לא יודעת מתי...

Q T g i r l

New member
לא יודעת מתי...

כתבתי פה מספר פעמים. התחלתי דיקור סיני ורפלקסולוגיה אצל מומחית פרטית שעזרה להרבה אנשים... יש לי קיבה עצבנית (הכאבים בקיבה ובחזה ולא במעיים) אני שומרת על תזונה ואורח החיים שלי לא לחוץ, עובדת ממש מעט גם עם קשיים. אני אחרי הטיפול החמישי (כמה ימים לאחריו) ועדיין לא מרגישה את השיפור הרצוי. נעלמו הרבה סימפטומים מסביב כמו צרבות גזים שלשולים.. אבל בבעיה העיקרית אין שיפור לדעתי.. עדיין יש כאבים בחזה, מתחת הצלעות ובינהם. בשבוע האחרון גם התווסף לזה מעט בחילות בבוקר, ודיכאון. התחלתי לחשוש שזה לא יעבור לעולם (מצב מתמשך של חודשיים ואני יודעת שאנשים גם יכולים לסבול שנים) מה לדעתכם עליי לעשות? אני מנסה למצוא גם טיפול לנפש במקביל אך בינתיים ללא הצלחה, אם יש הצעות גם לזה אשמח לשמוע. ומה לעשות לגבי הטיפול בדיקור האם יש טעם להמשיך למרות שהמצב העיקרי עוד ישנו? היא התוותה לי סדרת טיפולים של כ10 טיפולים. והתאכזבה לשמוע שאין שיפור בכאבים. היא אומרת שלפי הלשון והרגל יש שיפור מסויים ולכן אנחנו ממשיכים. מה דעתכם? יש טעם?

0 אור 0

New member
לתת לטיפול הזדמנות

אני מספרת פה פעמים רבות על שבחי הרפלקסולוגיה, גם מהפן האישי. אז אולי אפרט: כשהגעתי לטיפול רפלקסולוגי בפעם הראשונה, כבר אובחנה אצלי תת פעילות בלוטת התריס (אחרי הזנחה של שנים), הייתי שנתיים בלי מחזור (כשהרופאים מסבירים לי שיש לא מעט נשים שגיל המעבר מגיע אצלם מוקדם ואלו סימני ההתחלה), עם עודף משקל מעל 20 קילו, חוסר אנרגיה ועוד שישו ושמחו. הרפקסולוגית היתה הראשונה שחיברה בין הדברים והסבירה לי שתת הפעילות נובעת מחוסר האיזו ההורמונלי ולא ההיפך כפי שרבים חושבים בטעות. אחרי סדרה של 12 טיפולים לא היה שינוי משמעותי שניתן לשים עליו את האצבע, אבל קצה קצה של הרגשה קלילה יותר התחיל לחזור, וזה נתן לי מוטיבציה לסדרה הבאה. רק באמצעה התחלתי להרגיש שיפור בדברים שניתן למדוד אותם. הגעה למחזור סדיר, לאנרגיות גבוהות משמעותית ולמצב שפתאום אני מסתכלת ושמה לב שהמון זמן לא חליתי, היתה רק בהמשך כשכבר קיבלתי עוד טיפולים במסגרת הלימודים. הסיבה לכך היתה שמצב שנבנה במשך שנים רבות של הזנחה קשה לתקן בהינף מטה קסמים, טיפול אחד או 5. אז כל הסיפור הזה כדי לעודד אותך ולתת לך פרופורציה - את אחרי הטיפול החמישי וכבר רואה שיפור בהרבה פרמטרים של הבעיה שלך, המטפלת רואה שיפור, אז יש למה לצפות. מציעה שתסיימי את סדרת הטיפולים ותני עוד קצת זמן לאחר הטיפולים להתליך החיובי להמשיך לרוץ. ואחר כך תחשבי איך להמשיך.

