לא יודע מה קרה לי

חולוני

New member
לא יודע מה קרה לי

אבל אני חושב שהסינגל החדש של קיילי מינוג - Can´t Get You Out Of My Head פשוט מצוין. פעם בכמה שנים יש לפופ הממוסחר איזה יציאה טובה.. הפעם האחרונה שהייתה יציאה כזאת הייתה משהו כמו לפני 4 שנים בשיר Torn של נטלי אימברוליה, שיר פופ יפה מאוד. וגם עוד שיר פופ חמוד ואפילו מצחיק, שיצא גם בתקופה של Torn הוא It´s All ABout The Money של Meja. בכל מקרה, אני בדרך כלל לא סובל כל דבר שקשור בפופ הממוסחר אבל זה שיר שנכנס לראש ומסרב לצאת. וכמו שם השיר I Just Can´t Get You Out Of My Head, זה בדיוק מה שהשיר הזה הוציא, אני פשוט לא יכול להוציא אותו מהראש. La la la, la la la la la La la la, la la la la la La la la, la la la la la La la la, la la la la la I just can´t get you out of my head Boy, your love is all I think about I just can´t get you out of my head Boy, your lovin´ is all I´m thinkin´ ´bout La la la, la la la la la La la la, la la la la la I just can´t get you out of my head Boy, your love is all I think about I just can´t get you out of my head Boy, it´s more than I care to think about Every night Every day Just to be there in your arms Won´t you stay Won´t you stay Stay forever and ever and ever ah ah La la la, la la la la la La la la, la la la la la La la la, la la la la la La la la, la la la la la I just can´t get you out of my head Boy, your love is all I think about I just can´t get you out of my head Boy, it´s more than I care to think about There´s a dark secret in me Don´t leave me lost in your arms Set me free Feel the need in me Set me free Stay forever and ever and ever ah ah La la la, la la la la la La la la, la la la la la La la la, la la la la la La la la, la la la la la I just can´t get you out of my head (La la la, la la la la la)

אתה יכול להסביר לי בבקשה

מה זה "פופ ממוסחר"?? אני יוצא מכמה נקודת הנחה: 1.כל אחד עושה את המוסיקה שהוא אוהב. למה הכוונה? אני מניח שברטיני וחברותיה גדלו על פופ,אמנאם גדל על ד"ר דרה וסנופ,כל להקות הR&B כמו דסטיניז וTLC גדלו על שילוב של ווינטני יוסטון ואן ווג וכך הלאה.כלומר הם עושים את המוסיקה שהם אוהבים(גם אם היא לא לטעמך). 2.כל אומן רוצה שהמוצר שהוא מוציא ימכור כמה שיותר(אחרת הוא לא היה מוציא דיסק אלא מנגן לעצמו) משמע יגיע לאוזניים של כמה שיותר אנשים.בשביל זה הוא עושה קליפ שבו הוא מנסה למכור דימוי מסוים(גם להקות רוק עושות את זה). 3.מוצרים נילווים כמו שכבר נכתב פה יש לכל סוגי המוסיקה. למה הם יותר ממוסחרים מאחרים?זאת המוסיקה שהם אוהבים ואותה הם מייצרים(אגב רק שתדע שאפילו להקות כמו אן סינק(שגם אותם אני לא סובל) כותבים את החומר לעצמם).

חולוני

New member
אוי, עכשיו יתחילו המריבות..

