לא יודע מה לעשות

לא יודע מה לעשות

אנסה להציג את הבעיה שלי בקצרה: אני נשוי 15 שנה, חיים פחות או יותר סולידים ויציבים. אשתי אשה אחראית ואמא טובה (2 ילדים). היא אף פעם לא בגדה בי (לפחות כך אני מאמין) וגם אני לא. עד כאן הכל טוב, אם הייתי מצליח להוציא מהראש איזה ג´וק שנכנס ולא מצליח לצאת. הג´וק הוא שמאז ומעולם לא האמנתי שאשתי יפה. באמת, גם היא לא חושבת שהיא טיפוס של תחרות מלכת-יופי או משהו כזה. למה התחתנתי איתה? האמת קשה לדעת. יכול להיות שזה בגלל שהיא היתה הבחורה הראשונה שנתנה לי לשכב איתה והמצפון שלי לא נתן לי לעזוב אותה. יכול להיות שראיתי את הפוטנציאל שלה כאמא חכמה ואשה אחראית, יכול להיות עוד דברים, לא יודע. מה שחשוב הוא שאני היום תקוע איתה, אבל אני לא מצליח להוציא מהראש פנטזיות על אשה אחרת, יפה ונשית יותר. מה שעושה את המצב עוד יותר גרוע זה שאשתי מסרבת באופן עקרוני להתלבש יפה, להתאפר, לטפח צפרניים וכו´ (אפילו לגזוז צפרניים מדי פעם היא שוכחת) - כי היא טוענת שהיא פמיניסטית ושכל הדברים האלו זה קונסיפרציה גברית. אפילו שמלות או חצאיות היא מסרבת ללבוש - ולובשת רק מכנסיים. על להוריד את השערות מהרגליים אין בכלל מה לדבר... (וגם את בית השחי היא לא מגלחת) אני מיואש. זה הגיע עד כדי כך שאני חושב להתגרש ולחפש לי אשה קצת יותר נורמלית. אבל הילדים הילדים... זה כואב... לא יכול לחשוב על מה שהגירושים יעשו לילדים. אז חשבתי להתייעץ בכם. יש איזה דרך לגרום לאשתי להיות יותר נשית?

ran34

New member
שמעת על ´פלייבוי´?

תביא הביתה חוברת פורנו.. ותוודא שהיא תמצא אותה במיטה..באמבט. אולי ככה היא תבין את הרמז ותשתדל קצת יותר..

תגיש תביעת גירושין

תטען בה מה שטענת כאן ותתנה שלום בית בטיפוח אישי שלה. נראה אם היא תשאר פמיניסטית.

yosi43210

New member
אתה כנראה לא מכיר פמיניסטיות ../images/Emo13.gif

יש לי אישה פמיניסטית בבית. האמונה שלהן באידיאולוגיה הפמיניסטית יותר חזקה מזו של אלו באל-קעידה
מנסיון, לי נראה שהיא תעדיף לוותר עליו ולא על התורה שבה היא מאמינה. האם אני צודק, "לא מפסיק לפנטז"? יוסי

*אתה* כנראה לא מכיר פמיניסטיות

אני פמיניסטית ידידי היקר, מאז שצמחו לי ציצים, שזה די הרבה זמן. הרשה לי לתקן טעות נפוצה. פמיניסטיות לא מתנגדות לאסתטיקה. אנחנו מתאפרות, קונות בגדים, הולכות על עקבים, אפילו מגלחות רגליים, שומו שמיים. יש בינינו יפות, יש מכוערות והרוב סתם בחורות רגילות. על פי התיאור שלך, המקור להתנהגות של אשתך לגבי טיפוח הוא לא פמיניזם רדיקלי, אלא שפשוט זה לא מתאים לה כבנאדם ומצאה לה תירוץ להשתיק אותך: "פמיניזם". יש אנשים, וזה לא קשור אם הם נשים או גברים, פמיניסטים או לא פמיניסטים, שכל הנושא של אסתטיקה לא תופס מקום בחייהם. זה יכול לנבוע מחינוך, מאמונה ש"אני ממילא מכוערת אז למה להשקיע" או מאלף ואחת סיבות אחרות. במקום להחליט שהבעיה זה "הפמיניזם", משהו אמורפי ומעורפל שאי אפשר להתמודד איתו ברמה האישית - כדאי להתחיל להסתכל קצת יותר קרוב. מעולם לא האמנת שהאשה שלך יפה. וככה אתה מתנהג אליה. אני מתארת לעצמי איך אני הייתי מרגישה אם 15 שנים הגבר שאיתי לא היה נותן לי אף מחמאה, לא מתייחס אליי כנחשקת... - בטחון עצמי באדמה, בלי חשק להתלבש, בלי חשק להתאפר, בלי חשק להתקלח אפילו. בשביל מה? הרי האיש שאני רוצה ושילדתי לו שני ילדים ממילא חושב שאני מכוערת ומגעילה... ובתור מתבוננת מבחוץ, נראה לי שזאת זאת היא הסיבה לכך שאשתך לא משקיעה בעצמה. עשור וחצי משדרים לה שהיא מכוערת ושבחרו בה רק כי "לא היה לב" לעזוב אותה. בתור בעל אוהב, שרוצה אשה מטופחת, אתה צריך להתחיל לטפח את הבטחון העצמי של אשתך. אתה לא תשיג את מה שאתה רוצה אם תנדנד לה כל היום שתגלח בית שחי. במקום זה היא תהיה רק עוד יותר אנטי ותרגיש עוד יותר מושפלת. כדאי לך במקום זאת לקנות לה משהו יפה: בושם, חולצה, צעיף. תחמיא לה שהיא יפה ומושכת גם אם אתה לא מאמין בזה עכשיו . במשך הזמן (וזה לא צריך לקחת הרבה זמן) - הבטחון העצמי של אשתך בגוף שלה ובאיך שהיא נראית יחזור, ובלי נדנודים, היא בעצמה תרגיש צורך להיות יותר יפה, לסדר שיער, להתלבש נורמלי, להתאפר וכולי. ובקיצור - אהוב את האישה שלך. זה מגיע לה. שיהיה בהצלחה!