Q T g i r l

New member
תודה

האמת שאני די חסרת סבלנות בדברים האלה, הלימודים מתקרבים ויש כ"כ הרבה דברים שרציתי להספיק. אני מרגישה שאני רצה לאחור... אני חושבת שיש מן הפן הרגשי גם. זאת אומרת, הכאבים גורמים לי לדיכאון והדיכאון גורם לכאבים. אפילו אם הם לא חזקים המחשבות בראש של "אני תקועה עם זה" וכולם אומרים ללמוד לחיות עם זה. איך לעזאזל אפשר לחיות כשבקושי יש כוח לקום בבוקר ולהתמודד עם הכאבים כל הזמן... יש לך אולי המלצות למטפל גם בצד הרגשי באזור המרכז? (אפשר במסר) כיוון שהיא עובדת נורא פיזי ומונוטוני. תודה על הדוגמא... זה מחזק מעט :)

0 אור 0

New member
כנראה שכל מטפל הוא שונה

כי לדעתי רפלקסולוגיה עובדת חזק מאד גם על הצד הרגשי, אבל מצד שני אני לא כל מבינה עדיין את חיבור בין דיקור לרפלקסולוגיה (אלא אם כן מדברים על רפלקסולוגיה בגישה הסינית), כי מדובר בגישות שבאות מרקע מאד מאד שונה. יש המון מטפלים שבאים לטפל בצד של ההתפתחות הרוחנית והרגשית , וקשה מאד להמליץ כי השאלה היא למה את מתחברת - יש פשוט כל כך הרבה כיוונים: ריקוד, שיחות, דמיון מודרך, שמאניזם, תרפיה בקול ועוד ועוד ועוד המלצה אחת שלדעתי טובה לכולם, אבל אולי לא קולעת מספיק למה שאת מחפשת כרגע היא לעסוק ביוגה או אפילו שיטה אחרת של פעילות גופנית. יחד עם סיוע לחיזוק הגוף, אין כמוה לחיזוק הנפש.

moon light23

New member
אשמח להתערב קצת:)

אני סטודנטית לנטורופתיה, מסיימת כרגע שנה שניה ומקבלת תעודת רפלקסולוג בכיר (סוף סוף!!) אני מאוד מאמינה ברפלקסולוגיה, אך לא פחות מאמינה בתזונה ודרך חיים. לא סתם רפואה משלימה היא שילוב של גוף ונפש, ואני מוצאת מניסיון שלי ושל אנשים נוספים שפנו אליי לעזרה- שטיפול נקודתי (לא משנה במה!!) רק ברפלקסולוגיה, או רק תפריט, או רק צמחי מרפא פחות אפקטיבי מטיפול כולל שמכיל בו את כל התרכיבים. אני לא מבינה מספיק בדיקור, אבל מסכימה עם אור בנוגע לרפלקסולוגיה. זה דורש סבלנות אבל יכול להביא לתוצאות מדהימות. בכללי ההמלצה שלי היא לשלב גם טיפול תזונתי נטורופתי, כי מה שאנחנו אוכלים זה מה שמזין את הגוף שלנו וגם את הנפש וזה יכול לבנות או להרוס. בהצלחה!!

ינוקא1

New member
שלום אמנון

כולנו מטפלים , וכולנו חושבים שהשיטה שלנו היא "הכי הכי" , כולנו מעונינים שיבואו אלינו מטופלים ונעזור להם , אבל אני מאוד לא ממליץ לך להבטיח הבטחות. אני אישית מכיר EFT , טופלתי בשיטה , מי שלימדה אותי ביואנרגיה היא אחת המורות הידועות בארץ לEFT , ועם כל זה אני לא חושב שאתה יכול להבטיח שהשיטה תעבוד אצל כל מטופל ובטח שאתה לא יכול להבטיח שיפור כבר בטיפול הראשון. להגיד "אצל הרבה מטופלים יש שיפור כבר בטיפול הראשון" זה סבבה (כמובן אם זאת החוויה שלך). אבל להבטיח שיפור כבר בטיפול הראשון זה ממש לא אמין וגם לא מקצועי. אף אחד מאיתנו איננו אלוהים.

