לא יודעת מה להחליט

לא יודעת מה להחליט

אני מניחה שאני לא הראשונה שכותבת את זה
אני מרגישה אבודה
יש ני נתונים גבוהים,מאוד גבוהים ברוך ה'
והרבה תחומי עניין
אבל אני לא יודעת איזה מהם מספיק ללימודים של 4 שנים ויותר ולעבודה של 40 שנה...

תמיד נמשכתי לתחום הפסיכולוגיה,
גם משפטים עניין אותי

אבל אני טיפוס מאוד ריאלי ומחושב,אהב להסתכל על לוגיקה של דברים,בתיכון הייתי צריכה להשקיע יותר במקצועות רבי מלל ויותר הסתדרתי עם מתמטיקה,כמיה ומדעי המחשב (4 ,5 ו5 יחידות בהתאמה).
רוב הזמן בתיכון יותר אהבתי מדעי המחשב מכמיה,אבל בחיים שאחריי אני מוצאת את עצמי חושבת הרבה כמו כימאית.

תחום אומנם מעניין אותי במידה מה,אבל אני לא רואה את עצמי יושבת מול קוד 9 שעות ביום במשך 40 שנה.
איך לי בעייה בעבודה עם קוד-להפך,במידה מסוימת אני אשמח לשלב בעבודה (למדתי בתיכון מדעי המחשב ומאוד נהנתי מתכנון האלגוריתמים),אבל קשה לי לראות את עצמי עושה רק את זה...
שמעתי גם סיפורים על אנשים שפרשו בגיל יחסית מוקדם ועל שעות עבודה מטורפות,וזה די מרתיע אותי

אני פתוחה גם לעוד מקצועות חוץ מאילו שציינתי

חשוב לי שהמקצוע שלי יאפשר לי נחת כלכלית , לא מחפשת להיות מליונרית (כמובן שכמו כולם,אני לא אתנגד לטלפון מאריאלה ממפעל הפיס,),אפל אפשרות לסגור את החודש ולא להרגיש חנוקה.חשוב לי שהעבודה לא תגנוב לי את החיים ואני אספיק להיות אחר הצהרים עם הילדים שיהיו לי בעזרת ה' ו...להיות אמא

מבחינת העבודה עצמה\חשוב לי לא להיות "בודדה",חשוב לי לעבוד עם פרטנרים . פחות אוהבת להיות תלויה באנשים , אבל חברה באמת יכולה להפוך את היום עבודה להרבה יותר כיפי :)

אני יודעת שממש חפרתי,ואני מקווה שמשהו באמת ייקרא הכל ויוכל לייעץ לי...
מרוב אפשרויות אני נשארת בלי כלום..

עזרה

הי אשמח לנסות לעזור
אמרת שנמשכת לכימיה בתיכון מה בדיוק אהבת שם במקצוע?

לגבי היותך ריאלית הייתי מפרידה את זה משיקולי בחירת מקצוע ומשתמשת בכישרון רק אחרי שתבדקי מה מעניין אותך יותר?
למשל מכל התחומים היכן את הכי רואה את עצמך - משפטים עו"ד, פסיכולוגית, אשת מחשבים?
בתחום עריכת הדין יש חברתיות במשרדים כמו גם בתחום מחשבים ואני שומעת שזה חשוב לך
אני מאמינה שגם כפסיכולוגית יש מקומות כגון שירות תפסיכולוגי חינוכי שבו יש פסיכולוגים החולקים יחד את היום.

מוזמנת לשתף מה עולה לך?

תודה על ההתייחסות-תשובה

לא יודעת מה משך אותי בכמיה
הלוגיקה...החישובים...עצם ההסתכלות מנקודת המבט של החומר?

אני חושבת בעיקר החישובים שהם לא "יבשים" כאלה כמו במצמטיקה,יש סיפור מאחוריהם...

לא יודעת מה הכי מושך אותי,אולי פסיכולוגיה,אבל יותר מדי אנשים אמרו לי לא ללמוד את זה...

היי

מעניין לקרוא את תשובותייך
כדאי לחקור מה בדיוק היית רוצה לחקור על החומר או לגלות באופן שישרת גם אחרים?

לגבי פסיכולוגייה מציעה לבדוק למה כן כדאי לך ללמוד את זה במידה וזה מעניין
האם את רואה את עצמך פסיכולוגית ואם כן אז למה לא?
מציעה פחות לבדוק עבור עצמך ולא להחליט שאחרים יודעים יותר טוב.

אם תחום הטיפול מעניין אולי כדאי לבדוק אפיקים אחרים כגון טיפול אלטרנטיבי

תודה :)

(לא עניתי,לא היה לי השבוע מחשב ..:()

האמת שאני פחות רואה את עצמי חוקרת כמיה...יותר מושך אותי הייסום של כמיה,ניצול של הכימיה והתגליות הכימיות לטובת מטרות שונות (כמו בתום המזון , פיתוח מוצרים וכו'),מקווה שאני מצליחה להסביר את עצמי

דווקא בתחום הפסיכולוגיה אני רואה את עצמי יותר בתחום המחקרי מאשר בתחום הטיפולי.

אני מנסה להתנתק ממה שהסביבה אומרת ולהתמקד בעצמי,אבל זה קשה.. יותר מדי פעמים אמרו לי את זה,...

cabio blanco

New member
את יכולה ללמוד תואר דו חוגי

למשל מדעי המחשב ופסיכולוגיה או כימיה
לשלב את 2 העולמות
ואחרי התואר להחליט

למעלה