כמובן הפסקה הראשונה

בהודעה מיועדת ליוסי והשאר ל-"לא מפסיק לפנטז". סליחה אם מישהו התבלבל.

yosi43210

New member
את צודקת

אני מכיר רק פמיניסטית אחת לעומק
(אישתי) אבל ברצינות, יצא לי להכיר המון פמיניסטיות (גם כאלו שהולכות לקל"ף...) מהסיבה הפשוטה שאשתי היתה פעילה מאוד בתנועה הפמיניסטית ובארגונים הפמיניסטים השונים ברחבי הארץ (לא רק בתל-אביב), והכרתי דרכה המון נשים "עם שערות על הרגליים". שלא תטעי, אצל חלק לא מבוטל מהן זאת אידיאולוגיה ("למה לגברים מותר ולנו לא?"). אבל בתגובה המחוייכת שלי לאיש המערות, דיברתי על האמונה באידיאולוגיה באופן כללי, לאו דווקא על שערות ברגליים. אישתי, דרך אגב, לא הגיעה לקיצוניות של האישה ש- "לא מפסיק לפנטז" מתאר. אני מאוד נהנה ללטף את רגליה...
יוסי

קרןב

New member
למה זו קיצוניות?

למה כולם פה מניחים שאשה צריכה להדס על עקבים, לגלח רגליים ולהתאפר? למה אם מישהי מסרבת להכנע לתכתיבים הללו, מייד היא מוגדרת כ"לא נורמלית" או "קיצונית"?

אני לפחות לא אמרתי שזו קיצוניות

בכל מקרה יש הבדל בין "להדס על עקבים לגלח רגליים ולהתאפר" לבין לשמור על אסתטיקה בסיסית, שהיא מאפיין תרבותי וחברתי. אפשר לנעול נעליים שטוחות אבל אופנתיות, להתלבש נוח אבל יפה ונעים לעין. זה צורך שלנו כבני אנוש ולא קשור אם אנחנו נשים או גברים. היום גם גברים מודעים לטיפוח יותר מתמיד: בגדים, בשמים, מורידים שערות מכל מיני מקומות וכדומה. גילוח רגליים הוא גם עניין של נורמה חברתית. בסקנדינביה נשים שלא מגלחות רגליים נחשבות סקסיות מאוד. פה זה קצת יותר בעיה מבחינה חברתית. את יכולה לא לגלח רגליים אבל "לא נורמלי" זו הגדרה חברתית ובמדינות כמו ארצות הברית או ישראל, אי גילוח רגליים זה "לא נורמלי". אולי זה עצוב שזה ככה, אבל זה ככה. מצד שני כמה כבר שערות יש לסקנדינביות הבלונדיניות על הרגליים. אם כי גם כאן יש נשים יפהפיות שבוחרות לא לגלח רגליים וזה לא גורע מיופיין והן מוצאות לעצמן גברים נהדרים (אני יודעת. יש לי חברות כאלו). אבל - במקרה הספציפי הזה לא מדברים על מישהי שרק החליטה שהיא לא רוצה עקבים גילוח רגליים ואיפור, כלומר "סממני דיכוי שוביניסטי" אלא על מישהי שיש לה בעיה כללית עם אסתטיקה ודימוי עצמי. וזה משהו אחר לגמרי.

כאשר התחתנת איתה

לא ידעת שהיא כזאת? נראה לי שהתעוררת מאוחר מדי. אתה יכול באמת לעורר את קנאתה ולהראות לה שאתה מסתכל על נשים אחרות, מטופחות יותר, שתתחיל להרגיש את האיום ולטפח את עצמה. אני לא אומרת את זה מנקודת מבט שוביניסטית- גם גברים צריכים לטפח את עצמם אם הם רוצים שהאישה שלהם תימשך אליהם. שלא תיקח אותך כמובן מאליו! ואם זה לא יעזור והיא מקרה אבוד תצטרך לשקול מה לעשות הלאה- לפנטז על אחרות או אפילו לבגוד, או להישאר איתה ולפנטז שהיא אחרת.

maof

New member
פנטזיה.....

