לא יודע מה לעשות

לא יודע מה לעשות

יש לי בעיה בעבודה החדשה. אני מסתדר עם האנשים והכל אבל הצמידו אותי לאיזה איש תחזוקה שהוא מעצבן ומתעצבן. אני גם מעצבן אותו כי כשהוא מדבר איתי הרבה פעמים אני לא מבין מה הוא אומר, פשוט כי אני כזה - הרבה פעמים לא מבין מה אומרים לי! (כנראה APD - קושי בעיבוד מידע שמיעתי) אז אני לא מבין, וכמה פעמים אפשר לומר "מה?" ו - "לא הבנתי" ו - "מה אמרת"... וכמה פעמים הוא ירצה לחזור על עצמו ולהגיד אותם דברים עוד פעם? (בלי להתעצבן) אז הוא מעלה לי את הסעיף כשהוא אומר לי דברים חכמים נורא כמו "למה אתה לא מקשיב"(כן נכון, אני מכל האנשים בעולם לא מקשיב! אם היה לא מושג כמה...) וכל הדברים שאני רגיל לשמוע - "אוי נו" , והאנחות יאוש וכל הטררם הכל-כך מוכר לי... אז מה אני עושה? מתיישב ומסביר לו את הבעיה שלי? איך בדיוק לעשות את זה ככה שהוא יבין את זה נכון ולא באיזה אופן מעוות?(כמו - "אהה, הבנאדם מטומטם") אני זוכר שהיתה מישהי בפורום שאמרה שפיטרו אותה כי היא אמרה שיש לה הפרעת קשב. מה אם הם יפטרו אותי מהסיבה שהם רוצים אנשים שמבינים מה שמדברים איתם? מה לכל הרוחות אני עושה עם זה? חשבתי גם להגיד לבוס שאני לא רוצה לעבוד איתו יותר, אבל הם כולם אחים הבעלים והמנהל והאיש תחזוקה הזה, מאפיה של בית-שאנים! עשו טובה תכתבו משהו יותר מהזדהות כי מתישהוא אני לא אחזיק יותר ואתפרץ על הדפקט הזה(הזכרתי שהוא מעצבן, בלי קשר לבעיה הספציפית הזאת? פשוט בן-אדם מעצבן ולא נעים?). והכי חשוב: לא להציע לי לעשות בדיקת שמיעה. אני שומע מצוין! זה ממש מעצבן אותי כשמציעים לי את זה...

מיכל ט

New member
שלום שמוליק

אני מכירה את ההתלבטות אם לספר על ה"בעיה" בעבודה. אני החלטתי כן לספר אבל אני עובדת במרכז שיקום עם אנשי מקצוע כך שהייתה להם מודעות לענין. אולי אפשר להגיד למי שעובד איתך משהו יותר כללי. אם הוא מנסה לתת לך הוראות אייך לעבוד אולי תבקש ממנו שיכתוב לך אותן ואם זה סתם שיחות חולין תגיד לו שאתה תדבר איתו בהפסקה כי אתה באמצע ואתה לא יכול לעשות שני דברים ביחד. עכשיו לגביי העצבים.. אני דוקא מאוד טובה בלהתעצבן בעבודה וגם בלהתפרץ אני לא רעה כך שאני יכולה לתת לך עצות אבל בעיקר תאורטיות.. כשאתה מרגיש שהפיוזים עומדים להישרף (לא שזה קורה לנו אנשים רגועים שכמותנו) זה לא יעזור אם תגיד לעצמך שמוליק תרגע עדיף פשוט להתרחק פיסית לכמה דקות (נגיד ללכת לשרותים או לצאת להפסקת סיגריה) אחר כך כשתחזור דברים בדרך כלל נראים קצת יותר רגועים. תגיד,מה אופים בפסח? אישית אני ממש אוהבת את העוגיות קוקוס.. שמוליק,אני מקווה שיהיה בסדר בעבודה ואם בא לך תספר מה קורה מיכל

