לא יודע למי להצביע

dw2322

New member
כרמל שאמה בחור טוב

אבל יש לי בעיה עם זה שפורסם שיש לו... 10 דירות בר"ג. עשר!
הברנש צוציק בן 40. אמנם משתכרים יפה כחבר כנסת במשך כמה שנים, אבל לא עד כדי כך יפה. מילא דירה אחת להשקעה או שתיים - זה עוד נורמלי, אבל 10?

משקיעי נדלן מהסוג הזה הם חלק ממה שהזניק את מחירי הדיור בישראל בשנים האחרונות

סיבה חלקית בכל אופן. העיקר זו הורדת הריבית בשנים האחרונות עד לרמה אפסית, כשגם בנק ישראל סופסוף מודה בבעיה.
נקווה שהריבית תעלה בשנים הקרובות ואז חלק מהמשקיעים יעברו חזרה להשקעה במוצרים פיננסיים במקום בדירות.
כיל שלי למשל משלמת כפול מכל דירה בת"א
(תשואת דיבידנד נוכחית של 8% ברוטו, 6% נטו, יש לסייג ולאמר שסביר להניח שבעתיד זה ירד, הנ"ל איננה המלצה לפעילות בני"ע מכל סוג שהוא)

טוריסט

New member
תל אביב בורגנית? כמו לכתוב כדור מרובע

נכון שצפון תל אביב בורגנית, אבל כשמדברים על תל אביב מדברים בעיקר על האזור שבין ארלוזורוב לפלורנטין, ועוד כמה שכונות בצפון העיר ובדרומה שהתמרכזו. ומדובר באחת הערים התוססות והכיפיות ביותר בעולם. הכל ולא בורגנית. נכון גם, למרבה הצער, שיש אזורים שהופכים ליותר ויותר בורגנים, אבל הגלישה לדרום העיר אולי מפצה על כך, אני מקווה. ופלורנטין היא השכונה היפה הכי מכוערת שאני מכיר ולהיפך. יש שם אווירה שאין בשום מקום בתל אביב, ולא רק לבני עשרים פלוס. ו"מבעד להריסות" יש הרבה יופי, וגם הרבה בנייה חדשה ויפה. ובקרבת השכונה ובתחומה שלושה מהרחובות הכי יפים והכי מבוזבזים בארץ מההיבט האסתטי, דרך יפו, לוינסקי והרצל.

dw2322

New member
מרכז ת"א הוקם כבורגני

ככה לפחות הוא הוקם בשנות ה 40 וה 50. זה שלתקופת מה הוא דעך ונכנסו אליו צעירים למשך מספר שנים לא משנה את אופיו הראשוני.
אם אינני טועה תרבות בתי הקפה לא היתה נפוצה אז בארץ כמו בת"א, ובל נשכח את התיאטרון ובתי הקולנוע. בורגנות אירופאית קלאסית.

פלורנטין עוברת כיום פיתוח משמעותי (מסה של בנייני מגורים חדשים, בית ספר, מתנ"ס) ולהערכתי הוא ישנה את אופיה בעוד עשור מהיום וגם היא תתברגן. אני לא בטוח אם זה דבר טוב או לא, שכן שכונות רגילות יש הרבה, בעוד כיום היא מציעה ייחוד לחבר'ה צעירים. אחרי שיגורו גם משפחות אני צופה חיכוכים.
אם תנסה להרהר כהיסטוריון מדוע היא ייחודית תגלה אולי שזה נובע מכך שזה היה אזור משולב תעשיה קלה (ולכן לא גרו בו משפחות), שהכסף הגדול במגורים דחק הצידה (בתחילה של צעירים ובהמשך התברגנות).

droriko

New member
פלורנטין בתחילתה כן היתה שכונה של משפחות

זאת היתה שכונה עוני עם תמהיל של כל המוצאים,עם יתרון לסלוניקאים. מילידי השכונה ניסים אלוני,חיים טופול וטוביה צפיר.

עלה13

New member
גם כיום יש גרעין מתפתח של משפחות...

לדעתי כמי שחי בה עשור, עתיד הגרעין הזה בהשתלבות באופיה, ניסיון להפוך אותה לשכונת מגורים בפגיע באופיה שמגביל את תכניה היום לא כל כך יצליח. השכונה מאוד חסרה בשטחי ובמבני ציבור, גנים, כיתות גן ושירותי ציבור, טיפת חלב, קופת חולים ובעיקר ניקיון ותחזוקה, המחירים מטורפים והיא זקוקה לדיור בר השגה.

droriko

New member
אני אמנם לא רואה עצמי בעתיד הקרוב כאבא

אבל אם הייתי צריך לגדל את הילדים שלי, זה בטח לא באיזור של פאבים ושיכורים ונרקומנים

טוריסט

New member
נו, באמת. "נכנסו אליו צעירים למספר שנים"?

