לא יודעת מה לעשות!!!!!

12111 מיכל

New member
לא יודעת מה לעשות!!!!!

כבר בתחלית השנה אני לא מגיע אף פעם למבחנים במתמטיקה והאמת זה די נמאס יום לפני אני מפתחת חום גבוה(שמגיע ל40 מעלות) בגלל שיש לי חרדת מבחנים במתמטיקה ומהלחץ אני נהיית חולה ניסיתי המון דברים דימיון מודרך תרגיל ריכוז ועוד כמה דברים של מיכא"ל שום דבר לא עוזר במבחנים אחרים זה עוזר אבל במתמטיקה כלום אני תמיד נהיית חולה ואחר כך אני נשארת עוד 3 ימים בבית כי עדיין יש לי חום אני מפסידה המון חומר ועוד כמה מבחנים שיש בדרך ואני לא יכולה להרשות לעצמי להפסיד כל כך הרבה חומר והאמת נמאס לי לסבול כול הגוף כואב לי(קוטרית שכמותי) יש תרופה נגד לחץ אבל היא מטשטשת ואני לא יכולה לבלוע אותה זקוקה לעזרה

12111 מיכל

New member
עדיין לא בטוח לכמה יחידות אני ילך..

בגלל הציונים שלי אני רוצה ללכת ל5 יחידות

chuchi46

New member
בתור מצטיינת מתמטיקה

אני תמיד הייתי מקבלת 100 במתמטיקה, עד שחילקו להקבצות, שיבצו אותי במצויינות עם מורה על הפנים וירדתי ל70... (תוך חצי שנה... וב2 מבחנים וגם הבחנים ירדו ל60). אחרי זה אי אפשר להישתקם לגמרי מהטראומה ולחזור למה שהיית, ומאז גם אני נלחצת מכל מבחן או בוחן מתמטיקה (ופעם הייתי באה בלי לחץ ובלי להתכונן ומקבלת 100). בקיצור... כדי להוריד את הלחץ יש לי איתי כל מיניי דאגנים (בובות קש קטנטנות עם בגדים שאמורות לדאוג את הדאגות שלך), אבנים ועוד כל מיניי דברים רוחניים כאלו... יכול להיות שזה לא באמת עוזר, אבל פסיכולוגית זה עוזר יופי, אז גם במבחן זה מוריד את הלחץ. חוץ מזה, כדאי לנסות לחייך ולצחוק עם חברים גם ממש על המיבחן המתקרב, וזה עוזר ומשפר את ההרגשה. אם את מדברת על הלחץ של היום לפני- אני לא בדיוק יודעת, כי אף פעם לא חוויתי כזה דבר (מחר מבחן מתמטיקה, תאחלו לי בהצלחה!), אבל פעם כשהיה לי מבחן ממש חשוב במתמטיקה (מבחן שיקבע את ההקבצות הסופיות, אחריו כבר אי אפשר לעלות למצויינות, ולא היה לי ציון משנה שעברה שיגן עלי), אז שמתי את הדאגנים מתחת לכרית וביקשתי ממי ששומר עלי שם למעלה שיעזור לי... והיא עזרה לי =) אני חושבת שכמעט לכולם יש מישהו יקר להם שמת (אצלי זו הייתה אוגרת שהייתי כל כך קשורה אליה... לקח לי כמה ימים לחזור לאכול אחרי שהיא מתה), ואפשר להתפלל אליו ולבקש שיעזור... בכל מיקרה, במקרה שלך של חום גבוה יום לפני המבחן, כדאי לנסות להוריד את הלחץ אולי יומיים לפני המבחן, ואולי זה יצליח. מי יודע, שווה לנסות. מקווה שעזרתי, סיון. (OMG איזו מגילה X.X)

noagdfan

New member
את ממש ממש

קשורה לבעלי חיים אני רואה...

12111 מיכל

New member
גם אני בערך...

אני יותר אל הכיוון של 90 ומעלה לא קיבלתי פחות לפני שהיו את הקבצות. ושחילקו אותנו להקבצות הכול התחיל(הלחץ) אבל המורה הקודמת תמיד הרגיעה אותי במבחן ויום לפני המבחן דיברה איתי והרגיע אותי וקיבלתי ציונים טובים לומרת שהייתי בהקבצות. ואז החליפו לנו מורה והציונים שלי התחילו לרדת ל50 כי היא כול הזמן אומרת שהמבחן קשה ומלחיצה אותנו (את הכיתה) ואז התחלתי לקבל ציונים גרועים היא לא הייתה כמו המורה הקודמת שהרגיעה אותי היא ההפך היא עוד יותר מלחיצה אני ינסה את מה שאמרת לי בקשר למכתב ולאבנים נקווה שזה יעזור תודה

chuchi46

New member
שאלה דיי קשורה... באיזו כיתה את?

