לא יודעת מה לעשות?

olgazi

New member
לא יודעת מה לעשות?

אני לומדת המון זמן לפסיכומטרי הזה, ומתכוונת לגשת בפברואר היו לי ספקות אולי כדאי לדחות לאפריל בגלל האנגלית אני צריכה לשפר קצת בשביל פטור. וגם אסור לשכוח שהציון באנגית משפיע על הציון הכללי , אני יודעת שפטור אפשר להשיג גם אחר כך לפני שבוע עשיתי את סימולציות א' ו-ג' של יואל גבע ועברתי את ה-700 שזה בערך הציון שאני צריכה. ביום ראשון עשיתי את סימולציה ד' של גבע וירדתי ל-670 אמרתי לעצמי לא נורא קורה אני אתחקר ויהיה טוב. אתמול עשיתי את סימולציה ה' ועוד יותר הדרדרתי אפילו לא היה לי כוח לסיים אותה ועזבתי באמצע בפרק ה-8 הסימולציה הזאת הייתה ממש גרועה היה פרק מילולי אחד שהיו לי 9 טעויות לא חשבתי שאני יהיה במצב כזה. וכל זה מעצים את החששות שלי, אני לא יודעת מה לעשות? לדחות לאפריל נותן לי יותר זמן ללמוד אבל גם עלול להפריע לי לשפר כמה בגרויות שרציתי. אבל, מצד שני אם אני ניגשת בפברואר ולא מקבלת את הציון שאני צריכה זה פשוט לא שווה את זה. אשמח לעצה, עידוד או סתם מילה טובה.

nills1

New member
לא קרה כלום..

אהלן. לא צריך להתרגש. נפילות מתח הן דבר טבעי, וקורות כמעט לכל תלמיד. אל תסיקי שהתדרדרת. הדבר ככל הנראה נובע מנסיבות אחרות. למשל: מדובר במבחן קשה יותר, לא ישנת טוב בלילה, עשית את המבחן בסביבה רועשת, או שסתם לא היה לך כח באותו יום ו"הכרחת את עצמך" לעשות אותו. אני מפנה אותך ל-2 רשימות בבלוג שלי: על נפילות מתח במהלך קורס פסיכומטרי (לך רלוונטי בעיקר החלק של נפילת המתח במרתון) http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=889199 ועוד רשימה: למה לפעמים הולך לי פחות טוב. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=897177 שתי הרשימות יעזרו לך להבין למה קרה מה שקרה, ולמה זה לא נורא. בהצלחה! אופיר.

olgazi

New member
תודה על התגובות

אופיר, זו הזדמנות לומר שיש לך בלוג מצויין מאוד הזדהתי אם ההרגשה שתארת ברשימה של "למה לפעמים הולך לי פחות טוב". הלוואי שברגע האמת לא יהיו לי שום הפרעות ושאני אתן את מייטבי. בכל אופן יש לי מה לשפר עד אז. ואם יורשה לי לנצל את העובדה שאתה מדריך ביואל גבע ולשאול מה רמת הסימולציות יחסית לבחינה? תודה,

nills1

New member
קשות

אהלן. הסימולציות של יואל גבע נועדו להיות קשות יותר בממוצע. יש לשים לב, כי לא כל פרק הוא בהכרח קשה יותר, אלא הסימולציה כמכלול. כמו כן חלק מהמבחנים קשים יותר וחלק פחות, אבל בגדול, כולם קשים יותר מהמבחן האמיתי. עם זאת, קחי בחשבון שגם אם המבחן האמיתי שתעשי יהיה קל יותר, הוא לא בהכרח ירגיש קל בהרבה, בגלל אלמנט ההתרגשות הקיים במבחן, הגורם לפעמים לדברים להראות יותר קשים ממה שהם באמת. בהצלחה! אופיר.

olgazi

New member
.......

אם אני לא טועה יש הרבה מקומות שמקבלים בסך הכל זה עניין של ביקוש אם יש להם מקום למה לא?

בגדול-כן,

באב"ג, שנה שעברה, ניתן היה להרשם לחלק מהחוגים אפילו בתחילת אוקטובר (!).. אבל באופן רשמי, למיטב ידיעתי, האוניברסיטאות מכבדות רק את בגרויות החורף ואת הפסיכו' של אפריל לרוב החוגים. אבל למעשה, ממה שראיתי ושמעתי, הכל תלוי אך ורק במספר המקומות הפנויים (ז"א, אם יש עדיין מקומות תוכלי להרשם גם באיחור של חצי שנה). אבל, קחי לתשומת לבך שלפחות מבחינה פורמלית המצאת המסמכים הדרושים (תעודת הבגרות לצורך העניין) לא תעשה אחרי ה30 באוגוסט. ז"א, שאם את עושה בקיץ משהו חוץ ממתמטיקה ואנגלית, תוכלי להמציא להם את הציונים המעודכנים רק בתחלית-אמצע ספטמבר שזה כבר טיפה מאוחר).

olgazi

New member
אני יודעת

שלפקולטה שלי זה ממש בעיה. יש מעט מידי מקומות ומועמדים ברוך השם לא חסר. לא ממש הבנתי מאיפה המידע על ה-30 באוגוסט? ותודה על העדכון והדאגה

../images/Emo13.gif

המידע מאונ' חיפה, והבנתי שזה זהה לשאר האוניברסיטאות (יש חוגים שאצלם הדד ליין אף יותק מוקדם לזה, אבל לרוב מדובר על סוף אוגוסט).

למעלה