טוב זה דבר ממש מסובך ואני יכול עכשיו לתת לך הרצאה על איך כל התעשייה עובדת, אבל ממש ממש אין לי כוח לכתוב הרבה. אז אני אסביר לך בקצרה על מה בנויה התעשייה שנקראת "פופ ממוסחר" - 1) בחורים\בחורות, עדיפות לצעירים ויפים כמובן. 2)יותר גוף, ציצי, תחת, סקס אפיל, שרירים לבחורים, עוד יותר טוב. 3) כסף. 4) תאוות בצע של מפיקים ( אני מוכרח להודות שהמפיקים של אותם "אמנים" הם גאונים..). 5) ליריקסים סוג כו´ להמוני העם ובעיקר לבני הטיפשעשרה שעוד לא התבגרו. 6) טרנדים. 7) פירסום והצלחה עולה על הצורך ליצור איכות. 8) טיפשות של אנשים ( האוכלים את החרא הזה..). 10) מרצ´נדייס, הופעות ב MTV. 11) פופלאריות בכל מחיר, אם להקה\זמר\זמרת חודלים להיות פופלאריים, דינם להתפרק ( ע"ע פייב ). 12) אשליה של בועה, שהמוזיקה יחידה שקיימת היא ב MTV, האשליה הזאת עובדת פיקס על בני נוער טיפשים במיוחד ( ויש רבים כאלה בעולמנו הקטן..). 13) דגש על חומרניות ולא על אמנות, יצירה אך ורק בשביל הכסף. מספיק לך ? יש לי עוד, אבל אין לי כוח להמשיך.. בקיצור, התעשייה הזאת היא לא אמנות, ולכן לא מגיע לה להיקרא "מוזיקה" בכלל.

למה מריבות???

אין לי שום דבר נגדך,זה ויכוח עניני לחלוטין(ואני מעולם לא קניתי דיסק של אומן "פופ ממוסחר"!). 1.אתה קצת מדבר מבורות."פייב" או ה"ספייס גירלס" הם אכן "להקות מתוכננות".רוב "להקות הMTV" הן לא כאלה(ולהיות יפה זה לא מילה גסה). 2.אין כמעט להקה בעולם שלא מנסה למכור דימוי.לחסות את הגוף בקעקועים,ללכת בסחבות(למרות שאתה מליונר) או לגדל שיער לא שונה בשום דבר מ"המיסחור" של אומני הפופ. 3.ההנחה הבסיסית שלי היא שכל אותם אומנים עושים את המוסיקה שהם אוהבים.זה מה שמדבר אליהם.זה לא שבריטני בעצם אוהבת רוק והיא עושה את זה "בגלל מיסחור".זו פשוט המוסיקה שהיא אוהבת. 4.עם כל הכבוד והסימפטיה חוכמת בני אדם לא נקבעת לפי המוסיקה שהם אוהבים.היא כן נקבעת לפי הערכים שלהם.רצון להרוג להקה בגלל שאתה לא אוהב את המוסיקה שלה לא מעידה על חכמה מיוחדת. לך ולחבריך אין מונופול על טעם מוסיקלי.אתה לא עליון על אף בן אדם אחר.מוסיקה זו לא תחרות ואין שום דרך אמיתית לבדוק את האיכות שלה.כל בן אדם וטעמו הוא,זה כל כך פשוט. 5.עדיין לא הבנתי מה הבעיה עם MTV.זה ערוץ כמו כל ערוץ אחר בכבלים(!!).מי שלא רוצה שלא יסתכל.למי שאוהב את המוסיקה הזו(וכידוע יש הרבה כאלה) מגיע לראות אותה גם אם בעינך זה לא מוצא חן. אגב MTV לא יוצר מגמות מוסקליות אלא משקף אותן.שנירוונה,מטליקה פרל ג´ם היו בשיא הפופולריות שלהן הן שודרו נון סטופ בMTV.היום פשוט באופן כללי הרוק בירידה גדולה לעמות הסגנונות האחרים.גם הפופ אגב קצת בדעיכה והסגנון הבא שישלוט יהיה כנראה הR&B.סביר להניח שעוד כמה שנים הרוק יחזור,בסופו של דבר מגמות כאלה משתנות כל כמה שנים. 6.מרצנדייז יש ללהקות רוק לא פחות ואפילו יותר. 7."אשליה"??MTV הוא מראש ערוץ שמשדר מוזיקה מסוג מסוים.יש עוד הרבה ערוצים אחרים שמשדרים מוסיקה אחרת ונמצאים על השלט שלך בדיוק כמוהו. 8.מאיפה לך שהם עושים מוסיקה "רק בגלל הכסף"??שחקני כדורגל משחקים גם "רק בגלל הכסף"??זה מה שהם אוהבים ונהנים לעשות. 9.לא לך,לא לי ולא לאף אחר פה יש עשירית מהכישרון של 90 אחוז מ"אומני הפופ הממוסחר"(לפחות אלה שכותבים את החומר של עצמם).לכתוב להיטים שיגיעו למקומות הראשונים במצעדי העולם לא אתה ולא אני יכולים כי אחרת כבר מזמן היינו בדרך לאמריקה להיכנע לקפיטליזם. 10.בטח שלא אתה תקבע מה ראוי להיקרא "מוזיקה" ומה לא.הטעם האישי שלך לא יותר חשוב במאית האחוז מטעמו של אף אחד אחר.

