אוי..אהובה שלי!!
אני קוראת את זעקת השבר שלך, ומרגישה כמה את שבורה וכואבת, כמה שנאה מפעפעת בקירבך, כמה אשמה חונקת אותך מבפנים, כמה הצורך להלקות ולהכאיב הוא עז ובעיקר כמה את מותשת ומרוסקת מהכל...כמה זה פשוט יותר מדיי מכדי להכיל.. וכואב לי עמוק בפנים לשמוע אותך ככה, להרגיש כמה כואב לך..כמה כואב לאדם היקר והמופלא שהוא- את. לאדם שאני מרגישה שראוי לכל כך הרבה טוב ורוגע ונעימות, לכל כך הרבה אהבה וחמלה, לחיבוק חם ואוהב ועוטף ללא הפוגה.. ואני מצטערת שכואב כל כך.
אני רוצה להגיב לך ואני חווה קונפליקט, מצד אחד יש בי הזדהות כל כך גדולה עם התחושות שאת חווה ואני מרגישה אותך מדברת מקרבי, מדובבת את שנחנק בתוכי, ומצד שני, כשאת אומרת את הדברים בהתייחס אליך, זה פשוט לא ייתכן. שלך אין זכות קיום? שלך מגיע לכאוב? שאת דוחה? ובאשמת מה? באשמת דברים שקרו לך, באשמת חוויות קשות שנאלצת לחוות? ברור לי שלא. את לא אשמה. ואני כאן לזעוק ולהזכיר לך.
את לא אשמה!! אבל ברור לי גם שאלו התחושות שמציפות אותך כרגע וכל הסבר רציונאלי נמחק מתחת לתחושות הפנימיות ההרסניות הללו שאין להם שום קשר לרציונאל אלא רק לעוצמות עצומות של כאב וסבל שאין איך להכיל, ואין איך להתמודד, מלבד להפנות אותם אליך.. לצערי. ואני כל כך מחזקת אותך על המאמץ לא לתת לרצונות הללו להתגשם בפועל..להחזיק..את גיבורה כל כך.
יקירה, בואי תנסי לכתוב לעצמך על מה את שונאת את עצמך כל כך? מה מצדיק את השנאה הזו? לא האשמות נוספות כלפי עצמך, אלא נסיון לברר ולהביט בהררי השנאה, להבין מה מתפיח אותם, לפרוט הכל לפרטי פרטים (ככל יכולתך) ולבחון האם את מרשה לזה להתפיח את הררי השנאה בקירבך..את הררי השנאה כלפי עצמך..את מוכנה רק לנסות?
אהובה, אני מבינה ומרגישה כמה ההערה הלא במקום של הפסיכולוגית מוטטה את כל מה שבנית והחזקת ונתמכת בו, במאמצים כה רבים, ואני יודעת כמה ההרגשה היא כרגע שהכל אבוד, והתהום היא עמוקה וקודרת, והכל רק ממשיך לפצוע עוד ועוד ולכאורה אין מכך מוצא וגם לא יהיה. אבל, יקרה שלי, תנסי להזכיר לעצמך שהתהום הזו שאת נשאבת אליה כעת היא מתעתעת. הרי אם תקופה כל כך ארוכה הצלחת לבנות אמון וביטחון בפסיכולוגית ובאמון שלה בך ובמה שחווית, האם אמנם הכל יתפרק ברגע? האם אמנם היא התכוונה לבטל הכל? ייתכן שיש אפשרות נוספת? אני חושבת שבנושאים שכל כך רגישים וקריטיים עבורינו, כל מילה הכי קטנה ממוטטת הכל עבורינו, ומצד אחד זה הכי מתסכל שדווקא כאן היא שגתה כל כך והרסה כל כך, ומצד שני, תנסי מעט מעט להכיל את התמונה בשלמותה, לבחון את מה שהיה ממבט רחב יותר..אני יודעת שאת מסוגלת לכך. ואם לא היום, אז מחר, ואם לא מחר אז מחרתיים.. אבל שתהיה בתוכך התודעה הזו כשתהיי מסוגלת.
ולבינתיים (ותמיד), אני מחבקת אותך חזק, חזק, ולא מרפה..עוטפת אותך עם המון חמלה, אהבה וקבלה, ומקווה שתאפשרי למשהו מזה לחדור לליבך. אני ימשיך לחבק עד שמשהו יחלחל..
אני איתך, חושבת עליך המון..
יקירה,
אוהבת אותך, בדיוק כמו שאת.
(היה לי בלאגן שלם של מחשבות ותחושות, מקווה שמשהו מזה יצא ברור..)