

New member
לא יכולה יותר

אני והבן זוג חיים יחד מספר שנים, בן זוגי תוקף אותי על כל דבר קטן : למה לא עשית ככה, למה זה ככה, למה יש פה פירור וכו' וכו' תוך כדי שהוא מעליב אותי צועק וקורא לי בשמות גנאי.
כל הזמן עת שרואה אותי יושבת לנוח או סתם עוסקת בכל דבר שהוא לא מטלה ישר מחלק לי הוראות כאילו הייתי אחרונת המשרתות והוא שיח ערבי שצריך שימזגו לי ויעשו לו.
היחסים לא היו תמיד כאלו והדרדרו לדעתי ממתי שעברנו לגור יחד בהדרגה.
הוא חשף אופי שתלטן, רודן, פשוט רע.
בפני חבריו הוא "מקסים" והוא אהוד עליהם מאוד ואת זאת הוא נוהג להזכיר לי בכל רגע נתון :"אני בנאדם מדהים, החברים שלי מתים עלי" כן אבל איך שהוא מתנהג בבית כנראה אין להם מושג.
כל ניסיון שיחה איתו עולו בתוהו מכיוון שכל שיחה הוא רק צועק :"את ככה את ככה ואת ככה נמאס לי ממך, נ-מ-א-ס לי" ועוד מוסיף שלל קללות כגון לכי להזדיין וכו', ובכלל בשביל להגיע לאיזושהי שיחת יישור הדורין איתו אני עוברת שבעה מדורי גיהנום של :"מה יש לדבר איתך, בשביל מה לדבר שום דבר לא משתנה".
כל פעם שאני מנסה להעלות כמה קשה לי ההתנהגות שלו וכמה שדברים צריכים להשתנות הוא רק מטיח כמה אני לא בסדר ושהוא בסדר גמור ואין לו מה להשתנות (טענות שאני לא מספיק מנקה ומבשלת כמו אישה "אמיתית").
להשלים אנחנו משלימים רק ביחסי מין בד"כ - ביוזמתו.
ואז יש שקט והסיפור חוזר חלילה.
אני, למרות הדברים מעלה, מאוד אוהבת אותו ומוכנה להלחם על הקשר אבל מה אני יכולה לעשות שהצד השני לא מראה נכונות...
לפרק בית, רכוש משותף, גם לא דבר פשוט.
כבר וויתרתי על מיסוד קשר\ילדים בשנים הקרובות כי הבחור נראה מחפש רק "לבלות".
כמה אפשר להקריב כבר, ומה אני יכולה לעשות עוד שלא ניסיתי בשביל לשפר את המצב? באמת שאני עובדת עצות.
עכשיו מדבריי ישתמע שהוא אדם נוראי, כן יש לו מגרעות נוראיות בהחלט, אבל יש לו גם דברים טובים מאידך, הוא תמך בי ועזר לי שהייתי חולה ועברתי טיפולים, עושה דברים בבית שגברים אחרים לא עושים וכו'.
כרגע הוא שוב לא מדבר איתי.
אני באמת אשמח לשמוע כל עצה כי אני נואשתי :(

לא נואשת ולא בטיח

כשתתייאשי תלכי.
עד אז, את לצערי תמשיכי לסבול.
למה? לאלוהים הפתרונים. אולי את מענישה את עצמך על משהו, אולי את חושבת שאת לא ראויה לכבוד, אולי את בקטע של השפלות. לא יודעת.

את עובדת? הוא עובד? איך מתבצעות המטלות בבית- יש חלוקה? אמרת שאת אוהבת אותו- מה את אוהבת בו?

Helpmylife

New member
תשובות

ראשית לא הולכת לא אומר שאיני נואשת, לא תמיד יש לאן ללכת והדבר מורכב.
מדובר פה במגורים משותיפם , דברים שנבנו יחד ולא זוגיות של בני 16 שאיש איש פונה לבית הוריו.
אני ממש לא בקטע לא של סבל ולא של השפלות ולא חושבת שאני ראויה להם,
היחסים לא תמיד היו רעים ואני נאחזת בתקווה שיחזרו להיות ולו קמצוץ של מה שהיה בתחילתם (קשר עם אהבה חזקה מאוד ומושא לקנאתם של רבים)
שנינו עובדים, יש חלוקה לא כתובה אבל הדברים משתבשים כשזה מחל לחלק לי הוראות כמו שציינתי בהודעה מעלה.
כפי שציינתי, הוא תמך בי כשהייתי בקשיים והיה היחיד שעשה זאת, ככה שהוא כל עולמי, מעבר לכך, הוא אינטליגנט בצורה חריפה יש לו חוש הומור בריא, שמחת חיים, טעם טוב, נראה טוב, נקי, מסודר, פדנט, מסור לעבודה ושלל דברים שאין בהרבה גברים כמו ניקיון בישול וכו'.