אני חושב שאתה כן יכול להסביר הכל עינין של גישה........ אם הדברים מגיעים מתוך כפיה או מתוך בקשה?? אולי הסבר קטן שלך לגבי איך היא תרגיש כלפיך אם אתה תזניח את עצמך....ותיראה כמו אדם בגיל 100 החזות החיצונית של בן/ת הזוג צריכה להיות עבור האדם שאיתו היא חייה ולא בכדי להוציא עיניים לאחרים צורת הלבוש לא צריכה להיות פרובוקטיבית אבל להרגיש שאנשים מסתכלים ואומרים........ וואלה היא....הוא....נראה/ת טוב עושה לכל אחד הרגשה טובה מעוף

פלסטיק

New member
היתה פה בפורום לפני פחות מחודש

מישהי עם בעיה דומה, בעל שמגדל כרס תעשה חיפוש נראה לי שהתשובות שם רלוונטיות

aphanisis

New member
ידידי אתה בבעיה.........

אישה שלא מרגישה מוזנחת לא יכולה לשנות את עצמה......היא לא מרגישה שהיא נראית רע ....שמנה ....מוזנחת וכו´. אתה צריך לגרום לה להרגיש זאת ........ורק אז השינוי יבוא ממנה .......וזאת יכולה להיות תחילתה של ידידות נפלאה!!!

orom

New member
מה חשוב לך יותר?

אשה טובה ואם מסורה או אסטתיות? והתשובה ידועה רק לך. ברגע שתהיה לך תשובה אמיצה וכנה לשאלה הזו תדע מה לעשות. חוץ מזה גם אשתך סביר להניח מוותרת על דברים שלא מוצאים חן בעיניה. ולכן לדעתי הסוד הוא קבלה ופשרה. תלמד לקבל את אשתך כמו שהיא ולדעת להתפשר איתה. גם אם תתגרש ממנה ותתחתן עם אשה אחרת שהיא מטופחת ואסתטתית סביר להניח שדברים אחרים לא ימצאו חן בעיניך. יכול להיות שהיא לא תהיה חכמה או אחראית ומה תעשה אז? תתגרש גם ממנה ותמשיך לחפש??? שוב לדעתי הסוד הוא פשרה וקבלה.

זוזו זוזו...יש מקום לאישה!?

וגם אם לא ....... אני יודעת לדחוף יפה! :))) 1. השאלה מה יותר חשוב לך : לממש את הפנטזיה או להשקיע במה שיש לך? 2. בהנחה שבחרת באפשרות ב´ הרי שאין גבול לאפשרויות שלך החל בכרטיס למכון יופי לנופש, לקנות מתנה ליום הולדת - מכונות גילוח, בושם, שמלה סקסית , איפור וכו´..... ותראה לי את האשה שתתנגד לפינוק כזה. 3. לא כתוב בשום מקום שאישה פמינסטית צריכה להיות מוזנחת. אומנם ענין שריפת החזיות לא מוסיף הדר לחזה D אבל בהחלט לא זו היתה הכוונה. גם אישה "פמיניסטית" יכולה להיות נשית ואין קשר בין השניים. חיפוש ה"נשית" מריעה למהפכה הפמיניסטית.

system 1

New member
../images/Emo45.gif תקשיב לאישה

"שקר החן והבל היופי" לא במציאות שלנו אז אם תשקיע תמצא שגם אשתך "החיה" תהפוך לנסיכה .... ואתה "הנסיך" מהפנטזיות תגיע על סוס לבן רק אל תשכח את המשיח איתך מאחור על חמור לבן לקשור ...

פמינזם לא קשור לשערות ברגלים

אלא למודעות נשית. והשאלה הבסיסית- פעם אותה אישה באותן נתונים משכה אותך ,ועכשיו לא? מה קרה? ואם גם בעבר לא משכה אותך? מה הביא אותך לשנות את התייחסותך?

שיטת "ההיפך"

אולי כדאי שתדבר איתה. תאמר לה מה אתה כל כך אוהב (!!!) בחיים המשותפים שלכם, כמה היא אחראית, דואגת לבית וכו´ (תתן דוגמאות קונקרטיות !!), ותסביר לה גם שאתה אוהב אותה מאוד וטיפוח בסיסי שלה מאוד חשוב לך. תשאל אותה מה היה קורה אם אתה לא היית דואג לטיפוח בסיסי - לא גוזז ציפורניים, לא מסתפר, לא מתקלח וכו´. אחרי הכל אתה אומר שהיא חכמה ואחראית, אני מקווה שהיא תבין. אפשרות נוספת זה אולי להתייעץ עם חברה קרובה שלה. ואפשר גם לצאת איתה לסוף שבוע במלון שכולל גם עיסוי וטיפוח הגוף. בהצלחה.

למעלה