Shibby!

New member
????הא????

באמת נראה לך שזה מה שהם אוהבים לעשות? לא! הם עושים את זה בשביל הכסף! כלומר, ברור שהכסף הגדול באמת לא מגיע לזמרים האלה אלא למפיקים שלהם... זה כל כך מזוייף. אמנים אמיתיים שרים כי הם אוהבים לשיר. הם שרים בשביל למכור (טוב בעצם אולי הם גם נהנים מזה אבל זה בכלל לא קשור כי המטרה שלהם היא לא המוזיקה אלא כמה סינגלים הם יצליחו למכור). וחוץ מזה תאמין לי שיש מספיק אנשים שיש להם הרבה יותר כישרון מלכל הזמרים של הפופ הממוסחר (אפשר לחשוב כמה כישרון יש להם... ). הכישרון היחיד שלהם זה להיראות טוב, להיות מסוגלים ללבוש כמה שפחות בגדים (למה אנשים חושבים שזה יפה?? למה???). וברור שהטעם המוזיקלי של אף אחד פה לא יותר חשוב משל מישהו אחר, אבל זה לא הופך את הפופ הממוסחר למוזיקה מבחינתי, וכן אני אומרת מה לא ראוי להקרא מוזיקה. אבל שוב, זאת דעתי, אתה לא חייב להסכים איתי.

D.G OD

New member
זאת בעיה קשה מדי.. אבל,

ואי אפשר לעשות לה הכללות, אם יש זמר/מבצע/להקה, מוכשרת, שאוהבת את מה שהיא עושה, והיא הגיע "לגדולות" זה אומר שהם שם בגלל הכסף? את לא יכולה להגיד כזה דבר, לגבי זה שהם שם בגלל הכסף: א. יש בעולם מאות מקצועות נוספים, שיכולים להוסיף פרסום רב הרבה יותר וגם יותר כסף. ב. יש פתגם (אני לא זוכר אותו במדוייק) שאומר שאם המטרה היא הכסף אי אפשר להגיע רחוק, וזה גם ידוע שאם מישהו לא אוהב מה שהוא עושה, הוא לא יעשה את זה טוב, כדי למנוע מאחרים לדחוף אותו לעשות את זה שוב. לכן זאת טעות גדולה מאד להגיד שהאומני הפופ המצליחים בקרב בני הנוער "הטיפשים", איך שתרצי לנסח זאת, הם אומני מוסיקה בגלל הכסף. לגבי בני הנוער ה"טיפשים" שאוהבים את הפופ הממוסחר: אם יש מישהו שנוגד את עקרונותיך, דעותיך וכו´ זה לא אומר שהוא טיפש, מולך שולל וכו´, זו הבחירה שלו לשמוע מה שהוא רוצה, ואם הוא רוצה ללכת עם הזרם הוא ילך ואם הוא לא היה אוהב את המוסיקה הספציפית הזאת הוא לא היה שומע אותה והוא היה נמצא פה, איתנו. אז אני מבקש בכל לשון של בקשה (לא שאני מישהו חשוב או משהו), אל תשכחו שזאת מדינה דמוקרטית, ואי אפשר לרדת על מישהו בגלל דעותיו "המטופשות", טיפש הוא מי שעושה מעשים טיפשים (מעשים שמזיקים לחברה, זאת דעתי), ואי אפשר להעשים מישהו שהוא טיפש כי הוא חושב מחשבות טיפשיות (מישהו מת/נפגע רק ממחשבות?), הרבה אנשים "טיפשים" היו בעולם והם אלו ששינו אותו והפכו אותו למה שהוא היום.