הייתי מציעה שהחלוקה תהיה כתובה

אבל הרי אי אפשר לדבר איתו כי הוא מתחיל לקלל ולצעוק ולהגיד שהוא לא רוצה לדבר. גם בן הדוד שלי עושה את זה, אבל הוא בן שלוש וחצי והוא למד את זה בגן.
מה התירוץ של החבר שלך?

Helpmylife

New member
התירוץ שלו

זה שכל השיחות לשווא כי המצב תמיד חוזר חלילה, ובזה הוא צודק.
אך מעבר לשיחות אני לא רואה דרך לשפר את המצב.

קארניו

New member
כמה קל ליפול למלכודת המוות

של תירוצים . שום אינטיליגנציה, טעם טוב , הומור, מגורים משותפים ןאפילו החובה שאת מרגישה כלפיו על
כך שעזר לך בעבר אינם מצדיקים בשום פנים ואופן התנהגות משפילה כלפייך.
והתקווה שהוא ישתנה היא סתם אילוזיה כי במציאות שניכם פרצתם גבולות והוא יבדוק אותם
בכל פעם יותר ויותר ......

Helpmylife

New member
כלום לא מצדיק את זה אך האם

אין שום סיכוי שהוא יעשה שינוי? כלומר הוא לא רואה את עצמו מהצד בחיי בא לי לשים לו מראה שיראה איך הוא מתנהג אלי, הוא לא מבין, לא מוכן לשמוע.

קארניו

New member
המשוואה היא מאד פשוטה :

אם הוא לא רואה, לא שומע ולא מבין = אין סיכוי לשינוי בהתנהגות .
ולכן השינוי חייב לבוא רק ממך . את חייבת להבין ולהפנים שחיי הזבל שלך במחיצתו הסתיימו
ולזרוק אותו לעזאזאל ולא להשקיע מאמצים בשינוי שלו אלא בשלך .

קארניו

New member
מסתבר שאת כן יכולה יותר

אחרת מזמן היית זורקת אותו ולא מאפשרת לו לזלזל בך ולהשפיל אותך . כשלא תוכלי באמת לסבול יותר ומכסת הסבל תתמלא אז תקומי ותלכי
ולא תחפשי סיבות ותירוצים להישאר.

סטנגה Joe

New member
תסמונת האישה המוכה

תגידי תודה שעוד לא מיסדתם את היחסים ועוד יותר תודה שעדיין אין ילדים בתמונה.

קחי את עצמך במהירות והיפרדי ממנו לשלום!

לא ברור לי למה את בכלל נשארת במערכת יחסים כזאת.
זה שהוא לא בסדר זה ניחא.
זה שאת ,תסלחי לי, אהבלה, שמוכנה לשבת ולחטוף כל זאת על הראש זה בלתי נתפס בעיני.
טוב שנואשת כי הסיפור נראה חסר כל תקווה וכלל שתתעוררי מוקדם יותר ,כך ייטב לך.

V i n a

New member
מישהו חייב לשים לך

על הראש, בחיי...

מצד אחד אני מבינה שזו לא אשמתך שאת סמרטוט.. הלא סמרטטת זה עניין נרכש, לא מולד, וסביר להניח שיש דברים בגו..
יחד עם זאת, אני כן חושבת שבשלב כלשהו בחיים- אדם בהחלט מסוגל "לגדל" שכל ואישיות משל עצמו ולא לתת לדפוסים ישנים להכתיב את מהלך חייו.
זאת, כמובן, אך ורק אם האדם אמיץ\חד מספיק כדי לקלוט את הדפוסים הנ"ל, להגיע למסקנה שלא מתאים לו לחיות בצורה הזו ואז להילחם כדי להבריא.

משום מה יש לי הרגשה שאת מאותם אנשים שמעדיפים לטמון את הראש בחול ולטבוע בבריכות של רחמים עצמיים, מאשר לעשות משהו בנידון.
ואגיד לך יותר מזה .. את גם לא הגעת הנה כדי לקבל עזרה.. את הגעת כדי לקבל רעיונות כיצד להשתפר ולתת יותר, כדי שהבחור שלך ישתנה.
אין כאן שום רמז לכך שאת אפילו רק פתוחה לקבלת דיעות שונות של אנשים כדי לעשות את חשבון הנפש שלך.

