לא יודע איך לתאר

davidbel2

New member
לא יודע איך לתאר

שלום אני בן 24 ועובד כקבט בבית מלון בזמן האחרון התגלתה לי בעיה שדי קשה לי לתאר אותה אבל היא נובעת מי זה שהיידים שלי מתחילות לירעוד די חזק בזמן העבודה, במיוחד שמסתכלים עליי אנשים "חשובים" כמו מנהלים אני אביא דוגמא אני בתור קבט צריך לפתוח דלת לאורח או לתקן אותה בוא נגיד ככה כשאני לבד עם האורח אני עושה את זה טוב מאוד ולא קורא לי שום דבר, אבל אם פתאום יבוא המנהל שלי ויעמוד ליידי פתאום אני ירגיש סוג של התרגשות והיידים שלי מתחילות ממש לרעוד, יש עוד הרבה דוגמאות איך אני מטפל בזה? חשבתי ללכת לרופא אבל לא ניראה לי שזה יעזור..... יש פיתרון לזה? זה די חדש אף פעם לא היה לי במצב כזה....

לא מתיימרת לאבחן אבל

זה נשמע כמו סוג של חרדה חברתית. (חרדה חברתית יכולה גם להיות נקודתית/ספציפית, כמו למשל אדם יכול להיות "בסדר" בחברה מסוימת אבל לפחד מבעלי סמכות כמו במקרה שלך, הבוס). בכל אופן בכל סוג של חרדה אפשר ורצוי לטפל בשיטת CBT (טיפול קוגנטיבי התנהגותי) שבו אתה מקבל כלים לשינוי דפוסי חשיבה והתנהגות על מנת להתגבר על החרדה.

Shazi

New member
../images/Emo45.gif ובייחוד כשמדובר בעיקר בעבודה על

הסימפטום הפיזי הספציפי, כי כפי שציינת הוא זה שמפריע לך. בכלל לא בטוח שהסימפטומים האחרים מפריעים לך. לפיכך, הטיפול שנטע הציעה יכול לעזור לך תוך מספר קטן של פגישות, בהנחה שהסיבה היא פסיכולוגית בלבד ולא פיזית.

גרא.

New member
davidbel12,כן,רעידה בידיים,זה אחד הסממפטומים

של חרדה חברתית.בכדי להעריך אם החרדה הזו באה לידי ביטוי גם בסיטואציות אחרות,אנא מלא את שאלון ליבוביץ המצ"ב,וחזור לכאן.

davidbel2

New member
תודה אבל...

תודה על העזרה.. אני יעשה את "המבחן" לפחות עכשיו אני יודע איך קוראים לזה.... רגע הטיפול היחידי זה פסיכולוג? כדאי לקבוע תור לרופא כדי שהוא ישלח אותי לבן אדם הנכון? או שרופא לא יעזור בכלל

davidbel2

New member
עשיתי את המבחן

עכשיו לפי המבחן קיבלתי 54 נקודות שחרדה חברתית מתחילה מי 55 יכול להיות שזה מה שיש לי כי המבחן מדבר על כמעט רוב המקרים שקוראים לי http://sites.google.com/site/sphaifa/liebowitz זה המבחן אני מחכה לעוד תגובות ודרך פעולה, זה ממש חשוב לי... זה התחיל להפריע לי בעבודה

מישוהית

New member
חרדה

אני לא אשת מקצוע, אבל ממה שקראתי לא דיברת על חברה (אתה סובל מדברים דומים בסיטואציות חברתיות?), דיברת על גורמים סמכותיים כמו מנהלים, מחיפוש באינטרנט מצאתי מושג בשם "חרדת סמכות", אני אישית מכירה את זה מעצמי וזה קורה להרבה אנשים, העיקר שזאת חרדה כלשהי, תנסה לפנות לרופא המשפחה אולי הוא יוכל לעזור, אם לא הוא יפנה אותך לגורם המתאים

מישוהית

New member
טוב,

לא יודעת אם קיים באמת מושג כזה "חרדת סמכות" (ראיתי את זה כתוב בפורום מסויים), אבל אם תחפש בגוגל את המושג "חרדת סמכות", תגלה שהיא נכללת בתופעות של חרדה חברתית... (טוב, כמובן שגרא מבין יותר ממני...), בכל מקרה - מה שהצעתי עדיין בתוקף

davidbel2

New member
אז..

