לא יודע מה לכתוב כאן. ראו את הסרט.

angeleyes

New member
לא יודע מה לכתוב כאן. ראו את הסרט.

חוו דעתכם. ד"א, מדברים שם על "קאלי". מישהו מכיר?

Beowolf

New member
תמיד אהבתי לשחק עם מקלות . . .

תמיד אהבתי לשחק עם מקלות...והיום אני לומד מקל בו(בין השאר). לי זה נראה כמו חבורה שמנסים לחזור לתקופת הילדות שלהם בעיקר איך שהם מתגאים בחבורות על האמות והבחור עם פצע מדמם בראש, אבל לכו תדעו, אולי אנחנו רואים כאן את היסודות ל"סאוואט" האמריקאי ?!

כמו שאמר אוהד קדם בשרשור הקודם

כמה קל לשפוט... הדוג ברודרז, שאת אתרם ראית, מתחלקים לשתי קבוצות: הוותיקים, וה"חובבנים". החובבנים הם אכן אותם סרוטים שמחליטים שמה שמתאים להם בחיים, אחרי אימונים אילו או אחרים, זה לעלות ל full contact stickfighting, שאינו נגמר שם (כפי שניתן לראות - כולל גם מכות, ירידה לקרקע וכו'), עם מיגון מינימלי - קסדה וכפפות. תגידו מה שתגידו, זה דורש אומץ. הקבוצה השניה, של החברה' הוותיקים, עושים את זה כבר שנים, והם אמני לחימה וותיקים ומשובחים, שהתמחו בעיקר בקאלי, אבל גם בקרבי קרבונג, BJJ אצל האחים מצ'אדו, וסכין אצל כריס סיהוק. מעבר לאקשן ולמכות, יש להם כמה קטעי הורדה לווידאו שבו הם מלמדים טכניקות, ואז רואים את היופי של התנועה שלהם. גם בחלק מהקרבות עצמם, דרך אגב, רואים את המיומנות. כל מי שטוען שזה נראה כמו "ילדים הולכים מכות" לא חווה קרב מקלות. נקודה.

הקאלי של משפחת סייהוק

קריס סייהוק עומד בראש שיטת סייהוק קאלי, שזו אמנות לחימה פיליפינית. מקובל היה בפיליפינים כי אסכולות (או תת-אסכולות, קרי ורסיות מסוימות) נקראו עש' המשפחה (חאמולה אם תרצה
) ממנה באה. במשפחת סייהוק מתרגלים את הקאלי שלהם ביד ריקה, במקל קצר, בשוט אך בדומה מאוד ל- CSSD ארניס: מהלך שמם לפניהם בזכות ההתמחות בסכין. הסייהוקים מאמינים בלשאת מס' רב של כלי להב בכל עת: חלקם לצורך הטלה ממרחק. אופן הלימוד הבסיסי, מתבסס על מודולות -קרי קומבינציות של תנועה. לא יודע לספר לך על כ-ל אסכולות הלחימה הפיליפיניות האחרות אבל לפחות אצלנו משלבים מודולות עם שיטות אימון נוספות כגון "אבסדריו" (שבדומה מאוד לסייף, מלמד קודם כל סדרת הנפות של הלהב ורק אח"כ נכנס ללימוד מודולות כאלו או אחרות)... קריס מעביר באופן מאוד מסורתי לחימת סכין פיליפינית ומלמד ללכת ישר על חיתוכים שלצורך קטל. וכפי שהזכרתי: הוא מומחה גם בטלות סכין. בראם לעומתו מדבר על ניטרול של היריב וקטילתו רק אח"כ אם וכאשר יתעורר צורך. בראם מלמד חומר נוסף בצד הסכינאות הפיליפינית ואצלנו אין אימון בסכיני הטלה. החומר של סייהוק טוב, מענין ומומלץ. בסה"כ: רב הדמיון על השוני. עקרונות הלחימה זהים כמעט לחלוטין ויש בעיקר הבדלים מנטאליים בגישה לנושא ההגנה העצמית. יובל.

Sensei

New member
ALL RIGHT

Now that is the real American Spirit.It's called "KILL THE SON OF A BI-CH". It's that spirit that has made the U.S.A what it is, a 'VERY VIOLENT COUNTRY'.​

nage

New member
ראיתי על זה פעם כתבה בTV

אין פה שום אומנות לחימה זה סתם חבר'ה שנהנים לקרוע אחד לשני ת'צורה בעזרת מקלות קצרים.

כן, מישהוא ../images/Emo13.gif ...

מהעבודה אני לא יכל להיכנס לקישור (החברה בה אני עובדת מגבילה אתרים מסויימים) ולכן לא אוכל להתייחס לתוכן. אם-זאת: "קאלי" הוא שם כללי לאומנויות לחימה במקורן בארכיפלג הפיליפיני (כולל לפעמים גם איזורים באינדונזיה ומאלזייה). "קאלי" היא סוג של חרב עתיקה אך הכוונה לעייננו היא כשם הנרדף - ל"ארניס" או ל"אסקרימה". ישנם הרבה סגנונות (נשק ויד ריקה) והרבה בתי-ספר בעיקר בארה"ב: חלקם רציניים יותר - חלקם...

