לא יוצלח בחברה

ohadi6

New member
לא יוצלח בחברה

שלום חברים, אני בחור בן 25. אני לומד מקצוע מכובד במוסד אקדמי מכובד. הבעיה שלי היא שאין לי אף חבר. (שלא נדבר על חברה...) עם השותפים לדירה אני בקשרים די טובים אבל אין לי חברים לספסל הלימודים ומדובר באנשים שאני רואה יום יום שנתיים .לעתים עוברים ימים מבלי שאני פוצה פה. אני לא חושב שאני מוזר, מכוער או טיפש (וגם אם אני כן, אנשים אפילו לא נותנים לי צ'אנס כדי לברר האם אני באמת טיפש). אני פשוט חושב שאני חסר כישורים חברתיים ואני לא מסוגל ליצור קשרים בסביבה חדשה. עם השנים בעייתי החמירה והיום אני כל כך ביישן שלקח לי חודש שלם רק לאזור אומץ כדי לבקש ממישהי את המחברת שלה כדי לצלם. שאלתי היא - מה ניתן לעשות על מנת לבנות ביטחון עצמי? החיים עבורי בלתי אפשריים במצב הזה. תודה לכולם!

גרא.

New member
ohadi6,יש לפחות שתי דרכים.האחת,פנייה לטיפול

פסיכולוגי מוזל בקליניקה הפסיכולוגית של האוניברסיטה בה אתה לומד,או לקופ"ח שם הטיפול מסובסד.השנייה,למצוא סדנת טיפול קבוצתי המתמקדת,בהקניית אימון לרגישות לאחר,ומיומנויות תקשורת,שכפי הנראה,הן לוקות בחסר,ובשל כך,אתה חש חוסר בטחון עצמי רב, ומתקשה ליצור קשרים חברתיים.במידה ואתה רוצה להתנסות בקבוצה כזו,כנס לאתר "קבוצות" שתוכל למצוא בשם זה בדיוק במנוע החיפוש google.co.il

ohadi6

New member
המון המון תודה

האם אתה מכיר ארגון דומה ל"קבוצות" אבל עם מפגשים באיזור הדרום ? (באר שבע). הגעה לתל אביב בימי שישי היא קצת בעייתית עבורי.

גרא.

New member
ohadi6,לדברי מנהל האתר,מתארגנות קבוצות

בכל רחבי הארץ.למה שלא תרים טלפון ותשאל?

ohadi6

New member
אדבר איתם

פשוט באתר נאמר במפורש בתל אביב תודה לך! :)

ohadi6

New member
תודה רבה

מה זה בדיוק פסיכודרמה ודרמה דרפיה? אני לא רואה מידע באתר שלהם. הנתונים שם נראים די מעורפלים

פסיכודרמה ודרמה תרפיה

לא קשורות דווקא למכון שקישרתי, אבל הן דרכי טיפול שעובדות טוב עם טיפול קבוצתי. פשוט עוד רעיון לכיוון בדיקה עבורך. אני לא מכירה משהו ספציפי בדרום. בכל אופן, אם אין טיפול קבוצתי באיזור שלך, לך לטיפול פרטני, זו גם אופציה לא רעה, ואולי יותר נגישה.

ohadi6

New member
טיפול פרטני זה פסיכולוג קליני רגיל?

או שאני צריך איזה משהו אקזוטי? סליחה על השאלות המפגרות. אני לא מבין בזה כלום.

אני לא יודעת מה אתה צריך, ומה זה "אקזוטי"

אני התכוונתי לפסיכותרפיה, שניתנת בד"כ ע"י פסיכולוג/ית קליני/ת, אבל לא רק. גם עובדים סוציאלים, מטפלים באמצעות יצירה והבעה ופסיכיאטרים עוסקים בפסיכותרפיה. אתה מוזמן לעיין בדיון ביני לבין דינגן בעיניין, בעיקבות שאלתו של "מחכים לימים של שקט".

הדבר היחיד

שאתה צריך לזכור בתהליך החיפוש שלך לטיפול ייעיל הוא שחשוב להשתמש בקבוצה כדי לתרגל מיומנויות תקשורת ומיומנויות חברתיות - משהו שטיפול פרטני (פסיכותרפיה לסוגיה) לא יספק לך. לשבת עם מישהו אחד על אחד בחדר ולהגיע לתובנות מרחיקות לכת, לא מסייעות לתרגול מיומנויות תקשורת. שלא תבין לא נכון - אני לא פוסלת פסיכותרפיה, ויכול להיות שפסיכותרפיה מאוד תעזור לך, אבל אל תוותר מתישהו בתהליך הטיפול העצמי שלך על קבוצה.

זה נכון. טיפול קבוצתי הוא שיטה מאוד יעילה

ומתאימה, אך לצערי, לא תמיד זמינה, בעיקר אם את לא גרה בת"א. לא הייתי מציעה בינתיים, לשבת ולחכות.

ומעבר לכך

קבוצה, לא חייבת בהכרח להיות קבוצה טיפולית אלא כל מסגרת קבוצתית שיש בה אינטראקציה בין החברים. למשל קבוצות תיאטרון ומשחק (לאו דווקא פסיכודרמה, לפעמים דווקא קבוצות תיאטרון רגילות שאינן טיפוליות יכולות לסייע יותר מהפסיכודרמה. מניסיון).

למעלה