לא רק, אפילו טרחת לגדוע כל תגובה עתידית שאולי תעודד אותך לפעול נכונה, ע"י המשפט הבא:
"עכשיו מדבריי ישתמע שהוא אדם נוראי, כן יש לו מגרעות נוראיות בהחלט, אבל יש לו גם דברים טובים מאידך".

במילים אחרות את אומרת, אויש מגעילה שכמוני.. תראו איך תיארתי אותו כאדם נוראי אז דעו שהוא לא כזה באמת.. הוא בעצם מקסים, עכשיו עזרו לי.

נסי להפנים:: אם את קוראת את הודעתך ופתאום קולטת שהוא נשמע כמו אדם נוראי, זה לא בגלל שאת גורמת לו להשמע נוראי.
זה בגלל שהוא נוראי.

וזה מאוד עצוב שאני בכלל צריכה לכתוב לך את זה. הפוסט שלך הוא אחד הדברים הרצפתיים ביותר שנקראו כאן לאחרונה מבחינתי.

הבחור שלך קלט שאת יצור חסר חוליות, ועכשיו הוא מתנהג אלייך בהתאם.
אני לא מצדיקה אותו לרגע, אני חושבת שהוא בהמה ובהמות מי שחינכו אותו.
אבל..

כרגע את נמצאת שם מבחירה, ממשיכה לשבת ולספוג את כל הג'יפה שלו, ממשיכה לחפש דרכים להגיע אליו, מפחדת שכבר לא יאהב אותך, מנסה לספק ולרצות אותו כדי לקבל קצת סטטוס-קוו של שקט, שאותו את מקבלת רק אחרי שאת נכנסת איתו למיטה.. את ממשיכה לחיות עם שייח ומתלוננת שאת גרה באוהל?
למה באת לכאן? לקבל עצות כיצד לגרום לו.. מה? לאהוב אותך? להיות נחמד ואדיב? תשכבי איתו יותר, זה הדבר היחיד שיעבוד... שלוש פעמים ביום ויהיה לך שקט.

אם את כן רוצה לקבל קצת עזרה אמיתית, צאי מהקטע של "האישה המוכה" שמקבלת בהכנעה התנהגות כזו וחפשי לך חיים.
ובלי קשר לכלום, בדחיפות גשי לטיפול אישי ופרטני, יש לך הרבה אישיוז שאת חייבת לקבל ולהתמודד איתם, ואת לא עושה את זה.

Helpmylife

New member
כשציינתי שיש לו גם דברים טובים..

לא אמרתי זאת משום אשמה או שכנוע עצמי, כן כנראה שלמרות כל הרע ויש הרבה מאוד רע יש בו גם דברים טובים שאין בגברים אחרים ויצאתי עם גברים אחרים לכן אני יכולה להגיד לך שברגע שאני עוזבת אותו יש 700 אחרות שייעוטו עליו כי יש בו המון, ולמעלה מזאת לי ולו באופן אישי יש פוטנציאל אדיר הייתה בינינו חברות מופלאה טלפתיה מטורפת והמון במשותף שלא היה לי עם אף אחד אחר.אני באה לכאן כמוצא אחרון להציל את היחסים מכיוון שבאמת הגיעו מים עד נפש וזה שבן זוגי לא מדבר איתי זה רק כי סוף סוף פתחתי עליו פה ואמרתי לו שאני לא מוכנה שישלטו בי יותר.

V i n a

New member
גם גבר מכה

נחמד ומתוק כשהוא קונה פרחים ויהלומים ביום שאחרי.
אף בנאדם הוא לא רוע טהור, וזה לא תירוץ לומר שיש בו גם טוב.
מה גם, שכל הדברים הטובים שיש בו - כבר לא מופנים אלייך.. זוכרת?

את אומרת שיש לו "חוש הומור בריא, שמחת חיים".... איפה זה בא לידי ביטוי כלפייך? הרי בעצמך רשמת, הייתה בינינו חברות מופלאה.
הוא גם "נקי, מסודר, פדנט", בינתיים זה רק בא לרעתך כי הוא מעיר לך על המצאות פירורים וטוען שאת אף פעם לא מנקה מספיק, או טוב מספיק.
"שלל דברים שאין בהרבה גברים כמו ניקיון בישול וכו" = הרשי לי אפילו לא להגיב..