asaf732

New member
היי שמוליק

אני יודע שאתה לא רוצה שיזדהו איתך, אבל בכל זאת זה בדיוק מה שעבר עלי מגיל קטן ועכשיו אני מתחיל בהתארגנות מחדש. לדעתי לפני שאתה רוצה לטפל ,אתה צריך לשאול את עצמך מה בעצם הבעיה . האיש מעצם היותו מעצבן מקשה עליך את ההבנה בתחושות השליליות שהוא מכניס בך?. אם האיש לא היה קיים ובמקומו היה איש רגוע וחיובי יותר היה לך יותר קל להבין ?. בכל אופן לדעתי קיימים כמה אפשרויות שיקלו עליך בנתיים את השהות איתו תלך בצמוד עם עט ונייר ותרשום את הדברים כמה שתוכל בכדי שמה שלא תבין ממנו תוכל לנסות להבין ממה שארגנת לך. אם אתה רוצה להבהיר לו שקשה לך לקלוט בשום פנים ואופן אל תאמר לאיש שיש לך "בעיית קשב" (לא מדברים עם אנשים מהסוג הזה על הבעיות האלו) אלא תגיד לו ב"כאילו בצחוק" "אני כזה, קשה לקלוט בפעם הראשונה תצטרך לחזור על עצמך" (תעשה פרצוף של אחד שצוחק על עצמו שלא יבין אותך ברצינות יותר מידי) . לגבי העובדה שהוא גורם לך להיות מבואס במהלך היום בהתבטאויות שלו יש כמה אפשרויות להתמודד עם זה ,אני שעברתי דבר דומה ,כשהייתי קם בבוקר לפני היציאה לעבודה הייתי שוכב על המיטה עם גוף משוחרר פותח מוזיקה מרגיעה נועל את החדר ובמשך 20 דקות עוצם עיניים ונושם נשימות סדורות (מכניס אוויר מהאף ומוציא אויר מהפה) לאט לאט.בסיום הפעולה הייתי יוצא לעבודה רגוע והולך בקלילות כך שבמהלך היום העקיצות של הבוס לא היו כל כך מזיזות לי. האפשרות הנוספת היא כמובן הטיפול התרופתי שמטפל במשולב בבעיית הקשב והדיכאון כך שגם ההרגשה שלך תשתפר וגם רמת ההבנה .כמו שציינתי גם לי יש בעייה דומה והמליצו לי על ה"אדרונקס" שמטפל גם בריכוז וגם מיועד לאנשים עם תחושת כישלון. מקווה שעזרתי לך. בהצלחה. אסף.

asaf732

New member
תוך מספר ימים אני מתחיל

והאמת אני ממש ממש מתרגש מיזה.

לקחתי לתשומת ליבי

אז ככה: אסף, אין לי בעיה שיזדהו איתי. אני פשוט רוצה יותר מזה, עצות, עזרה או טיפים, משהו. וזה נתתם המון, אז תודה. אני אנסה את 20 דקות בתחילת יום עם מוזיקה רגועה, הבעיה היא שאני נוסע בטרמפים לעבודה והחום וזה, אבל אני אנסה. עם הנשימות. וגם את, מיכל, לא יודע איך לא חשבתי על לעשות הפסקות בדיוק ברגע שאני הכי מעוצבן. גם עלה לי הרעיון פשוט לשקר לו - להגיד שאני לא שומע כל-כך טוב. זה אפילו לא בדיוק שקר... ובקשר ללכתוב דברים, אני יודע, היום אפילו קניתי לי פנקס ואני מקווה שזה יעזור לי. נראה. בינתיים היום לפחות לא עבדתי איתו, היה יום קצר. מה עוד? לא יודע. אה כן. אסף, לשאלתך - הבעיה היא שיש לי (כנראה) קושי בעיבוד המידע שנכנס לאוזן. אפשר להסביר את זה ככה - אם אומרים לי: מהעשרים ושלוש בחודש יש להזיז משהו, אני יכול להבין את זה: מאה עשרים ושלוש בחור שיש לעזיז מה שהוא. או לא להבין בכלל מילים. או להבין עם DELAY. אני אומר "מה?" וכשהבנאדם רוצה לחזור על עצמו כבר הבנתי. בכל אופן, כן, אם אני בלחץ זה נהיה יותר גרוע ובטח ובטח אם אני עובד עם אנשים לחוצים/לוחצים/מעצבנים/מתעצבנים/כלבי ים. והאיש הזה בכלל, אף אחד בעבודה לא סובל אותו, והוא גם מאשים אנשים בדברים בלי קשר, ובלי סבלנות וכו'. בקיצור, תודה רבה על התגובות ואני אספר בהמשך איך הולך.

28איילת

New member
שמוליק

באמת בהצלחה ותנסה לחשוב על למה הוא כל כך מעצבן אותך. אני אישית לפעמים בא לי לרצוח ילדים שאני עובדת איתם, אבל אז אני עוצרת ושואלת את עצמי מה כל כך מעצבן בהם ובאמת מנסה להתרחק קצת ולהירגע. אתה גם באמת יכול להגיד שיש לך בעית שמיעה כי לדבר על "הפרעת קשב" עם אנשים כאלה זה פשוט לשווא....בהצלחה

