לא יודעת מה לעשות

לא יודעת מה לעשות

תכננו למעלה מחודשיים נסיעה לחול בשבוע הבא. כל המשפחה. מבחינתי, אני ממש אובדת עיצות האם לבטל? המצב הביטחוני הכניס אותי לחרדות. איפה בטוח יותר? בארץ? בחו"ל? בעצם אין לי שליטה על מה שיהיה. אז אולי בעצם כדאי לי ללכת על מה שתוכנן, ולקוות שיהיה טוב. איך לוקחים החלטה?

מחלקת תעודות הביטוח

זה לא פה
האם באמת את חושבת שיש מי שבכלל יכול לענות לך איפה יותר בטוח? מכיוון שבכל מקרה אין לך שליטה על מה שיהיה, חיי את חייך הכי טוב שאת יכולה ואל תוותרי אל שום חוויה שיכולה להעשיר אותך כבן אדם ולעשות לך טוב. זו הגישה שלי בכל מקרה. אני הייתי נוסעת. וגם חוזרת. וגם עושה עוד המון דברים. מכירה ציטוטים על אומץ? אומץ הוא לא היעדר פחד, אלא ההבנה שיש בחיים משהו אחר חשוב יותר מהפחד. - אמברוס רדמון אומץ הוא התנגדות לפחד, שליטה בפחד - לא היעדר פחד. - מרק טווין אומץ הוא לפחד פחד מוות, אך לעלות על האוכף בכל זאת. - ג’ון וויין

שריד

New member
הפרדה בין העובדות לרגשות זו השיטה

מול עובדות יותר קל לקבל החלטה. איך מבדילים בין עובדה לרגש ? על עובדה אין ויכוח. את אני ואחרים נגיד אותו דבר על המצב. למשל נפלו 1400 קטיושות ופגזים בצפון. עובדה, אפשר לספור. רגש, מאוד מסוכן בצפון, בעצם הכי מסוכן בצפון, יותר מסוכן מאשר בעירק. או פחות מסוכן מאשר בשווייץ זהו רגש. מדוע ? כי מסוכן זהו תאור של רגש והוא משתנה מאדם לאדם. אם נהפוך את הרגש לעובדה נוכל לומר שהסיכוי הסטטיסטי להפגע מקטיושה בגליל גבוה יותר מאשר הסיכוי להפגע מקטיושה באנטליה. וכן הלאה. ומילה אחרונה לגבי מה שכתבה יעל, גם ביטוח לא מבטיח כלום. הוא לא מבטיח שלא תפגע אלא איזשהו פיצוי אם יקרה משהו. מעבר לכך איך אומרים באיזורינו הכל מין אללה. נסיעה טובה ויש לך עוד חודשיים להרהר בדבר.

למעלה