כי אני עכשיו בט' במסלול אוטומטי של 5 יחידות (כבר כמעט עברנו את כיתות י' 5 יחידות... מצויינות עם תוכנית של הטכניון, אל תשאלי XP), ואני כבר למדתי מניסיון שהכל קשור במורה... אבל, אם המורה לא טובה זה לא אומר להתיאש... אם המורה מלחיצה אותך, אז תבקשי ממישהו ממש טוב במתמטיקה (מורה פרטי או תלמיד מצטיין) שיעבור איתך על החומר. לפי מה שאמרת יש לך יכולות מתמטיות מצויינות, חבל שהן לא באות לידיי מימוש (בגלל המורה הבאקה (והמבין יבין)), אז בקיצור תבקשי מאותו מצטיין מתמטיקה שיעבור איתך על החומר ושיעזור לך בטעויות. תשתדלי למצוא אחד מפרגן, ואז אולי תתוקן לך החוויה המלחיצה מהמורה ותתחלף באווירה שאת טובה ויכולה, ואני חושבת שהתוצאות יראו במבחן. היום היה לי מבחן מתמטיקה! בתוך שעתיים גמרתי את כל המיבחן יחד עם הבונוס! (אני רק מקווה שזה נכון...).

chuchi46

New member
אני ממצפה עדי שבגליל התחתוןXD

בטח לא שמעת עלינו XP ואני לומדת בחט"ב ויצו נהלל.

chuchi46

New member
אצלינו זה אחרת...../images/Emo42.gif

מה שקרה הוא שהחליטו שכדי שתלמידים מצטיינים במתמטיקה, אנגלית ומדעים לא ישבו שהקבצות/קבוצות שלא מעניינות אותם, יצרו במיקצועות האלו את המצויינות... המצויינות זו כיתה שבאנגלית מתמטיקה מי שמצליח להישאר בה עם ציונים נורמלים הולך ל-5 יחידות. המצויינות מתמטיקה היא פרוייקט של הטכניון בחיפה, ככה שאנחנו אמורים כולנו בהקבצה לגמור בגרות מתמטיקה 5 יחידות עד סוף י"א, וזה אומר שכל שיעור אנחנו בחומר חדש... באנגלית זה פשוט פרוייקט של בצפר,שכאילו ילדים שיודעים את השפה ברמה גבוה לא ישתעממו, אז יש לנו תוכנית לימוד טיפה אחרת (יותר מהירה), לא צריך ציון כל כך גבוה ל-5 יחידות... העיניין הוא שבית הספר שלנו הוא רגיל, אבל הוא גם מספק העשרה לתלמידים שמעל לממוצע.

12111 מיכל

New member
אני בכיתה ט' הקטע הוא...

שאני טובה במתמטיקה מאוד טובה יש לי מורה פרטית שנחשבת לאחת הטובות והיא אומרת שאני יודעת את החומר ובאמת בבית שאני עושה תרגילים הוא אם המורה שאני עושה אני מצליחה כול תרגיל (אפילו את הכי קשים) ואני יושבת אם תלמיד מצטיין הוא מאוד טוב במתמטיקה (הציון שלו בתעודה 97) ואנחנו עושים ביחד את התרגילים ואנחנו מצליחים הכול כול אחד לבד והוא מעודד אותי שאני יודעת אבל בכל זאת אני נלחצת במבחן אני לא זוכרת כלום אני אפילו שכחת איך לפתור משוואה!!!! אני לא זוכרת כלום וזה לא הוגן שאני יודעת לעשות הכול בבית ובמבחן כלום יכול להיות לי ציונים כל כך טובים במתמטיקה ללא הפחד הזה זה מעצבן!!!

chuchi46

New member
אז את לא צריכה להתייחס למבחן כמבחן.

אין לי תשובה אחרת, מצטערת. הדבר היחיד שכדאי לך לעשות הוא לשבת על יד התלמיד המצטיין בכיתה, ושהוא יעודד אותך לפני המבחן, חוץ מזה, זה עוזר כשרואים אישיות ידידותית על ידך. אין לי עוד רעיונות... אה, ואת יכולה לעשות לעצמך בבית כאילו לפתור תרגילים בלחץ של זמן, אז תוכלי להתרגךל ללחץ בבית ואני חושבת שזה יעזור

למעלה