תגידי, מה עם כל שאר הדברים? הקללות, ההוראות, היחס המשפיל, החוסר אכפתיות והזילזול?
את סתם מחפשת תירוצים (עלובים ביותר, אגב) כדי להמשיך לקבל מה שאת מקבלת.

איתך סיימתי את ההתדיינות כי את לא שווה את המאמץ.. שום מים עד נפש ושום נעליים, את תישארי שם כמו גדולה.

רפסודיה

New member
הכול בא בחבילה אחת

לא ברור לי ממה שכתבת אלה דברים קסומים את מוצאת בו (וכאלה ייחודיים שלא מצאת בגברים אחרים), שכל כך מצוינים לך עד כדי כך שמחפים על ערימות היחס הרע והזיפת שאת מוכנה לשאת בקשר הזה, וגם חזקים מספיק כדי שעל אף כל הרע שקורה לך את עדיין מוכנה ללכת להלחם על הקשר. אבל גם אם את משוכנעת ומצאת בו תכונות והתנהגויות נהדרות שאין באחרים אינך יכולה להפריד אותן מהמכלול ולקבל בו רק את החלקים האלה. החלקים המכריעים והדומיננטיים בו רעים עבורך רעים מאוד.

את מגיעה לכאן למצוא מוצא אחרון ל"תקן" אותו או את הקשר. מאחלת לך שאת ההתעקשות והמלחמה הזו תעשי על חייך שלך לקראת חיים טובים יותר ולא על הקשר עם גבר שמתייחס אלייך רע.
על אף כל הרע שאת נמצאת בו את בוחרת שלא לעזוב אותו, אם להוסיף לזה את הסיבה שאת חוששת כי 700 אחרות תעוטנה עליו מייד אז שוב, המצב שלך עגום ואיש לא יכול להציל אותך ממה שאת גורמת לעצמך במו ידייך. אם לך לא איכפת מעצמך למי יהיה איכפת?

רפסודיה

New member
את זו שחיה איתו לא החברים

ואת זו שיכולה להחליט שלא מתאים לך לחיות עם אדם שזו התנהגותו כלפייך.
את גם יכולה כמובן להמשיך להשאר במצב הזה. בחירה שלך ואיש לא יכול להציל אותך במקום שאת לא מוכנה להציל את עצמך.
השימוש במשפט "למרות הדברים למעלה, מאוד אוהבת אותו ומוכנה להלחם על הקשר..." רק מעיד כמה המודעות שלך לחומרת מצבך נמצאת מתחת לקו האפס.
ברור וטבעי שהחבר שלך לא כולו רק "רע" ושיש בו גם תכונות חיוביות, גם בהקשר של הקשר שלכם, אבל ממה שאת מתארת את הקשר שביניכם עדיף לך לקחת את עצמך מהר מהר ולטוס משם החוצה להפרד ממנו.

Cade Foster

New member
קחי לך נקודה אחת קטנה למחשבה

קחי את היום שהכרתם. קחי אפילו חודש-חודשיים אחרי, מתי שהתחלת להתאהב. את יודעת טוב מאוד שאם בתקופה ההיא הוא היה מתנהג אליך בצורה שמזכירה אפילו במעט את ההתנהגות העכשווית, את היית מזמינה את החשבונית ועפה משם באותו הרגע.

אבל הוא, יודע לשחק את המשחק. הוא ידע להעמיד פני ג'נטלמן, הוא ידע איך להיכנס לך ללב ובשנייה שהוא זיהה שאת תלויה בו מכל סיבה שהיא (רגשית, כלכלית) - הוא הסיר את המסכה.

אז מה שאני רוצה שתחשבי עם עצמך זה... באיזו נקודה הפכת מהרווקה העצמאית שבוחרת בקפידה את בן הזוג שלה ולא תיתן שיתייחסו אליה כאל שק חבטות, לשפחה. באיזה שלב בחיים הרגשת עם עצמך יותר טוב - אז, כרווקה אטרקטיבית, או היום?