חולוני

New member
אוקיי, תגובות לכל הסעיפים.

1. לא אמרתי שכל מה שיש ב MTV זה "פופ ממוסחר", יש גם סתם להקות ממוסחרות שהם לא אותו "פופ ממוסחר"..( לדוגמא - להקות הפופאנק בלינק..). אבל כדי שתבין מה זה "פופ ממסוחר", הנה לך דומגאות של זמרים\זמרות\להקות ששייכות לתעשייה הזאת - בריטני, כריסטינה, בקסטריט בויז, ספייס גירלס, אטומיק קיטן, אנ סינק, מנדי, ג´סיקה סימסון ועוד די הרבה שלא עולה לי שמם כרגע. כל אלו הם "פופ ממסוחר", וכל אלה הם בשבילי לא אמנות, ולא מוזיקה. 2. דווקא יש להקות בעולם שלא מנסות למכור דימוי. אתה בטח מכיר רק להקות פופלאריות שמוכרות לכולם, אבל תאמין לי שיש הרבה מאוד להקות אלטרנטיביות שלא מנסות למכור שום דימוי, אלא רק ליצור ולעשות אמנות ומוזיקה. על להקה בשם פרוקיופיין טרי שמעת פעם ? לא נראה לי. ויש עוד רבים וטובים אחרים, אבל הם אלטרנטיבה. אז הנה טעית לך בסעיף הזה. 3. שוב טעות. אותם "אמנים" לא עושים מוזיקה. הם סה"כ מבצעים את מה שאומרים לה לעשות. מכינים להם הכל. את הלחן, את הליריקס סוג ז´, אפילו את התלבושות והדימוי, הכל. מה שאותם זמרים בפופ הממוסחר עושים, זה רק לבצע את שמכינים להם כדי שימכרו. בובות בתוך תעשייה. אין להם שום אפשרות לביטוי יצירתי שלהם, הכל קובעים להם המפיקים שלהם. 4. תסלח לי על הבוטות, אבל בנאדם שאוכל את המניפולציות של הפופ הממוסחר, ובאמת מאמין שאותן זמרים עושים מוזיקה אמיתית ואיכותית, אז הוא פשוט טיפש. אני חוזר על זה - ט-י-פ-ש. 5. הבעיה של ה MTV הכי שהיא טוחנת את אותם שירים של הפופ הממוסחר, והיא כלי חשוב מאוד בהצלחה של אותם "אמנים" כביכול, של הפופ הממוסחר. הם מוכרים לך שהמוזיקה האמיתית והטובה ביותר בעולם נמצאת אצלהם. ותאמין לי, הרבה, הרבה מאוד נופלים בפח. 6. לאף להקת רוק אין את המרצ´נדייס של הפופ הממוסחר. לך תבדוק. אנ סינק לא מכרו משהו כמו 2.5 מיליון דיסקים או אפילו יותר במחתרת. 7. כן, אשליה, לך תעשה סקר, רוב בני הטיפשעשרה לא מכירים מוזיקה אחרת חוץ ממה שמוכרים להם ב MTV. 8. מאיפה לי לדעת איך הם עושים מוזיקה בשביל הכסף ? כי זאת תעשייה, כמו כל תעשייה. פופ ממוסחר הוא כמו מפעל לבובות. מייצרים בובות כדי למכור אותם. אם הבובות לא ימכרו, אז יסגרו את הבסטה. ( ע"ע פייב וכל להקת פופ ממוסחר שהתפרקה..). 9. אפילו לסבתא שלי יש יותר כישרון מכל הפופ הממוסחר ביחד. הם לא יודעים לנגן, אי להם באמת קול מיוחד, למעשה אין להם שום כישרון מוזיקלי, חוץ מלמכור סקס אפיל ושהם מגניבים, וכבר יש לך 500 מיליון מעריצים בני 12 בכל העולם. 10. אני לא קובע כלום, אבל בשבילי פופ ממוסחר זאת לא מוזיקה ולא אמנות, מהסיבה שהיא נעשית בגלל הכסף ולא בגלל הרצון ליצור ולחדש, וכלן לא מגיע לה שום כבוד.

voodoo

New member
אני חושב שיש מיהו מפייב שיודע לנגן

על גיטרה, לא סתם לנגן ...אלא לנגן!!!! וממש טוב...או שאני טועה ( ולא בגלל שרואים את החשמלית בקליפ החדש הזה שלהם ...חשמלית יפה דווקא עם דגל אנגליה ...גיבסון לא? )

חולוני

New member
אני מקווה בשבילך שזה היה בצחוק..

