לא יודע במה לבחור...

chingoya

New member
לא יודע במה לבחור...

לפני שנתיים עשיתי איבחון מקצועי ונאמר לי שם ללכת לכיוון של הנדסת אלקטרוניקה, או הנדסת מחשבים, היתה גם איזו הערה לגבי אדריכלות... בכל מקרה לקחתי את זה ברצינות ובשנתיים שלאחר מכן עמלתי קשה לשפר ולהשלים בגרויות, כך שבגיל 28 אני אוכל להתחיל אוניברסיטה... אבל זה לא הלך כל כך (הבגרויות, כלומר ה-5 יח' הריאליים) ומה גם שפתאום כבר לא נראה לי שהנדסה היא מקצוע כל כך מושך, כנראה בגלל הקושי עם המקצועות הריאליים...ו(קושי עוד יותר גדול בלבקש עזרה..אבל זה כבר משהו אחר) בעצם שמתי לב ששום דבר לא ממש מושך אותי. בצר לי הבנתי שבשנה הזו אני כבר לא יוכל ללכת לאוניברסיטה, או לימודי תואר- אפילו אם כן הייתי סגור על משהו, אז החלטתי (גם הודות ל סיוע של דמורליזציה מצד אבא שלי) לחפש משהו אחר, חשבתי על משהו כמו מסלול MCSE שיוביל אותי לתחום אחר במחשבים.. לא בדיוק הנדסה ואולי יותר מטכנאות PC רגילה (התחום שבו אני עוסק כרגע). כעת, כלומר מחר, אני צריך לתת תשובה אם אני רוצה להירשם לקורס במכללה מוכרת על ידי מיקרוספט (יש שמונה כאלו- אני מדבר על "היי טק" בהרצליה), אבל פתאום התחילו לצוץ כל מיני שאלות.. אם זה באמת מה שאני רוצה? או אם ויתרתי על אפשרות לתואר אקדמאי רציני יותר, הרי עם תואר MCSE אני מניח שלא ממש ניתן ללכת ל"מכולת" ואם אצליח לשפץ במשהו את הבגרות שלי, לפחות מתמטיקה, האם מישהו בכלל יקח אותי אחרי שאסיים תואר ראשון, נאמר..איפשהו ככה בגיל 33..(חלק מהדמורליזציה של אבא שלי). ואם אני כן אעשה MCSE אני לא יודע מה זה באמת ייתן לי... כמה זמן בכלל אפשר לעבוד בזה ולאן ניתן להתפתח משם... בקיצור אני נמצא בברוך רציני, גם איני יודע מה אני רוצה, גם איני חושב שמה שאיבחון מקצועי כיוון אותי - באמת מתאים לי, וגם שבגילי (28) זה אולי קצת מאוחר ללכת ללמוד תואר ראשון או הנדסאי... אולי זה רק נדמה לי (לגבי הגיל), אבל אני לא יודע ואני די פוחד לעשות טעות...

asi_blond

New member
היי

קודם כל.. כדי שתדע שגיל 28 להתחלה של תואר אקדמי הוא בכלל לא מאוחר. סיפרו לי הרבה אנשים שלמדו הנדסות שונות על חברים שלהם עם משפחה וילדים שמסיימים את התואר בגיל 30 +. לפי דעתי, תתחיל ללמוד מקצוע מחשבים בסגנון MCSE , למרות שאני שונא את מיקרוסופט. יש גם הסמכה של cisco שנקראת ccna או משהו כזה, שמתמקדת יותר על linux. בכל מקרה, אתה יכול להתחיל לעבוד בכזה דבר ולהתפתח בתוך הנישה הזו, ושיגיע הזמן, אם תרצה תואר אקדמי בתחום המחשבים, אתה יכול ללכת לתוכניות לימודים שמכוונות לאנשים עובדים והלימודים נערכים בערב פעמיים בשבוע. למשל במכללה האקדמית ת"א-יפו תוכנית שנקראת מעו"ף.

למעלה