אם את נשארת שם

זה אמר שאת מאמינה שזה מה שמגיע לך.
אני לא יודעת למה בנאדם מרגיש שמגיע לו יחס כזה, בדרך כלל זה משהו נפשי עמוק שגורם לך להרגיש שאת לא בסדר ומגיע לך עונש, אולי את מרגישה שהוא צודק ואת באמת עצלנית ושלומיאלית, אני לא יודעת.
כמובן שכולם פה יגידו ל לקום ולעזוב, אבל לי קשה להאמין שתצליחי לעשות זאת לפני שתשקמי את הדימוי העצמי שלך וגם אם כן (נגיד שהוא יזרוק אותך) את עלולה למצוא את עצמך שוב עם גבר כזה. (כי כאמור, משהו בפנים "מרגיש" לך, שזה מה שמגיע לך)

הוא לא מדבר איתך

אחרי שהצבת לו גבולות והשמיים נפלו? הדרך היחידה להציל את הזוגיות הזו היא לעמוד על שלך ואם הוא מתבהם אליך - לא לדבר איתו. אבל מה שיש לכם שם בפועל זה מקבילית המוחות, ואת כל הזמן בהפסד, כי את חרדה יותר לאבד אותו או שהוא חזק יותר ופרוע יותר מבחינת נומך המקומות אליהם הוא מוכן להגיע.

עושה רושם שהקשר הזה מלמד אותך הרבה דברים על עצמך ועל הזולת. את למדה על בשרך שלא כל הנוצץ זהב, ולא כל מה שנראה אינטליגנט חריף, פדנט ונקי - שפוי. נשמע שיש לך שם עסק עם OCD פסיכי סטייל גואל רצון. כריזמטי, מזיין, רודה ומעניש. כזה חייב נקבת אלפא עם שוט <מה שאת למדה שאת לא כי את לא מצליחה לבלום אותו
>, ואין שום דרך אחרת להתנהל עם סוס פרא פרט ללתת לו קונטרה איתנה ויציבה. ומאחר שאין לך את הכוחות <לא לביית אותו ולא לשאת את התובענות שלו>, והוא דומיננטי מדי עד רומס ודורס - שמרי נפשך ושחררי אותו לכל ה700 אלף אחרות לאכול את החרא שלו <וכן, אולי להצליח יותר ממך> <או שלא
>. הוא לא בשבילך. הוא אמנם מזיין נפלא <אם בכל פעם הוא מצליח לפייס אותך>, אבל שרוט למתקדמות פלוס פלוס.

ואם הוא החיים היחידים שיש לך - המלצה חמה למצוא לעצמך בהקדם חיים אחרים. ולהבא להפנים שבאופן כללי זה מאוד לא טוב שמישהו יהיה החיים היחידים שלך.
ובנוגע לרהיטים וכו'... ובכן, כפי שאיש יקר אחד ענה לי פעם, לאחר שנשאל איך זה שהוא תרם ארון לגמרי חדש שנקנה רק שבועיים לפני פרידה - "אין מחיר לחופש".

1Shir

New member
ביקשת עצה איך להישאר איתו?

תקחי בקלות את כל ההערות שלו ותפסיקי לענות לו ולהתווכח.
את כנראה אוהבת ששולטים בך, עד שלפעמים זה מגיע לגבול שלך.
ראה פירור? [אגב, מי מביניכם גרם לפירור?] תגידי "טוב" ותעשי את עצמך זורקת פירור לכיור.
תפסיקו להתווכח על שטויות כמו פירורים.
מה עושה לכם טוב כשאתם ביחד? (חוץ מסקס) אז תעשו את זה ותפסיקו לדבר על מי ניקה מה. אם אתם לא מסתדרים, תחפשו שירות ניקיון בתשלום. תסבירי לו שכל אחד מנקה איך שהוא יודע ומסוגל והשני מוזמן לעשות השלמות אח"כ אם בא לו.

nirity1

New member
אני קוראת את כל השירשור

ומשתגעת ממך....תגידי לי הוא הגבר האחרון בכדור הארץ? אז מה אם השקעת במערכת היחסים הזאת. הבחור הזה מתעלל בך. יאלה שילך ל 700 אלף בחורות שרוצות אותו ואת תמצאי גבר אחר שלא נוהג באלימות מילולית....אבל את לא רוצה לשמוע, את נאחזת במערכת יחסים הזו כאילו היא משהו טוב...תגידי יש משהו שאת יכולה להתיעץ איתו ? קרוב משפחה ? חברה ? או אפילו פסיכולוג טוב ? אני מקווה שאת תקראי את השירשור הזה עוד פעם ותראי כמה את מגוחכת בכך שאת מתעקשת להמשיך...

למעלה