לא יודעת מה לעשות...

Romi forever

New member
לא יודעת מה לעשות...

היום אני אמורה לבצע צילום רחם אצ"ל ד"ר טוגנרייך. בבוקר ביצעתי בדיקת הריון "YES OR NO". שתי דקות לאחר הבדיקה לא ראיתי כלום, לאחר 20 דקות (כשיצאתי מהמקלחת) ראיתי פס חלש ודק. הייתי אמורה לקבל מחזור ב- 22/04, וקיבלתי את כל הסימפטומים לכך: הפרשות חומות, שינוי במצב הרוח... את המחזור קיבלתי באיחור של 5 ימים (בדיוק לפני שבוע) כשכאבי מחזור מלווים אותי לפני ואחרי המחזור. מחזור זה שונה מהרגיל באורכו (4 ימים במקום יומיים), בצורתו (רובו היה חום ומעט גבישי ורק מעט אדום), והכאבים שבד"כ לא מלווים אותי. האם היה זה מחזור? לאור התוצאה של הבדיקה האם לבצע את צילום הרחם? אודה לתשובתכן המהירה.

סנונית 1

New member
בוקר טוב רומי ../images/Emo42.gif

את צילום הרחם עושים כאשר הדמום נפסק לחלוטין ועד לפני הביוץ כדי לשלול מצב שבו את בהריון וככה יש סכנה לעובר, הם גם מחתימים אותך על זה. על פי ניסיוני בדיקה אחרי 20 דקות אינה תקיפה ואין להתייחס אליה אבל כבר קרו מיקרים. אם התור שלך לטוגנרייך בצהריים עצתי לך לרוץ לרופא לבקש טופס לבדיקת הריות שיהיה רשום עליה דחוף, לרוץ למעבדה לעשות את הבדיקה ואז נהייה כולנו יותר חכמים. בהתאם לתשובת בדיקת הדם תדעי אם ללכת לצילום או לפתוח בקבוק שמפניה. אני מעדיפה את השמפניה. בהצלחה.

Romi forever

New member
ניתן לקבל תשובה מיידית?

המעבדה פתוחה עד השעה 09:00, כך שלא נראה לי שאני אספיק...

סנונית 1

New member
היי רומי

תבקשי מהרופא שירשום על טופס הבדיקה דחוף כי את בטיפולים ועד השעה 14:00 לדעתי כבר תהייה לך תשובה. בהצלחה.

Romi forever

New member
אני לא יספיק.

אני כרגע בעבודה, לא מנויידת. אני לא יספיק, לצערי, להגיע לרופא ולפנות למעבדה עד השעה 09:00.

תדחי את הצילום ../images/Emo18.gif

לדעתי עדיף לך לדחות את הצילום ולעשות בדיקת הריון (דם) מחר בבוקר. צילום רחם תמיד אפשר לעשות. תנסי לדחות אותו למחרתיים וכך מחר תהיה לך תשובה. בכלל לפי מיטב ידיעתי הם מבקשים לראות בדיקת הריון שלילית לפני שאת נכנסת לצילום, כך שבכל מקרה את צריכה לעשות בדיקה. אני חושבת שפס חלש שמופיע באיחור יתכן מאוד שזה היון (זה קרה לי והבטא היתה 68) כך שלא כדאי להסתכן.

Romi forever

New member
יכול להיות שפס חלש מעיד על הריון

לאחר 12 ימי איחור (בהנחה שהדימום שהיה לי לא היה הריון)?

תאומה 2

New member
גם לי היה פס חלש

גם לי היה פס חלש מאד. אפילו זרקתי לפח את הבדיקה אבל אחרי חצי שעה בדקתי שוב (רק ליתר ביטחון) הפס היה חלש מאד, אבל היה הריון.(שלצעתי לא המשיך) אבל לך אני מאחלת בהצלחה!!! לא כדי לך לקחת את הסיכון שבבדיקה. כידוע מדובר ברנטגן. אבל לידיעתך , אם את במכבי או במאוחדת (ואולי יש גם בקופ"ח אחרות) תתקשרי למכבי ללא הפסקה (או למשהו דומה בקופ"ח אחרת)ותשאלי איפה יש מעבדה שעדיין פתוחה. תסבירי את הבעיה. אני בטוחה שהם יפנו אותך . אני יודעת שיש סניפים שעושים בדיקה גם עד השעה עשר וחצי(אם אני לא טועה בגבעתיים) תבקשי תשובה דחופה ותקבלי תוך כמה שעות.

s h i r a 3 0

New member
רומי - אני מקווה שאת רואה את

ההודעה הזו - גם לי היה פס חלש מאד, כמעט בלתי נראה - רבע שעה או משהו כזה אחרי הבדיקה, אני לא בדיוק יודעת כי לקח לי המון זמן להעיז להסתכל עליה ואת לא יודעת מתי הופיע הפס. הם כותבים שזה לא תקף - אבל אצלי זה היה תקף מאד - בטא 120 זה נראה לי די תקף - אז למען הבטחון - ממש עדיף לדחות את הבדיקה.

