לא יודע אם זה שווה דיון

patetta

New member
לא יודע אם זה שווה דיון

אבל קראתי עכשיו את הכתבה על לוחמי הסומו במוסף של מעריב ושמתי לב שלמטה היתה תמונה של ילדה ערביה בת 14 ששוקלת 78 קילו.היא הגיעה לקראטה בכדי לרזות אך המאמן אמר לה שיש לה גוף מתאים יותר לסומו ומאז היא עברה לסומו ועושה שם חיל. אני חייב להגיד כמה דברים על הדבר הזה: 1)בחיים לא הייתי מסוגל להסתכל בעיניים של תלמידה שלי,ילדה בגיל ההתבגרות ,שבאה אלי כדי להוריד משקל ולהגיד לה:"תשמעי הגוף שלך מצוין לסומו" הפרעות האכילה שהיא תיכנס אליהם בעקבות ההערה הזו יעיקו על המצפון שלי כל ימי 2)לא ידעתי שספורט סומו הנשים מפותח במגזר הערבי.מישהו יודע אולי איפה הילדה הזו מתחרה/מתאמנת 3)היה כתוב פה שהוא5 מאמן קראטה.אני לא בא מתחום הקראטה אבל לא נראה לי שמאמן קראטה יודע גם סומו

ננדין

New member
יש במקרה איזה קישור לכתבה?

למרות שהוא בעיתונות הכתובה...

anush91

New member
אוי ואבוי...

קודם כל:זה נראה לי לא בסדר שהיא באה להתאמן כדי להוריד במשקל. מה היא חושבת שקארטה זה מכון כושר?! זו יכולה להיות רק תוספת . ומאיפה המאמן יודע משהו על סומו ?! מה שהוא עשה זה כאילו "לסלק" אותה מהמכון שלו. ככה הוא מפרסם את עצמו? לדעתי זה טפשי. אני מסכימה בנוגע להפרעות האכילה שיגרמו כתוצאה מהסומו, הילדה רצתה לרזות...הוא שלח אותה למקום בו קורה ההפך- משמינים.

Tonjin

New member
מה הבעייה בללכת להתאמן בקראטה

ולא במכון-כושר כדי להוריד במשקל? (מה גם שבמגזר הערבי כנראה יש יותר מכוני קראטה ואגרוף ממכוני כושר) ולפני שממהרים לשפוט מקרה שלא מכירים, אולי כדאי לקרוא את הכתבה (טיפ קטן: לא חושב שיש אף אורוות סומו בארץ בה מכינים ואוכלים צ'אנקו-נאבה)

broccoli

New member
מעניין שבשבילכם "הפרעת אכילה" זה

כשלא רוצים לרזות. אם המאמן היה גורם לה להרעיב את עצמה אין פה שום הפרעה. ממש. לא מכיר אותה, לא יודע מה המשמעות של המשקל שלה, אבל לעודד אותה להתאמן ולקבל מזה סיפוק ודימוי עצמי גבוה נשמע לי חיובי.

patetta

New member
אני התכוונתי

שבמשפט:"יש לך גוף מתאים לסומו" הילדה תיפגע ותגזור על עצמה דיאטה חריפה. הבעיה השניה שלי היא שמאמן קראטה מתיימר להיות גם מורה לסומו

patetta

New member
מענין מאוד.החכמתי

אז ניתן לאותו מורה את ההנאה מהספק.

Tonjin

New member
שוב, בלי התייחסות לכתבה עצמה אין על

מה לדבר.. לנקודות שלך אחת לאחת. 1) אמרת שהילדה "עושה חייל" בסומו, יתכן שהמאמן עשה את הדבר הנכון - יתכן שמדובר במצב שאימון פיזי ודיאטה לא יפתרו ומי יודע - אולי עכשיו כשהיא מצליחה היא תוכל לאהוב את עצמה גם עם הקילוגרמים העודפים שאולי לא הייתה מצליחה להשיל בקראטה.. 2) לא ידעתי שסומו נשים זה ספורט מפותח בכל מגזר שלא יהיה, כולל ביפן.. 3) לא חסרים מאמני קראטה שיודעים גם ג'ודו, BJJ ואפילו מתמטיקה, אני לא מבין מדוע העובדה שמישהו הוא מאמן קראטה צריכה לפסול אותו מלדעת דברים אחרים.. שוב, אם כבר אני מופתע שיש בכלל מאמני סומו בארץ... אבל כאמור מדובר בספקולציות בלבד, הייתי שמח לראות את הכתבה..

patetta

New member
תפתח את מעריב

זו אפילו כתבת שער ובדיוק כמוך הייתי מופתע שהמאמן יודע סומו.ואני עדיין חושב שבתור מאמן (לא תזונאי ולא רופא)הייתי משלב אותה ביותר פעילות אירובית ולא מעלה על דעתי להגיד לה שהגוף שלה מתאים לסומו

Tonjin

New member
לצערי (או שלא?) אין לי גישה לעתונות

מודפסת בעברית.. דווקא נשמעת מעניין הכתבה, אפילו עם יודעים שהדבר האמין היחידי שכתוב בעיתון זה המחיר שלו (טוב, לפעמים גם התאריך..) ובקשר לסומו, האימון הוא אירובי לא פחות (ואולי אף יותר) מהרבה אימוני קראטה..

אבל למה לא?

אולי הגוף שלה באמת מתאים לסומו? עובדה שהוא צדק, והילדה "עושה חיל".

patetta

New member
לדעתי

מדריך צריך להיזהר במה שהוא אומר לתלמידים שלו במיוחד כשהוא אומר לילדה שרוצה להוריד במשקל שיש לה גוף מתאים לסומו.אני באמת חושב שהילדה יכולה לקחת את זה למקומות לא נכונים ולפתח הפרעת אכילה

למעלה