אם מדובר ב- dog brothers

הרי שזאת היא קבוצה יאפית למדי, הכוללת: גם מרביצנים חובבנים שאין בינם לבין אמנות לחימה דבר, וגם אומני לחימה טובים. המשותף לכולם הוא רצון (התמוה בעיני) להילחם במגע-מלא עם מקלות לא מרופדים.

דוג ברודרס

בתשובה ליובל נחמקין, קשה לאפיין את הדוג ברודרס כקבוצה יאפית, המייסדים שייכים דווקא לדור וודסטוק והם נהנים משני דברים עיקריים, ממכות ומהאפשרות לבדוק, גם אם במחיר פציעות, את הרמה המקצועית שלהם. אני למשל די התחברתי אליהם בחלק מהדברים ויש עוד כמוני באקב"ן. עניין של נטייה אישית.

לבריאות ../images/Emo122.gif ../images/Emo101.gif סילביו...

זה שהענין אינו לטעמי האישי, אינו מעיד מאום על איכותו... רק על טעמי האישי... גם אצלנו בארניס (בעיקר בארה"ב) יש כאלו שמוכנים לוותר על תקינותן של רקמות סחוס ועצם ומוכנים אף להקריב שיניים ותאי מוח כדי לחוות את ה- rashשל מגע מלא עם מקלות "חיים". אני לא מציין זאת בציניות אלא כעובדה. הרשות בהחלט נתונה בידי המחליט. אנו ב- CSSD ישראל משתמשים בקרבות: בנשק (חרבות, סכינים ומקלות) מרופד אך קשה מאוד ומכאיב מספיק כדי להצדיק הגנה של קסדות ראש. אנו סבורים כי די בזה עמ' להמחיש לתלמיד את האינטנסיביות של קרב בכלי-נשק: את הקלות שבלאבד אותם, את הקושי שבלתמרן עימם בטווח אפס, את העוצמה שניתן להפיק מהם ועוד ועוד ... אגב אנו קוראים לעצמנו בחיבה: the dog sisters

Pyongwon

New member
דעתי- מגעיל. שום אומנות שם בכלל,

בלי לפגוע באף אחד. אני אישית לא הייתי נכנסת לזה. אבל כל אחד כרצונו...

אני הולך להיות קצת תוקפני

מה בדיוק מגעיל בזה? אמנות לחימה, בהנחה שאדם מגדיר את מה שהוא עושה ככזאת, מטרתה ועיסוקה היא לחימה. לחימה היא דבר לא נחמד, לא נעים, ולא יפה. באומנות הלחימה אנו מנסים לעשות כמה שיותר סדר בבלאגן - בעצם די-קונסטרוקציה של הכאוס, במטרה להיות מסוגלים אחר כך, מאבני הבניין האלה, ביום פקודה, כאוס אחר, מוצלח יותר לצרכינו. כן א"ל שאני מכיר מפרקת את הקרב לגורמים קטנים, ומתרגלת אותם, באם בצורת קאטה, או בצורת תרגילי זוגות. השאיפה שלנו במציאות היא, להיות מסוגלים לחבר מחדש, לטובתינו. קרבות אימון ותרגול, רנדורי ושאר השמות, הם נסיון לעשות את ההרכבה-מחדש הזאת בתנאים כמה שיותר קרובים לתנאי אמת. כמה שיותר קרובים = כמה שטעמינו מרשה לנו. יש אנשים שמסתייגים מקרבות מגע מלא, ויש שאוהבים אותם. יש כאלה עובדים עם חוקים יותר מסייגים, ויש כאלה שעם פחות, יש עם מיגון ויש בלי - אבל השאיפה של לוחם, כדי להיות לוחם, היא לתרגל כמה שיותר קרוב למציאות. אם אתם מרגישים שזה לא לטעמכם, שאופי התרגול ה"קרוב למציאות" הזה לא מתאים לכם כי אתם לא מחפשים להיות לוחמי-על-בושידו-נינג'ות-קרב - זכותכם המלאה לאמר זאת. אבל לבוא ולזלזל רק בגלל ש-you can't stand the heat - לדעתי מדובר בצרות אופקים. אני אחזור שוב - בקרבות הללו היו כמה דברים מדהימים. אולי לעין בלתי מיומנת זה נראה כמו מכות, אבל קרב מקלות זה דבר איום ונורא - המקל הוא מהיר בטירוף, וכואב יותר מכל אגרוף או בעיטה שאתם יכולים לחשוב עליה. העובדה שאנשים מקפידים על עבודת רגלים, על טקטיקות קרב, על זרימה, על הגנות, ולא מאבדים את האשתונות גם כשהם חוטפים מכות - מה מגעיל בזה? עכשיו, לגבי הסיסמא - higher conciousness through harder contact - זה לא משהו שהייתי הולך לעשות אישית עכשיו, ואני לא יודע אם הייתי מפנה תלמידים שלי (אם יהיו לי) לעשות את זה, אבל זה משהו שאני מעריך - לקחת את האומנות שלך עד הסוף. בברכת "Oh great Creator of Being, grant us one more hour to perform our Art and perfect our lives." האפור

WaveGal

New member
אולי אתה יודע אם הם החתימו את....

...המשתתפים על טפסי ויתור ואיזה ביטוח צד שלישי יש להם?

למעלה