שלום יוסף

שים לב שאמרתי תרגישי בהבדל.- זה יכול רגשי וזה יכול פיזי. אני מוכן להתחייב שאם לא יהיה שנוי בטיפול הראשון לא משלמים לי כסף לגבי מורים לשיטת EFT- אני מציע שתכנס לאתר של הEFT העולמי ותראה למי יש תעודה לעסוק בזה. יש סה"כ 5 מטפלים מוסמכים שאני אחד מהם. מניסיון של 5 שנים עד עכשו כל אחד שטפלתי בו הרגיש שנוי מסויים כבר בטיפול הראשון. נכון אני לא אלוהים אבל אני מספיק הוגן להגיד שאם לא מרגישים בשינוי אז אני לא לוקח כסף. שיטת EFT היא לא יחידה שלמדתי, אני נטורופת מוסמך ויש באמתחתי עוד כ 15 שיטות שאני מכיר אגב ביואנרגיה - אני הייתי אסיסטנט של רפי רוזן ממציא השיטה. יום טוב

ינוקא1

New member
אני לא אומר

שאינך מטפל טוב ואני גם לא אומר שאינך מומחה בתחומך - אינני מכיר אותך. אבל להבטיח לכולם שיפור מהטיפול הראשון - לי כצופה מהצד זה נראה קצת "שרלטני". אתה כן יכול להבטיח לעשות ככל יכולתך - ואני חושב שאם עשית כך זכותך המלאה לקחת כסף גם אם לא היה שיפור. כשאתה עובד ומשקיע ועושה ככל יכולתך באופן מקצועי וטוב , עשית את שלך. אם יהיה ריפוי או לא יהיה ריפוי - זה כבר עניין של ריבונו של עולם , לא שלך. אני אישית לא לוקח כסף על ריפוי , ולא מבטיח הבטחות על ריפוי , מהסיבה הפשוטה - זה לא בידיים שלי. מה שבידיים שלי זה להיות מקצועי ולטפל בצורה הכי טובה שאני יכול - על זה אני לוקח כסף. אם אתה הופך את עצמך לאחראי על "ריפוי" - אתה מנסה להכריח את המציאות , ומנסיוני זה תמיד בא בחזרה בהפוכה. זה גם שם אותך במקום של מתח ולחץ , כי אתה הופך את עצמך ל"אפוטרופוס" על דברים שאינם בשליטתך. לעומת זאת כשאינך מתחייב על התוצאה (=ריפוי) אלא על התהליך (=העבודה שלך) שיהיה מקצועי וטוב , זה שם אותך במקום הרבה יותר שקט ואמיתי , זה מה שגם יוצר ריפוי בסופו של דבר. אגב , אני הרגשתי בזמנו גם בשיטה של רפי רוזן את ה"אפוטרופוסות" הזאת - ראיתי את זה בזמנו בראיון שפורסם ב"חיים אחרים" , על כך ש"סרטן יותר קל לרפא מאשר נזלת" ועוד כל מיני אמרות שפר מהסוג הזה. בסופו של דבר הוא עצמו נפטר מסרטן. זו אחת הסיבות שכיום אני עובד בשיטה שונה לגמרי משיטתו של רפי רוזן.

mic26

New member
אי.אף.טי זו לא שיטה שלומדים דרך אתר האינטרנט

של המייסד שלה, שמוכר גם די.וי.די עם שעורים מפורטים, מין שיטת בזק כזאת שקל ללמוד וליישם?

EFT

נכון זאת שיטה שניתן ללמוד אותה מדיסקים שגרי גרייג ממציא השיטה מפיץ זה נשמע מאד פשוט אלא לצפות בכמות העצומהשל הדיסקים ולהבין לוקח לא מעט זמן. כרגע ההפצה של הדיסקים הופסקה. את השיטה ניתן ללמוד גם מאדם אחר שלמד מדיסקים. לאחר לימוד השיטה ניתן לעבור בחינה . כדי להצליח בבחינה צרך להוציא 85. כן 85. ולכן יש מעט אנשים בארץ שעשו את הבחינה הזאת. אני עברתי את הבחינה לאחר הכנה של חודש ימים לקראת הבחינה וזה לאחר מספר שנים שעבתי בשיטה לרשימת המטפלים המוסמכים http://www.emofree.com/Practitioners/referralmain.aspx אני מעביר סדנאות ללמוד השיטה במחיר של טיפול אחד יום טוב

דנה שני

New member
נשמע שכבר יש שיפור

אם אחרי 5 טיפולים כבר יש שיפור בצרבות, גזים ושלשולים זה אומר שהגוף מגיב לטיפול. בדרך כלל הבעיות ה"צדדיות" נעלמות לפני שהבעיה העיקרית משתפרת, אז אל תדאגי - כנראה שעוד תגיעי לשיפור גם בבעיה המרכזית. לדעתי תני לטיפול זמן. תרגישי טוב, דנה

למעלה