אחי, זה שרואים גיטרה בקליפ זה לא אומר שהם יודעים לנגן. הגיטרה הייתה סתם ליופי, אף אחד בפייב בחיים לא נגע בגיטרה בחיים שלו. אפילו על משולש הם לא יודעים לנגן, אז על גיטרה ?

voodoo

New member
i kill you and your dreams tonight

הממ...פשוט מישהו סיפר לי שאחד מהם ( אנלא ממש יודע איך קוראים להם ...) ניגן פעם בלהקת רוק אירית או משהו כזה ... כנראה שיקר המניאק, טוב אני יכול לחיות עם זה וואי זה גם הפך לקטע המלצה ...2 אלבומים ממש מצויינים Absolve - The Anxiety of Influence אלבום ממש יפה ... צלילי מטאל שאין לי מושג מהו ... אבל לא כבד כלכך ..יצירתי כזה Cold - 13 Ways To Bleed On Stage אוקיי זה אלבום ממש טוב ... שוב אין לי מושג איך לקרא לג´אנר, משהו בין מטאל X לרוק כבד ... עם קטעי גיטרה נורא יפים

אני יודע ש...

בבקסטריט בויז יש כמה שיודעים לנגן. ניק קרטר על תופים ועוד אחד אל פסנתר (ונראה לי שיש עוד אחד שיודע גיטרה, אנ´לא בטוח...). הסיבה שבגללה הם לא מנגנים בשירים שלהם היא כי המחשבים והסינטיסייזרים עושים את הכל, וגם בגלל שהם צריכים לרקוד, ודי קשה לעשות את זה עם גיטרה תלויה על כתפיך (שלא לדבר על פסנתר או תופים... בכל אופן, להקה גועלית!!!

שמת לב למשהו?

