לא יודע מה לעשות.

Uria17

New member
לא יודע מה לעשות.

טוב אז ככה,אני אוריה,בן 17 וחצי,פרופיל 97,קב"א 55. קיבלתי שאלון יח"ש כמו כולם לפני כמה ימים,ואני יודע מה אני רוצה(צנחנים\דובדבן),אבל לאחרונה ההורים שלי ממש מתנגדים לזה שאני רוצה להתגייס לקרבי. הם ראו את התכנית "אשם במותו" ומאז הם,במיוחד אמא שלי,פשוט סוחטים אותי רגשית. אומרים לי ללכת להוריד פרופיל להתגייס להיות ג'ובניק,כי הם מפחדים שיקרה לי משהו בקרבי. אני לא בן יחיד,יש לי אחות ואח ככה שאני לא צריך את החתימה שלהם. אבל אני מרגיש רע בגלל זה. מלבד זה,יש לי דופק מהיר,עשיתי בדיקות והכל יצא תקין. פשוט יש לי דופק יחסית גבוה ובמיוחד שאני עושה פעילות גופנית. אז ההורים שלי מפחדים בגלל זה,ואומרים שהם לא מוכנים לקחת את הסיכון וכו'..אבל אני מסביר להם שאם הבדיקות הוכיחו שאין לי שום בעיה בלב אז אין לי שום בעיה. (רצוי לציין שגם קיבלתי כל מיני פרויקטים כמו תלפיות שחקים גאמא עתודה אבל זה לא הכי מעניין אותי ואני לא רוצה להתחייב לצבא לכ"כ הרבה זמן כמו בתלפיות ועתודה) מה עושים עם הורים שלא תומכים? יש פה עוד חבר'ה כמוני?
 

B i g B

New member
דעתי

תראה אף אמא לא מתה על הרעיון שהבן שלה ילך לקרבי. הרי זה לא סוד שישנה סכנה רבה בשירות קרבי. לפני שנתיים בערך עלה אצלי בבית הנושא של השירות הצבאי שלי, הבעתי רצון ליד ההורים לשרת בקרבי, כמובן שההורים ישר גיחחו בביטול וחשבו שזה לא ייתכן בכלל ושהם לא יחתמו והכל (כבר אז הבהרתי להם שחתימה נדרשת רק לבנים יחידים והם התאכזבו שזה לא תלוי בהם). לאט לאט עם הזמן הם ראו שאני הולך ונהייה מורעל רציני, קורא באינטרנט על הצבא, הולך לאימוני "אחריי!" יוצא לסדרות שטח וכיו"ב. הם החלו להפנים שמה שהם רוצים זה דבר אחד ומה שאני רוצה זה דבר אחר וכנראה שאין להם הרבה ברירה אלא לקבל את ההחלטות שלי על החיים שלי כמו שהן. מדי פעם יש טפטופים (יותר מצד אבא דווקא) של ללכת לעתודה/תלפיות/שחקים/חבצלות וכל מיני זימונים נוספים שקיבלתי, אבל זה די חסר תועלת. בקיצור אחי, אל תתיאש בגלל ההורים, אם אתה רוצה קרבי - לך על זה, בסה"כ אין לנו מישהו אחר שישמור עלינו! ותאמין לי שכשהם יראו אותך בטכס כלשהו בתור חייל (השבעה/מקבל כומתה/סיום מסלול) הם יהיו הכי גאים בך שבעולם, ורק זה אולי שווה את כל מה שהם נתנו לך כל החיים - תעשה אותם גאים בבן שלהם. יכול להיות שזה רק אני והמחשבות המפגרות שלי, אבל כה אני רואה את זה כרגע. בהצלחה בהמשך הדרך!
 

ethanguy

New member
תלך אחרי מה שאתה מרגיש

אם לא תלך לקרבי בגלל הורים שלך אז אתה בעצם תרצה את רצונם ולא את רצונך ובעתיד עוד תרגיש פספוס שלא עשית את זה, זכותך לבחור מה שאתה רוצה אתה זה שהולך לעבור את זה, שום הורה לא מתלהב כשהבן שלו הולך לקרבי, גם אמא שלי בהתחלה רבה איתי אחרכך השלימה עם זה למרות שמדי פעם היא עדיין עוקצת אותי על זה חח.
 
למעלה