ל11

New member
לרשום

נראה לי גם הכי טוב- זה לא שאני ממש הרבה חוזרת לרשימות אבל זה מאלץ את נותן ההוראות לחזור על עצמו וגם אתה יכול לא לשאול מה אלה "רגע, תן לי לרשום את זה" ואז לכתוב בקול רם- אם הבנת לא נכון הוא יתקן אותך ואף אחד לא יכול להאשים אותך כי זה רק מראה שאתה רציני (רוצה לרשום כדי להיות בטוח לא לשכוח וכו). מנסיוני אנשים יותר מסודרים בהסבר אם רושמים מה שהם אומרים ופחות עצבניים עליך. אצלי זה עובד ואני פשוט מתרצת את זה בזה שאני שוכחת הכל (מה שגם נכון כמובן) וזה אפילו גורם לי להראות יותר רצינית. זה עכשיו רק להתלמדות הוצמדת אליו או לתמיד? זה נראה לי גם משנה... בהצלחה. אולי גם לו יש בעיית קשב או שהוא סתם תיפוס מעצבן.

kniaper

New member
../images/Emo45.gifרעיון גדול

האמת שאני אף פעם לא רושם ותמיד שוכח. אחת הסיבות היא שתמיד כשצריך אין לי עט או אין לי נייר לרשום עליו ועד שאני משיג את הצמד הזה כבר שכחתי מה רציתי לרשום או שזה שדיבר איתי כבר איבד את הסבלנות והלך. הסיבות שנתת לניהול הרישום פשוט נותנות, לפחות לי, סיבה טובה להתאמץ יותר וכן לרשום דברים. תמיד רציתי לרשום פשוט כדי לא לשכוח אבל כמו שאת אומרת את זה, באמת יש לרישום השפעה גם על מהירות העברת המסר (זה שמדבר צריך לעבור למהירות הכתבה) וגם יוצר אצל המוסר תחושה שמתייחסים לדבריו ברצינות. עכשיו רק צריך למצוא דרך להפגיש את העט והנייר בזמן הנכון. יש לי פאלם וזה פותר חלק מהבעייה אבל כשהוא לא בהישג יד זו ממש בעייה.

ל11

New member
לכן אין לי פאלם

כמה סיבות- גם אין לי תחושת זמן של מה זה באמת שבוע (לצורך העניין גם יומן קטן לא נותן לי תחושת זמן נכונה), גם אי אפשר לשמור בפנים פתקים וגם אני זוכרת ויזואלית כך שקל לי לחפש דברים לפי איך הם נראים, בפאלם הכל אותו דבר... החשוב בלרשום זה שמי שמסביר מסדר את הדברים יותר טוב.

kniaper

New member
גם לי זה קורה

שאני שואל: מה? ועד שהצד השני מתחיל לענות כבר בעצם הבנתי את מה שהוא אמר רק שעכשיו הוא מתחיל להסביר לי לאט ובאריכות את מה שהוא התכוון כי אם אני לא מבין כשמדברים מהר אז בטח אני אבין כשמדברים לאט. בשלב הזה נכנס לעבודה סמפטום אחר ואני מאבד את הסבלנות ובסוף שוכח מה הוא אמר ומה אני הבנתי. אפשר לקרוא לזה אבולוציה של שיכחה

freearth10

New member
גם אצלי המעבד לא משהו../images/Emo3.gif

אבל אני לא הולכת לכל מקום עם הרגשה שאני פחות טובה, ההיפך, המעבד שלי עובד לאט כי הוא עושה עבודה מעמיקה. אני אימצתי את שיטת השאלות. מה שלא ברור לי - אני ישר קוטעת את האדם לשאלות הבארה. אז בסידר, יש אנשים שחושבים שאני לא נימוסית כאשר אני לא נותנת לבן אדם לסיים את המשפט - שיהיה. כשאנשים מתחילים להכיר אותי, הם רואים גם צדדים חיוביים בי אז הם מוכנים לקבל את כל השלם. כאשר אתה קונה אוטו, אתה לא קונה רק את ההגה, או רק את המנוע, או רק את ההילוכים, או רק את המושבים. אתה קונה את כל האוטו. אז בסידר, העיבוד שלך לא משהו, אבל ההגיון שלך עובד שעות נוספות, אולי גם הדמיון והגוף שלנו יודע לפצות את עצמו טוב יותר ממה שאנחנו חושבים. אז קבל את עצמך כך איך שאתה ונסה ליום אחד, רק ליום אחד לא לחשוב על עצמך כעל מטומטם, לא להגיד לעצמך שאתה מטומטם, כי אתה לא. אז אני לא אגיד לך לעשות בדיקת שמיעה אלא אתן לך כאן כמה תרגילים לשיפור עיבוד השמיעה: 1. הרם את הכתפיים והפנה את הראש לצד ימין ולצד שמאל כאילו שאתה אומר לא. לאחר כ-10 פעמים הרפה את הכתפיים והמשך באותה התנועה כ-10 פעמים. סיים עם 3 סיבובי ראש איטיים (לא לאחור) ל-2 הכיוונים. 2. מאחורי כל אוזן יש לנו שקע - עסה את השקעים האלה בעזרת האצבעות. 3. ישר את קפלי האוזניים וישר את הקפלים לכל האורך מלמעלה למטה ומלמטה למעלה. עשה זאת כמה פעמים באוזן ימין, אחר כך באוזן שמאל ואחר כך שב כשאתה מכסה את האוזניים בכפות ידיך. תרגיל זה מזרים המון דם באוזן ומרגיע מאוד. טוב אז אם לא נתתי הוראות מאוד מדוייקות זה רק בגלל שאני גם לא קולטת הוראות במדוייק, אז אם משהו לא ברור לך, אתה מוזמן לשאול. מאיה