אתה טוען שכל שירי "הפופ הממוסחר" עובדים על נוסחאות שנועדו ל"עבוד" על אנשים ומי שאוהב את זה הוא טיפש. והפלא ופלא!!פתאום שבמקרה מוצא חן בעינך אחד מאותם שירים,כמו במקרה של השיר החדש של קיילי(וגם שירים אחרים שהזכרת),אז זה בגלל ש"השיר מצוין". הבנתם את הלוגיקה?שאאחרים אוהבים שירי פופ אז זה בגלל שהם "טיפשים" ו"נוסחה עבדה עליהם",שאתה במקרה אוהב שיר כזה אז הוא "מצוין".והשיר של קיילי ידידי הוא אבטיפוס של השירים שאתה מתעב-בנוי על נוסחה,ליריקה דרג ז(לה,לה,לה),מבוצע על ידי זמרת בינונית שלא כתבה אותו ויש לו גם את הקליפ הכי פרובוקטיבי שנראה השנה. זה בעצם מסכם את כל הדיון/ראיית העולם שלך-מה שאני אוהב זה "מצוין" מה שאני לא אוהב הוא "נחות" ומי שאוהב את זה הוא "טיפש". ובכל זאת תגובה לשאר הסעיפים: 1.יש הרבה "אומני MTV" שכותבים את השירים לעצמם,כולל למשל אן סינק בדיסק האחרון שלהם. ושאלה עקרונית בנושא הזה-האם כל נגני המוסיקה הקלאסית הם גם מוסיקאים?הרי הם מנגנים יצירות שכתבו אנשים אחרים. 2.ממתי לדעת לנגן(ומאיפה לך שהם לא יודעים?) הוא קנה מידה? בונו יודע לנגן(או שהוא גם לא מוזיקאי?)?. 3.כריסטינה אגילרה היא דוגמא רעה כי על זה שיש לה את אחד הקולות(מבחינה ווקלית) הטובים בביזנס אין ויכוח. 4.אני יודע שיש להקות/אומנים שבאופן עקרוני לא מנסים ליצר קליפים וליחצ"ן את עצמם(ואני מודה שזה מעורר כבוד והערכה). השאלה היא אם אתה פוסל באופן עקרוני כל אומן שמנסה למכור את עצמו(משמע עושה קליפים),כי אז כלולות בענין גם להקות כמו R.E.M(שמשקיעים הרבה מאד בקליפים) ורדיוהד.ואם לא אז למה להם מותר ולבריטני אסור(הרוב המכריע של להקות הרוק מוכרות דימוי לא פחות רק דימוי שונה שכנראה מתאים יותר לתפיסת העולם שלך). 5.מייקל ג´קסון(המלך של ה"פופ הממוסחר") הוא "חסר כשרון" ומבין במוזיקה" פחות ממך?וויטני יוסטון?מריה קארי? 6.אני ראיתי הרבה יותר אנשים עם חולצות של להקות רוק כבד מאשר עם חולצות של להקות בנים. 7.הטענה שלך שכל מי שמקשיב למוסיקה הזו הוא "טיפש" היא מבמקרה הטוב אגוצנטרית ובמקרה הרע פאשיסטית. איך נגדיר את זה בעדינות?יש אנשים לא פחות חכמים ממך שכן אוהבים את המוזיקה זו. אתה מסוגל לקבל ולכבד שיש אנשים עם טעם שונה משלך(לא יותר טוב ולא פחות טוב.פשוט טעם שונה).הנסיון לקטלג אנשים לפי דעותיהם מזכיר משטרים ורעיונות מימים אפלים. 8.מוסיקה זה לא תחרות.המטרה שלה(לפחות בעייני) היא לעורר רגשות באנשים(עצב,שמחה כל אחד לפי הטעם שלו).אם בן אדם מפיק את אותם רגשות משיר של בריטני ספירס אז מי אני שאקבע לו שהמוסיקה הזו לא טובה לו?מי אני שאקבע לאנשים לאישה מוסיקה הם כן צריכים להקשיב?למה אתה לא מסוגל לכבד את זה שיש הרבה אנשים בעולם שרוק פשוט לא מדבר אליהם? הם לא כופים עליך שום דבר.אתה לא חייב לראות MTV או לקנות דיסק של כל אותם "אומני פופ ממוסחר"(שכמו שכבר כתבתי-אני אישית לא אוהב) אבל תכבד את מי שכן אוהב את זה ועל תדביק עליו סטיגמות. הויכוח הזה הוא בכלל לא על מוסיקה אלא על בני אדם.

חולוני

New member
שוב, תגובות לסעיפים ( נמאס כבר..)

