לא יודעת מה לעשות

לא יודעת מה לעשות

אני ובת זוג שלי כבר חצי שנה ביחד..הקשר שלנו התחיל כשהיא עדין היתה עם האקסית שלה..הינו חברות טובות כמעט חצי שנה ולה ולאקסית שלה לא היה טוב ואז התחיל ביני לבינה קטע וזה התפתח לאהבה אחרי כמה חודשים היא עזבה אותה ואני והיא התחלנו לצאת..אחרי כמה זמן שיצאנו האקסית שלה החליטה שהיא אוהבת אותה ורוצה שהם ינסו לתקן..הבת זוג שלי הרבה אחרי בילבולים עם עצמה החליטה לוותר עליה ולבנות את הקשר שלנו יותר עמוק.זה היה החלטה שלה בלבד!ואני ביקשתי שכדי שזה יצליח שתנתק קשר עם האקסית כי זה מאד מפריע לי וגם פוגע בי כי אני יודעת שהאקסית שלה עדין מאוהבת בה!והיא הבטיחה שהיא תעשה את זה..אבל רק עד שהכל ירגע ואחכ היא תחזור לדבר איתה כי היא חשובה לה בתור בנאדם,.ובזמן האחרון אני מרגישה שהיא מסתירה ממני דברים כמו הודעות ושיחות דבר שפעם היה הכי פתוח בינינו ולא הינו מסתירות כלום!וגם ראיתי כמה דברים שהיא כתבה לה והבת זוג שלי נשבעה שהיא לא מדברת איתה והיא לא יודעת למה היא כתבה לה..אני מאד רוצה להאמין לבת זוג שלי אבל זה נורא מציק לי..מה אני אמורה לעשות?איך אני יודעת אם זה האמת?ואני כן סומכת עליה אבל מפחדת שהיא מסתירה ממני כדי לא לפגוע בי..

chenby

New member
כשאנחנו מחליטים

עבור האחר עם מי עליו להיות בקשר ועם מי לא, גם אם זו בקשה שנראית לגיטימית, עדיין זו סוג של שליטה על האחר.. וכשאנחנו חושבים שזה לגיטימי, הרבה פעמים המציאות כביכול תתפוצץ לנו מול הפנים. תראי, אני מאמינה שתמיד ליקום יש ראייה רחבה יותר משלנו... אנחנו ההולכים בדרך, היקום מתווה את הדרך.. בואי ונגיד ואת והיא תיפרדו ובואי נגיד שהיא גם תחזור להיא.. האם את תפסיקי לנשום? האם את לא תאהבי שוב? האם יגמרו לך החיים? ויותר מזה, בזמן האחרון את מרגישה- האם ההרגשה שלך היא אמת? עובדה? או שזו עוד מחשבה שבחרת להאמין לה ועכשיו זה מציק לך בטירוף? מי היית בלי המחשבה שהיא מסתירה ממך? איך היית מגיבה אליה בלי המחשבה שהיא מסתירה ממך? האם יכול להיות שתהיי יותר פתוחה אליה ויותר קשובה כי ה"הרגשה" הזו שלך לא מפריעה שם לזוגיות? איך את יודעת אם זה אמת? תשאלי אותה, ותבדקי עם עצמך האם את רוצה לאפשר לה להיות מי שהיא עם כל המטען שלה וגם עם המטען של האקסית שלה -ושוב, גם אם היא הולכת איתה וזה נגמר איתך, זה רק בגלל שיש משהו טוב יותר עבורך.. חוץ מזה, היא בעצמה אמרה לך שבשלב מסויים היא תחזור לקשר איתה אחרי שיתפוגג כל מטען הרגשות.. אז היא אפילו לא מסתירה ממך אלא פועלת לפי מה שהיא אמרה לך. אם את נפגעת מזה יקירתי, זה בחירה שלך. אין לך באמת שליטה על מחשבות רגשות ופעולות של אחר - כמו שאין לאף אחד שליטה על המחשבות רגשות והפעולות שלך. תלמדי לשחרר את הצורך הזה שהאחר יתנהג כמו שאת מצפה ממנו כדי שלא תיפגעי , ואת תמצאי את עצמך נשמה חופשיה שהנוכחות שלה רק משחררת אחרים.. אף אחד לא יכול לפגוע בי - זה התפקיד שלי.

Betterfly

New member
לדעתי

זה לא עניין של כפייה, אם קשר עם אקס ומטענים רגשיים גורמים לקושי ביחסים קיימים, לבקש מבן זוג לנתק את בן זוגו לשעבר מהחיים הנוכחיים זו לא בקשה מוגזמת. יש פה משהו שפוגע בעצם הזוגיות, גם אם זוגיות מהעבר לא התאימה- הצפה של רגשות מהעבר וכל מיני חיזורים בהווה יוצרים בלבול, במיוחד אצל מי שחלש יותר.

seeyou

New member
האקסית המיטולוגית../images/Emo9.gif

זה קורה כאשר מתחילים להבין מה שהיה ומה שאבד. הרבה אין לך מה לעשות את ניהנת כרגע?תבליגי בני אדם לא יכולים לתכנן את העתיד אשר נקבע על ידי הרבה גורמים שלא בשליטה. רוצה להבין מה קורה ? תזמיני אותה לצאת בשלישיה(לא חייב להיות קשר אינטימי) ורק אז תוכלי לגלות האם החברה שלך נאמנה. יוסי

קצת אבל קצת יותר מסובך..

אני לא ממש מחבבת את האקסית שלה.כי כשהם היו ביחד היא ממש התעללה בה!היא סגרה אותה בבית היא הפסיקה לצאת לבלות,היא בקושי היתה בקשר עם חברים.אני והיא הכרנו רק כי עבדנו יחד..היא הייתה לא מאושרת!!ומהרגע שהכרנו היא מאושרת וזה לא שאני מחמאיה לעצמי כי פשוט זה ככה!נראה לי שזה פשוט ההרגל שהיא היתה עם האקסית שלה שנה והיא פשוט התרגלה ולא משנה כמה היא סבלה!ויצאנו 3!לא עובד אני לא מסוגלת לחייך כשהיא איתנו.אני יודעת שיש לחברה שלי איזשהו רגש עדין לאקסית שלה אבל הם לא יחזרו..לא יודעת אני מבולבלת :(

לנושנוש

New member
הבנתי, אבל לישלוט על חברה שלך

להכתיב לה ניתוק מאקסית שלה זה לא נכון. את רוצה לישלט בה בדיוק כמו האקסית שלה. אם חברה שלך תגיד לך שהיא נאמנה לך ושהיא לא בקשר אינטימי עם החברה לשעבר אז את אמורה לתת בה אמון ולא ליבלוש אחריה וגם לא לאסור עליה את הקשר. את כן יכולה לבקש שקיפות יותר גדולה מכיוון שקשה לך עם זה שהאקסית עדיין מאוהבת בה או סתם ביגלל שקשה לך. תרפי ממנה קצת.

לנושנוש

New member
המממ..גם נראה שחברה שלך

היא מהתיפוסים שלא מסיימים קשר עד שיש לכם קשר אחר ולא משנה כמה גרוע היה קשר קודם
אז גם על זה אני ממליצה לך לשים לב. זה בכללי, כי זה טיפוס שעלול להשער בקשרים לא מתאימים רק מתוך פחד של הלבד. בקיצור אני חושבת שאת צריכה בעיקר לתת בה אמון. לא תוכלי בכוח להבטיח שהיא לא תעזוב אותך וליסגור אותה בבית זה לא עוזר כמו שראינו
.

למעלה