Romi forever

New member
דיברתי עם ד"ר טוגנרייך

הוא אמר לי לדחות את הבדיקה, כי לא מבצעים צילום אם יש את החשש ולו הקטן ביותר, לבצע מחר בדיקת הריון ופרוגסטרון (על מנת לבדוק ביוץ במידה ואין הריון). הקטע הוא שאני מטופלת אצל ד"ר ישעיה (והוא אמר שהוא יעשה לי את הצילום). אני מקווה קודם כל שהוא מקבל היום, לפני שאני מסבירה לו למה החלטתי ללכת לרופא אחר... תודה לכן על התגובות המהירות.

מחזיקה לך אצבעות ../images/Emo45.gif

ואולי תיצרי אגדה חדשה: הריון בתור לצילום רחם

Romi forever

New member
תודה, ממש חיממתן לי את ה- ../images/Emo23.gif

התגובות המהירות, החמות והדואגות. ממש כמו משפחה. באופן אישי, לא כל כך אופטימית. מה שנראה לי יותר מציאותי זה שהיה לי הריון כימי (והלוואי ואני טועה).

Romi forever

New member
כן. שלילי

בטא - 2. לא ציפיתי לתשובה חיובית, כך שאני לא מאוכזבת. אני צריכה לקבל את התשובה לבדיקת פרוגסטרון, כדי לדעת אם היה ביוץ או לא, ואז להחליט אם לבצע את צילום הרחם החודש או לדחות לחודש הבא. תודה רבה על ההתעניינות.

שויו

New member
צילום רחם

מאחלת לך הצלחה רבה. אני עשיתי אצלו צילום רחם החודש , אחרי שבחודש שעבר הפנו אותי לבלינסון. שם הבדיקה היתה ממושכת וכאבה גם יומיים אחרי וחוץ מזה שאמרו לי שחצוצרה אחת חסומה. הרופא שלי הסתכל על הצילום ומשהו "לא נראה" לו והוא התעקש שאעשה את הצילום שוב אצל טוגנרייך. אז אזרתי אומץ והתיצבתי שם והייתי ממש המומה. בדיקה קצרה מאד, לא הרגשתי כלום והעיקר - התוצאה תקינה. לא חסימה ולא בטיח. אז אל תוותרי על הבדיקה אצלו ושיהיה הכי בהצלחה שבעולם!!!!!

Romi forever

New member
תודה מתוקה ../images/Emo140.gif

כל כך מעצבן שיש רופאים שפשוט לא יודעים מה הם עושים. מזל שהרופא שלך התעקש שתעשי שוב בדיקה! באשר אליי, כנראה שהצילום ידחה לשבוע הבא (אני עוד מעט מתקרבת לביוץ), ואני מקווה שאני לא אבצע אותו, מהסיבות הנכונות כמובן. דרך אגב, יש לי חברה בעבודה שקוראת מפות אסטרולוגיות, והיא אמרה שיש לי חלון הזדמנויות להריון בחודשיים הקרובים. אני לא מאמינה באסטרולוגיה, אבל דברים כאלו תמיד נחמד לשמוע.

Romi forever

New member
חזרתי מצילום רחם ../images/Emo7.gif

טוב קודם כל, ד"ר טוגנרייך פשוט מלאך. הוא אירגן שהצילום יתקיים היום והגיע במיוחד בשבילי. הבעיה היא שיש לי סתימה בחצוצרות (מהרגע ששמעתי את זה לא הפסקתי לבכות). הוא אמר שיש שתי אופציות: צינתור או IVR, ושאני אתייעץ עם הרופא שלי (ד"ר ישעיה). תעזרו לי בבקשה - מה זה צינתור/ IVF. מה כדאי? האם התופעה של חצוצרות סתומות היא תופעה שכיחה?

למעלה