1. בזמן האחרון התפתחה אופנה בקרב זמרי הפופ הממוסחר להתחיל לכתוב בעצמם, אבל הם כותבים כ"כ עלוב שזה מדהים שכבר עדיף שאחרים יכתבו להם. להזכיר לך איך הם קמו בכלל ? עשו להם אודישנים אם הם נראים טוב ויודעים לרקוד, נתנו להם שיעורי פיתוח קול וקצת כריאוגרפיה, וזהו, יש להקת בנים ! הכינו להם הכל, והם רק היו צריכים לבצע את החומר ולהתשדל כמה שיותר להראות בשביל המעריצות כמובן. ונגני המוזיקה הקלאסית ראויין להערכה על איך שהם מנגנים ולא מה הם מנגנים ( ותאמין לי הרבה מאוד כותבים את הלחן בעצמם ולא מבצעים יצירות של בטהובן, צ´ייקובסקי, מוצארט, בך וכו´..), אף אחד בפופ הממוסחר לא יודע לנגן, אפילו לא על חליל או משולש. 2. דווקא לדעת לנגן זה כן קנה מידה. מתי שיש להקה, צריכים לדעת לנגן. ולנגן טוב כדי להיות טובים. להקות צריכים לדעת לנגן, אחרת הן לא להקה, אנ סינק ובקסטריט בויז לא עושים כלום חוץ מלבצע, אז הן בכלל צריכות להקרא "מקהלות" ולא "להקות". ומה קשור שבונו לא יודע לנגן ? ( אני שונא את U2, אבל זאת לא הפואנטה..), הוא הסולן, הוא לא צריך לנגן, הוא רק צריך לשיר, אבל בU2 כל השאר מנגנים. יש להם גיטריסט, בסיסט, ומתופף כמו בכל להקה. באנ סינק אין להם לא גיטריסט, לא בסיסט, ולא מתופף. או שעוד מעט תגיד שג´אסטין הוא גיטריסט המאה ? 3. חה ! לכריסטינה יש קול טוב ?? הצחקת אותי. תשמע את הסולנית של Nightwish לעומת כריסטינה ותבין מה זה קול טוב באמת. אחת היחידות שיש לה קול טוב ( אפילו קול טוב מאוד..) בכל הביזנס זאת מאריה קארי, וזאת עובדה. יש לה לא פחות מ 5 אוקטבות בקול. 4. R.E.M לא מנסים למכור דימוי מכיוון שכבר שנים הם עושים את אותו סגנון מוזיקה ולא השתנו, הם פשוט מאוד פופלאריים ולכן הם פופ. גם רדיוהד הם פופ,והם עושים קליפים בגלל שהם פופלאריים והפופלאריות דורשת מהם לעשות קליפים, למרות שהם לא מסנים למכור שום דימוי. מהאלבום הקודם שלהם KID A לא יצא שום קליפ כי הם לא רצו להתמסחר, ובצדק. ובריטני לעומת זאת, קיימת בשביל ההצלחה, אם היא לא תצליח אין טעם לקיומה והמפיקים שלה יסגרו את הבאסטה. תאמין לי יש מאוד מאחורי הקלעים כמו בריטני שמחכות להזדמנות שלהן להיות אותו דבר כמו בריטני אבל הן לא פופלאריות ולכן 99 אחוז מהן פשוט לא שורד בביזנס. 5. מייקל ג´קסון, בניגוד לכל מי ששהזכרתי, כבר הרבה שנים בביזנס. משהו כמו 30 שנה, מאז שהוא היה ילד בחמישיית ג´קסון ותאמין לי הוא התחיל מהלמטה עד שפרץ לפולאריות ונהיה ל"מלך הפופ", ועוד שמבדיל בינו לכל אותם זמרים בפופ הממוסחר זה שהוא כותב הכל בעצמו לעדיין הליריקסים שלו לא ברמת גנון כמו של אנ סינק והבקסטריט בויז. 6. מה שאתה ראית לא אומר כלום. אתה מודד את בקנה מידה של סביבתך. וסתם לידע כללי, חולצות זה רק חלק קטן מהמרצ´נדייס. אם תעשה השוואה בין נתוני המרצ´נדייס של הפופ הממוסחר לנתוני המרצ´נדייס של הרוק בכל העולם, תראה שהנתונים של הפופ הממוסחר גדולים לפחות פי 10 מהנתונים של הרוק, אתה יודע למה ? כי הפופ הממוסחר הוא פופלארי מטיבעו אחרת הוא לא היה פופ. 7. אני לא אומר שכו-לם טיפשים, אבל תאמין לי חלק גדול כן, מכיוון שהם עיוורים ותמימים ולא שמים לב איך עובדים עליהם בעיניים. 8. אתה צודק, מוזיקה מטרתה לעורר רגשות באנשים. הפופ הממוסחר מטרתו לגזול את הכסף של האנשים. והרגש היחיד שהפופ הממוסחר מעורר בי זה רק שנאה לתעשייה הזאת שהורסת את המוזיקה האיכותית בעולם, ונותנת אשליה של בועה למיליוני בני טיפשעשרה בכל העולם. זהו, וממש נמאס לי מהויכוח הזה, כי לא נראה שאתה מבין משהו מכל מה שאני כותב.