kniaper

New member
גמלי היה מזמן אחראי "חכם ורגיש" כזה

אני ממליץ בחום לא לנסות לפתור את הבעייה כמו שאני פתרתי דהיינו התפרצות עצבנית על אותו אדם שגרמה לכך שבסופו של דבר עזבתי את אותו מקום (פשוט כי הוא מרר לי את החיים). היום, אחרי שגדלתי קצת אני חושב שהפתרון הראשון למצבים כאילו הוא שכנוע עצמי. בלילה לפני השינה תשנן לעצמך שכל פעם שהוא אומר לך משהוא עליך, הוא מדבר בעצם על עצמו וככה כשהוא יגיד לך את אמרות השפר שלו תוכל לאפשר להן להחליק מעליך ולא להתעצבן. זו שיטה שעבדה עבורי במגבלות מסויימות. בכל מקרה נראה לי שכל השיטות צריכות להוביל אותך בסופו של דבר למצב שבו הדברים שבוס כזה או אחר אומרים לך לא יפגעו לך בנקודות רגישות כי בזמן העבודה אילו יהיו מוגנות הייטב.

nu shoin

New member
שלום רל"ש

אני מצטרף לכל מי שהמליץ להיעזר בפנקס. חשוב מאוד לחזור בקול רם על הנקודות החשובות כדי שהבחור יוכל לתקן אותך אם צריך ואולי הוא גם יהיה יותר רגוע כשהוא יראה שאתה מתייחס ברצינות למה שהוא אומר. כך שבמקרה של אי הבנה בעתיד, תמיד תוכל לדפדף אחורה והנה זה כתוב שחור על גבי לבן. באופן כללי אני יכול להגיד על עצמי שאני קולט בערך 20% ממה שאומרים לי. הבשורות הטובות הם שבערך 80% ממה שאנשים אומרים לא ממש חשוב. הטריק הוא לגרום לבחור להבין איזה 20% הוא צריך להגיד כדי שתבינו אחד את השני.

וואו כמה היענות, אני נרגש

תודה רבה אנשים. המצחיק הוא שמאז ההודעה לא יצא לי לעבוד איתו... באנה בחיים לא הייתי חושב שמפרסום הודעה בפורום באינטרנט הייתי יוצא בסוף עם הצעה לתרגילי אזניים. אבל אני אנסה אותם. להזיק זה לא יכול(לא?). רציתי להגיב גם על הפאלם - הייתי מת שיהיה לי אחד כזה. העניין עם העזרים האלה, נראה לי, הוא שיש להשתמש בהם נכונה. למשל פאלם נראה לי מצויין לתזכורות בזמנים מסויימים. הבעיה היא שאיבדתי כל-כך הרבה דברים בחיים, חלקם יקרי ערך כלכלית ורגשית, אני יודע שאסור לי להשקיע בדברים כאלה שלבסוף, ללא שום צל של ספק, ילכו לאיבוד. ואז גם כל המידע בתוכם, וזה כבר אסון. עכשיו סתם לספר משהו שמח, אתמול ישבתי שעתיים-שלוש על איזה יצירה מוזיקלית קלאסית שלי בגיטרה וסוף-סוף סיימתי אותה. הייתי כל-כך שמח שהלכתי לישון(היה איזה 1:30 בלילה). עכשיו אני חייב לכתוב את התווים, לפני שאני אשכח או אבלבל אותם. יאללה רבאק, מחר זורקים את המצות לפח ואוכלים איזה עוגה טובה אנשים! פנקו את קיבתכם הבוכיה באיזה לחמניה עסיסית הא? (אני מקווה שאני לא טועה)

freearth10

New member
איזה../images/Emo6.gifלראות אותך במצב רוח כזה טוב

שיהיה לכולנו את השבוע עם המנגינה הכי מרנינה, מאיה

למעלה