לפי מה שאני קראתי באנטרנט אז רוב הפעמים שקראתי על חרדה חברתית הם הסבירו את כול מה שיש לי כמעט מדוייק.. אז בעצם את אומרת שרופא משפחה יכול איך שהוא להפנות אותי למוממחה אחר? או שעדיף אני אחפש אותו לבד.... אבל עדיין אים למישהו יש מה להוסיף אני אשמח לשמוע תגובות נוספות

מישוהית

New member
רופא משפחה כיום יכול לרשום

תרופות נוגדות דיכאון וחרדה, הם עוברים הכשרה גם בזה, תפנה אליו ויתכן שהוא יתן לך טיפול ולא תצטרך להגיע לפסיכיאטר, אם הוא יחשוב שאתה צריך פסיכיאטר, הוא יגיד לך ותוכל לבחור בעצמך, כדאי גם לחשוב על טיפול פסיכולוגי כלשהו לדעתי

davidbel2

New member
אחרי המבחן

עשיתי אותו וקיבלתי 54 מתוך 55 שזה התחלת החרדה אבל לפי דעתי זה מה שיש לי, אבל במצב די חמור יחסי אז אני מחכה לתגובה

גרא.

New member
davidbel12,חרדה היא חרדה גם אם היא חרדת סמכות

או חרדת בצוע.בחרדה מטפלים בדרך כלל בגישה קוגניטיבית התנהגותית,או ב-EMDR.אתה יכול לפנות לקופת החולים שלך,לבקש הפנייה לפסיכולוג קליני שבהסדר,כלומר כזה שהקופה משתתפת בעלות שכר שעת טיפול עד 160 ש"ח,במשך 30-60 שעות לפי העניין.אפשר גם לחשוב על טפול קבוצתי,בחרדה חברתית,אם תמצא קבוצה מתאימה באזור מגוריך.כל זה בתנאי שנפגשת ברופא המשפחה שקבע שזו באמת בעייה פסיכולוגית ואין לה רקע פיסיולוגי כלשהוא.

davidbel2

New member
אתה מציעה לי ללכת לרופא משפחה?

בעניין הזה אתה מציעה לי ללכת לרופא משפחה להגיד לו מה עובר עליי.. ואז בעיקרון הוא יביא לי הפניה לאיזשהו מומחה ונקווה שהקופת חולים יעזור לי במימון שלו...

גרא.

New member
davidbel12,אכן כן.למרות שאתה מאמין שזו אינה

בעייה פיזיולוגית,וכנראה שאתה צודק,כדאי לשמוע מה אומר הרופא,שהוא גם יוכל לכוון אותך להמשך טיפול.

davidbel2

New member
תודה די עזרתה לי לפחות בכיוון, לפחות אני יודע

שכדי ללכת לרופא ואני לא יעשה צחוק מעצמי כי הוא אדע לאיפה לכוון אותי, ולפחות אני איך שהוא מודע לבעיה שלי ואיך היא ניקראת אז אני יצליח לתאר אותה יותר טוב...... כול יום שעובר אני מרגיש כמה זה מפריע לי בחיי יום יום אם זה העבודה או רק המחשבה! תודה בכול אופן.!!

מסכימה עם גרא

הרעד בידיים במקרההזה נשמע לגמרי כמו תופעה פסיכולוגית של חרדה, ולא כבעיה רפואית. אפשר ללכת "ליתר ביטחון" לרופא, אבל את הטיפול, בסופו של דבר, סביר שייתן פסיכולוג. אפשרות נוספת לטיפול: ביופידבק (משוב ביולוגי). זה טיפול קצר מועד ויעיל לבעיות של חרדה. בדרך כלל מקבלים אותו במרפאות של רפואה טבעית בקופות החולים ("מכבי טבעי", "כללית משלימה" וכו').

davidbel2

New member
עדייןן

ללכת לרופא חח... היום אני אלך לשם נקווה שיהיו תוצאות

למעלה