חמודי, אני מבין כל מה אתה כותב

ופשוט לא מסכים איתך(מה שעושה אותי אוטומטית ל"טיפש",לא?). ומטרת הפורום הזה היא להביע דעה.אתה לא חייב להגיב אם אין לך כח,אתה יודע. נ.ב לא הבנתי את הפואנטה.ג´קסון פייב לא היו להקה??סופרימז?אבבא? באותה רמה אני יכול להגיד שאומנים/להקות מסוימות ראויות לקרדיט על איך שהם מבצעים את השירים שהם מקבלים.כמובן שלדעתך(וגם לדעתי אגב) הביצוע שלהם לא טוב אבל זה כידוע שוב מחזיר אותנו לענין הטעם האינבדואלי. הבעיה שלך שאתה בטוח שאתה נורא חכם וכולם צריכים להסכים איתו(וזה כמו שכתבתי כבר בעיה שלא קשורה למוזיקה אלא לראיית עולם מעוותת). נ.ב 2 עצם זה שהדיסק עולה כסף כבר עושה את זה ל"תעשיה".אם המטרה הייתה רק ה"אמנות" היו מחלקים את הדיסקים בחינם כדי שיגעו לאוזניים של כמה שיותר אנשים,גם כאלה ש(למשל) לא יכולים להרשות לעצמם לרכוש דיסק. כל מה שמשלמים בעבורו כסף הופך ל"מוצר". נ.ב 3 אם אתה יכול לכתוב שירים שיהיו גם ברמה גבוהה וגם יקלעו לטעם הקהל הרחב(שאותו כאמור כבר פיענחת מזמן) אז אני מציע לך לנסוע אל מעבר לים ולעשות את המיליונים. כמה שנים של "מיסחור" ותוכל לעשות את ה"אומנות" שלך לכל החיים בלי לחץ כלכלי. אם כל אותם אומנים "חסרי כישרון"(שאגב אתה מתמצא בהם באופן מוזר יחסית לאחד ששונא "פופ ממוסחר" וMTV) עשו מליונים תאר לעצמך למה גאון מוזיקלי כמוך יכול להגיע!!

~*~gaL

New member
רדיוהד וREM זה לא פופ

רדיוהד - רוק אלטרנטיבי REM - רוק

חולוני

New member
לא.

פופ זה קיצור של "פופלארי". אם להקה היא פופלארית היא פופ, ולא משנה איזה סגנון היא. ולכן R.E.M ורדיוהד הם הפופ של הרוק.

שוב פעם אתה???

אתה חייב לדעת לעשות את ההבחנה בין המושג "פופ" שהוא, לדבריך, קיצור של פופולארי, לבין הסגנון המוזיקלי הנקרא "פופ". המילה פופ השתרשה אצלינו, פשוטי הפורום, כסגנון מסויים של מוזיקה שנציגיו הם: מייקל ג´קסון, בריטני ספירס, קיילי מינו(ג) ואחרים, להבדיל מלהקות (פופולאריות) כמו: רדיוהד, R.E.M, פינק פלויד וחבריהם שהם אולי "פופ" מהבחינה שהם פופולארים, אבל רחוקים מלהיות פופ מבחינת סגנון המוזיקה. אני מקווה שאתה מבין וואט איים טריינג טו סיי...

just4fun

New member
חולוני!!!!!!!!!

זה הדבר הכי מטומטם ששמעתי בערך ב....שנה האחרונה!!!!!!! אם להקה פופולארית אז היא פופ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מה עובר עלייך!???????????????????????????? מטליקה פופולארית!!!!!!! קורן פופולארי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ספולטורה גם!!!!!!!!!!! אוקי,לא ידעתי גם זה פופ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

חולוני

New member
1) תפסיקי לצעוק.

2) את יודעת מה זה "פופ" ? את יודעת מה זה אומר ? לא נראה לי.. אז ככה, פופ זה קיצור של המילה פופלארי, וזהו לא סגנון מוזיקה אלא תרבות ואמנות. המוזיקה היא רק חלק מתוך אמנות הפופ. המוזיקה מתחלקת לשני סוגים - מוזיקה פופלארית שהיא הפופץ ומוזיקה אלטרנטיבית שהיא כל מה שלא פופ. רדיוהד ו R.E.M הם פופלאריים ולכן הם פופ בלי קשר לסגנון המוזיקלי שלהם.

למעלה