אתה מסתובב בתל אביב לפעמים אחרי השעה שמונה בערב? :) וזה שהוא הוקם בשנות ה40 וה50 כבורגני לטענתך, זה לא קשור לעשרות השנים האחרונות. העיר היא אחת הערים התוססות שיש, מלאה צעירים, בתי קפה, פאבים וכו'.

באשר לפלורנטין, ראשית, רוב הדירות החדשות בפלורנטין הן דירות קטנות ומדובר בהרבה מאוד דירות, ככה שאני לא בטוח שהיא תתברגן כל כך מהר. שנית, אתה לא יודע אם זה רע או טוב? אתה רוצה שכל תל אביב תהיה משעממת כמו צפון תל אביב? אני חושב שזה יהיה עצוב מאוד.

dw2322

New member
אני מסכים איתך בעניין אבחון הדירות הקטנות בה

הנבנות בשיעור גבוה בהרבה מאשר בשכונות רגילות, ולכן היא ככל הנראה עדיין כן תשאר מיוחדת.
לגבי הרע או טוב, מאחר וזה מה שהתושבים מבקשים (מתנ"ס,בי"ס) וזה מה שהם מקבלים הרי שלקבוע שזה רע נראה לי לא במקום.
אתה צודק בהחלט שהכנסת אלמנטים אלה תשנה את אופייה, ולכן מי שאוהב את אופייה הנוכחי, להערכתי, יתאכזב, ובעיניו זה יהיה רע או עצוב.
העדר מבני ציבור כאלה קובע את הרכב האוכלוסיה. למשל, ב"שכונת" מגדלי נאמן בצפון העיר, ליד הים (בסוגריים כי שכונה מבחינתי זה היקף תושבים גבוה יותר) אין בית ספר ואין גן ילדים. כתוצאה מזה משפחות לא מגיעות לגור שם, למרות הדירות הגדולות (והיקרות) ולכן הסטיגמה על השכונה היא שגרים שם בעיקר נערות ליווי וגרושים מזדקנים.

דוגמה אחרת - בשכונת כוכב הצפון עד היום אין בי"ס יסודי, ויש מעט תושבים שלא מתלהבים במיוחד מכך שסופסוף עתיד לקום כזה בעשור הקרוב (בי"ס, או יותר נכון הילדים שבו, זה אלמנט שמייצר רעש, יש כאלה שלא מתלהבים מזה, בעיקר מי שאין לו ילדים). מרמור שלטעמי לא במקום כי מלכתחילה היה מיועד לקום בי"ס יסודי בשכונה, ופשוט זה לקח זמן (די הרבה זמן, כבר עברו 20 שנה מאז הקמתה, כיום, בעקבות הקמת הרבה בניינים חדשים בשנים האחרונות, היקף הילדים צפוי לעבור מסה קריטית ולכן, סופסוף, יוקם בית הספר היסודי).

עלה13

New member
אני לא חושב שהסוגיה היא בורגנות או תוססת...

אלה על עיר שמאפשרת לחיות בה, חסר בעיר תחבורה ראויה (הולכי רגל, אופניים, תחבורה ציבורית תדירה), דיור ושכירות (לחיות ולעבוד) במחיר שפוי, ניקיון ואוכות סביבה, אפשרות ליצור בה כאמן וכיוצר לאורך זמן, טיפוח עסקים ויוזמות של עסקים קטנים, אלו הם דברים שנפגעים בשנים האחרונות, העיר לא יכולה להתקיים על "בובו" (בורגנים בוהמיינים) ועל הי טק וסטארטאפ בלבד, זה מורכב ולא רק התמודדות של תל אביב אלה של ערים גדולות באירופה ובכל העולם.

dw2322

New member
בסדר,של עידן עופר ושלי,למה להיות קטנוני?

מזכיר את הבדיחה הבאה:
פיל ועכבר רצים במדבר. אומר העכבר לפיל: "יווו, תראה כמה אבק אנחנו עושים"

במקרה זה מדובר על הכנימה, שעל כנף היתוש, שעל העכבר.

למעלה